Şimdi Ara

AMD, 4,9 milyar dolara kritik bir satın alım gerçekleştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD, 4,9 milyar dolara kritik bir satın alım gerçekleştirdi
    AMD yapay zeka (AI) altyapısı konusunda önde gelen firmalardan olan ZT Systems'i 4,9 milyar dolar değerinde bir anlaşma ile satın aldığını duyurdu. Bu stratejik satın alma, AMD'nin veri merkezlerinde AI çözümleri sunma kapasitesini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor.

AMD'den stratejik satın alım

ZT Systems, dünya çapındaki büyük ölçekli bulut bilişim şirketlerine AI ve genel amaçlı hesaplama altyapısı sağlama konusunda geniş bir deneyime sahip. AMD, bu satın alımla ZT Systems'in sistem tasarımı ve raf ölçekli çözümler konusundaki uzmanlığını kendi silikon ve yazılım yetenekleriyle birleştirerek, bulut ve kurumsal müşterilere optimize edilmiş AI altyapısı sunmayı amaçlıyor.

AMD, ZT Systems satın alımının yüzde 75'ini nakit, geri kalanını ise hisse senedi olarak ödemeyi planlıyor. Şirketin ikinci çeyrek itibariyle 5,34 milyar dolar nakit ve kısa vadeli yatırımları bulunuyor. Yapay zeka için bilgi işlem gereksinimleri, teknoloji şirketlerinin gerekli miktarda veri işleme beygir gücüne ulaşmak için binlerce çipi kümeler halinde bir araya getirmesini gerektiriyor. Çok sayıda çipin bir araya getirilmesi, tüm sunucu sistemlerinin yapısının giderek daha önemli hale gelmesi anlamına geliyor ve AMD'nin ZT Systems'ı satın almasının nedeni de bu.

Ayrıca Bkz.Intel’in masaüstü Arrow Lake işlemcilerinin çıkış tarihi netleşti

AMD patronu Lisa Su, ZT Systems sayesinde AMD’nin en yeni grafik çözümleri Microsoft gibi bulut bilişim devlerinin ihtiyaç duyduğu ölçekte çok daha hızlı bir şekilde test edilip kullanıma alınabilecek. Su, aynı zamanda AMD'nin Super Micro Computer gibi şirketlerle rekabet etmek gibi bir planı olmadığı için anlaşma tamamlandığında sunucu üretim işini bırakıp satmayı planladığını söyledi.

ZT Systems'ın yaklaşık 2.500 çalışanı bulunuyor ve AMD bu çalışanların yaklaşık 1.000'ini elinde tutmayı planlıyor. Su, ZT Systems'in şu anda yıllık yaklaşık 10 milyar dolar gelir elde ettiğini söyledi. Yöneticiler anlaşmanın 2025'in ilk yarısında tamamlanmasını ve üretim işinin satılması için 12 ila 18 ay daha geçmesini bekliyor.

Kaynak:https://www.reuters.com/technology/amd-acquire-server-builder-zt-systems-49-billion-cash-stock-2024-08-19/

• Yoruma gel çay demle

"Kimi donunu satar (İNTEL), kimisi don fabrikası kurar. Yürü be kırmızı ekip."

İntel dediğiniz firma on binlerce işten çıkarma sonrası bile 100.000 üzerinde çalışanı olan ve bu çalışanların büyük kısmının direkt üretim yani dökümhane kısmında çalıştığı, en ileri döküm yöntemlerine ulaşmak ve insanlığı ileri götürmek için TSMC, Samsung ile birlikte bu çok ağır ve çok ciddi maddi yük getiren en düşük nm / cutting edge döküm yöntemlerini bulma konusunda ciddi ar-ge yapan (bu yapılan ar-ge'nin boşa gitmeyeceği de garanti değil) bunun yanında tasarım yapıp kendi çiplerini döken, 10 ayrı lokasyonda sahip olduğu ve dünyanın her yerine yayılmış 15 fab'a sahip ve an itibariyle birçok yeni fab'ı inşaat halinde olan ve bu fabların ürettiği çipler ile dünya PC işlemcisi arzının çok büyük bir kısmını karşılayan bu sayede işlemci fiyatlarının dünyada düşük kalmasının en önemli sebeplerinden biri.

