Şimdi Ara

Amd Athlon X4 645 3.5Ghz Overclock(sonuç: sıcaklık uçtu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemcide stok fan var ve montajlarken beyaz bi termal macun sürdüm çok dikkat etmedim açıkcası...

Bugün overclock denemelerine başladım. 3.5ghzde 1.47 civarı voltaj verdim. Sistemi açarken sürekli restart atıyordu. Ramlerin mhzlerini bi kat düşürdüm hiçbir problem oluşmadı. Fakat prime95 ile stres testi yaptığımda sıcaklıklar aşırı artıyor. 3.1 ghzde çalışan işlemciyi 3.5ghze çekince bu kadar artması anormal diye düşünüyorum. Buyrun SS:

Yardımları bekliyorum DH...

• Isıyı düşürmek için voltajı 1.35 yaptım. tam prime95 açacaktım ki mavi ekran verdi sistem.

Bu sefer 1.40 yaptım bende voltajı. prime95 ile stres testi yaptım yine. 10-15 dakika sonra yine mavi ekran verdi. Nerde yanlış yapıyorum acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furki06 -- 7 Ocak 2012; 23:07:11 >
  • Bios'dan Fsb artımı yaptıktan sonra,işlemci frekansı hariç diğer bileşenlerın frekansını carpan düşürerek eskı hızına yakın bir değere getir.Bunlar HT link,Ram ve Nb Hızları.örn fsb 230 yaptığınızda Cpu-zde görüldüğü gibi Ht link 2000 yerıne 2300 olmuş..Yani 230x10çarpan = 2300.ısıya gelıcek olursak.Stok fan kullanıyorsan bu değerin üstüne cıkma derim.Stok fanla 1.5 voltaja yakın voltajda bu sıcaklıklar kanımca normal.işlemcinin stok voltajı önemlı.kendımden örnek vereyım.ilk 1090t islemcimin stok voltajı 1.4750 idi normalde 1.3500 ile 1.4000 arası olması lazım.işlemci stok hızında mavı ekran hatası vs. vermıyordu fakat 100 mhz artımda 0x0000124 mavı ekran hatasını verıyordu yani voltaj yetersızlığı.Ne yaptım ne ettıysem olmadı.Hatta 1.5750 voltaja kadar cıktımkı bu değer cok yüksek bir değermiş o zmnlar stok voltajını bılmıyordm.prime testi yaptığımda ise 60 dan 70 derecenin üstüne fırlıyordu stok fan kullanmadığım halde.Sonra servise verdim.Yenisi ile değiş ettim.Tabi bu ışlemci takoz olduğu ıcın en ufak hız aşırtımında mavı ekran hatası verıyordu,senin işlemcide bu sebepden dolayı mavı ekran verıyor demıyorm.örn olarak anlatıyım dedım.şimdikinin stok voltajı 1.3500.4 GHz'de 1.5 voltajda kullanıyorm. Boşta 25-35 arası tam yükte 62 derece.Soğutma olarak Xgimatek balder(2.fan takılı) kullanıyorm.Thermal macunu ınce bir tabaka olarak sürmeye gayret ettim.ısının dışarıya atılmasına yardımcı eksoz fanıda kasanın yukarısında mevcut.aksi taktirde bu voltajda stok fan kullansa idim senin ısı değerlerini geçerdim.Birde Hw-monitor,Core temp gibi programlarla max ısı değerlere bak anlık değil..

Aldığınız mavı ekran hatası 0x0000124 adlı mavı ekran hatasımı?Eğer oysa voltaj istiyor demektir.Değilse diğer bileşenlerın hızlarını carpan düşrerek düşürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 7 Ocak 2012; 23:28:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Joevin

