Şimdi Ara

AMD’den Nvidia RTX 4070’e gönderme: “Daha fazla bellek önemli” (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
2.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nvidia hem yazılım hem donanım uyumu olarak çok daha iyi. Ayrıca kedni driverları ve arayüzü de daha iyi. AMD'de yaşanan sorunların hepsi direkt sürücü ile alakalı değil. Anakarttan PSU'ya kadar uyum sorunu olabiliyor. 2 gün önce gayet stabil bir şekilde kullandığım kart aynı oyunda saçma sapan TDR hataları vermeye başladı yine. Ne yazılımda ne donanımda hiçbir değişiklik yapmadım. Sonra gittim hem windows updatleri yaptım hem temiz kurulum ile son sürücüyü yükledim bu sefer hiç soorun çıkartmadı aynı oyunda. Benim tahminim custom ayarları çok kurcalayınca ve sisteminiz de eskisye biyerde bi sıkıntı oluyor ve bug'a giriyor driver. Bu arada neredeyse sıfır sorunla senelerce kullnanlar da var aynı kartları.

VRAM konusunda bir çok oyun için 2K'ya kadar 8GB yeterli aslında. Nedense remake oyunlarda ve PS4'den PC'ye port edilen oyunlar da bellek kullanımı artıyor.

• Yakında yapay zeka desteğiyle hem sürücülerde hemde oyunlarda büyük gelişmeler göreceğiz. 2 yıla kalmaz her şey gözle görülür biçimde değişecek. Yeni bir çağ başlıyor. Alıştıklarınızı unutun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu vram olayı aynı ram gibi oldu arkadaşlar 8 gb böyle kartlar için gerçekten düşük minimum bakın minimum en kötü 12 olması lazım 3070 ölü doğdu sırf bu yüzden 0.1 fpslere bakarsanız anlarsınız 16 gb kart çıkarsaydı bende nvidia alırdım 6800 aldım memnunmuyum memnunum ama reflex dlss vs gibi şeyleride merak etmiyor değilim yani yeşil firmamız planlı eskitme yapıcağı için kısık tutuyor hep biryerleri başka açıklaması olamaz aşırı maliyetli birşey değil vram

• Mvnmt35 kullanıcısına yanıt

refleksi bilmem de dlss ve ray tracing nvidia tarafında aga. AMD'nin FSR teknolojisi dlss kadar başarılı değil özellikle görüntü kalitesinde. ray tracing de AMD kartlarla çok zor. bende 6900XT var. Cyberpunk 4K Quality FSR ile 60 FPS sabit çalıştıra biliyorum ince ayar çekersem grafiklere. Ray tracing açarsam 1080p'de bile 60FPS olmuyor. FSR 3'le toparlanır belki biraz. Bu arada %1 FPS'yi asıl toparlayan 32GB sistem rami. Dipnot olarak dursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 13 Nisan 2023; 1:40:45 >
  • ray tracing çok ilgimi çekmiyor ara sıra açıyorum böylemimiymiş diyip kapatıyorum ilk açınca göze büyük değişim gibi geliyor ama sonrası yok bende kapatıyorum dlss daha çok ilgimi çekiyor ama 8 gb-12 gb vram artık olmaz yani 3060 a 12 gb koyup 4070 tida 12 gb koymak nasıl bir yolma yöntemidir anlamadım çoğu kimsede ses çıkarmıyor hardware unboxed kanalında 3070-6800 karşılaştırmışlar 3070 gibi bir kart düşük fps ve crash sorunları veriyor vramden dolayı 3070 ten bahsediyoruz yani 1070 falan değil yani keza 3080 de öyle 10 gb nedir bildiğin güçlü ama sakat kartlar

• Mvnmt35 kullanıcısına yanıt

evet ray tracing çok erken çıktı. cyberpunkda olmasa da olur çok kullanılmıyor (yayınlanan son videoyu saymıyorum ona 2 tane 4090 lazım heralde). aklıma gelen iyi örnekler metro exodusdaki gölgeler, minecraftda global ışıklandırma, quake 2 deki yansımalar. bir de ascend diye bir oyun var onda da tüm ayarları açınca iyi ama anası ağlıyor ekran kartının

ram konusunda yeni konsollar çıkana kadar 8GB ram 2K'da yeter. 4K da 12 bi kaç istisna dışında kurtarır gibime geliyor. bu arada oyunlar genelde nvidia destekli çıktığı için 12GB Ram'in sorun olacağını sanmıyorum. 4070 iyi fiyattan çıkarsa düşünülebilir bence

• Evet 4K ve en yuksek ayarlarda akıcı oynamak için en az 16 gb gerekli. Hatta 24 gb 3090 ile bile bazen sorun olabiliyor. Çünkü problemsiz calismasi icin bir miktar ram boş kalmasi gerekiyor sanırım. 32 gb bile gereksiz olmaz yani.

