Şimdi Ara

AMD A4 4300m APU İşlemci Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar.Öncelikle emek verip cevap verecek arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. HP Pavilion G6 2251st model laptop aldım.
    Özellikleri :
    İşlemci : AMD A4 4300m APU 2.5 Ghz
    Ekran : AMD Radeon 7670M (1GB 128 Bit) + 7420G
    RAM : 4 GB DDR3
    HDD : 500 GB

şunu sormak istiyorum.Bu işlemci fena halde pasif kalıyor.Çok ısınıyor.İstediğim performansı alamıyorum.İntel alaydım da AMD'ye muhtaç kalmayaydım diyorum kendi kendime.Ama iş işten geçti artık.Şimdi gelelim asıl konuya.Bu işlemci süper hızlı bir işlemciyle değiştirmek istersem neye göre değişiyor hangi modelin hangisiyle uyumlu olduğunu nasıl öğrenebilirim? Tavsiye edebileceğiniz en azından i5'e eşdeğer bir işlemci var mı? Şimdiden teşekkürlerimi sunar herkese kolay gelsin dileklerimle.

• quote:

Orijinalden alıntı: baygeveze

Herkese merhabalar.Öncelikle emek verip cevap verecek arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. HP Pavilion G6 2251st model laptop aldım.
    Özellikleri :

şunu sormak istiyorum.Bu işlemci fena halde pasif kalıyor.Çok ısınıyor.İstediğim performansı alamıyorum.İntel alaydım da AMD'ye muhtaç kalmayaydım diyorum kendi kendime.Ama iş işten geçti artık.Şimdi gelelim asıl konuya.Bu işlemci süper hızlı bir işlemciyle değiştirmek istersem neye göre değişiyor hangi modelin hangisiyle uyumlu olduğunu nasıl öğrenebilirim? Tavsiye edebileceğiniz en azından i5'e eşdeğer bir işlemci var mı? Şimdiden teşekkürlerimi sunar herkese kolay gelsin dileklerimle.

i5 e yaklaşamaz bile ki laptoplarda parça değişmiyo sanırım

• amd a10 4600m takılabilir diye biliyorum önce hp ile irtibata geç ya da sayfasından incele o kasada hangi amd modelleri var diye.Sonra amdnin o yıl çıkardığı 35watt işlemcilere bak notebookcheck arat çıkar eski ya da daha sonra çıkmış işlemciler olmaz baya dikkat etmen lazım zor bir şey yapacaksın.Performansa gelince seni tatmin eder diye düşünüyorum ama pavilonlarda ısınma büyük sorun ben de hp-amd kullanıyorum ben olsam bu uğraşa girmezdim.
  • quote:

Herkese merhabalar.Öncelikle emek verip cevap verecek arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. HP Pavilion G6 2251st model laptop aldım.
    Özellikleri :

merhaba değiştirebilirsiniz çok yüksek olasılıkla. Ebaydan a10 5750M yada a10 4600m getirtebilirsiniz. fiyatlarıda ucuz. ufak oldugu için gümrüge takılacağını sanmam

• Cevaplayan değerli arkadaşlara çok teşekkür ederim. Güzel bilgi oldu benim için. Fakat şöyle bir sorunum daha var.Bilgisayarı neredeyse kullanamıyorum.Fan durmaksızın deli gibi çalışıyor.Ekstradan soğutucu aldım yine aynı.Öyle aman aman da işlem yapılmadığı halde disk performansı %20-30 larda işlemci ise %40-45 lerde. Ve bilgisayarı neredeyse durmuş vaziyette.Bilgisayarım D/Programlar klasörüme girdiğimde Yanıt Vermiyor uyarısıyla karşılaşıyorum.Virüs olma ihtimali üzerinde durdum birçok antivirüs programı ile tarattım (combo, avast, nod32 vs.) olmadı. Bilgisayar hala aynı.Şu anda bilgisayarda yüklü olan prıgramlar chrome winamp kmplayer ccleaner picassa..Başka da ne oyun ne de performans gerektiren programlar yüklü değil. Ama anlamış değilim.Bilgisayar performansı berbat bir durumda. Bilgisayar AMD A4300m 2.5 ghz 4 GB Ram 1 GB VGA, 500 GB HDD özellik mevcut. Normalde bu şartlar altında ancak oyun oynanırsa çok kasılır.Fakat hiç kullanmadığım halde bile öyle köşeye koyduğum halde fan durmuyor.Win7 yükledim driver bulamadım piyasada.Linux yükledim gpt'ye çevirdim yine aynı. Mecburen win8 yükledim.İşyerinde arkadaşlarımın p6200 işlemci 2 gb ram intel vga lı bilgisayarları var benim pc'yi 5e katlıyor.ALLAH aşkına yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa kendisine minnettar kalırım.HDD'den D bölümünü silmemi tavsiye etmeyin ekstradan harici harddiskim yok ve diskteki bilgi ve belgeler bir daha bulamayacağım ihtiyaç ürünlerim var. AMD A4 4300m APU İşlemci Değişimi
     AMD A4 4300m APU İşlemci Değişimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygeveze -- 20 Nisan 2014; 22:00:37 >

• İntel al kurtul...
  • daha 5 aylık bilgisayar.Garantisi bile devam ediyor. Nerden bulaştım bu amd'ye.
  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    imza-mesaj-avatar uyumsuzlugu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miyaw1

aynısını ben diyecektim ((:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygeveze -- 20 Nisan 2014; 22:03:35 >
  • konuyu acan arkas. islemcide sorun olmasi dusuk ihtimal. servise gonder eger garantisi varsa, onlar gerekeni yapar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Miyaw1

aynısını ben diyecektim ((:

Extradan soğutucu aldığın halde durum böyle ise o işlemcinin üzerindeki soğutucuda sorun olması muhtemel. Üzerindeki macun bile eskimiş olabilir. Fanı toz tutmuş olabilir. Kendin yapabiliyor isen içini açıp temizle, macununu yenile. Ya da servise yolla. Normal şartlarda sanmıyorum bu şekilde olsun. Amd ile de alakalı değil bu yani. İntel'in Atom serisini de biliyoruz. Efsanedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 21 Nisan 2014; 17:44:55 >
  • daha 4-5 aylık bilgisayar. Ve makine çok temiz yerde kullanılıyor.Üstelik fan çıkışı tertemiz.Büyük ihtimalle üretim sorunlu diye tahmin ediyorum.
  • quote:

daha 4-5 aylık bilgisayar. Ve makine çok temiz yerde kullanılıyor.Üstelik fan çıkışı tertemiz.Büyük ihtimalle üretim sorunlu diye tahmin ediyorum.

Slm bende de ayni ozelliklerde samsung var.ssd ve 4gb ram takviyesi yaptım cihaz müthiş rahatladı.tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.