Bios'dan Fsb artımı yaptıktan sonra,işlemci frekansı hariç diğer bileşenlerın frekansını carpan düşürerek eskı hızına yakın bir değere getir.Bunlar HT link,Ram ve Nb Hızları.örn fsb 230 yaptığınızda Cpu-zde görüldüğü gibi Ht link 2000 yerıne 2300 olmuş..Yani 230x10çarpan = 2300.ısıya gelıcek olursak.Stok fan kullanıyorsan bu değerin üstüne cıkma derim.Stok fanla 1.5 voltaja yakın voltajda bu sıcaklıklar kanımca normal.işlemcinin stok voltajı önemlı.kendımden örnek vereyım.ilk 1090t islemcimin stok voltajı 1.4750 idi normalde 1.3500 ile 1.4000 arası olması lazım.işlemci stok hızında mavı ekran hatası vs. vermıyordu fakat 100 mhz artımda 0x0000124 mavı ekran hatasını verıyordu yani voltaj yetersızlığı.Ne yaptım ne ettıysem olmadı.Hatta 1.5750 voltaja kadar cıktımkı bu değer cok yüksek bir değermiş o zmnlar stok voltajını bılmıyordm.prime testi yaptığımda ise 60 dan 70 derecenin üstüne fırlıyordu stok fan kullanmadığım halde.Sonra servise verdim.Yenisi ile değiş ettim.Tabi bu ışlemci takoz olduğu ıcın en ufak hız aşırtımında mavı ekran hatası verıyordu,senin işlemcide bu sebepden dolayı mavı ekran verıyor demıyorm.örn olarak anlatıyım dedım.şimdikinin stok voltajı 1.3500.4 GHz'de 1.5 voltajda kullanıyorm. Boşta 25-35 arası tam yükte 62 derece.Soğutma olarak Xgimatek balder(2.fan takılı) kullanıyorm.Thermal macunu ınce bir tabaka olarak sürmeye gayret ettim.ısının dışarıya atılmasına yardımcı eksoz fanıda kasanın yukarısında mevcut.aksi taktirde bu voltajda stok fan kullansa idim senin ısı değerlerini geçerdim.Birde Hw-monitor,Core temp gibi programlarla max ısı değerlere bak anlık değil..

Aldığınız mavı ekran hatası 0x0000124 adlı mavı ekran hatasımı?Eğer oysa voltaj istiyor demektir.Değilse diğer bileşenlerın hızlarını carpan düşrerek düşürün.

hocam mavi ekranda sizin dediğiniz tabirde tam okuyamadım ama clock vs. Birşeyler yazıyordu. Kasada sadece işlemci fanı ve kasanın sağ alt kısmında yaklaşık 800rpmlik 12lik fan var ama önü kapalı olduğu için(hava akımı az) çok fazla etki edeçeğini sanmıyorum. Arkada 70-80 mm arası fan yuvası var ama takmadım.tepede yuva yok. Kasanın rahat 8-9 senesi vardır. Bide forumda millet beyaz silikon olan termal macunu ısı yüksekliğinden önermiyor.Ben onu bulduğum için (biraz fazlada olabilir)sürmüştüm.ayrıca sonradan coretemp ile baktım speedfan ile aynı değerleri verdi.aklımda iki fikir var. Ya yeni termal macun ile işlemci soğutucusu alınacak yada macun ile sadece stok fan yerine ledli sessiz hava akımı yüksek fan takmak. Bakalım ilerleyen günlerde karar vericem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furki06 -- 7 Ocak 2012; 23:54:10 >

• stok fan,kalıtesız macun,düşük hava akımı,yüksek voltaj :) fan yönü kasanın arka tarafındakı warsa eksoz fanına bakacak şekılde kule tipi cpu cooler aldıktan sonra oc düşünmelısın.ama kafama takılan işlemci ısısı değilde neden mavı ekran verdiği.o voltajda 3.5 Ghz'de 0x0000124(voltaj yetersizliği) mavı ekran hatasını vermemesı lazım.Farklı bir mavı ekran hatası ise cpu deılde diğer bileşenlerın frekansından yapıyordur.şuda olablr anakartın 95 wattın üstünde işlemci desteklemıyordur.Voltaj artımında tükettiği güç arttığı ıcın mavı ekrana düşebılır.
  • quote:

stok fan,kalıtesız macun,düşük hava akımı,yüksek voltaj :) fan yönü kasanın arka tarafındakı warsa eksoz fanına bakacak şekılde kule tipi cpu cooler aldıktan sonra oc düşünmelısın.ama kafama takılan işlemci ısısı değilde neden mavı ekran verdiği.o voltajda 3.5 Ghz'de 0x0000124(voltaj yetersizliği) mavı ekran hatasını vermemesı lazım.Farklı bir mavı ekran hatası ise cpu deılde diğer bileşenlerın frekansından yapıyordur.şuda olablr anakartın 95 wattın üstünde işlemci desteklemıyordur.Voltaj artımında tükettiği güç arttığı ıcın mavı ekrana düşebılır.

