Şimdi Ara

amd 3800+ prime hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistem, epox nf4 ultra s939 anakart , amd 3800 x2 işlemci , 2gb twinmos ram, palit 6600gt, ve vantec 520 watt psu

işlemciyi yeni degiştirdim, sogutucusuda iyi (thermalright), idle 38 derece, load max 45-48 derece oluyor.

işlemci normalde 2000mhz, ram zamanlamaları ve hızını aynı bırakarak, 2200mhz de prime yaptıgımda 1-2 saat içinde hata veriyor, standart 2000 mhz dede aynı şekilde. bazen sadece 1 çekirdek hata veriyor. sorunun ya anakartta yada psu da oldugunu duşunuyorum. psu normalde 1.41-1.42v verirken loadda 1.37v ye duşuyor. normaldede dalgalanması 0.3-0.4v gibi sorun bundan olabilirmi?

anakartta default v de normalden. 0.5 fazla veriyor , onuda -0.25 olarak kullanıyorum bu yuzden.

bu sorunu duzeltmek istiyorum , tagan 480w lerden alsam acaba duzelirmi, bendeki psu da iyi bir marka ama eski ve bi sorunu var gibi, bazen bikackerede açıyo bilgisayarı.

bios updateli bu arada..

• PSU ayvayı yemiş galiba.Vantec mantec bilmem Tagan alacaksın,FSB alacaksın...
  • güç kaynağını bugün tagan easycon 480w ile degiştirdim, daha test yapma fırsatım olmadı ama dalgalanma idle da iken yine 0.3-0.4 v arası işlemcide, loadda ise 0.1v sadece. İdle da 1.37-1.140 arası verirken loadda bu değer 1.35-1.36v ye düşüyor. Umarım prime tekrar hata vermez. Verirse sorunlu parça anakart olucak sanırım.

bu arada guç kaynağı oldukça sessiz , digeriyle yarı yarıya ses farketti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silencer -- 30 Ekim 2007; 19:03:31 >
  • sorunu çözdum, ram zamanlamalarında bi gariplik varmış biosta , default yapınca duzeldi hata vermesi, boşuna psu almış olduk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silencer -- 5 Kasım 2007; 1:25:41 >
  • Tüh ya konuyu keşke önceden görseydim, PSU ile bu tarz bir problem olmasının mümkün olmadığını söylerdim. Tipik timing hatası işte... Bu arada elindeki ramların default timing'i 3-3-3-7'dir fakat sen 2.5-3-3-8'i bir dene %90 hata vermeyecektir verirse ilk yazdığım değerlere alırsın ama mutlaka değerleri elle gir yoksa Auto'da anakart çok yüksek timingler seçiyor genellikle.
  • autoda cl2.5 yaptı rami, 2.5-3-3-8 de şuan dedigin gibi, uzunca bir test yapıp optimum degerleri bulucam..
    sorun verirkende aynı timing degerlerindeydi fakat, 2.5-3-3-8 in devamı elle girilmiş ve onanmıştı ,ordan bir sorun oldu heralde..

cevap için teşekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.