Şimdi Ara

AMD 8320 + Cooler Master 212 EVO Boşta 50 Derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son bir haftamı bu sorunu cozmek icin heba ettim ancak bir cozum bulamadım.

İşlemci fx 8320 sogutucum ise Coller master 212 evo. Boşta 50 derece Yük altında 70 dereceye vuruyor ve pc kapanıyor.

Oncelikle yaptıklarımı yazayım.

1- İşlemci uzerındeki eski macun temızlendi. Yeni termal macun uygulaması yapıldı. ZALMAN ZM STG 2

2- Tüm fanlar sokuldu ve temızlendi.

3- sogutucu bildiginiz gibi iki sekilde takkılabiliyor. Ikısıde denendi. EGzos fanına bakacak cekilde dik ve yatay.

4- evo 212 uzerıne 2. bir fan takıldı.

5- sogutucu montajında vıdaların tam sıkılıp sıkılmadıgı 4-5 sefer kontrol edildi.

Tum ısı olcme işlemleri asusun ai suite 2 programı uzerınden yapıldı.

Ne yaptıysam olmadı beyler bosta 50 derece işlemci. Oda sıcaklıgı 31 derece bu arada. Suan vantilator kurtum ıslemcının onune bu sekılde kullanıyorum. Siz dusunun durumun vahimligini.

Lutfen bır el atın akıul verın. cıldıracagım.

• Hocam, eldeki olanaklar ile yapılacak her şeyi yapmışsınız zaten. Söyleyebileceğim tek şey şu olur: Daha iyi bir termal macun deneyebilirsiniz. (NT-H1, MX4, MASTERGEL NANO gibi bir macun ile deneyebilirsiniz.)

Bir de şu notu düşeyim: Bu 212 EVO soğutucu hakkında birkaç kişinin olumsuz yorumlarını okumuştum. Yeterli performans vermediğinden yakınıyorlardı. Ne derece doğrudur bilemiyorum, kendim kullanmış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehhalil

Hocam, eldeki olanaklar ile yapılacak her şeyi yapmışsınız zaten. Söyleyebileceğim tek şey şu olur: Daha iyi bir termal macun deneyebilirsiniz. (NT-H1, MX4, MASTERGEL NANO gibi bir macun ile deneyebilirsiniz.)

Bir de şu notu düşeyim: Bu 212 EVO soğutucu hakkında birkaç kişinin olumsuz yorumlarını okumuştum. Yeterli performans vermediğinden yakınıyorlardı. Ne derece doğrudur bilemiyorum, kendim kullanmış değilim.

Hocam zaten işlemcinin üzerini çizmiş hep. Hatta derin çizikler var ondan mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci 70 derece olunca bilgisayar kapanmaz başka bir yerde arayın sorunu
  • kerim35 kullanıcısına yanıt
    İşlemci yüzeyindeki çiziklerin soğutma performansını olumsuz etkilemesi beklenir (mantıken). Üstelik çiziklerin derin olduğunu söylüyorsunuz.
    Soğutucu mu çizmiş demek istediniz? Soğutucu tabanı dümdüz değil mi? Nasıl çizebiliyor, pek aklım almadı.
  • d4rkston3 kullanıcısına yanıt
    Her işlemcinin maksimum çalışma sıcaklığı aynı değildir. FX8320 model için Maximum operating temperature: 61.1°C şeklinde bir bilgi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehhalil

İşlemci yüzeyindeki çiziklerin soğutma performansını olumsuz etkilemesi beklenir (mantıken). Üstelik çiziklerin derin olduğunu söylüyorsunuz.
    Soğutucu mu çizmiş demek istediniz? Soğutucu tabanı dümdüz değil mi? Nasıl çizebiliyor, pek aklım almadı.

hicbir fikrim yok hocam. sanırım sogutucu cızmıs. iyice dumduz yaptım yuzeyını soktukten sonra. ancak sıcaklık halen cok fazla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kerim35 kullanıcısına yanıt
    1-bios ayarlarını sıfırlayın.
    2- overclock yapmış olabilir ve voltajı fazla vermiş olabilirsiniz bu nedenle sıcaklık yükseliyordur.

Aklıma gelen bunlar
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Benim eski işlemcim içinde amd 55-70 demiş.Fakat ben o işlemci ile çok 80 lerde dolaştım kapanma olmadı.Amd nedense max sıcaklığı az gösteriyor.125 tdp değerine sahip işlemci 70 derece de kapanıyorsa amd yine çok güzel bir iş başarmış demek.Benim önerim biosta overclock menüsüne bir bakın otomatik yükseltme yaparak işlemci voltajını gereksiz yükseltiyor olabilir.Ayrıca anakrartta işlemci voltajı auto da ise amd nin verdiği çekirdek voltajını girerseniz belki birşeyler farkeder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.