Şimdi Ara

AMD Bristol Ridge İçin Geri Sayım Başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Evet seneye AMD tek sokete geçiyor. Apu ve fx için ayrı anakart devri am4 ile bitecek. Yanlız öğrendiğim kadarıyla 3 tip am4 anakart olacak. Soket aynı fakat etry, mainstream ve extreme adlı 3 model varmış. Extreme modelde 4 kanal ddr4 kontrollüsü ve oc için 170 Watt tdp limiti olacak deniyor ama henüz net bir bilgi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

Şahsen ben aynı özellikli anakarta 2 katı para verip eğilip bükülen ve her sene değişen soket almam.
    Bu Am4 anakartlar gelmiş geçmiş en fazla işlemci desteği sağlayan soket olabilir,şimdiden 28nm carrizo apu,zen fx ve zen apuları destekleyeceği kesin,anakartıma yada işlemcime bişey oldumu fellek fellek arama derdimde olmayacak daha ne yapsın adamlar,diğerleri gibi extreme için ayrı,oc. için ayrı,onboardı kullanmak için ayrı soket mi çıkarsınlar?

O çok fazla işlemciye ve iki farklı ram türüne destek dediğiniz şey size elektrik kesintisi, yol çökmesi su arıZası olarak geri dönecek, hala 28nm nedir yahu bide 15 tane süreceekmiş piyasaya zen 2017 ortasını bulmazsa iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 10 Aralık 2015; 14:52:20 >
  • Foxbat kullanıcısına yanıt
    Hocam Zen apularda 4 kanal bellek desteği olacak mı onla ilgili bir haber var mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Sunucu tarafında 4 kanal bellek resmen doğrulandı ama masaüstü için resmi bir bilgi yok .

• http://linustechtips.com/main/topic/291763-new-carrizo-benchmarks/
    Burda içindeki gpu hakkında bilgilenebilirsiniz.
    testte kaveri 277 puan alırken,carrizo 606 alıyor,R7 265 w/ 2GB GDDR5 harici ekran kartı ise
    623.68 Mpix/s (1024 SP @ 1025 MHz) puan alıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Şahsen ben aynı özellikli anakarta 2 katı para verip eğilip bükülen ve her sene değişen soket almam.
    Bu Am4 anakartlar gelmiş geçmiş en fazla işlemci desteği sağlayan soket olabilir,şimdiden 28nm carrizo apu,zen fx ve zen apuları destekleyeceği kesin,anakartıma yada işlemcime bişey oldumu fellek fellek arama derdimde olmayacak daha ne yapsın adamlar,diğerleri gibi extreme için ayrı,oc. için ayrı,onboardı kullanmak için ayrı soket mi çıkarsınlar?

O çok fazla işlemciye ve iki farklı ram türüne destek dediğiniz şey size elektrik kesintisi, yol çökmesi su arıZası olarak geri dönecek, hala 28nm nedir yahu bide 15 tane süreceekmiş piyasaya zen 2017 ortasını bulmazsa iyidir

Yukarıda haberini paylaştım; artık Zen için 2016 yılında bir beklentiniz olmasın. En iyi ihtimalle 2016'nın aralık ayında gelir ki, ona da artık ne kadar 2016 denir bilemiyorum. Gerçi mühendisi bile 2016'da zen falan beklemeyin diyor.

• quote:

http://linustechtips.com/main/topic/291763-new-carrizo-benchmarks/
    testte kaveri 277 puan alırken,carrizo 606 alıyor,R7 265 w/ 2GB GDDR5 harici ekran kartı ise

Oho, sırf gpusu için alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Sunucu tarafında 4 kanal bellek resmen doğrulandı ama masaüstü için resmi bir bilgi yok .

