Şimdi Ara

AMD Carrizo Apu'lar Göründü! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
2
Favori
3.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Dün carrizo duyuruldu ve iddialar da doğru çıktı görünüyor.

28 nm ile Globalfoundries üretiyor. Zar alanı %28 ve güç tüketimi de %40 azalmış durumda.
    Perf artışı olarak henüz test bulamadım ama burada da denileni (%30) verdiği söyleniyor. En azından buna yakındır diye düşünüyorum.
    Bir de üretim FD-SOI değil SHP. Bu ilginç. Eski teknikle bu kadar küçültme ve watt düşüşü yapabildilerse FD-SOI çok daha iyi-güçlü olabilir.

Notebook modelleri 15-35 watt, masaüstü APU modelleri ise 45-65 watt. Hem iki kat GPU hem%30 perf artışı için 95-65 watt düşüşü gayet iyi.
    Yalnız bu %30 perf artışı sadece mimari ile mi yoksa mimari+frekans ile mi belli değil.

Halen 3.4 GHz Piledriver-Trinity A10-5700 ile 3.4 GHz Steamroller-Kaveri A10-7700K arasında passmarka göre 4202-5344 oranında yani %27 perf farkı var. Frekanslar aynı olduğundan bu fark sadece mimari gelişme ile sağlanmış oluyor.

Şimdi de %30 perf artışı var deniyor. Hadi bunu da %27 alalım. Bu durumda piledriver-excavator çekirdek arasında kümülatif olarak 100*1,27*1,27=1,6129 kadar yani yaklaşık %60-61 perf artışı demek. Gerçekten % 30 ise bu %69 olur. Piledriver-excavator arasında %60-69 fark dehşet bir ilerleme. Son dönemde FX'ler arasında %15-20, inteller arasında %5-10 artış görüldüğü hesaba katılırsa süper olmuş denebilir.

İşlemcilerin passmark performanslarına çok çekirdek bir bakalım. Carrizo %30 tahmini. FX vb için de %27+%30 artış. Gri dolgulu alanlar tahmini.
    FX-8750 gibi ?? isimleri ben uydurdum. Bulldozen FX-*1**, piledriver FX-*3** geldiğine göre steamroller *5** pas, excavator için de *7** dedim. Carrizo içen de 8800 vb yerine 9800 vb demişim. Düzeltmeye üşendim.

AMD Carrizo Apu'lar Göründü! AMD Carrizo Apu'lar Göründü!

Tabii bu grafik yeni FX çıkarsa ve bununla da piledriver-steamroller ile steamroller-excavator çikerdikleri kullanan APU tipleri gibi %27+%30 artış olursa.

Burada çok garip bir durum ortaya çıkıyor. Toplam güçte eğer böyle çıkarsa yeni FX-8 işlemciler masaüstü I7 serisini epey geçiyor. Hatta FX-6 bile yakalar görünüyor.
    Diğer durum da I5 serisinin çekirdek başına perf olayında hala önde olacak olması. Bunun nedeni HT, sentetik toplam perf için etkili ama bir çok durumda (mesela oyun) pek işe yaramıyor.

Bu nedenle I5 serisi ile çıkarsa yeni FX serisi arasında ilginç bir durum oluşuyor. I5 serisinde HT yok. Bu durumda eğer çıkarsa ve %27+%30 getirirse FX-6 ve FX-4 serisi çekirdek başına acaip yerlere geliyor. E ğer olursa Fx-4350 işlemcinin selefi FX-4750 çekirdek başına perf için cazip oluyor.

Yani tek çekirdek DirectX darboğazı için FX-8 serisinden de I5 serisinden de iyi sonuç alabilir ve 4 ve daha az çekirdek kullanan oyun-uygulamalarda tüm FX serisi ile I5 serisini ekebilir.

İyi oyun için I5-I7-FX8-FX6 yerine FX-4 tavsiye etmek de ilginç olur doğrusu.
    95-25 att TDP ile 5 GHz sınırını zorladığıma göre 40-65 watt TDP ile artık 6 GHz zorlarız.

Carrizolar da oyun için iyi olabilir. %30 gelirlerse FX-6300 üzerine çıkıyorlar. Bir de eskisinin iki katı güçlü GPU var deniyor. Yani harici 7750-7770 arası. 2133-2400 hızlı bellek ve iyi OC ile bu durumda 7770 kart yakalanabilir hemen hemen. Orta seviye bir oyun için de 6300+7770 ayarına kimse burun kıvırmaz. Çoğu oyunu tatminkar oynatır. Birde harici kart varda bozulursa filan inteller gibi HD-4000 ile sürünmek zorunda kalmayız. İyi kötü arada götürür.

