Şimdi Ara

AMD AFMF1-2 ve FSR3-3.1 Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • afmf2 önizlemeden çıkınca ben de denerim ta geçen sene kartı aldığımdaki sürücüden devam ediyorum afmf1 bile yok AMD AFMF1-2 ve FSR3-3.1 Nedir? 

• Hyper-rx ile AFMF2 v2 cp2077 sonucu için mesajın linkini tekrar ekleyeyim:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159509190

cp2077'ye FSR3 gelecek denmişti ve bugün gelmiş.

AMD AFMF1-2 ve FSR3-3.1 Nedir?

AMD AFMF1-2 ve FSR3-3.1 Nedir?home of the cyberpunk 2077 universe — games, anime & more
    Patch 2.13
    https://www.cyberpunk.net/en/news/50818/patch-2-13

AFMF2 v2 sürücüsü eski demiştim hatta 3dmark skoru düşük çıkmıştı. oyun da sürücün eski kardeş dedi.

yine de denedim. kart ayarını varsayılan yapıp yani her şeyi kapatıp FSR3 açıp girdim gayet güzel. 147 148 çıkmıştı hyper-rx ya da sadece AFMF2 ayarını açarak. bunda da 145 çıktı 24.8.1 kurup tekrar deneyeceğim.

24.8.1 kurdum buna da sürücün eski dedi şu arada çıkan bir sürücü var ona göre mi yapıldı acaba?

fps yürüyen npc'lere göre değişir yani bu oyunda FSR3, AFMF2 v2 kadar iyi olmuş diyebiliriz. özellikle nvidia 2000 3000 kullanıcılarına ve amd 6000 7000 serisi kullanıcılarına hayırlı uğurlu olsun. çıktıktan 4 sene sonra baştan başlayıp adam gibi oynarız artık.AMD AFMF1-2 ve FSR3-3.1 Nedir? 

şu videoda fabio beğenmemiş neden FSR3.1 gelmedi olmamış demiş. eh buna da şükür adamlar full nvidia oyununa FSR3 getirdi yani çok da zorlamamak lazım.AMD AFMF1-2 ve FSR3-3.1 Nedir? 

https://forums.guru3d.com/threads/cyberpunk-2077.435771/page-233#post-6264103

bugün jedi survivor'dan denuvo koruma kalktı. 24.8.1 ile AFMF2 v2 sürücüsünü denedim. AFMF1 29 30ms eklerken AFMF2 v2 yüksek-kalite seçili olmasına rağmen 10-13ms arası gecikme ekliyor. demek ki AFMF1'de 30ms civarı eklenen oyunlar artık 10ms civarına düşmüş. bir şey değil 10ms ben 4060ti sistemde yanlışsa sonra düzelteyim ama RT ve DLSS3 FG açık 50ms gecikmeyle oynadım. tabi bizim AFMF'de bahsettiğimiz azaldı dediğimiz gecikme ekstra eklenen gecikme yani amd kartta da vardır 30 40ms gecikme kartın kendinin. bu AFMF 10-13ms gecikme bunun üzerine biniyor. nvidia'dan bir farkı kalmamış ha onda DLSS3 FG açmışsınız ha AFMF2 v2 açmışsınız tek fark AFMF her oyunda çalışıyor DLSS3'ü oyunun desteklemesi gerekiyor. bu AFMF yeni haliyle tutar ama 7000 serisinde böyle 6000 serisinde 10-13 ms değil biraz daha ekliyorsa onu bilemem bir arkadaş denesin full sürümü çıkınca. tahminim bu full'dür daha ne kadar geliştirsinler işte bunu yeni bir sürücü içine koyacaklardır olacaktır sana full sürüm. 24.8.1 ile denedim fps daha yüksekti mesela baya eski bu AFMF2 v2 beta sürücüsü. AFMF2'yi yeni sürücü içine koyacaklar artık 24.9.1 mi olur 24.10.1 mi olur yani ben AFMF2 v3 diye bir sürücü beklemiyorum bu olmuş. iki kare arasına kare koyuyorsunuz bi sn kardeş diyor yani 10ms gecikme de olur bunun daha düşüğü bence olmaz. DLSS3 bile toplamda onu ayrı ayrı göstermiyor çünkü nv app programı ekliyorsa single player oyunlarda normal. Alan Wake2'de de mesela çok yüksek bir gecikme var. RT'dir odur budur çok nvidia özellikli single player oyunlarında gecikme yüksek olabiliyor.

cp2077'yi 4060ti'de denedim. hem dlss fg hem dlaa açma da yeni özelliklerden biri ancak fps'yi yarı yarıya düşürüyor ve gecikme 90 küsür ms oluyor. dlss fg kalite ile 2k'da path tracing hariç yüksek karışık 70-80 fps alıyor ve gecikme de 57 64 ms arası oluyor. bir yukarıdaki son dediğim yani bu tip oyunlarda gecikme yüksek olabiliyor ama oyunun yapısı gereği bu bir sorun teşkil etmiyor online fps oyunları gibi. yine de ben genelde 57ms olan normal dlss'yi tercih ederim 90 küsür ms gecikme yerine. tabi ki görüntü farkı var ama götürdüğü yarı performans ve iki katı gecikme olunca bence değmez. ben bu oyunu kartsız kaldığımda bir makinemde 1080p'de 1050ti ile de oynadım çamur gibi fsr ultra performans kaça düşürüp çiziyorsa artık yani en kötü halini gördüm. şimdi 4060ti ile phantom liberty oynadım pazarda npclerin yanından geçerken hala tam net değil dlss kalite 2k'nın yarısı çözünürlükte çiziyor muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 14 Eylül 2024; 20:15:2 >

• Remnant2'ye DLC çıkmış açmışken FSR3 FG'ye bakayım dedim.

