Şimdi Ara

'AMD Turion 64 X2 TL-60' ile 'AMD Turion 64 X2 Dual Core' arasındaki fark nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• dostum ikisi arasındaki tek fark birisinin işlemcisi 1.9 diğerinin 2.0...yani çok fazla hissedeceğin bir fark yok ama madem aynı fiyat diyorsun 2.0 yani tl-60 modelini seç derim çünkü amd lerin en stabil laptop işlemcisidir..
  • ben ekran kartından dolayı acer düşünüyordum. işlemci arasında o kadar fark varmı ki?
  • yok dostum sen işlemci olarak hangisini seçmeliyim demişsin oyüzden ben sana amd tl-60 dedim..sen acer al..çünkü ekran kartı daha iyi sorun yaşamazsın..bende de acer 5920 var ve memnunum..sen acer hakkında sölenilenlere bakma..pişman olmazsın
  • teşekkürler kardeş. biz iki kişi alacağız. arkadaş hp diyor ben acer diyom bit türlü anlaşamadık. ama ben acer alırım herhalde.
    tekrar teşekkürler
  • testlerde tl 60 ve tl 58 arasında bariz bir fark olduğu ortaya çıktı.öyle 100 mhz fark değil.çekirdekleri farklı işlemcilerin o nedenle arada fark var.
    ama tl60 hp de olduğu için acer alman daha mantıklı olur.malum hp
  • kardeş peki bu amd notebook larda ısınma problemi oluyormu? bana ısınıyor diye söylediler ama. bana söylenen masaüstü işlemcileri ısınmıyormuş ama notobook işlemcileri ısınıyormuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk okuyuşumda masaüstü işlemcileri ısınıyormuş anladım ve o söyleyenlere hiç hoş olmayan bir şeyler söylemek istiyordum ama neyse ki değilmiş.
    amd nin avukatı olsam direkt dava açarım.p3 zamanında kaldı o ısınma olayı arada ne savaşlar oldo nice olaylar oldu hala aynı şey.p4 den core mimarisine 90 dereceye çıkan inteller yüzünden geçilmişti ona rağmen ısınan işlemci fenomeninde nedense günah keçisi amd oldu.

notebook da amd nin intelden daha fazla ısındığını düşünmüyorum.her amd aynı şekilde ısınmıyor.aynı model iki işlemci bile aynı şekilde ısınmıyor.genelde iki markanın işlemcileri hemen hemen aynı seviyede ısınıyor.

zaten notebook da işlemci çok ısınıyor demek için bariz bir kanıt bulmak olanaksız.neden dersen, 15 cm2 lik bir alana işlemci, kuzey köprüsü ve gpu yerleştirmişler.özellikle harici ekran kartı olan notebooklarda gpu inanılmaz derecede ısınıyor.(70 derece civarı) kuzey köprüsü de fazla ısınan bir bileşen.bunlardan daha beter bir şey varsa o da hdd.mesela benim de kullandığım wd marka hdd 50 civarında gezinirken aynı seriden başka bir bilgisayarda seagate 35 lerde geziniyor.tüm bu bileşenler o küçücük kasa içerisinde birbirilerini etkileyebiliyor.
    yani, açık açık şu bileşen şu yüzden ısınıyor diyemiyorum.hdd 50 dereceye çıkarsa tabi ki işlemcide ısınır ya da tam tersi.

sonuç olarak ısınmayan bir notebook kullanmak istiyorsan işlemciden çok notebook un markasına ve modeline odaklanmaısın.
    masaüstü pc de az ısınan bir işlemciyi kötü havalandırmalı bir kasaya yerleştirmek ısınmaya neden olacak.aynı şey notebook için de geçerli.
    işte, böyle forumlarda düşündüğün modellerin kullanıcıları ile konuş.ısı konusunda bilgi almaya çalış.daha doğru bir tercih yapma şansın olur.

verdiğin 2 pc de alsında ısınma konusunda çok iddalı değil.hp acer dan çok daha fazla ısınıyor.daha iyi işlemcisi olmasına rağmen bundan dolayı hp olanı önermem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 8 Mart 2008; 4:47:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.