Sorun şu. AMD yeni FX çıkarır mı ? (İnşallah diyorum bu tabloya göre. )
    Dandik dandik yerlere acaip işlemciler çıkarıyor.

Tablodaki pembe renkle gösterilen FX işlemciler dikkatinizi çekmiştir. Bunlardan FX-670K ve FX-770K olanlar FM2/FM2+ soketler için. GPU ve L3 yok. Üstelik bunlar Piledriver-2 (richland) ve steamroller (kaveri) çekirdek. Zaten FM2/FM2+ için GPU-L3 içermeyen Piledriver-2 (richland) X4-750, 750K ve steamroller (kaveri) çekirdek X4-840, 860K işlemciler var. Gayet de iyiler üstelik. FX neye gerek burada. Bunu yapacağına masaüst FX serisini güncelleyip steamroller FX çıkarsan ya.

FX-7600P ise FT3 soket için. Bununu FX-7500 modeli de var. Bunlarda dahili GPU var L3 yok. Burada da zaten bir çok işlemci var. FX niye geldi ki. Üstelik bunlar da steamroller serisinden. Biz masaüstü steamroller FX çıksın diye hacı yolu gözlerken ucubik ucubik yerlere steamroller FX dağıtıyor bu mal AMD.

Üzerine Athlon X2-370K, A10-PRO 7800B vb bir sürü garip model de var FM2/FM2+ için.

Piledriver X4-740 ile steamroller FX-7600P işlemcilerine dikkatinizi çekerim. 2.7-3.8 GHz farkına rağmen (ikisi 4 çekirdek, L3 yok) FX olan çok daha daha hızlı. piledriver 3.8 ile 3921 verirken, steamroller 2,7 ile 4627 veriyor. Şu haliyle bile %18 daha hızlı. Üstelik FX-7600P içinde R3 GPU var. Bunu kaldırsan waat azalacağı için frekansı belki 4.0+ üstü yaparsın veya ilave çekirdek koyarsın vb. Yani perf farkını açarsın. Bir de 3.8 olsa %66 olacak. Gel de AMD için ağzın bozulmasın.

Böyle garip gereksiz ürün üreteceğine yeni FX çıkarmayan AMD'yi ne yapmalı bilmiyorum. Beter ol diyesim geliyor ama sonra intel bizi iyi sever diye susuyorum.

sadece tek kelime ile 10 numara ..

tek kelime tekrar ÜSTAD demek geldi içimden size..

işte bilenle bilmiyen farkı ..

forumda yeni üyeyim

yıllardır hep amd kullandım beni hiç üzmedi ..işlemcim +ekran kartım hep amd idi..

o.c desen dibine kadar o.c oluyor yanma ısınma kasma hiç bir sıkıntı yaşamadım..

geçen sene amd fx8350 alırken aldığım yer bile itiraz ettiler. yok amd alma çok elektirk harcar yok ısınır gibi kasma yapar gibi kulaktan dolma laflar hep

ama ben dinlemedim aldım

bı forumda herkes birşey söylüyor yazıyor hatta bilende yazıyor bilmeyende amd bir kaç yerde savundum özele küfür yazanlar bile oldu bir sürü hakaretler

yok yeni üyemişim yok yaşım küçükmüş ergen değilmişim yok resim sahteymiş gibi hakaretler başlıyor mesele AMD savunmak olunca SIKINTI ÇIKIYOR..

ama ben sistemi mecbur kalıp değiştirdim mecburdum (asus çizgi elketronik teknik servisinde 2 sefer giden anakartım hiç bir işlem yapmadan ilkinde bios update yapıp gönderdi ikinci seferde kasamı komple istediler ankartım vede asus ekran kartımı bir hafta orada kaldı sonuç hüsran ikiside yandı faturaya anakart ve ekran kartına bios update yazılmıştı neyse fazla uzatmayayım)

mecburiyetten herkes inteli övüyor inteli deneyelim dedik

i7 4790k işlemci +msı z97 gaming 7 ankart aldım sonrasında beklemekten ağaç oldum ama sonunda msı gtx970 ekran kartı aldım