• 5800x darboğaz yapar mı acep

• Boldrex kullanıcısına yanıt
    Yapmaz moruk, o kadar da değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Moruk bu sitede ti olanı için %33 bottleneck yazıyor. Orası kafamı karıştırdı.
    https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/10p1dN/1/general-tasks/2560x1440/

Çok inandırıcı gelmedi, bunu anlamanın en temiz yolu youtube da aynı sistemi kullanan oyun testlerine bakıp gpu kullanımına bakmak diye biliyorum

Edit: bazı oyunlarda darboğaz yapıyor doğru, ben de şaşırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 13 Nisan 2023; 14:39:19 >
  • Sırf 4K performansına bakarak "bellek önemli" demek bence biraz "yanlı" bir tutum, tabi ki açıklamayı yapan da kendileri olunca...

4K performansı zaten genel olarak düşük kartların, hadi bunu geçtik, peki Nvidia tarafında DLSS, RTX gibi teknolojilere ne diyeceksin AMD hacım? Her şey "bellek" ile olamıyor, tamam bellek de olsa güzel olur tabi ama...

Ha bir de oyuncuların % kaçı 4K oynuyor, özellikle de ülkemizde 2K % kaç? 1080p yüzde kaç? Bu açılardan bakınca ve özellikle RTX ve DLSS'yi de göz önünde bulundurursak bence Nvidia kartlar halen önde görünüyor. AMD bunu tersine çevirirse ne ala.

Tabi böyle diyorum ama mesela oyunlardaki RT performansı da bazen kullanıcılara RT efektleri kapattıracak konuma geliyor. Optimizasyon sıkıntıları özellikle dert.

Eh, mesela bazen görüyorum, RTX kartla oynuyor adam, tavsiye geliyor "RT'yi kapat" diye. Ben zaten bunun için aldım, niye kapatayım RT'yi?

DLSS3'ü gördükten sonra elimdeki 3070'i 4070 ile değiştirmek istedim mesela şu anda. AMD kart hiç düşünmüyorum şu an için.

• Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Çözünürlük belirtmedim ama 2K da ti olmayan kart kurtarır ya da tam sınırda kalır diye düşünüyorum hocam ben de. Yani alınır sanırım.

4070 ile 4070ti arasında o kadar fark olmaz muhtemelen hocam, 4070ti %33 bottleneck yapıyorsa 4070 e de bence en az %20 yapar. 5800x bu kadar çabuk bottleneck yapmamalıydı sanırım, bende de 5600 var o da hak getire :D

• losti L kullanıcısına yanıt
    hocam her türlü senaryoda 24 gb bence 3-4 yıl idare eder; 3090 suan için nimet bu konuda, hem 4070 ti performansı veriyor hem yarı fiyatına hemde 24 gb...tek sıkıntısı 350 watt güç tüketimi bana kalırsa, iyi bir psu varsa oda sorun teşkil etmeyecektir. dlss 3.0 desteği yok ama 3090 sahibi olupta dlss acmak cok sacma geliyor, görüntü net bir şekilde bulanıklasıyor. 2.0 yada 3.0 farketmiyor; ben nefret ediyorum dlss den.

• 24Gb 3090 20-25 bin liralık 4070/4070Tİ den de iyidir.30/35 bin Liralık 16GB 4080 den de iyidir.

350W cekiyorsa da PSU 750W ise 850W Gold yaparsın biter.

Bugun 12-15 bin bandında alınacak her garantili RTX 3090 "BANA GORE" 3 u de 4080 gerci 4070/4070Tİ/4080 3 unden de iyidir.

4070/Ti zaten hemen hemen aynı kart sadece 80-100W az tuketecek diye gidip 12GB 16GB Ram li Kartlara

12Gb Asus Strix 4070 20 Kagıt

12GB MSI Suprim X 4070 Tİ 25 kagıt

16GB Aorus Master 40 kagıt gibi rakamlar vermem.Rakamlar afakidir.

• Harbiden Nvidia'nın bu bellek cimriliği can sıkmaya başladı. Sırf bu cimrilik yüzünden RTX3050 gibi orta seviyeyi hedefleyen oyuncuları mutlu edecek bir kartı 4GB VRAM ile sakatladılar. Yakın zamanda aynı kartın 6GB versiyonu çıktı ama 4000 serisi geldikten sonra neye yaracaksa. AMD’den Nvidia RTX 4070’e gönderme: “Daha fazla bellek önemli” 

• Millet 2k'ya geçti de 4k derdi kaldı AMD’den Nvidia RTX 4070’e gönderme: “Daha fazla bellek önemli” 

• danışıklı dövüş.

rekabet ikisine de yarıyor, kazanan onlar oluyor, kaybeden biz

30 senedir bilgisayar kullanırım, 30 senedir ekran kartı yetmez, hep daha iyisi , daha iyisi

• Aklıma bu geldiAMD’den Nvidia RTX 4070’e gönderme: “Daha fazla bellek önemli” 

AMD’den Nvidia RTX 4070’e gönderme: “Daha fazla bellek önemli”
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.