Şimdi Ara

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.10.1 (FSR-RSR-AFMF2) (843. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.884
Cevap
186
Favori
1.286.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 841842843844845
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sisteminde ya da oyunda sorun var ben son sürücü ile hiç çökme yaşamadım o oyunda 7000 serisi.

• 24.9.1 sürümü herhalde kullandığım en iyi sürüm. Oyunlarda AFMF2 ile müthiş. Fan ayarları, overclock ile çok iyi uyumlu. Hiçbir sorunu yok bugüne kadar.

6900 XT ile 2K Ultra da oyunda aldığım değerler muazzam.

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.10.1 (FSR-RSR-AFMF2)
  • AirLife kullanıcısına yanıt

GOW Ragnarök'de AMD kartlar AFM2 açmadan da iyi performans sergiliyor, native 1440p'de bile 6900 XT fazlasıyla yeterli bu oyun için. Adrenaline'in arayüzünü başarılı buluyorum, sade ve anlaşılır bir yapıda.

• Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

Nvidia da kullandım. Arayüzü çok eski, demodeydi. AMD’nin gelişmiş yüzü daha güzel bana göre de. 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ready or Not oyunundaki stutter olayı çözülmüş yeni driver bayağı iyi daha önce çok sıkıntılı çalışıyordu. Nadir de olsa profil sıfırlama hatası da giderilse tam süper olacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Boldrex kullanıcısına yanıt

O sorun çözüleceğini asla düşünmüyorum en az 3 4 yıldır süre gelen bir sorun. Aynı donanım hızlandırma, boşta yüksek vram saat hızı, siyah ekran sorunu gibi bir şey çünkü bu sorunlar asla amd tarafından çözülemiyor. Son kullanıcı olan bizler düzgün güç kaynağı, çeşitli yazılım hileleriyle bu sorunları çözmeye çalışıyoruz.

NVIDIA App var, ama Adrenaline kadar kullanışlı değil. Geçmişte sadece çip tasarımcısı değiliz, aynı zamanda çok iyi yazılım şirketiyiz diyorlardı, sürücü ayarı arayüzü bile yıllardır aynı. NVIDIA gibi büyük bir şirketden daha iyisini bekliyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 18 Ekim 2024; 14:33:59 >
  • AMD hızlı bu sefer.

• Boşta yüksek VRAM saat hızı sorunu monitör ve Freesync açık olup olmaması ile alakalıymış. Bende de sürekli sabit en sonda çalışıyordu ve kartı ısıtıp fan açıyordu. Monitörün ekranında ki seçeneklerinden Freesync açınca düzeldi. Boşta çalışmıyor artık.

Profil sıfırlama ise garip şekilde 24.9.1'de yaşamadım. Daha öncesinde yaşıyordum. Bu sürümde çözmüşler. Yarın yine bozarlar tabi orası ayrı. :)

Dediğiniz diğer sorunları da ben AMD'de yaşamadım açıkçası. Siyah ekran overclock yaparken yaşıyorum, ee oda normal voltaj az geldiği için. :)

@Cpt. Miller

AMD Driver sorunları ile meşhur diyenler utanır mı? :) Maşallah her ay WHQL şekilde driver çıkarıyorlar. Tebrik edilesi gerçekten. Sorunu görüp çözüyorlar artık. Nvidia'da 8 GB sevdasından ne zaman vaz geçecek bakalım. :)

Boşta yüksek vram kullanımı monitör tazeleme oranıyla alakalı zaten freesync ile alakası doğrudan yok. Sorun orada değil sorun şurada aynı sistemde NVIDIA ekran kartı kullanırken boştaki vram saat hızı daha düşükken AMd ekran kartında yüksek olması monitör ile değil amd ile ilgilidir. Siyah ekran sorunu da voltaj dengesizliğinden oluşuyor. PCI Gen3 aldığında mesela bir daha siyah ekran sorunu yaşamıyorsun (güç kaynağında sorun yok ise). Donanım hızlandırma sorunu da regedit ile MPO FIX aracılığıyla çözümleyebiliyorsun fakat bu kadar allem kallem şeylere gerek yok. Son kullanıcı olarak bunları araştırma yapmak veya çözüm için regedite girmek zorunda değil. Durup dururken masaüstünde ekran kartının belleklerinin son hızda çalışması da doğru değil elektrik parası cebimizden çıkıyor ve ülkemizde elektrik ucuz değil. Artık insanlar düşük güç tüketimi yüksek performans almak için uğraşıyor. Her ekran kartında bu söylediğim sorunlar yok ama AMD ekran kartlarının %99'nda bu söylediklerimden biri veya birkaçı var ve bu yadsınamaz bir gerçek.

