Şimdi Ara

AMD Asus anakartlarda voltaj nasıl düşürülür? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Biliyorum onu da benim fan en fazla 2609 RPM 'de dönüyor. Ses olarak ciddi bir sıkıntım yok ama sessiz olması her zaman iyidir. Mevcut sesinden çokta rahatsız değilim.
  • Şey de yapabilirsin Asus AI Suite kur, Fan Xtreme diye birşey var. Orada sessiz profil ata veya kendin daha alt çıta ayarla. 2400'de hele hiç duyulmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Hocam ben TUF B450 ile 2600X kullanıyorum. Herşey default ayarında iken PBO aktif edersem prime 95 ve Cinebench gibi testlerde işlemci en fazla 3925/3950 Mhz hızlara ulaşıyor. Battlefield 1 gibi işlemci isteyen oyunlarda ise 4000/4025 mhz civarında seyir ediyor.
    Fakat negatif voltage offset ile 0,9375 yaptığım zaman aynı testlerde hızlar 4050 altına inmiyor oyunlarda ise 4100/4150/4175 hatta CPU ağırlıklı olmayan oyunlarda 4225 değerlerini bile stabil şekilde yakalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51C189DEA -- 13 Temmuz 2019; 19:18:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne güzel tanıyı koymuşsun. Size diyorum, bu işlemci için sıcaklıktan başka değişken yok diye işlemciyi hız aşırtmakta diye.

Kafam karıştı açıkçası şuan önceki mesajlarınızı da okudum ama bu konularda amatör olduğum için anlamakta zorlandım. Sıcaklıktan başka bir şey değişmez derken ne demek istiyorsunuz tam olarak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51C189DEA -- 13 Temmuz 2019; 21:31:12 >
  • İşlemcinin önündeki tek engel o demek istiyorum. Dikkat edersen, hız aşırtması için voltaj-12v akım-1.2v akım her tür şartın tutmasına rağmen yine de çok ucunu kaçırmıyor. Soğutmadığın için öyle. Eğer elinde olsaydı zaten yapacaktıysa, bir kere hızaşırtmaya çok meyilli ayarlandığından sıcaklık engeline takıldığını söyleyebiliriz. 1.225v ile anakart farkı olmadan aynı hızlara aynı voltaj değeriyle ulaşıyorsa, engelin akım sınırı olmadığını da anlarız. Sorun 7nm olmasında, eğer 1.4v civarında kullanmaya kalkarsanız 200w/cm² güç sarfına yaklaşıyor - böyle ısı derişikliklerine göre tasarlanmış soğutucu bile yok. Isı, doğrudan sıcaklığa aktarılır böyle durumlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 13 Temmuz 2019; 22:33:3 >
    Şuan daha açıklayıcı oldu teşekkür ederim. Ben voltaj değerlerini de kontrol etmeye çalıştım. Örnek olarak Battlefield 1 oynarken Voltage 1.30 ile 1.38 arasında geziniyor çoğunlukla 1.35 civarlarında. Sıcaklık da 60-65 derecelerde oluyor fakat bazen anlık olarak voltaj artışı olmasa bile 75 derece veya 78 derece gibi değerlere anlık olarak fırlıyor diyebilirim sonra tekrar düşüyor 20 saniye kadar sonra yine benzer davranışlar sergiliyor.
    Reddit de falan Ryzen temperature spikes isminde bunlar konuşulmuş işlemci bos durumda yani internette falan takilirken de 40 derece den 48 e 55 e falan yükselip iniyor. Hemen hemen ryzen kullanan herkes bu durumu yaşıyor gördüğüm kadarıyla, Ryzenların çalışma şekli sanırım bu.
    Garip olanı %100 yük altında iken prime95 de 71 derece de sabitleniyor ve ani yükselmeler yapmıyor.
    Bu Ryzen oldukça enteresan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51C189DEA -- 13 Temmuz 2019; 22:35:0 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.