işte macera bundan sonra başladı gtx970 almadığım kart modeli kalmadı hepsinde sıkıntı var toplamda 3 aya giricek evde ekran kartsız oturuyorum hayatında gtx970 almayan kullanmayan ne kadar insan varsa hemen savunmaya geçiyor yok sıkıntı yokmuş büyütülecek birşey yokmuş kafaya takılacak bir durum değilmiş neler neler tek kelime ile sen hiç gtx970 sersisi kar alıp kullandın mı
    cevap hayır e diyorum ne alaka tezatlar dolu aynısı amd ekran kartında olsaydı herkes yerden yere vururdu amd ..neyse ben bu arada amd fan boyu değilim hiç kimseninde markasınında avukatı savunucusu olmam SADECE GERÇEKLERİN ve doğruların peşindeyim
    1..iki işlemci arasında fark yok neden mi amd fx8350 yanyana 20 tane winrar açıyordum banamısın demiyordu i7 4790k olmuyor yanyana 60 tane internet sayfa açıyordum yetmiyor winrarlar açık 3 adette oyun açıyordum crysis 3 bf4 call of duty amd fx8350+ msı 280x ekran kartıyla ne olacak daha anlamıyorum valla
    2.. cep telefona ve tablete görüntülü film veya dosya atacaksın aynı şekilde fx 8350 daha iyi i74790k daha fazla kopyalama olmuyor

işlemci darboğaz yapar kullanamazsın gibi laflar adamlar araştırsa fx8350 gtx970 serisi kullanıyorlar hiç bir sıkıntı olmuyor
    fx seresisi işlemciler pcl 3.0 desteklemiyor bu konulara girmek istemiyorum işin içinde başka mevzular var bilen biliyor

tamam tek çekirdekte intel iyi ama şu anda ban aynı fatura geliyor iki ay önceki ile önce kullnıcak sonra bilinicek sonrada bu tecrübeler paylaşılması lazım ama bu paylaşma sırsında kimse kimseye hakaret etmemeli ama ediliyor

pardus linux ubuntu hepsini kurdum denedim amd işlemcilerde gerçek gücü çıkıyor ortadaya orada amd nin ne yazık ki mac kuramadım o kadar denediğim halde amd kurulmadı..

sonuçta
    yazılımlar testler hep ayarlanıyor işin içinde para var çünkü..oyunlarda aynı herkes alıyor iki 3 test yapılıp paylaşıyor

zamanında o inandıkları testlerde P4 HEP PENTİUM PIII LERE YENİLİYORDU TESTLERDE PIII ezip geçiyordu sonra testlere yazılımlara bi ayar p4 geçmeye başladı

amd anakartlarda özellikleri yok güncel anakart yok bide amd ekran kartı tarafında sürücü(drive) beta çıkıyor beta yükleyince de sıkıntılar çıkıyor du..

neyse konu çok uzunda kötü olan iyi olmayan amd işlemciler ne kadar kötü kardeşim bak yanlış anlamazsan yaptığım o.c li paylaşmak istiyorum amd ile

kardeşim bilgilerin için çok teşekkür ederim

eline koluna sağlık

herşey gönlünce olsun

hayatta başarılar dilerim

AMD Carrizo Apu'lar Göründü! AMD Carrizo Apu'lar Göründü! AMD Carrizo Apu'lar Göründü!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 23 Kasım 2014; 14:54:21 >

• Yeni Haber varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokiahastasi

Yeni Haber varmı ?

var masaüstüne gelmeyecekmiş sadece mobil.

http://www.donanimcibaba.com/2015/01/carrizo-masa-ustune-gelmeyecek.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

AMD bizi çıldırtmaya çalışıyor.

Şu işlemcilere bakalım,
     AMD Carrizo Apu'lar Göründü!

FX-7500 işlemciye bir bakın. Aynı frekansta FX-4300 işlemciden %41 daha hızlı, üstelik sadece 19 watt ile. Yahu bunu iki kat yapsak (8 core, 2xR7) 38 watt ile L3 olmadan 7354 passmark verecek. Fx-6300 işlemci 95 watt ve 3.5 GHz ile 6355, FX-8150 işlemci 8 MB L3 ve 3.6 GHz ile 7694 passmark verebiliyor.

Hızı 4.0 GHz yapsak frekans %90 artmış olur ki watt %180 artar. 4 yerine 8 çekirdek yapınca da 19*2*2,8=106 watt çeker ve 14008 passmark verir. Yahu FX-8350 işlemci 4.0 GHz hızda 8 MB L3 ve 125 watt iken anca 9018 veriyor. Bunun 2 tane R7 birimi çıkarılıp yerine 4 MB L3 de konur üstüne.

