AMD Kullanıyorum sistem imzamda. 2+2+1 GB sistem UNGANGED dual mod olarak çalıştığını gördüm. Bu sadece görüntüde midir onu bilmiyorum. (CPU_Z ve everest programları öyle görüyor.) Bios açılışında da "unganged dual" olarak yazıyor. ben de denedim.
Sadece görüntüde değil. UNGANGED modda 2 kanal birbinden bağımsız çalışır. 3 adet ram takıldığı zaman 2 slot birleştrilir ve tek oalrak işlev yapar. Böylece 2 slot (tek renk) - 1 kanal ve 1 slot (diğer renk) 1 kanal olmuş oluyor. Sorunsuz çalışıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: RoyalForce
ramlerin dual çalışmasının pek bir artısı yok.
Oyunlarda en az 4-5 fps artış sağlıyor.En azından benim bilgisayarda sağladı....
quote:
Orijinalden alıntı: Alx
Sadece görüntüde değil. UNGANGED modda 2 kanal birbinden bağımsız çalışır. 3 adet ram takıldığı zaman 2 slot birleştrilir ve tek oalrak işlev yapar. Böylece 2 slot (tek renk) - 1 kanal ve 1 slot (diğer renk) 1 kanal olmuş oluyor. Sorunsuz çalışıyor.
Ben de Bethrezen' in dediği gibi biliyorum. Sizin yazınızdan anladığım kadarıyla 1 + (1+1) "DUAL" olarak kullanacak yani. Burada 1' leri ram kapasitesi olarak değil de sayısı olarak belirttim. Bu da anakartın becerisi oluyor sanırım.
Ben daha fazla uzatmayacagim, anakartinizin kitapciginda ramlerin hangi durumlarda dual calistigi belirtilmistir. Buna gore konfigurasyonlarinizi yaparsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: hedevilcate
Size tavsiyem; eğer Wmvare gibi yüksek ram isteyen bi' program kullanmayacaksanız, elinizdekileri değerlendirip, 2 x 2' lik sisteme geçiş yapın.
aynen o programi kullaniyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Bethrezen
quote:
Orijinalden alıntı: Alx
3x2 rahat kullanabilirsin. Hem de DUAL UNGANGED olarak sorunsuz çalışır. Denendi yani...
Birisi bunun izahini yapabilir mi bana?
Ramlerin AMD sistemde cift kanal calisabilmesi icin 2x2 yada 4x2 duzenegi gereklidir. Yani 4 ram slotu varsa sadece ikisi yada dordu kullanilmalidir cift kanal icin. 3x2 yani 3 ram slotuyla AMD sistemin cift kanal calismasi imkansizdir.
Adi ustunde Dual yani cift demek. Ramler cifter yani ikili oldugu zaman cift kanal calisir. 4-8-16 gibi duzenekler cift kanaldir. 3x2 6 eder ki ciftli calisma prensibine aykiridir.
Neredeyse 1500 mesajiniz var ve hala insnalari yanlis bilgilendiriyorsunuz. Bilmiyorsaniz konusmayin . Herkes herseyi bilmek zorunda degil.
@aLPaSLaN07
Ben desteklemez demedim, sadece o dergerlerle AMD sistemde calismasi firma tarafindan garanti edilmiyor. Ayrica dediginiz dogru AMD 3x1, 3x2 ve benzeri konfigurasyonlarda calisabilir ama bizim burda tartistigimiz cift kanal hangi konfigurasyonla calisacagidir. 3x2 cift kanal calismayacagi icin en mantikli cozum ramlerin 2x2 yada 4x2 baska ramlerle degistirilmesidir.
tesekkur aderim bende amd ye gecersem bunu yapip yapmama gereklimi onu merak ediyordum amd ye gecersem ufukta takas gorunuyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme