Şimdi Ara

AMD B550 mi X570 mi? Hangi marka? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
3.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • b550 masterı iade ettim arkadaşlar, problem çıkardı. Windowsta donmalar, reset atmalar, bluetooth modülünün ara ara çalışmaması gibi. Asus'a geçtim neredeyse 1 ay oldu geçeli. Bunu da biraz kullanıp öyle yazayım dedim. Hiçbir problem yaşamadım çok şükür. Aorus Master alacaklar dikkatli olsunlar.

• kethanis kullanıcısına yanıt

Gigabyte pek önermedim amd b550 lerde AMD B550 mi X570 mi? Hangi marka? .. gigabyte (global) cw li ekrankartina biseyi yok rahatsiz ediyorsa kasayi masanin altinda kullan diyen bir firma. b450 üst seviyelerde rezil olan bir firma. Patlayan güc kaynagi yapan bir firma. Türkiye yetkilisi fake hesap acip asus ve msi hakkinda yalan yanlis seyler yazip DH dan banlanan bir firma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

Yaşadık öğrendik hocam biz de AMD B550 mi X570 mi? Hangi marka? Şansıma 40 yılda bir kurduğum her sistemde bir parça sıkıntı yaşamadan duramıyorum ^^

Bende de asus b550 f wifi var 5900x işlemci corsair 3600mhz ram vardı. Asus D.O.C.P. yu ne zaman aktif etsem bilgisayar oyun oynarken siyah ekran verip kapanıyordu. D.O.C.P. kapalıyken hiç bir ariza yapmıyordu. Bende corsair ram lar arızalı diye gskill 3600 mhz ram aldım daha bugün ram lar geldi taktım pc normal çalıştı sonra şu D.O.C.P. yi bir açayım dedim bios tan açtım restart pc daha açılmıyor. Kasa çalışıyor ama görüntü yok sürekli kapanıp açılıyor. Neyse elimle kapattım yine bios a girdim D.O.C.P. yi kapattım yine her şey normale döndü. düşündüm D.O.C.P. yi kullanmadan kendim ram lari 3600mhz ye çıkarttım şuan çalışıyor 6 saat oldu henüz ariza yok ama olabilir diye bekliyorum. Bios en son stabil sürüm yeni bios var ama beta yazıyor. Şimdi düşünüyorum da corsair ram lar arızalı değilde galiba asus anakart arızalı. En azından D.O.C.P. özelliği şuan ariza veriyor. Bakalim yeni sürüm stabil bios la düzelme olurmu olmazsa satıp başka bir şey alacağım galiba .fan olayından hoşlanmadığım için msi b550 unify düşünüyorum. Nette biraz araştırdım tabi aynı sıkıntıyla karşılaşan çok insan varmış. Bu asus b550 f wifi hakkında hep güzel yorumlar okumuştum ana şuan benim için sıkıntılı bir durum var bu konuda bildiğiniz birşeyler varsa yada tavsiye paylaşırsanız alırım

• palamutix P kullanıcısına yanıt

Kullandiginiz ramlerin kodlarini (ikisininde) alabilir miyiz? uyum ile alakali bir sorun gibi geldi.

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2Z3600C18

G.Skill Trident Z Royal F4-3600C14D-32GTRS

• islemci ryzen 3000 ise gskill ramler uyumlu görünmüyor, bu ramler icin ne asus ne de gskill calisacagina dair söz vermemis. corsair ramlerde zaten ryzen icin tercih etmedigim bir markadir, bir modelin kac tane versiyonu var, hangisi uyumlu hangisi degil onu mu arastiracagiz. docp profili icin bu önemli. Ama manuel setting ile test edip uygun ayarlarda kullanabilirsiniz. Bu anakartin arizali veya sorunlu oldugu anlamina gelmez. Yeni biosta belki yeni docp profilleri ekleyebilirler belli olmaz.

İşlemci 5900x hem g skill hemde asus uyumlu diye söz vermiş durumda

AMD B550 mi X570 mi? Hangi marka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamutix -- 24 Ocak 2021; 21:49:31 >
  • palamutix P kullanıcısına yanıt

anladim ryzen 5000 ise calismasi lazimdi ama gelir daha bios update.. suan manuelde sorun yoksa böyle kullanin, docp profili icin cl14 lerde bilmedigimiz bir durum olabilir. cl16 ve cl18 lerde docp calisiyor gskillerde gvk ve gvkc lerde.

Evet öyle yapacağım bios update bekliyorum

• Merhabalar. 5900X için kafaya B550 Aorus Master'ı koymuştum ki.. Konu sahibi arkadaş gibi yıllar sonra toplayacağım bir sistemde mide bulandırıcı bir sorun yaşamak istemediğim için vaz geçtim. Size sormak istediğim madem B550 Aorus Master almayacağım X570 serisinde mosfetleri Master kadar serin çalışan, portları bol olan ne önerirsiniz? Elimde Aorus 1060 6GB kart olduğu için o yoldan gidecektim ayrıca. Şimdiden teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Tequlala

Merhabalar. 5900X için kafaya B550 Aorus Master'ı koymuştum ki.. Konu sahibi arkadaş gibi yıllar sonra toplayacağım bir sistemde mide bulandırıcı bir sorun yaşamak istemediğim için vaz geçtim. Size sormak istediğim madem B550 Aorus Master almayacağım X570 serisinde mosfetleri Master kadar serin çalışan, portları bol olan ne önerirsiniz? Elimde Aorus 1060 6GB kart olduğu için o yoldan gidecektim ayrıca. Şimdiden teşekkür ederim

• Merhaba Asus rog strix b550 a gaming anakartin sıcaklarlar kronik yanlısmı gösteriyor arkadaslar temp 1 ve temp5

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.