arkadaşlar, bugün bir PC alıcam, kesin gibi...Yalnız sizden som bir yardım rica ediyorum..Ben kafayı AMD 64 bit işlemcilere taktım..:) Fakat işte BETA olması, uygun işletim sistemi, driverlar, programlar olup olmaması, gerçek performansını görüp göremeyeceğim konusunda endişelerim var..Ama okuduğum ve kullanan bir kaç kişiden duyduğum kadarıyla çok sorun yaşanmıyormuş ve çok hızlıymış...
BU KONUDA FİKİRLERİNİ EKLEYEBİLECEK ARKADAŞLAR VARMI?ASLINDA SORUNUN BASİT HALİ AMD 64 BITI MI TERCİH EDEYİM; YOKSA AYNI AYARLARDA YÜKSEK HIZLI BİR PENTİUMMU ..ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..
Athlon 64 iyi şu anda. Pentiumun daha yüksek hızına çok para verirsin. Bence gerek yok.
arkadaşım eğer 64bit win xp beta kullanacaksan birşey diyemeyeceğim eğer normal win xp kuracaksan zaten bir sorun yok ki
O konuyu bilmiyordum..winxp BETA mı var....yani dediğinden Xp BETA kullanırsam sorun çıkabilir..yoksa normal Xpde bir fark yokmu...anlamlı mı?
Hocam Windows Xp'nin 64 bitlik versiyonu (Yani 64 bit işlemcilere uygun olan versiyonu) su an beta ve bildigim kadarıyla ucretsiz dagıtılıyor.32 bitlik versiyonlarıysa nrmal xp.yani bizim kullandıgımız windows.64 bitlik bir işlemci alırsan ileride cıkacak olan 64 bitlik işletim sistemlerinde kullanırsın.
Bana sorarsan 64 bit al.En az 3000+ al.İntele degmez o kadar para.Aşagı yukarı aynı performansı alırsın.
ben amd 64 kullanıyorum ve işletim sistemim de normal xp..herhangi bir sorunla karşılaşmadım hatta şu ana kadar kurduğum en güzel sistem oldu!!tavsiye ederim
Amd64 güvenle alabilirsin fakat s754 alma biraz daha bekleyip s939 almaya bak az daha sabır.Hem fiyatlarıda düşer
Ha bu arada 64 bitlik işlemci 32 bitlik xpde calısmaz diye bişey yok.Sorunsuz bir sekilde calısır.Ama arkadasın da dedigi gibi mutlaka soket 939 al.ilerde upgrade icin cok iyi olur.Anakartını degistirmeden yuksek hızda işlemci takabilme olasılıgın var.
Performans açısından üstünlük sağladığı kesin ama sanki AMD 64 için bşraz beklenmeli açıkcası ben tam oturduğuna ve her yönüyle denendiğine inanmıyorum...
CEVAP VEREN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR ETMEK İSTEDİM..GERÇEKTEN ÇOK BİLGİLEDİRİCİ ..SAOLUN ARKADAŞLAR..
kesinlikle amd 64 3000+ 939 bir sistem kur yanlız ben 2 sene sonra yeni sıfır pc toplarım. intelede alıştım diyorsan intel al yok kardeşim ben bu sistemi zaten evde kullanacağım 2 yıl+ üstü kullanacağım dersen amd, bence amd sistem toplamanı gerçekten performans yönüyle sana tavsiye ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: boo
ben amd 64 kullanıyorum ve işletim sistemim de normal xp..herhangi bir sorunla karşılaşmadım hatta şu ana kadar kurduğum en güzel sistem oldu!!tavsiye ederim
kurduğun sistemi bir yazabilirsen çok sevinirim boo??
Maalesef..İşlemci konusunda karar vermek dışında şu an için diğer unsurlara karar vermedim dostum..onları bilgisayarcıyla oturup , oldukça iyi bir kombinasyon kurmaya çalışacağız...Taksitle ama toplmda 2 milyara kadar çıkabilen bi limitim var...Zaten benim PC bilgim pek iyi deil..sadece genel fikirlere sahibim...Ekran kartları , ram çeşitleri Sabit disk konusunda..Kardeşim biraz daha iyi anlıyor..Ben bilgiler önüme verilip açıklandığında kıyaslama yapabiliyorum ancak.:) 64 bite yukardakiler doğrultusunda karar verdim..fekat maalesef bu socket konusundaki arkadaşların fikirleri çok mantıklı yav..:)) ben ama hemen bugün 64 bit almak istiyoruumm..Napcaz şimdi..birtek o kafamı karıştırdı..Her neyse fazla sorun deıi sanırım..
Abi benden sana tavsiye.Bilgisayarcıyla beraber yapma konfigrasyonu.Elinde ne kalmıssa sana kakalamaya calısır afedersin.İyi bir bilgisayarcıya düşme ihtimalin cok az.Akraba falan bile olsa guvenme derim.Bence sen bilgisayarı hangi amacla kullanacagını (oyun,multimedya,internet mesela) buraya yaz,sonra da ayırmak istedigin fiyatı yaz burda kuralım sana bir bilgisayar.Bence sabret abi,hemen alma.Bilgisayar konusunda acele etmek hic iyi bişey degil.Yine de secim senin.
Ayrıca cogu bilgiayarcı bu forumdaki insanlar kadar anlamıyor bilgisayardan.(Bilgisayarcılar alınmasın,genelleme yapmıyorum)
kesinlikle haklısın..bunu farkındayım arabian nights... bunu bir düşüneceğim..o zmaan yeni bir topic açarım...ilgilenirsen sevinirim..İnasanları yormak da istemem ama dediğin akıllıca gözüküyor..
arkadaşlar da belirtmişler ama bende senin gibi bir bilgisayar toplamyı düşünüyordum sağolsun arkadaşlar benden bıkmadan her şeyini enine boyuna yazdırdılar bana yalnız sen fiyat aralığı ve bilgisayarı ne amaçla kulanacağını yaz yeter. Sana arkadaşların tavsiyeleriyle yazdığımız sisteme bir bak derim. İşlemci: AMD 64 3000+ s939 SPWL kod'lu
Anakart: MSI K8N neo2 Platinium veya asus A8v deluxe 1.si tercihimdir
RAM Kingston veya Twinmos 2*512 DDR dual kit
HDD: 160 GB Samsung SATA
Monitör: Philps 107T Flat siyah veya Samsung 793mb hangisini tavsiye edersiniz (Magic bright ile görüntü mükemmel oluyor)
Kasa: Aopen h600b12 siyah PSU 380w tagan
DVD RW: LG 16X dual layer veya NEc DVD RW 16X dual layer
FDD: standart siyah
CDRW: LG52X siyah
Klavye Mouse: RF optic set 2680
Ekran kartı : 9800 pro, asus V 9570 TD, Leadtek6600GT TDH veya palit 6600 GT TD
sende alacağın sistemi yazarsan sevinirim fiyatlarıyla tabiki..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme