Şimdi Ara

Amd 8000 serisinin çıkışını 2013'ün 2. çeyreğine erteledi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

Geçen yazdığına göre 7870/gtx670 yakın kullanım oranlarına sahip.

Benim söylediğim kullanım oranları Steam'de gördüklerim. Onu da zaten hem Nvidia'nın hem de AMD'nin kullandığı bir kaynak olduğu için önemsiyorum.

Ayrıca belirteyim, kullanım oranındaki artış olarak GTX670 ile HD7850'nin artış oranları benzer. Ancak toplam kullanım oranına bakacak olursak GTX680'i bile yakalayamıyor HD7850. O da zaten AMD tarafında en fazla kullanım oranına sahip yeni nesil kart. HD7870 biraz daha aşağılarda.

Kasım ayında toptan güncelleme yapılacak. Oranlar çok radikal şekilde değişebilir. Ancak GTX670 için büyük bir değişim beklenmez. Zira bu neslin en başarılı kartıydı. Bu su götürmez bir gerçek. Çok ender bir biçimde üst seviye GTX670, alt seviyedeki AMD kartlardan daha uygun bir F/P oranı sundu. Zaten o sırada çok sağlam satış yaptı. Mayıs ayında sunulmuş olmasına rağmen 2 ay sonraki kullanım istatistiklerinde AMD'nin tüm kartlarını geçmişti. Daha sonra da farkı baya açtı zaten.

Satış konusunda da arada bir bazı büyük toptancılar, tam sayı değil ancak oran vererek kartların satışını değerlendiriyorlar. GTX660 TI'ın sunulduğu dönemde yanlış hatırlamıyorsam bu oran 8 GTX670, 6/7 GTX660 TI, 3 HD7870, 0/1 HD7950 şeklindeydi. Zaten satışlar böyle olunca AMD'den indirim üstüne indirim geldi. Şuan F/P olarak en iddialı bulduğumuz HD7800'ler, tanıtım fiyatları üzerine 80-100$ kadar indirim gördü. Kartların fiyatları zaten 350-250$'dı. Bu da bu kartlarda %30-32 civarında bir indirime gidildiğini gösterir. Nvidia tarafında hiçbir kart için bunun yarısı kadar bile indirime gidilmedi. Bu bile AMD'nin en başarılı kartlarının bile durumu hakkında bilgi veriyor. Kaldı ki fiyatlar oturduktan sonra kullanım oranlarındaki artış, dengelenmişti. Yani Nvidia hiçbir fiyat indiriminde bulunmadığı halde çok rahat rekabet ediyor. Şuanda da yurtdışı fiyatlarına baktığımızda GTX680 için 470$, GTX670 için 370$ gibi fiyatlar görüyoruz ki; bu zaten üretimin artması, stokların çoğalması ile oluşabilen doğal düşüşler. Yani Nvidia'da neredeyse fiyat indirimi gelmemiş bile. GTX660 TI ve GTX660, tanıtım fiyatlarından satılıyorlar zaten; hiç oynamadı bile fiyatları.

Mevcut durumda Nvidia'dan fiyat indirimi de beklenemez pek. AMD tarafında oyun desteğine bağlı olarak belki Nvidia da indirime gidebilir ancak oyun sezonu da kapanıyor. Bildiğim kadarıyla sağlam yapım olarak Hawken'dan başka bir oyun gelmeyecek bundan sonra. O da zaten Nvidia destekli. Yani taşlar yerine oturmuş durum.

Açıkcası AMD'nin Ekim ayında yaptığı oyun, sürücü ve indirim kampanyası ile satışlar dengelenmiş görünse de Kasım ayı içerisinde ne olduğunu tam bilemiyorum. Ancak AMD'nin kart üretim maliyetini de düşününce bu işten Nvidia kadar kâr edemeyeceği ortada. Zaten gelen sonuçlar da bunu destekliyor. İşte bu durum AMD'ye yeni seriyi en yakın sürede sunmasını zorunlu kılıyor. Ancak AMD ciddi bir süre ertelemeye gitmişse bunun iki nedeni olabilir diyorum ben. İlki AMD, son hamleden sonra satışlardan ve kazançtan memnun, mümkün mertebe masraf yapmamak için yeni seriyi erteliyor. Diğer ise içinde bulunduğu finansal kriz dolayısı ile kazancı iyi olmasa da masraf yapmamak için mümkün olduğu kadar bu şekilde rekabete devam etmek istiyor.

