Şimdi Ara

AMD 955 VE TEAM-EXTERM 3X2GB 2000MHZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imzadaki sistemi kullaniyorum daha once hic amd kullan madim ve sistemimi yakinda amd ile takas yapacam sorunum remlerimi kullana bilirmiyim yoksa onlaridami takaslama lazim boyle bi rem kullanan varmi amd de 3x2

• 3x2 ramler intel sistem icin tasarlanmis 3 kanal ramlerdir. AMD sistemler cift kanal ram kullanir.

Eger olurda bu ramleri amd sistemde kullanmaya kalkarsaniz sorun cikma ihtimali vardir. Ayrica ramler amd sistemde tek kanal olarak calisacaktir

Edit: Takaslayacaginiz amd anakartin 2000MHz ramlere destek vermeside onemli bu arada. Eger vermiyorsa ramleri daha dusuk hizda kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Benim tavsiyem ilerde sikinti olmamasi icin ramleride takaslamaniz yonude.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 19 Ocak 2010; 19:58:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

3x2 ramler intel sistem icin tasarlanmis 3 kanal ramlerdir. AMD sistemler cift kanal ram kullanir.

Eger olurda bu ramleri amd sistemde kullanmaya kalkarsaniz sorun cikma ihtimali vardir. Ayrica ramler amd sistemde tek kanal olarak calisacaktir

Edit: Takaslayacaginiz amd anakartin 2000MHz ramlere destek vermeside onemli bu arada. Eger vermiyorsa ramleri daha dusuk hizda kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Benim tavsiyem ilerde sikinti olmamasi icin ramleride takaslamaniz yonude.
    Sorunsuz kullanırsın ama Single calisir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Sorunsuz kullanırsın ama Single calisir.

Alıntıları Göster
    daha oncede 3x2 1066 ddr2 kullaniyordum performansi okadar etkilemiyordu remlerin 4gbden fazlasini kullaniyordum
    benim sorum amd anakartta bu remler acarmi onu merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: baracuda-x

daha oncede 3x2 1066 ddr2 kullaniyordum performansi okadar etkilemiyordu remlerin 4gbden fazlasini kullaniyordum

Sorunuza bir ornekle cevap vereyim.

Diyelim elinizde ki ramler 2000MHz ve 9-9-9-24 zamanlamasi ile calisyorlar. Ramlerin bu calisma degerleri intel sisteme yoneliktir ve amd sistemde ayni degerleri alicaginizin garantisi yoktur.
  • quote:

quote:

Sorunuza bir ornekle cevap vereyim.

Diyelim elinizde ki ramler 2000MHz ve 9-9-9-24 zamanlamasi ile calisyorlar. Ramlerin bu calisma degerleri intel sisteme yoneliktir ve amd sistemde ayni degerleri alicaginizin garantisi yoktur.

Alıntıları Göster
    benim bildigim amd nin remlerle arasinindaha iyi olduguydu
    bendeki remlerin i7 icin oldugu gercek ama intelin 1.65 v sinirina gore xmp remler

• ramlerin iyiymis amd sistemde kullanmaya devam et bence..
  • quote:

bendeki remlerin i7 icin oldugu gercek ama intelin 1.65 v sinirina gore xmp remler

Bu dediginiz rame gore degisir. Ramin kutusu hala duruyorsa kutunun ustune bakin i7 logosu goruceksiniz yani i7 sistemle guvenle kullanabilirsiniz. Neden amd logosu yada her 2 logo degilde sadece i7 logosu var? Ben sizin yerinizde olsam isimi sansa birakmazdim. Ayrica bu rmaleri amd sistemde tek kanal kullanicaginiz biliyorsunuz degil mi?
  • quote:

quote:

Bu dediginiz rame gore degisir. Ramin kutusu hala duruyorsa kutunun ustune bakin i7 logosu goruceksiniz yani i7 sistemle guvenle kullanabilirsiniz. Neden amd logosu yada her 2 logo degilde sadece i7 logosu var? Ben sizin yerinizde olsam isimi sansa birakmazdim. Ayrica bu rmaleri amd sistemde tek kanal kullanicaginiz biliyorsunuz degil mi?

Alıntıları Göster
    3x2 rahat kullanabilirsin. Hem de DUAL UNGANGED olarak sorunsuz çalışır. Denendi yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alx

3x2 rahat kullanabilirsin. Hem de DUAL UNGANGED olarak sorunsuz çalışır. Denendi yani...