FSR3 açık FG kapalı 52 fps

FSR3 kalite 124 fps

FSR3 native 91 fps

son 16 eylül sürücüsü yani AFMF2 v2 eski sürücü değil yoksa biraz daha düşük fps alırdı. FSR3 destekli oyunlarda AFMF açılmıyor seçili olsa bile. online oyunlarda da açılmıyor otomatik olarak. o hyper-rx seçeneğine alıp kendi haline bırakmak lazım da çözünürlük falan da oynuyor o ayar oyununa göre 3840x1800 yapıyor o yüzden ben sevmiyorum ama bu AFMF'dir odur budur kim uğraşacak diyorsanız açıp geçebilirsiniz otomatik açıp kapatıyor oyununa göre.

• evet bir oyuna daha bakalım. concord denen faciayı belki duymuşsunuzdur çıkışından iki hafta sonra kapatılan? 9gag'da dalga geçiyorlar obez hatunlar var First Descendant mı nasıl yazılıyor nan bu daha güzel demişler baktım steam'de oynaması ücretsiz dedim bi bakalım neymiş hiç haberim yok FSR var mı yok mu diye? tam bir para tuzağı baştan söyleyeyim sonra kimsenin ahını almayayım.AMD AFMF1-2 ve FSR3-3.1 Nedir?  helldivers2 overwatch karıştırmışlar bir şeyler. önce oyuna bakayım dedim ama hypr eco yani 60 fps'ye sabitleyen ayar olunca baktım fsr3.1 ve epic tsr bile var. nvidia kartınız varsa baya bir kombinasyon imkanınız var ki amd bile olsa şu böyle bu kapalıyken bu kaliteyken bakkalın kızına öpücük atarken diye her ayarda kaç fps gösteriyor diye bu gösterilmez dedim oynadım neymiş diye? kart ısınmadı az güç çekti dedim ya YT'de yok yaklaştırıyorlar daha az kareli daha çok fps iyi de aga diyelim ihtiyacımız yok native dayadık gidiyoruz da şu kart az çekse az ısınsa az ses yapsa hem de güzel ayarda oynasak daha güzel olmaz mı onu göstereyim madem böyleymiş bu oyun dedim ama oyunun başı aaa oyun gibi ve ara videolarda full kontak çalışıyor kart o yüzden sildim dedim bu oyuna yarım saat bir saat video yapmak lazım böyle 50 60 resimle olacak iş değil. hd2 gibi karanlık bir ortamı yok günlük güneşlik ilk harita ve ow2 gibi hatunlar bol ve güzel. yine hd2 gibi ister tek başına ister diğer insanlarla oynanabiliyor ben tek başıma oynadım ama daha ilk görevlerde nemesis gibi bir eleman geldi bi gittim geldim yani. 1 görevde 5 kez ölme hakkınız var muhtemelen sonrasında battle pass alın falan diyecek o yüzden beni teknik kısmı ilgilendirir deyip ne var ne yok sildim yoksa bu profil ayarı bu kart ayarı vs diye manas destanı gibi bir şey olacaktı.

şunu da gördüm sürücüden ss alınca hdr yüzünden resim böyle çıkıyor bunu 4k'dayız diye gösteriyorum hani önemli çünkü oyun başında aaa gibiyken 144fps aldı xess artı amd fg'de. diğer ayarlar 106 falandı online kısma geçince 80'lere düştüğü yerler var artık o normal yani aaa oyunlar online oyun arasındaki fark. grafikleri güzel ama sistem yoran bir oyun. işlemci 5800x3d ve 4k da olunca yorum yapamıyorum işlemci yoran oyun mu diye? intel sistemde 11900kf ile deneyebilirim ama o da kötü bir model değil ve 4060ti var o sistemde muhtaç kalırız yani dlss fsr ne bulursak ama 2k o sistem. bunu anlatamıyorum 2k'da 4060ti bile yetiyor ama 4k gebertiyor kartları diye. vram kullanımını geçin 2k dedikleri 2540x1440= 3.686.400 piksel ama 4k 3860x2160= 8.337.600 piksel yani arada 2 kat fark yok 2.26 kat fark var. o yüzden 2k'da 90 fps alıyorsam 4k'da 45 idare ederiz diyorlar sonra hüsran. 4k'da en az 60 fps için 2k'da en az 135.7 fps alıyor olmanız lazım yani monitörünüzü buna göre değiştirin ya da 4k monitörün yanına ona göre kart alın. ben 10gb 3080 varken aldım 2 gün sonra bu kartı almak durumunda kaldım yani öyle anlatayım.

göster bakalım şu hatunu ow'daki d.va'nın eline su dökebilir mi derseniz tabi ki dökemez o bir idol cosplayleri yapılıyor.AMD AFMF1-2 ve FSR3-3.1 Nedir?  oyunun başında bir hatun var diğerleri parayla mı ne açılıyormuş dedim geçiniz. ben ow1'de d.va ile duman attırıyordum 2 yapıp oyunu rezil ettiler ama hala silmedim arada yapay zekaya karşı oynuyorum ki anında oyun buluyor demek ki herkes öyle yapıyor.

ciri gibi bişi la bu. aşağıdaki ayarda 85 fps.

çeşide gel.AMD AFMF1-2 ve FSR3-3.1 Nedir? 

xess'de bir ton ayar var bunun bir de amd fg açık kapalı kombinasyonlarını denesen bir ton iş. bence epic tsr açın geçin.

hanımefendinin endamını bir de böyle görelim.AMD AFMF1-2 ve FSR3-3.1 Nedir? 

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.