Kolay anlaşılabilecek şekilde yazarsak: Sizin batmasını ve kapanmasını umduğunuz intel olmasa forum köşelerinde 7/24 nefret ettiğiniz hepsinin birden yanması yeni üretilenlerin de çatır çatır patlamasını içten içe istediğiniz mesela 14. 13. 12. nesil işlemciler olmasa AMD'den bir adet Ryzen 7600 alabilmek için sıraya girer, birkaç ay bekler sonra 1500 dolar verip alabilirdiniz.

Sizin patlayıp çatlaması için dua ettiğiniz 14 ve 13 nesil sayesinde sıra beklemeden Ryzen alabiliyorsunuz. Bir şey olur da bir sabah kalktığınızda bütün 14 ve 13. nesillerin patladığı haberini okursanız muhtemelen TSMC kapasite oluşturana kadar 6-7 sene yeni işlemci alamayacaksınız. cep telefonunuzu yenileyemeyeceksiniz. Tablet dahi alamayacaksınız. Batmasını büyük bir hasretle umduğunu Intel'in 15 fabıyla piyasada oluşturduğu çip arzı sebebiyle bugünkü fiyatlara işlemci ve elektronik alet alabiliyorsunuz.

İntel tarafında vaziyet bu.

AMD ise tek bir çip üretimi dahi yapmayan bir firma. Hatta o saçma sapan, komik ötesi mesajda yazıldığını aksine don üreten biri varsa intel. Yeni don fabrikası yani fablar kuran bu uğurda yüz milyarlarca dolar borca giren de intel. AMD'nin uzun zamandır üretimde bezi yok. Değil çip dökmek don dahi üreten bir fabrikası yok iken, intel aksine en düşük döküm yöntemini bulmak gibi bir çabası ve ar-ge si yok iken yazılan mesaj şu:

Sonra bizle neden dalga geçiyorsunuz diyorsunuz bir de  

Yahu bu kadar basit gerçekleri bile göremeyen, bu kadar basit konuda bile olayı yorumlayamayan ve bu efsane mesajları atabilen bir zihin dünyası ile dalga geçilmez de ne yapılır.

İşin asıl üzücü kısmı bu gerçeklerle ve verilerle en ufak bir alakası bulunmayan o mesaja tam 7 adet kişi beğeni atmış

Forumun hali ve markacılığın bazı tipleri getirdiği hal içler acısı.

İstemeyeni yönlendirmeyin. Sonunda mutsuz, saçma sapan işler yapanlarla doluyor ortalık.
    Ben kendimden şikayetçi değilim, çok küçük yaşlardan beri istediğim mesleği yapıyorum ama üniversite bitmemişçesine güncel kalmak adına sürekli okul okuyormuş gibi bir hayat yaşamayı kabul ediyorsa insanlar kapımız sonuna kadar açık. Bu arada, yazılım işinde olan çocuğunuz olursa kendisini birazcık unutun, işini seviyorsa kendisini işine adayacaktır. Diğer mesleklerde de adanmışlık oluyor ama sürekli zihinsel gelişim isteyen bu meslekte farklı boyutlarda...
  • Şu paralara bakın ya. Hakikaten yazılım hersey. Yemeyip içmeyip coluk cocugu buna yönlendirmek lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kimi donunu satar (İNTEL), kimisi don fabrikası kurar. Yürü be kırmızı ekip.

• Yıllık karın yarı fiyatına şirketi nasıl satmışlar? Çok ucuz gitmemiş mi?

• kreat kullanıcısına yanıt

Ciro (revenue) 10 milyar dolar.

• Verdikleri hisse aciklanirsa pahaliya bile alkis olabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kreat kullanıcısına yanıt
    Kar gelir ciro, kâr konuşulduğunda o rakamın kuş kadar kaldığını düşün.