Alıntıları Göster
    i7 sistemin var neden amdye geçiyorsunki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

i7 sistemin var neden amdye geçiyorsunki

Alıntıları Göster
    O ram leri AMD sistemde dual olarak kullanabilirsin ama İ7 3 kanal ram desteği sunar, amd 2 kanal ram destği; i7 nin ram performansı daha iyidir, kullanımda sıkıntı olmaz.
    İ7 den AMD ye geçmek pek mantıklı değil, sistemin gayet güzel neden AMD ile takas yapıyorsun ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

O ram leri AMD sistemde dual olarak kullanabilirsin ama İ7 3 kanal ram desteği sunar, amd 2 kanal ram destği; i7 nin ram performansı daha iyidir, kullanımda sıkıntı olmaz.
    İ7 den AMD ye geçmek pek mantıklı değil, sistemin gayet güzel neden AMD ile takas yapıyorsun ki.

Alıntıları Göster
    Hocam Corei7 den inip şahine binilmez

• quote:

Alıntıları Göster
    3x2 olduğuna bakmayın. 2x2'lik kitlere bir tane daha 2gb koyulmuş hali 3x2'lik kitler. Bir farkı yok. Evet I7 3 kanal destekler. Daha doğrusu destekler demeyelim de , şart koşar diyelim ona biz.. Ya 3x1 ya da 3x2 kullanacaksınız.. Amd'lerde böyle bir kısıtlama yok. Düşük voltaj , 3 lü kit vs vs..

@Bethrezen

Kutusunda Amd yazmamasının nedeni I7 ve I5'lerin ram konusunda seçici olmasından kaynaklanıyor. Bu işlemcilere uyuyorsa zaten her halükarda AMD'ye uyuyor. Onun için yazmaya gerek yok.. Örneğin benim kullandığım Patriot ram'lerin kutusunda da "XMP profile I5/I7" vs yazıyor fakat 1600 mhz CL6 kullanabiliyorum. I5 ile bu değeri imkansızdı görmem , çünkü 1600 mhz de CL6 çalıştırmak için 1.95V vermem gerekti. I5'de 1.65V dan sonra işlemciye zarar verir biliyorsunuz ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 20 Ocak 2010; 11:02:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

3x2 olduğuna bakmayın. 2x2'lik kitlere bir tane daha 2gb koyulmuş hali 3x2'lik kitler. Bir farkı yok. Evet I7 3 kanal destekler. Daha doğrusu destekler demeyelim de , şart koşar diyelim ona biz.. Ya 3x1 ya da 3x2 kullanacaksınız.. Amd'lerde böyle bir kısıtlama yok. Düşük voltaj , 3 lü kit vs vs..

@Bethrezen

Kutusunda Amd yazmamasının nedeni I7 ve I5'lerin ram konusunda seçici olmasından kaynaklanıyor. Bu işlemcilere uyuyorsa zaten her halükarda AMD'ye uyuyor. Onun için yazmaya gerek yok.. Örneğin benim kullandığım Patriot ram'lerin kutusunda da "XMP profile I5/I7" vs yazıyor fakat 1600 mhz CL6 kullanabiliyorum. I5 ile bu değeri imkansızdı görmem , çünkü 1600 mhz de CL6 çalıştırmak için 1.95V vermem gerekti. I5'de 1.65V dan sonra işlemciye zarar verir biliyorsunuz ki..

Alıntıları Göster
    Size tavsiyem; eğer Wmvare gibi yüksek ram isteyen bi' program kullanmayacaksanız, elinizdekileri değerlendirip, 2 x 2' lik sisteme geçiş yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgaciik

Hocam Corei7 den inip şahine binilmez

boyle yaziyorsunuzda gorende amd ile intel arasinda buyuk bir fark var zannedicek;

bazi sentetik testler, render ve ram okuma yazma performansi disinda hic bir fark yok hatta amd nin onde oldugu cesitli uygulamalar ve bir suru de oyun var.

tabi bu dedigim sadece islemcilerin fabrika cikisi hallerinde gecerli.

bilgisayarina overclock yapmayi dusunmeyen birisi icin intel sistem icin verilecek anakart ram islemci fiyat farkinin bir anlami yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 20 Ocak 2010; 22:47:40 >

• quote:

Birisi bunun izahini yapabilir mi bana?

Ramlerin AMD sistemde cift kanal calisabilmesi icin 2x2 yada 4x2 duzenegi gereklidir. Yani 4 ram slotu varsa sadece ikisi yada dordu kullanilmalidir cift kanal icin. 3x2 yani 3 ram slotuyla AMD sistemin cift kanal calismasi imkansizdir.