evet hocam. Anakart max tdpsi 95watt. Ama voltaj verdikten sonra değişiklik olsaydı cpu-z göstermez miydi? Çünkü çekirdek açılan anakartlarda filan işlemci 95watt olsa bile çekirdek açılınca 100wat üzerine çıkıyor ve cpu-z bunu gösteriyordu.cpu-z programında her voltajda 95watt gösterdi. Sadece 1.47 voltajında mavi ekran vermedi ama sıcaklık durumu ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furki06 -- 8 Ocak 2012; 0:10:40 >

• cpu-z dekı olayı bılemıcem.fakat oc yapılınca normalde cektiğinden kesinlikle üstünde güç cekıyor.bundan emın olabılırsın.Hevesini kırmak gibi olmasın ama o kasada stok fanla ve yüksek voltajla kullanma derım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 8 Ocak 2012; 0:19:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam hocam anladım. Hava sirkülasyonu iyi olan bir kasa ve kule tipi soğutucu gerek gerçek anlamda overclock için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furki06

Tamam hocam anladım. Hava sirkülasyonu iyi olan bir kasa ve kule tipi soğutucu gerek gerçek anlamda overclock için.

• Bugün kasayı açtım. İşlemci soğutucusunun bir tarafında bütün kablolar toplanmış. Onları düzenledim. Soğutucunun etrafı açıldı.

Ve birazda delilik sanırım. 3.7ghz 1.48 voltaj vererek çıktım.Hyper transport ve belleklerin hızlarını düşürdüm.

Wprime ve SuperPi gibi testlerden geçirdim. stabilite problemi yok. Ancak Asus Prope II, HwMonitor,Coretemp gibi programlardan farklı sıcaklık değerleri alıyorum. Birde anakartın voltaj sınırına takıldık sanırım. cpu-z programında voltajı daha düşük görüyorum. Buyrun Yeni SS:

• quote:

Bugün kasayı açtım. İşlemci soğutucusunun bir tarafında bütün kablolar toplanmış. Onları düzenledim. Soğutucunun etrafı açıldı.

Ve birazda delilik sanırım. 3.7ghz 1.48 voltaj vererek çıktım.Hyper transport ve belleklerin hızlarını düşürdüm.

Wprime ve SuperPi gibi testlerden geçirdim. stabilite problemi yok. Ancak Asus Prope II, HwMonitor,Coretemp gibi programlardan farklı sıcaklık değerleri alıyorum. Birde anakartın voltaj sınırına takıldık sanırım. cpu-z programında voltajı daha düşük görüyorum. Buyrun Yeni SS:

asusun proıgramı cpu nun sıcaklığını gösterıyor.core temp ve hw monıtor ise cekırdek sıcaklıklarını gösterıyor.Değerler biraz yüksek amd nin önerdiği sıcaklık değeri max 62.bu voltajda oc yapmak ıcın cpu soğutucusu şart :) ama illa bu değerde kullanmak ıstıyorsan en ağır oyunlarda max 60 görür herhalde.Fekat işi sağlama almak lazım :)

• quote:

quote:

Bugün kasayı açtım. İşlemci soğutucusunun bir tarafında bütün kablolar toplanmış. Onları düzenledim. Soğutucunun etrafı açıldı.

asusun proıgramı cpu nun sıcaklığını gösterıyor.core temp ve hw monıtor ise cekırdek sıcaklıklarını gösterıyor.Değerler biraz yüksek amd nin önerdiği sıcaklık değeri max 62.bu voltajda oc yapmak ıcın cpu soğutucusu şart :) ama illa bu değerde kullanmak ıstıyorsan en ağır oyunlarda max 60 görür herhalde.Fekat işi sağlama almak lazım :)

Elimde ekran kartı yok onboard şimdilik iş görüyor. Oyunlar içinde %100 yüklenen bulmadım daha(bf3 oynayamıyorum )

• 3,5200 ghz de stok fan ile 50 dereceyi geçmedi dostum. bende psunun zayıf kalıyor. gereken enerjiyi veremiyo.
  • bu stok voltaj demişken phenom 970lerin stok voltajı nedir benimki 1.475 deydi düşürdüm öyle çalıştırıyorum 1.4 te falan.
  • 3.600 ghz de maximum 52 dereceye kadar çıkıyor. 1.48 voltajda çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.