• cihat52.5 kullanıcısına yanıt
    İstemeyeni yönlendirmeyin. Sonunda mutsuz, saçma sapan işler yapanlarla doluyor ortalık.
    Ben kendimden şikayetçi değilim, çok küçük yaşlardan beri istediğim mesleği yapıyorum ama üniversite bitmemişçesine güncel kalmak adına sürekli okul okuyormuş gibi bir hayat yaşamayı kabul ediyorsa insanlar kapımız sonuna kadar açık. Bu arada, yazılım işinde olan çocuğunuz olursa kendisini birazcık unutun, işini seviyorsa kendisini işine adayacaktır. Diğer mesleklerde de adanmışlık oluyor ama sürekli zihinsel gelişim isteyen bu meslekte farklı boyutlarda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 22 Ağustos 2024; 12:39:11 >
  • Lisa Su akıllı karı ama yani hakkını vermek lazım. Saygı duymak lazım. Çöp seviyesinden tuttu nerelere getirdi...

• raxetul kullanıcısına yanıt
    Tabiki öyle kimseye sevmediği işi zorla yaptıramayız. Yönlendirme olabilir sadece. Gerisi cocuga kalmıs

• Yoruma gel çay demle

AMD, 4,9 milyar dolara kritik bir satın alım gerçekleştirdi AMD, 4,9 milyar dolara kritik bir satın alım gerçekleştirdi 

İntel dediğiniz firma on binlerce işten çıkarma sonrası bile 100.000 üzerinde çalışanı olan ve bu çalışanların büyük kısmının direkt üretim yani dökümhane kısmında çalıştığı, en ileri döküm yöntemlerine ulaşmak ve insanlığı ileri götürmek için TSMC, Samsung ile birlikte bu çok ağır ve çok ciddi maddi yük getiren en düşük nm / cutting edge döküm yöntemlerini bulma konusunda ciddi ar-ge yapan (bu yapılan ar-ge'nin boşa gitmeyeceği de garanti değil) bunun yanında tasarım yapıp kendi çiplerini döken, 10 ayrı lokasyonda sahip olduğu ve dünyanın her yerine yayılmış 15 fab'a sahip ve an itibariyle birçok yeni fab'ı inşaat halinde olan ve bu fabların ürettiği çipler ile dünya PC işlemcisi arzının çok büyük bir kısmını karşılayan bu sayede işlemci fiyatlarının dünyada düşük kalmasının en önemli sebeplerinden biri.

Kolay anlaşılabilecek şekilde yazarsak: Sizin batmasını ve kapanmasını umduğunuz intel olmasa forum köşelerinde 7/24 nefret ettiğiniz hepsinin birden yanması yeni üretilenlerin de çatır çatır patlamasını içten içe istediğiniz mesela 14. 13. 12. nesil işlemciler olmasa AMD'den bir adet Ryzen 7600 alabilmek için sıraya girer, birkaç ay bekler sonra 1500 dolar verip alabilirdiniz.

Sizin patlayıp çatlaması için dua ettiğiniz 14 ve 13 nesil sayesinde sıra beklemeden Ryzen alabiliyorsunuz. Bir şey olur da bir sabah kalktığınızda bütün 14 ve 13. nesillerin patladığı haberini okursanız muhtemelen TSMC kapasite oluşturana kadar 6-7 sene yeni işlemci alamayacaksınız. cep telefonunuzu yenileyemeyeceksiniz. Tablet dahi alamayacaksınız. Batmasını büyük bir hasretle umduğunu Intel'in 15 fabıyla piyasada oluşturduğu çip arzı sebebiyle bugünkü fiyatlara işlemci ve elektronik alet alabiliyorsunuz.

İntel tarafında vaziyet bu.

AMD ise tek bir çip üretimi dahi yapmayan bir firma. Hatta o saçma sapan, komik ötesi mesajda yazıldığını aksine don üreten biri varsa intel. Yeni don fabrikası yani fablar kuran bu uğurda yüz milyarlarca dolar borca giren de intel. AMD'nin uzun zamandır üretimde bezi yok. Değil çip dökmek don dahi üreten bir fabrikası yok iken, intel aksine en düşük döküm yöntemini bulmak gibi bir çabası ve ar-ge si yok iken yazılan mesaj şu:

Sonra bizle neden dalga geçiyorsunuz diyorsunuz bir de AMD, 4,9 milyar dolara kritik bir satın alım gerçekleştirdi 

Yahu bu kadar basit gerçekleri bile göremeyen, bu kadar basit konuda bile olayı yorumlayamayan ve bu efsane mesajları atabilen bir zihin dünyası ile dalga geçilmez de ne yapılır.