Bu ay yenilenecek olan Steam'in donanım istatistikleri bu konuda gerçekçi bir fikir verecektir. Artık kaç güne/haftaya yenilerler, orası meçhul.

• quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

Son Hitman'de rezillik oldu gerçekten. Utanmasa duvara bakarken bile kasacak.

Ancak Far Cry 3'ün optimizasyonu oldukça iyi (onda da karartı ve AO problemleri var gerçi, ama lüzumless Post FX kapatılırsa grafik/fps oranı gayet iyi).

lüzumless mi dedin? usta ingilizce türkçe karıştı fena şekilde iyi güldüm ya
  • Bu ekonomide yeni grafik kartini hemen cikartmak bence akillica degil.

Ben halen daha Nvidia ve Atinin hazirandan once yeni kartlari piyasaya sokacagini dusunmuyorum.
  • son seri kartların (4-5-6-7) teknik özelliklerine baktığımızda teknolojik olarak çok ilerlemediğini görebiliriz. ancak ekran kartı üreticileri eski kartların driverlerini güncellemeyerek kartlar arasında fark açmaya başladılar. önceden yeni seri kartlar çıktığında aralarında uçurum olurdu, yeni çıkan oyunlarda yeni seriye geçmek zorunlu hale gelirdi. artık firmalar küçük shader arttırımları ve düşük düzeyde artan bant genişliği ile işi geçiştiriyorlar.

şu anda önümüzde kartlar açısından kırılma noktası olabilecek bir oyun var , gta v. eğer gta v beklenildiği gibi gelirse eski seri kartlar (ati 3 ve 4 serisi nvidia 8 ve 9 serisi) tamamen çöp haline gelebilir. haliyle bir dönem daha kapanmış olur.

---

ekran kartı ve oyun açısından genel sorunlardan biri ise oyun pazarındaki playstation egemenliği. 2006 üretimi makina ile 2012 yılına gelindi. ps3 te bilindiği üzere nvidia 7600 serisi ekran kartı bulunuyor. oyun üreticileri ise bu kartın sınırlarının dışına çıkamadıklarından dolayı görüntü kalitesi artık bir yerde sabitlendi denilebilir. o yüzden yeni ekran kartlarının çok fazla değişiklik getireceğini düşünmüyorum. yeni driverlerden geri kalmamak için yeni serilere geçilebilir onun dışında çok önemli bir değişiklik olmayacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 4 Aralık 2012; 5:58:35 >

• benim kartım bana yetiyor,varsın aa olmayıversin oynarken

yeter artık bu kan emicilerin bizlerle dalga geçtiği
  • yeni nesil konsollar çıksında bir daha pc'nin yüzüne bakan ne olsun . gittik 1300'e en kral kartı aldık ama 60 fps'nin üstünü göremedik işe bak. daha ne kadar para harcamam gerekiyor ki adam akıllı oyun deneyimi yaşamak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

benim kartım bana yetiyor,varsın aa olmayıversin oynarken

Her mesajında isyan var
  • Gulup geciyorum artik yeni kart haberlerine... hem 6970 e zamaninda 700 tl vermis olduguma inanamiyorum hem de uzun sure kullanacagimdan iyice emin oluyorum. Keske 6850 alsaymisim zamaninda diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ertelendiği iyi olmuş, mümkünse yazın çıksın. Aldığımız kart 6 ay geçmeden eskiyor.
  • quote:

adam haklı beyler adamların esiri olduk yeni kart kart diye ölüyoz sinir oldum okuyunca satıyom ule kartımı almak isteyen pm lesin

7000 ucuzlıycak diye bekledik şimdi 8000 çıkcak 7000 alma az daha ucuzlasın 8000 al diceklr onu beklicez busefer 9000 çıkana kadar bu işin sonu yok yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: collector2

quote:

adam haklı beyler adamların esiri olduk yeni kart kart diye ölüyoz sinir oldum okuyunca satıyom ule kartımı almak isteyen pm lesin

7000 ucuzlıycak diye bekledik şimdi 8000 çıkcak 7000 alma az daha ucuzlasın 8000 al diceklr onu beklicez busefer 9000 çıkana kadar bu işin sonu yok yaa

kaç lira ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

quote:

Orijinalden alıntı: collector2

quote:

kaç lira ?

kartın fiyatı 750 tldi ama sinir oldum 725 -720 diyene vercem hacı

• Amd 8000 serisini 2013 sonuna erteledi.Sanırım 7000 serisine odaklanacaklamış.
    http://www.tomshardware.com/news/Radeon-Delay-GeForce-HD8000,20979.html
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.