Veya çekirdek aynı kalsın sadece hızı artıralım. Hızı 5.0 GHz yapsak artış %138 olur ve watt %276 artar. TDP 71 watt passmark ise 8754 olur teorik olarak. I5-4690K işlemci 84 watt TDP ile 7738 passmark veriyor. Çekirdek başına 2189 passmark vererek 1935 veren I5-4690K işlemciyi geçer. Yani tek çekirdek DirectX altında daha yüksek FPS sağlar. 125 watt FX serisi ile 5.0 Ghz zorladığımıza göre (4,7-4,8 sık görülür) 71 watt TDP ile nerelere gidilir ? En azından 6.0+ zorlanmaz mı. Bu durumda tek çekirdekteki I5 üstünlüğü tepelenip geçilmez mi ?

Bir de dahili grafik işi var. I5-4960 içinde HD-4600 var ve 755 firestrike puanı alıyor. A10-6800K içindeki GPU ise 1079 alıyor. A10-7850K içindeki GPU 1453, harici R7-250 GDDR3 ise 1452 alıyor. 384-512 stream farkına göre bunun içindeki de 1090 puan almalı. HD-4600 ile oyun oynamaktan çok daha iyi. (kart bozulunca filan yani)

Bunu FX-7600P ile yapsak. Çekirdek-GPU aynı kalsın hızı 5.0 GHz yapalım. Hız bu durmda %85, watt ise %190 artar. Buna göre TDP 101 watt, passmark ise 8568 olur teoride. FX-8320 işlemci 125 watt ve 8 MB L3 ile 8081 veriyor. Bu halde tek çekirdekte 2142 passmark verir ki I5 serisini rahat geçer. İçindeki harici R7-250 GDDR3 ayarı GPU ile de HD-4600 grafiğinden iki kat iyi oynanabilir.

Farklar tamamen mimari kaynaklı.
    Excavator çekirdeğin buna ekleyecekleri hariç daha. (-%40 watt, +%30 CPU perf, +%100 GPU perf)

Millet hacı yolu gibi AM3+ soket FX beklesin. AMD FT3 için çıkarsın. Yetmedi ıvır zıvır tonla işlemci çıkarsın.

Şimdi bu AMD'ye sövmek farz değil mi ?
    En azından vacip filandır yani.

Hocam gerçekten çok çarpıcı sonuçlar bulmuşsunuz. Gerçekten AMD bizi çıldırtmaya çalışıyor. FX 7500 işlemcisini ben de epey kovaladım. Açıkçası bu kadar performanslı olduğunu tahmin dahi etmemiştim. O işlemciyi kullanan, 13.3 inç ekran boyutunda, hafif bir dizüstü modeli epey aradım. Haziranda tanıtılmasına rağmen hala hiçbir yerde yok o işlemci. Hala eski işlemciler dolanıyor etrafta.

Aslında FX 7500 ve ona uygun Crossfire olabilecek bir GPU 1,5 kg'lık 13,3 inçlik bir makinede birleştirilse süper olurdu, Dell Vostro 5470'deki gibi. Ama nasılsa hiç öyle bir şey yok. Biraz maddi durumumun düzelmesini bekliyorum. O zamana kadar AMD'nin FX 7500 APU'su ortaya çıkarsa düşünebilirim ama çıkmazsa Dell Vostro 5470 alıp geçeceğim.

Bu kadar iyi çip yaptıkları halde ortalarda olmaması can sıkıcı. Sorun güç tüketimi de değil bence. Gigabyte'ın P34G dizüstü bilgisayarında 14 inçlik 1,76 kg ağırlığındaki cihaza 4700HQ ve GTX 760M sığdırılmış. Değil FX 7500, FX 7600P bile hafif bilgisayarlarda kullanılabilir.

• Yeni haberler var:
    AMD'nin APU Carrizo için Grafik performansı 2X Pro Kaveri ve 3X Intel Iris bu performansını gösteren SiSoft Sandra testler.
    http://cdn2.wccftech.co...-SiSoft-Sandra-Leak.jpg
    http://cdn.wccftech.com...eral-Specifications.png
    Bu testlere göre bir R7 265 ekran kartı, Playstation 4 içinde aynı grafik performansı sunan bir kart gücünde içindeki gpu.
    bir diğer haber carrizonun masaüstüne bga olarak geleceği,yani anakarta lehimli olarak,kaveri refresh işlemcilerin geleceği söylenmiş:
    http://wccftech.com/kaveri-refresh-landing-carrizo-bga-desktop/
    http://wccftech.com/amd-carrizo-graphics-benchmarks-leaked-double-performance-kaveri/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 19 Ocak 2015; 12:26:52 >