İşin asıl üzücü kısmı bu gerçeklerle ve verilerle en ufak bir alakası bulunmayan o mesaja tam 7 adet kişi beğeni atmış

Forumun hali ve markacılığın bazı tipleri getirdiği hal içler acısı.

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Ahahahhaha okuduğunu anlamıyorsun. Amd'nin satın aldığı sunucu üreten şirketten bahsediyoruz. Sen nerden girip nerden çıkmışsın.

İntel'in sattığı don fabrikası.

patronlardunyasi
    Intel'den 11 milyar dolarlık satış - Türkiye'de İş Dünyası
    https://www.patronlardunyasi.com/intelden-11-milyar-dolarlik-satis

Amd'nin kurduğu don fabrikası.

https://www.donanimhaber.com/amd-4-9-milyar-dolara-kritik-bir-satin-alim-gerceklestirdi--180886

Vay be nereden nereye, 10 sene önce amd kapanırsa intel tekel olur lafları ediliyordu. Şimdi tam tersine dönmüş.

Fazla şaapma. Amd olmasaydı emin ol intel 4. Nesili yeni yeni piyasaya sürmüş olurdu. Rekabet iyidir.

AMD de 10 sene önce tesislerini satmak zorunda kalmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 29 Ağustos 2024; 23:24:9 >
  • Benim gibi bir adam okuduğunu anlamayacak öyle mi AMD, 4,9 milyar dolara kritik bir satın alım gerçekleştirdi 

Karıştırdın galiba. Ben senin bana çaresizlikten vereceğin komedi yanıtı bile tahmin ederek yazdım aynısı da geldi.

Hiç bilmediğin konularda yine bol keseden sallıyorsun idris. İntel don fabrikası satmıyor. Yazdım sana önceden ama anlamadın sanırımAMD, 4,9 milyar dolara kritik bir satın alım gerçekleştirdi 

Yazımı okuduysan intel'in dünyanın her yanında bir sürü don fabrikası kurduğunu görebilirsin. Bu sebeple yüzlerce milyar dolar yatırım gerekiyor. Para gerekiyor. Sana defalarca anlattığım gibi sattı dediğin İrlanda Fab34 ki şu anda kritik meteor lake 4nm ve 3nm Sierra Forest zarlarını basıyor hala intel'in.

Yüzde 49'unu döküm işinden anlamayan bir yatırım fonuna devrettiler. Fab hala intel'in. Yöneticiler intel yöneticisi. Çalışanlar intel çalışanı ve intel'den maaş alıyor. İntel ürünleri basılıyor ve basılacak.

Hadi diyelim öyle olmasın fab'ı satsın. E ne olacak. Yazdığımı okudun mu? İntel'in şu anda dünyanın dört bir yanında çok sayıda don fabrikası kurduğunu yazdığım mesajı okudun mu?

Okuduysan anladın mı?

Anladıysan bunun ne demek olduğunu biliyor musun?

Diyelim dediğin doğru intel fab 34'ü sattı. E ulan 1 tane sattıysa 6 tane daha büyüğünü kuruyor. Sen bunun neyini anlamdın da hala "intel don fabrikası satıyor" yazdığın komedi mesajını savunuyorsun hala

Yazdığın şeydeki komediyi göremiyor musun idris?

AMD don fabrikası kuruyormus... Bu ayrı komedi. Aldıkları ZT System'in doğru dürüst fiziksel bir üretimi yok. Know how satıyor büyük ölçüde. Klasik bir server-telekom çözümleri satan firma. Mühendislik firması.

Tabi sen bu olaylardan habersiz olduğun için ama bilmediğin olaylar hakında bolca konuştuğun için AMD'nin satın aldığı 2500 çalışanlı ZT sistemin 1500 çalışanını işten çıkaracağını yani don fabrikasını kurmak bir yana fabrikayı ortadan ikiye böleceğini/böldüğünü de bilmiyorsun o yüzden AMD sever intel'den nefret eder halinle konudaki ilk komedi mesajı gerine gerine yazabiliyorsun idris.

Yazdığın mesaj anlamsız olduğu kadar AMDcilerin sebepsiz ve komedi intel düşmanlığını da bir güzel gösteriyor gören gözlere.