Teşekkürler hocam biraz fazla sordum kaç zamandır bekliyorum takip ediyorum habire erteleniyor Masaüstü zenlere 4 kanal bellek desteği gelirse direk alacağım ama beklemek lazım sanırsam eğer 4 kanal desteği ile gelirse Zen iyi anakart almak gerekiyor duruma bakılırsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 10 Aralık 2015; 20:03:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Şuan için güzel (tabi o söylentinin doğru çıktığını da varsayıyorum). Ama 2016 için çok cazip değil. Çünkü esas patlama gpu tarafında olacak. Hem Amd hem de Nvidia 2016'da 16nm finfet + hbm/gddr5x + yeni/güncellenmiş mimarilerle bombayı patlatacak. O zaman da bu 7850 ayarı gpu göze ne kadar hoş gelir bilmiyorum. Nvidia için güncel giriş seviyesi bile 950 ile ciddi şekilde yükselmiş durumda. 16nm gpularla bunun kabaca 2 katına çıkacağını düşünürsek, 7850 seviyesinde gpu iyice çocuk oyuncağına dönecek demektir.

2015'te sırf denemek için carrizo çıksın da alayım diye bekledim. Öyle beklediğimle kaldı. Laptoplara gelsin dedim, carrizolu laptop göremedim. 2016'da carrizonun pek bir esprisinin kalacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mamad

quote:

quote:

Şuan için güzel (tabi o söylentinin doğru çıktığını da varsayıyorum). Ama 2016 için çok cazip değil. Çünkü esas patlama gpu tarafında olacak. Hem Amd hem de Nvidia 2016'da 16nm finfet + hbm/gddr5x + yeni/güncellenmiş mimarilerle bombayı patlatacak. O zaman da bu 7850 ayarı gpu göze ne kadar hoş gelir bilmiyorum. Nvidia için güncel giriş seviyesi bile 950 ile ciddi şekilde yükselmiş durumda. 16nm gpularla bunun kabaca 2 katına çıkacağını düşünürsek, 7850 seviyesinde gpu iyice çocuk oyuncağına dönecek demektir.

2015'te sırf denemek için carrizo çıksın da alayım diye bekledim. Öyle beklediğimle kaldı. Laptoplara gelsin dedim, carrizolu laptop göremedim. 2016'da carrizonun pek bir esprisinin kalacağını sanmıyorum.

Nvidia'nın çözümü bir yana, Intel'in var olan entegre çözümleri, rakibi olduğu AMD'nin apu çözümleriyle yarışamıyor. Carrizo'lu bir HP dizüstü çıkmış(HP Elite 705 G3), o da Intel Skylake çipler geciktiği için. Sorun piyasada, AMD'ye kabahat bulmuyorum; çünkü Qualcomm bile pazara hakim pozisyon aldığı için Nvidia Icera modemleri battı diye cezaya mahkum oluyor. Resmen düzenleyici fonksiyonu geri kaldığı için tekel üreten, sonra da ceza kesmeye bahane arayan bir sistem var. Sorun şu ki, ceza ile mantık ve yönlendirme aynı eksende gitmiyor. Dizüstüde AMD'yi göremiyorsun sonra pazar payına hakim markanın ürünleri sel gibi akın ettiği için.

• AMD çok yanlış yapıyor.Koy APUya 8 çekirdek,12 GPU çekirdeği hızıda 4.7 ghze çıkart Fx9590 olduğu gibi.Sonra GPU'yuda 1000 Mhze çek artık.Al sana mis gibi hardcore oyunculara hedef alan bir işlemci ve gpu ikilisi.Ama yok illa gıdım gıdım ilerliycek.Güç değeri yüksek olsun fark etmez benim açımdan.Zaten overlock yapcağım için.
  • AkselEsEs A kullanıcısına yanıt
    Zaten zen çekirdekleri smt ile 2 thread işliyor,4 çekirdekli bi zen apu 8 çekirdekli olacak(smt desteklediğini düşünürsek),gpu çekirdeği ne olur bakalım artık,ama zaten 14 nm sayesinde 4 ghz ve üstü işlemciler süpriz olmaz.
  • quote:

Zaten zen çekirdekleri smt ile 2 thread işliyor,4 çekirdekli bi zen apu 8 çekirdekli olacak(smt desteklediğini düşünürsek),gpu çekirdeği ne olur bakalım artık,ama zaten 14 nm sayesinde 4 ghz ve üstü işlemciler süpriz olmaz.

