AMD’den Nvidia RTX 4070’e gönderme: “Daha fazla bellek önemli”
-
-
Amd şu yazılım işini çözerse direk ona geçerim
-
K6 döneminden beri AMD kullanan biri olarak diyeceğim şu, gönderme yapmayı bırakta önce driverlarını düzgün çıkar AMD. Cuda konusunda da rakibinden geri kaldın. Yazılım ile uğraşanlar mecburi gidip Nvidia alıyor.
-
Dibine kadar dogru demis RT ON RE4 de 17.5GB bellek kullanımı oluyorsa bu da 4080 in de sınırda oldugunu ve yakında cop olabilecegini gosterir.
-
LAST OF US 4K ULTA ayarda vram 14gb sistemram 26 gb yiyor
saçma bir ram yolu izleyen nvidia rtx3060 gibi kartı 12 gb çıkarırken rtx3060 ti 8gb bıraktı aynı şekilde rtx 4060 ti 8gb gelcek 4k oyun oynatma potansiyeli olan kartlar ram engeline takılıyor :S
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 12 Nisan 2023; 14:02:24 >
-
AMD yazilim isini cozse herkes ona gecer ama yazilim isini cozse fiyatlari boyle kalmaz :)
-
yazdiklariniza katilmakla beraber katilmadigim noktalar da var hocam, last of us ciddi optimizasyon sorunlu bir oyun, ne 14gb vram kullanimi ne de 26 gb ram kullanimi normal degil, bu tip oyunlarin sayisi artarsa o zaman nvidia yi kotu gunler bekliyor ama suan degil. last of us oynuyorum bu aralar, ve bundan cok daha iyi grafiklere sahip oyunlar cok daha dusuk vram/ram kullanirken last of us sistemi gereksiz derecede somuruyor ve herhangi bir sekilde yeni nesil de hissettirmiyor, bu oyunun rtx3050 de bile cok rahat calisabilmesi gerekiyordu bu grafiklerle. Ferrari nin cakilli yolda surulemiyor olmasi Ferrari yi kotu bir marka yapmiyor, yolu kalitesiz yapiyor.
-
Orası öyle ama adamlar en azından 16 gb vram üretiyor nvidia gibi 4060 8 gb vram üretmiyor 3070 gibi kart 8 gb vram oldu mu şimdi
-
Sanki başka bilet dedim Nvidia kötü kart mı yapıyor dedik
Orda ram engeline takılıyor diyorum ve sadece last of us yok bu durum başka oyunlardada var araştır görücen
AHADA BAKTesting GamesyoutubeHow Much RAM Do You Need for Gaming in 2023?https://www.youtube.com/watch?v=d99XekWSm-I&ab_channel=TestingGames
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 13 Nisan 2023; 12:38:50 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
AMD: Elini korkak alıştırma yiğenim.
-
Güzelde 30 bin tl ya bu nasıl iş millet ucuza mı bir yerden alıyor nasıl bu piyasa dönüyor?
-
1 kuruş yalan yok xtx ile 4k oynuyorum değerler doğru bazen daha fazla hatta. Rdr2 de 13gb tüketiyor yeri geldiğinde bide 2k da :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O yolda Ferrari gitmiyor ama masserati falan gidiyor hemde acayip fark yaratarak.
Bu Ram çok pahalı birsey değil.yeni nesil oyunlarda da bir şüphe uyandırdı nvidia ekran kartlarında.bu da can sıkıcı bir durum.
Aslında acayip fark yarattığını göremedim, 6800 ve 3070 karşılaştırmalarına baktım ve averajda 6800 3070 ten yüzde kaç güçlüyse o kadar fark yaratıyor, fakat durum 0.1% low fps ya da min fps gibi değerlere gelince orada 2 kata yakın fark var, bu da vram den kaynaklanıyor ve bence 0.1% low fps değerinin kalitesi en az average fps kadar önemli bence. Yeni oyunlarda nvidia şüphe yarattı doğru ama henüz elde yeterli sample olduğunu düşünmüyorum. En güçlü fark Last of Us ta yaşandı, bir de yine optimize sorunlu olan Hogwarts legacy de fark vardı diye hatırlıyorum, ama düzgün çıkan bir oyunda bu farklar yok
AMD haklı Nvidia çok kısıyor ramleri. Düşük versiyonlara daha yavaş hızlı ama bol ram koy yinede koy.
-
%0.1 average fpsten daha önemli aslında.
Yeni çıkacak oyunlarda da vramin sıkıntı yaratacağı kesin gibi 8gb vramli kartlar için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
4K Native detayı güldürdü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bazı oyunlarda 15 kusur gb tam kullanımını goruyorum. 7900xtx te monştorum 34 inç 4 k bile değil 3440x1440
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
amd aldım 8 ay önce herkes nvidia falan kullanıyor bazen nvidia mı alsaydım diyorum pazar payı çok yüksek
AMD yazilim isini cozse herkes ona gecer ama yazilim isini cozse fiyatlari boyle kalmaz :) |
Dibine kadar dogru demis RT ON RE4 de 17.5GB bellek kullanımı oluyorsa bu da 4080 in de sınırda oldugunu ve yakında cop olabilecegini gosterir. |
LAST OF US 4K ULTA ayarda vram 14gb sistemram 26 gb yiyor
saçma bir ram yolu izleyen nvidia rtx3060 gibi kartı 12 gb çıkarırken rtx3060 ti 8gb bıraktı aynı şekilde rtx 4060 ti 8gb gelcek 4k oyun oynatma potansiyeli olan kartlar ram engeline takılıyor :S |
AMD: Elini korkak alıştırma yiğenim.
|
1 kuruş yalan yok xtx ile 4k oynuyorum değerler doğru bazen daha fazla hatta. Rdr2 de 13gb tüketiyor yeri geldiğinde bide 2k da :)
|
yazdiklariniza katilmakla beraber katilmadigim noktalar da var hocam, last of us ciddi optimizasyon sorunlu bir oyun, ne 14gb vram kullanimi ne de 26 gb ram kullanimi normal degil, bu tip oyunlarin sayisi artarsa o zaman nvidia yi kotu gunler bekliyor ama suan degil. last of us oynuyorum bu aralar, ve bundan cok daha iyi grafiklere sahip oyunlar cok daha dusuk vram/ram kullanirken last of us sistemi gereksiz derecede somuruyor ve herhangi bir sekilde yeni nesil de hissettirmiyor, bu oyunun rtx3050 de bile cok rahat calisabilmesi gerekiyordu bu grafiklerle. Ferrari nin cakilli yolda surulemiyor olmasi Ferrari yi kotu bir marka yapmiyor, yolu kalitesiz yapiyor. |
RT açtığında Amd kartların alayı çöp oluyor, onu ne yapacağız? |
Benzer içerikler
- instagram algoritma sıfırlama
- whatsapp hd fotoğraf gönderme
- whatsapp çevrimiçi kapatma
- instagram giriş yap google
- twitter kullanıcı adı değiştirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X