• lazye kullanıcısına yanıt

Boşta yüksek frekansları ben Nvidia'da yaşadım. Hatta zamanında başka foruma konu bile açmıştım.

Tarayıcı da gezerken bile 118W güç tüketiyordu. 118Watt...

Donanım hızlandırma sorunu ne bilmiyorum.

Yani yine de tercihe göre ekran kartı. Ben ekran kartıyla uğraşmayı, kurcalamayı seviyorum. AMD tercihim bu yüzden. Nvidia hiç bir şeye izin vermezken AMD kendi uygulamasının içinde overclock, fan vs gibi gibi her şeye izin veriyor. Ben bunlarla oynamayı, denemeyi seviyorum.

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.10.1 (FSR-RSR-AFMF2)donanım arşivi forum
    Nvidia RTX 3080 tarayıcı da 100watt güç tüketimi
    https://forum.donanimarsivi.com/konu/nvidia-rtx-3080-tarayici-da-100watt-guc-tuketimi.699836/

Bu boşta yüksek güç kullanımı benim 7800 XT'de vardı. 70-80W civarı tüketiyordu. Amd adrenalin programında ekran kartını varsayılandan sessiz moda alıp tekrar varsayılana çekince düzeliyordu. Son 1-2 güncellemede olmadı hiç bu sorun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NVIDIA App'da GPU'ya voltaj ayarı ile overclock veya undervolt yapılabiliyor, ama Adrenaline'deki gibi ince ayar yapılamıyor. Adrenaline işlevsellik olarak her yönden daha başarılı bir yazılım.

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.10.1 (FSR-RSR-AFMF2)Cpt. Milleryoutube
    unknown 2024 10 19 15 51
    https://www.youtube.com/watch?v=GOfiwRubFBc
  • 7900xt boşta aslında tam olarak boşda değil arkada steam indirme yapıyor steam gpu hızlandırması kullanıyor aynı şekilde firefox açık tüketim 17 watt.

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.10.1 (FSR-RSR-AFMF2)

Sayfa kaydırırken 22watt civarına çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 19 Ekim 2024; 16:13:47 >
  • Benimde yukarıdaki arkadaşın gibi boşta 20-30W tüketiyor. Tarayıcı da gezerken. Farklı farklı 6900 XT'ler de kullandım, böyle yüksek W görmemiştim.

Bir de 24.9.1 son zamanlarda gördüğüm en iyi sürümler arasında. Baya beğendim ben. PC açılışta profili sıfırlama gibi şeyler yapıyordu, böyle şeyler yaşamadım yeni sürümde.

@Cpt. Miller Ek olarak bir çok özelliğini aktif edebiliyorsun oyunlar/ekran kartları seçeneğinin altında. Tek bir yere koyması kolaylık sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirLife -- 20 Ekim 2024; 0:50:29 >
  • @AirLife

Geforce Experience, NVIDIA App, kontrol panel özellikleri Adrenaline'de tek paketde sunuluyor, bu avantaj elbette.

• Her ekran kartında boştaki güç tüketimi farklıdır. Örneğin; RX 6800 referans model ile asus rog strix RX 6800 boştaki güç tüketimi aynı değildir ve olamaz çünkü; RGB aydınlatmaları var. Yani her ekran kartı boşta aynı güç tüketimi sunmuyor. Herhangi bir aydınlatma olmayan çift fanlı overclock versiyonu olmayan ekran kartları aynı serideki ekran kartlarına göre her zaman en düşük güç tüketimine sahiptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazye -- 20 Ekim 2024; 14:6:42 >
  • lazye kullanıcısına yanıt

Led pek fark etmiyor anakartta 10 led var kasada wattmetreye bağlı sistem kapalıykende ledleri açık kapalı konumuna alabiliyorum 2watt anca oynuyor.

• Starborn kullanıcısına yanıt

Ondan bahsetmiyorum ekran kartının kendi aydınlatmalarından bahsediyorum kasanın değil. Ekran kartı aydınlatmalı model ile çift fanli aydınlatma olmayan model arasında en az 4-5w güç tuketim farkı var. Ledleri ekran kartının kapatsan bile güç tüketimi değişmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazye -- 20 Ekim 2024; 14:15:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24.10.1 deneyen var mı? 24.9.1 güzel, geçmeye kıyamadım. Eğer aynı ise geçeyim güncel sürüme diyorum.

• 
Sayfa: önceki 841842843844845
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.