Zen mimarisindede mi entegre GPU olucak ? Apulardan farkı ne o zaman ?
  • AkselEsEs A kullanıcısına yanıt
    Am 4 sokette hem zen mimarili fx (gpusuz) performas sınıfı,hemde zen mimarili apu(muhtemelen 2017 de çıkacak 14 nm ile gelecek) takılabilecek,iki cpunun hedef kitlesi farklı olacak.
  • quote:

Am 4 sokette hem zen mimarili fx (gpusuz) performas sınıfı,hemde zen mimarili apu(muhtemelen 2017 de çıkacak 14 nm ile gelecek) takılabilecek,iki cpunun hedef kitlesi farklı olacak.

Anladım hocam sağolun.

• quote:

quote:

quote:

Bu Carrizo apular 28 nm çıkacaksa hd7850 yakalanması bence hiçte yabana atılır bir değer değil eğer Zen'de 14 nm olcağını düşünürsek üstüne koyacakları kesin.Entegre gpulara göre kıyaslarsak baya yol alınmıştır bence hatta farkta atılmış böyle ise diğer üst seviye hbm kartlarla karşılaştırmak çok sıkıntı onların fiyatı kullanım amacı belli.

Apuyu alan kesim belli zaten şu an bende r9 270 var pek yeni oyunlarla işim yok eskisi kadar yetiyor yani beni şu ekran kartı sesinden ve 140w tdp'den kurtarsa tamamdır daha ne yapsın adamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 11 Aralık 2015; 8:31:47 >

• quote:

quote:

Valla şöyle söyleyeyim mobil carrizo içindeki apu kaveri a10 7850'nin 2 katından biraz fazla skor alıyordu ve bu ps4 içindeki grafik kartına eşdeğer deniyordu.
    Heralde gene en üst seviyede bu değerleri görebiliriz diye düşünüyorum.

Aga sen bu tip boş söylemleri burda haber yapmayı boşver de gerçekten elle tutulur şeyleri haber ver, olmaz mı?

http://techfrag.com/2015/12/09/confirmed-amd-zen-hasnt-taped-out-yet-reveals-chief-financial-officer/

Ama tabi gerçekler acı. Sen de konu Amd olunca onları yazmazsın. Carrizo da 10 kaplan gücünde ama üreticiler mal olduğu için bunu anlamıyorlar ve o yüzden kullanmıyorlar.

Her AMD konusuna gelip hevesimizi kırmak zorunda mısın ? Herkes de para yok ki gitsin intel alsın nvidia alsın.

• amd ilk önce doğru düzgün intelle yarışacak (f&p) bir işlemci piyasaya sürsünde ikisi bir arada işine daha sonra bakarlar..

sanki herşeyi düzgün alınabilirde bide gpu sıkıştırıyorlar içine işlemcilerin.

amd x4 955 lerden sonra kendi kendine sıkmaya devam ediyor ne 630.. ne 8... modellerinden bir cacık olmaz.

kaç yıllık i5 750 ler bile çoğu durumda ya eline veriyor yada aynı performansı gösteriyor..

bu durumda ben neden amd alayım ki?

bir arkadaşta intele soket göndermesi yapmış yukarda dediği belki doğru ama şu yönden hiç bakmıyor olaya o işlemciler hala taş gibi çalışıyor ve iş görür vaziyette o yüzden insanlar o soket anakartları arıyor yada alıyor..

amd ise tamamen farklı güncel işlemcileri bile iş görmüyor adamlar demek istiyor ki biz yine yapacaz ama olmayacak büyük ihtimal o yüzden soket değişmeğinize gerek yok 6 ay sonra bir işlemci daha çıkarırırız onu alır kullanırsınıza geliyor iş

kısacası gidip 8 çekirdek amd alacağıma gider i5 alırım yada fx6.. alacağıma gider 2.el i5 2500 -2400 alırım

intelin ölüsü bile amd den iyidir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.