arkadaşlar bilgisayarı toplayalı yaklaşık 1 sene olacak son 2 aydır hafif hafif fan hızı artmaya ve sıcaklık sıkıntıları yaşamaya başladım. artık en son cs go oynarken fps 100 altı görmeye başladı cpu sıcaklığına bir baktım 95c leri görmüş.oyunu kapatıp normal düzene inip işlem yapmazken bile 60c de kalıyor. cpu core voltajı boştayken 0.9 larda. bütün updateler güncel acaba termal macunda mı bir sıkıntı var yoksa fanlar toz mu topladı ama yani her ihtimalde bu kadar ısınması sadece fanla alakalı mıdır bilemedim. dragon centerda kendiliğinden extreme performance a geçiyor. bağlantı veya oturma sorunu olsa 7-8 ay sorun çıkarmayan alet son 2 ayda böyle yapmaz diye dsüşünüyorum. acaba stock termal macun kullanıldı kurulum yapılırkende etkisi mi azaldı veya aşırı mı tozlandı bilemedim. resimlerde değerlerinide aldım sadece termal macun yenileme ve toz temizlemelik bir sıkıntı mı yoksa yazılımsal veya donanımsal bir problem mi var.yoksa amd mi kendi kendine performans için voltaj yükseltip ısınıyor. AMD Ryzen 7 3700X 3.6 Ghz 8 Çekirdek 36MB AM4 7nm İşlemci MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi 5100mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart MSI GeForce RTX 3070 VENTUS 3X OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı MSI MAG CoreLiquid 240R 240mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu MSI MAG Forge 100R Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selvetarm -- 20 Kasım 2021; 14:50:35 > |
Bildirim