• İntele Cevapmı verdi yoksa İntel cevabını vericekmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

Yeni haberler var:
    AMD'nin APU Carrizo için Grafik performansı 2X Pro Kaveri ve 3X Intel Iris bu performansını gösteren SiSoft Sandra testler.
    http://cdn2.wccftech.co...-SiSoft-Sandra-Leak.jpg
    http://cdn.wccftech.com...eral-Specifications.png
    Bu testlere göre bir R7 265 ekran kartı, Playstation 4 içinde aynı grafik performansı sunan bir kart gücünde içindeki gpu.
    bir diğer haber carrizonun masaüstüne bga olarak geleceği,yani anakarta lehimli olarak,kaveri refresh işlemcilerin geleceği söylenmiş:
    http://wccftech.com/kav...ng-carrizo-bga-desktop/
    http://wccftech.com/amd...ble-performance-kaveri/

Resmen APU ların önü tıkandı desene.

Daha yeni FM2+ sokete geçmiştim ama soketin daha geleceği yok. Performansından memnun değilim bari yeni seride iyileştirme yaparlarsa alırım demiştim ama o da yok.

Yaktın beni AMD. Şu an tek çare yurtdışından Athlon X4 860K getirtmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Bana pek inandırıcı gelmedi a10 7850k daki gpu performansını 2 ye katladılarsa hd7790 a yakın performans demek ddr3 te zor gibi acaba hbm bellek olayını mı yaptılar onu çözemedim

Belki işlemcinin içine tıkıştırmışlardır onuda Sonuçta amd gddr5 belleklerden hem çok daha az elektrik çekecek hemde çok daha az yer kaplayacak diyor belki içinde bi boşluğa tıkıştırmışlardır 2gb bellek...
  • Daha Resmi açıklama yok AMDden ama bende fm+2 soket kullanıyorum a 10 7850k ile bana yeterli geliyo,ha siz memnun değilseniz zaten 2016 da 14 nm işlemciler geliyo onu beklersiniz hem usb 3.1 ddr4 vs yeniliklere geçmiş olursunuz.
    Ben fm+2 ye gelirse carrizo hemen almayı düşümüyodum zaten ama 1-2 sene sonra almayı düşünebilirdim zen mimarisine bakarak önce,ama bga gelirse bizim gibi fm+2 anakartı olanlar için gereksiz oluyor,anakartı ddr4 zen için değiştiririm daha iyi.
  • http://wccftech.com/kaveri-refresh-landing-carrizo-bga-desktop/

Carrizo masaüstüne gelecekmiş ama sadece OEM üreticiler için yani perakende satışı olmayacak. Bu arada AMD KAveri APU ailesini de güncelleyecek. Yeni seri 28nm SHP gelecek.
  • Foxbat kullanıcısına yanıt
    Valla böyle olursa çok acaip olur,fm+2 alanları desteklicekti amd 1 nesil daha.
    Hem dizüstüne,tablete hatta oem pc cilere bile carrizo çıkarıp fm+2 ye esas desktop pcye çıkmaması nasıl bişeydir ilk kez olacak heralde bu.
    Bide millet streamroller,eksavatör fx bekliyodu ,adamlar daha en yeni soketten bile kısıyosa -zen için- yeni fx çıkmaz hayatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 19 Ocak 2015; 14:52:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Bana pek inandırıcı gelmedi a10 7850k daki gpu performansını 2 ye katladılarsa hd7790 a yakın performans demek ddr3 te zor gibi acaba hbm bellek olayını mı yaptılar onu çözemedim

Belki işlemcinin içine tıkıştırmışlardır onuda Sonuçta amd gddr5 belleklerden hem çok daha az elektrik çekecek hemde çok daha az yer kaplayacak diyor belki içinde bi boşluğa tıkıştırmışlardır 2gb bellek...

Yaparlarsa alırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Yaparlarsa alırım

Bende patlatırım bi itx sistem valla :)

• redoracle R kullanıcısına yanıt
    AMD Ateşle oynuyor elini çabuk tutup biran önce piyasaya Zen'leri çıkartması şart yoksa AMD'yi rüyamızda görürüz.
  • FX-57 F kullanıcısına yanıt
    Samsung 14 nm hacimli üretimine başladı diye biliyorum zaten,2016'da zen mimarisi(phenom ve buldozer karışımı) çıkışını yapacak zaten,hbm gömülü apular çok kullanışlı olascaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

Samsung 14 nm hacimli üretimine başladı diye biliyorum zaten,2016'da zen mimarisi(phenom ve buldozer karışımı) çıkışını yapacak zaten,hbm gömülü apular çok kullanışlı olascaktır diye düşünüyorum.