Adi ustunde Dual yani cift demek. Ramler cifter yani ikili oldugu zaman cift kanal calisir. 4-8-16 gibi duzenekler cift kanaldir. 3x2 6 eder ki ciftli calisma prensibine aykiridir.

Neredeyse 1500 mesajiniz var ve hala insnalari yanlis bilgilendiriyorsunuz. Bilmiyorsaniz konusmayin . Herkes herseyi bilmek zorunda degil.

@aLPaSLaN07

Ben desteklemez demedim, sadece o dergerlerle AMD sistemde calismasi firma tarafindan garanti edilmiyor. Ayrica dediginiz dogru AMD 3x1, 3x2 ve benzeri konfigurasyonlarda calisabilir ama bizim burda tartistigimiz cift kanal hangi konfigurasyonla calisacagidir. 3x2 cift kanal calismayacagi icin en mantikli cozum ramlerin 2x2 yada 4x2 baska ramlerle degistirilmesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 20 Ocak 2010; 15:55:12 >

• quote:

quote:

Birisi bunun izahini yapabilir mi bana?

Ramlerin AMD sistemde cift kanal calisabilmesi icin 2x2 yada 4x2 duzenegi gereklidir. Yani 4 ram slotu varsa sadece ikisi yada dordu kullanilmalidir cift kanal icin. 3x2 yani 3 ram slotuyla AMD sistemin cift kanal calismasi imkansizdir.

Adi ustunde Dual yani cift demek. Ramler cifter yani ikili oldugu zaman cift kanal calisir. 4-8-16 gibi duzenekler cift kanaldir. 3x2 6 eder ki ciftli calisma prensibine aykiridir.

Neredeyse 1500 mesajiniz var ve hala insnalari yanlis bilgilendiriyorsunuz. Bilmiyorsaniz konusmayin . Herkes herseyi bilmek zorunda degil.

@aLPaSLaN07

Ben desteklemez demedim, sadece o dergerlerle AMD sistemde calismasi firma tarafindan garanti edilmiyor. Ayrica dediginiz dogru AMD 3x1, 3x2 ve benzeri konfigurasyonlarda calisabilir ama bizim burda tartistigimiz cift kanal hangi konfigurasyonla calisacagidir. 3x2 cift kanal calismayacagi icin en mantikli cozum ramlerin 2x2 yada 4x2 baska ramlerle degistirilmesidir.

Alıntıları Göster
    1 gb + 512 mb ram takarsın ve dual çalışır.
    unganged dual mode budur

• quote:

Orijinalden alıntı: scheitann

unganged dual mode budur

1gb + 512mb kac ram slotu isgal ediyor? 2 ram slotlu konfigurasyonlar haliyle dual calisacak. Bizim tartistigimiz 3 slotlu konfigurasyonlar.

Sen bana 1gb + 1gb + 512mb unganged dual calistirabilir misin?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: scheitann

unganged dual mode budur

1gb + 512mb kac ram slotu isgal ediyor? 2 ram slotlu konfigurasyonlar haliyle dual calisacak. Bizim tartistigimiz 3 slotlu konfigurasyonlar.

Sen bana 1gb + 1gb + 512mb unganged dual calistirabilir misin?

Alıntıları Göster
    AMD Kullanıyorum sistem imzamda. 2+2+1 GB sistem UNGANGED dual mod olarak çalıştığını gördüm. Bu sadece görüntüde midir onu bilmiyorum. (CPU_Z ve everest programları öyle görüyor.) Bios açılışında da "unganged dual" olarak yazıyor. ben de denedim.

• quote:

AMD Kullanıyorum sistem imzamda. 2+2+1 GB sistem UNGANGED dual mod olarak çalıştığını gördüm. Bu sadece görüntüde midir onu bilmiyorum. (CPU_Z ve everest programları öyle görüyor.) Bios açılışında da "unganged dual" olarak yazıyor. ben de denedim.

AMD islemcide 2 adet ram kontrolcusu vardir. ganged oldugu zaman kontrolculer beraber calisir ve unganged oldugu zaman ayri ayri calisirlar. 1. kontrolcu 1-2 dimmleri 2. kontrolcu ise 3-4 dimmleri kontrol eder. Dual gozukmesinin sebebi ramlerin ayri 2 kontrolcu tarafindan kontrol edilmesidir. AMD sistemde 2 ve 4'lu kurulum harici ramlerin dual calismasi IMKANSIZ

Bana inanmiyorsaniz gidin internette ufak bir arastirma yapin kendi gozunuzle gorun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.