Umarım intel tümüyle batar. Fablar kapanır. Senin gibi tipler Ryzen 7600 için 1500 dolar vermek zorunda kalır.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Yahu ben bu profil resmini hatırlıyorum 7-8 sene öteden AMD, 4,9 milyar dolara kritik bir satın alım gerçekleştirdi 

Gayet eğlenceli bir hesaptı.

aynı hesapsa hoşgeldin. Ben yakında kaçarım sen devam et benim arkamdan.

İntel batmaz hocam. Keşke batsa ama. Battığı zaman çip sektöründe oluşacak rezaleti ve bu sebeple AMDcilerin yüzünde oluşacak ekşi ifadeyi görmeyi çok isterim doğruya doğru.

Ben zenginim. Bana koymaz. Kaç paraysa verir alırım. İntel'in batışı ardından AMDcilerin tüketici dostu AMD ile baş başa kalmasını izlemek paha biçilemez bir zevk olurdu bana AMD, 4,9 milyar dolara kritik bir satın alım gerçekleştirdi 

İntel'in tek sattığı şey İrlanda fabrikası değil, biraz daha gelişmeleri takip et.

https://tr.investing.com/news/stock-market-news/intelde-kriz-buyuyor-yonetim-kurulu-uyesi-istifa-etti-3020317

İntel 4 nm 3 nm üretiyormuş. Şirketin kendisi böyle bir şey iddia etmiyor. Sen geçmişte İntel 7 diye adlandırılan sonra şirketin İntel 4 olarak bir gecede isim değiştirip senin gibileri cahil bıraktığı süreci isimlendirmeden dolayı yanılarak 4 nm sanman gayet normal. Orada 4 rakamını görünce 4 nm üretim sanmanız, bu tilkiliği ayıkmamanız normal. Ne yazık ki İntel 4 diyerek 4 nm, İntel 3 diyerek diyerek 3 nm üretmiyorsun. Algı oluşturmak ve tüketiciyi yanılmak için verilen rakamları nm olarak algılama kardeşim.

İrlanda fabrikası İntel şirketinin İntel 4 olarak isim verdiği, geçmişte İntel 7 olarak adlandırdığı, gerçek hayatta 7 nm üretim süreci ile üretim yapan en gelişmiş fabrikası. O fabrikanın yüzde 49 hissesini sattı. Bazı hisseler de halka açık olduğu için yönetim hissesine sahip değil. Yani hisselerin yüzde 100 üne sahip olsaydı ve yüzde 49'unu satsaydı elindeki yüzde 51 hisse ile yönetim elinde kalırdı. Maalesef çoğunluk ve yönetim hissesine sahip değil artık yeni satın alan yüzde 49 hisseye sahip ortaklık yönetimde.

7 nm fabrikasını elden çıkarması gayet anlaşılır. ASML den aldığı yeni High-NA cihazları ile daha gelişmiş süreçlere odaklanacak ve yönünü İrlanda yerine Almanya ve Polonyaya çevirecek Avrupa'da. İntel bu açıklamayı yaptı Almanya ve Polonya'ya kaydıracağını söyledi. Eski 7 nm fabrikayı satması mantıklı.

Sende İntel 4/3/2 nm üretiyor lafından vazgeç kardeşim. Maalesef 7 nm altına düşemedi İntel kendi fabrikalarında. TSMC ye 3 nm ürettirecek. Bu TSMC üretimini İntel üretiyor diye lanse ediyorsun vazgeç bu sevdadan. Hafızam gayet iyidir ve gelişmeleri takip ederim. İlerleyen süreçte İntel durumunu gözden geçiririz. Mevcut durum bu.

https://www.donanimhaber.com/amp/zorlu-donemlerden-gecen-intel-arm-daki-tum-hisselerini-satti--180689

• Hesabını ne zaman siliyorsun idris?

Sözünde durmayacak mısın?

Bu şekilde davranırsan sonsuza kadar engel yiyeceksin.
    Bazı insanların çocuksu hareketlerini tolere edemiyorum.
    O gün kimin kapatması gerektiğini gayet iyi anladın şimdi lafı çevirip ben haksız çıkmışım gibi manipülasyon yapma.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.