Kardeşim şey bu olayı baya araştırdım çok ilginç şeyler öğreniyorum Zen Athlon K7'si ile Phenom'un Stars karışımı ile Canavar yapıyor Cluster Multi-Threading Teknolojisi ve Hyper-Threading birleştirip bir Canavar Tasarlıyorlar hemde Çift FPU'yu Paralel kullanıyor bu oldukça Harika bir tasarım ve 6 tane Pipeline var oldukça çok güçlü bişey olucak diagram'a göre zamanında Athlon'da kas gücü vardı core 2'nin 65 Nm'lik işlemcisine meydan okuyordu 90 Nm'le oyunlarda hep biricindi ama yine yetersizdi çünkü eski Jenarasyondu Athlon'nun o zamanlar Tek eksiği 65 Nm'ye geçmemesi yeni komut setleri yapmaması birde eski jenerasyondu neyse o günler geride kaldı şimdi Zen'nin devri başlıyor bakalım Zen Şeytanın bacağını kırabilecek mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX-57 -- 5 Mayıs 2015; 16:33:33 >

• FX-57 F kullanıcısına yanıt
    Aynen doğru diyosun athlonların çekirdek gücü buldozerin önündeydi,şimdi o çekirdek gücünün artırılmışıyla,bulldozerin hatalarından arındırılmış hhali vse yenilenen komut setleriyle hatta apuların içine entegre hbm belleklerle full hsa lı güzel işlemcileer geliyor,hemide hem apu hem fx zen işlemciler tek soket FM3 kullanacaklar,sırf bu yüzden bile gene AMD tercih ederim.
    Ayrıca yeni multi threadle 1 çekirdeğin 2 thread(bazı yerlerde 4 deniyor) işlemeside 4 core-8 thread işlemcilerin yaygınlaşmasıda güzel gelişme.
  • quote:

Aynen doğru diyosun athlonların çekirdek gücü buldozerin önündeydi,şimdi o çekirdek gücünün artırılmışıyla,bulldozerin hatalarından arındırılmış hhali vse yenilenen komut setleriyle hatta apuların içine entegre hbm belleklerle full hsa lı güzel işlemcileer geliyor,hemide hem apu hem fx zen işlemciler tek soket FM3 kullanacaklar,sırf bu yüzden bile gene AMD tercih ederim.
    Ayrıca yeni multi threadle 1 çekirdeğin 2 thread(bazı yerlerde 4 deniyor) işlemeside 4 core-8 thread işlemcilerin yaygınlaşmasıda güzel gelişme.

Aynen Kardeşim ben senin düşündüğünü düşünüyorum çünkü Zen'lerden çok ümitliyim zaten Zen bir çıksın direk ondan alıcam. Athlon'lar kas gücünden çok ısınıyor güzel fan olursa bu sorun olmuyor. Bulldozer Jenarasyonu çok güzel ama tek bir eksiği Hyper-Threading olmaması en azından Tek izleği çok güçlü olurdu ama olmadı bencede AMD Zen'e geçmekle en iyisini yaptı 14 Nm FinFet Teknolojisinde Çift 3D Transistörlü çok sağlam bir işlemci olucağı kesin.

• AMD Financial Analyst Day 2015 de Carrizo ile ilgili detaylı olmasa da bazı bilgiler geldi.

AMD Carrizo Apu'lar Göründü!  AMD Carrizo Apu'lar Göründü!

6.Nesil Carrizo APU'ları bu sene ilk olarak notebook ların içinde göreceğiz.

AMD Carrizo Apu'lar Göründü!

Bu görselden yola çıkarak Carrizo APU'ların masa üstüne gelmeyeceğini varsayabiliriz. Malum AMD yakın zamanda Godavari adı altında Kaveri Refresh APU'ları duyurmuştu ve bizde Carrizo'nun çıkış tarihinin yakın olduğunu hayıflanmıştık. Görünüşe göre AMD APU'nun masa üstü tarafında 7.Nesil APU'lar gelene kadar Steamroller mimarisiyle devam edecek.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Valla Kardesim Carizzo'larin Cok Guclu olacagi kesin Asil Guclu olanlar Zen'ler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.