Şimdi Ara

Amd 955 & Amd 9550 quad core

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhabalar, Amd 9550 kullanıyordum artık yetersiz gelmeye başlayınca Amd 955 black edition aldım. Ama sorun şu anakarttaki 4 ram slotundan 2 si çalışmamaya başladı yani önceden 3 slot kullanıyordum 6 gb ram ama şu anda sadece ikisini kullanmam nedeniyle 4 gb ram kullanıyorum.Eski işemciyi takınca düzeliyor.Yani 4 slotta sorunsuz çalışıyor. Acaba güç kaynağı mı yetersiz 9550 95 W kullanırken 955 B.E. 125 W kullanıyor.

Sistem

Anakart : Asus M4A79 Deluxe
    İşlemci : Amd 9550 Quad Core
    Ram : 6 GB
    Harddisk : 500GB Seagate
    Ekran Kartı : Amd 7850
    Güç K. : Cooler Master 500 W

• Sorun anakartta olabilir farklı sistemde deneyin derim...
  • İlginç doğrusu anakartın da max 140w tdpli işlemci destekliyor.O işlemciyi rahat kaldırır yani.

İşlemciyi başka anakartta deneme imkanın varsa bir dene.
  • Biosunuz güncel mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 955'in versiyonu kac c2 mi c3 mu?phenomlarin birinde ya da bir seri versiyonda 4 ram slotunu doldurmayin sorun oluyor diye bir sey hatirliyorum belki 3 icin de gecerlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

955'in versiyonu kac c2 mi c3 mu?phenomlarin birinde ya da bir seri versiyonda 4 ram slotunu doldurmayin sorun oluyor diye bir sey hatirliyorum belki 3 icin de gecerlidir.

Evet o olayı bende hatırlıyorum... belkide single channel calısmıyordur ram? Anakart efsanelerden yalnız... sağlam overclock yapılır 955 e o boardla ^^ ben olsam 1100t alır 4.2ghz e fırlatırdm o boardla... Oldukcada stabil bir anakart
  • c2, c3 ? biraz daha açarmısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghost.666

c2, c3 ? biraz daha açarmısın?

http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.71-setup-en.exe

bu programi acar acmaz gelen yerden bir resim atar misin bakayim o c2 c3 olayina ya da sen de bakabilirsin sag ust tarafta.
  • Şöyle bırakayım şunu
  • c3 versiyon yani o dedigim ramleri dolduramazsin 4 slot olayi olmamasi lazim ama ram kontrolcusu islemcinin icindedir onceden 3 parca 6gb kullnaniyordum diyorsun simdi olmuyormus.o anakarttan ben de kullaniyorum ikinci makinemde phenomII 940 ile ama 3 slot ram hic denemedim anakartin slotlari bozuk degildir de islemci belki ramleri uyumsuz bulmustur kit kullaniyorum ben.guc kaynagindan olmaz bu sorun ddr2 ramleri phenomII'de kullanmandan kaynaklaniyor bence cunku am3 phenomII'lerde hem ddr2 hem ddr3 kontrolcusu var.islemcinin pinleri tam mi kirik dusmus pin filan var mi?
  • Her şey tam yerinde kırık veya düşmüş bir şey yok.Ayrıca şu anda sadece diğer 2 slotta denedim ramleri sistem çalışıyor ama görüntü gelmiyor. ama 1 ve 3 e takınca gayet normal bir şekilde çalışıyor.

Örnek vermek gerekirse ;
  • Bios güncelleyip clear CMOS yapıp, biosta RAM ayarlarında dual mode unganged yapıp deneyin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • foz54 ,dediğinizi yaptım ama sonuç aynı malesef
  • İşlemci TDPsi 120w olduğuna görev c1 aradaşlar.
    2 slot çalıştırır.

2gb ramı satın yerine 4 gb ram alın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.