|
AMD Ryzen 5 7600X3D geliyor: İşte beklenen özellikler
-
-
Son olarak ''AM4 soketi'' için Ryzen 5 7600X3D modeli ortaya çıktı. İşte beklenen özellikler...
AM5 değil mi ?
-
Geçti Bor'un pazarı sür eşşee Niğde'ye. Eeeeeeeeey AMD. 7800x3d 7900x3d 7950x3d modelleri çıkardığında çıkaracaktın sen bu işlemciyi o zaman satış patlaması yapacaktı. Şimdi millet daha düşük güç tüketimiyle daha az ısınıp aynı işi görecek 9000 serisi çıkacakken millet 9000 serisi 3d işlemcileri bekler. Ben şu mal olayı anlamadım. Çıkarıyorsan tüm işlemcileri 3d olarak çıkar milleti ne bekletiyorsun niye düz olanlarını üretiyorsun.
-
x3d olanların render performansı düşük sadece oyun odaklı işlemciler çünkü, herkes oyun oynamak için işlemci almıyor...
-
AMD sonuçta hayır kurumu değil. Tüm şirketler kar odaklıdır. Bunu her şirket yapar. Önce standart sürüm çıkarılır sonra pro sürümü. Bunda yanlış bir şey yok. Tamamen ticari hamle.
-
Tek CCD ile olacaksa 7800X3D'den sadece %2-3 kötü olacaktır. Şakasız sağlam bir ürün çıkartma imkanları var
-
7700x3d de çıkarsa düşünülebilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yine bi cahil..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İntel X3D yi yapsa muhtemelen bir suru palavrayla bambaska socket sarti kosacakti.
4790K > 5820K 5930K 5960X...
Catir catir islemci cikariyor adamlar.pandemi doneminde yeterli stokla yakalansaydi su anda intel surunuyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 22 Ağustos 2024; 2:1:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende bir yerde algı hatası mı yaptım deyip tekrar okumaya girişmiştim.
-
Güzel bir fiyatlandırma olursa bende bu işlemciye geçebilirim hadi bakalım amd göster gücünü
Soket am5 bu arada
-
Mesele bu işlemciler bize gelmiyor hacı. Asgari ücretin 17bin tl olduğu yerde r7 5700x3d 8bin liraya satışta. bu ne zulümdür anamız ağladı be...
-
Yazık lan bu AMDcilere.
Vallahi durumlarına üzüleceğim neredeyse.
Çok çekirdek skorunda 13500 tarafından tokatlanan aynı testte 13400'ü zar zor geçebilen, tam boşta dahi hiç durmadan 20-30 watt arası güç çeken 7800X3D'nin kutulu versiyonları bile an itibariyle en ucuz 15.400 lira iken 2024 yılında 6/12 olması sebebi ile göreceli olarak tam bir çok çekirdek güç fakiri olacak olan boşta bile 20-30 watt çekecek olan 7600X3D için bile tonla para ödeyecekler.
Bu adamların çilesi bitmeyecek ben bunu anladım.
Zen4'ün tam 2 sene sonrasında çıkan Zen5 ve dolayısı ile AM5 anakartlar kullanıcılarının elinde patlayınca bunu yapalım buradan gidelim demişler.
Benzerini intel yapınca "adamlar eskiyi ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyor yeeaaaa :((( ühühühühü" diye zırlayan tipler AMD benzerini yapınca elleri kızarana kadar alkışlayacaktır.
Zira bu gözler düz Ryzen 5700-5800'den 100 mhz daha hızlı olması dışında nokta farkı olmayan 5700XT gibi işlemciler için
"aslanım AMD kullanıcılarını düşünüyor, 2024 yılında dahi AM4 için yeni işlemciler çıkartıyor helal olsun"
diye yazan tipleri gördü. Bu adamların en büyük özelliği aynı şeyi intel yapınca zırlamaları AMD yapınca elleri kızarana kadar alkışlamaları oluyor genelde. Ha bir de bunu yazan tiplerin sağa sola zırlayıp millete " fanboysun sen" diye ağlamaları çok eğlenceli. Keyifle izliyoruz bu hallerini.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 22 Ağustos 2024; 16:18:4 >
-
İşin komik tarafı bir zamanlar çok çekirdek herşeydir, herkez oyun için kullanmıyor bu işlemcileri diyen AMD fanları, Intel çok çekirdek performansında R5 ve R7'ye karşı rakipsiz işlemciler ürettiğinde yine eleştirildi. Bu sefer de herşey oyun performansıdır denilmeye başlandı, artık yeni slogan 3D VCache in çok çekirdek out.
İki marka da ısıtıp önümüze koyuyor ama, Raptor Lake refresh serisinde donanımsal olarak E-Core olarak 4 adet fazladan eklendi hocam, örneğin 14700K = 13900K oldu. Ayrıca E-Core sayısı artınca, ortak paylaşımlı L2 cache ve Smart cache miktarı da arttığından, refresh serisinde çok az farkla IPC gücü daha iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Ağustos 2024; 10:22:37 >
-
X3D işlemcilerin sahip olduğu 3D L3 cache ısıya dayanamadığı için öbür seri işlemcilerden farklı olarak TJMax'ı daha düşük, bu yüzden de daha fazla OC/OV yapamıyor. Bunu PBO'lu 7800X3D'nin stok 7700X'ten daha düşük performans aldığını görerek tahmin edebilirdiniz. Sonuçta X3D işlemciler daha çok cache gerektiren niş işler veya oyunlar için geliştirilmiş. 7800X3D fiyatına birisi 7900X alıp geçebilir. Unutmamak gerek ki 7900X çoğu Xeon'lardan daha iyi performans gösteriyor, eski tüm Xeon'ları katlıyor.
Multicore performans açısından Intel'in xx600 ve xx700 kategorilerde bir öne geçişi var, fakat yine de high-end'de AMD avantajını devam ettiriyor. Bunu kabul etmek için fanboyluğa gerek yok bunu söylemek için.
Ama elmaya elma, armuta armut dememek burada fanboyluk gerektirir
-
3D VCache'li önbellekli işlemcilerin ısıya ve voltaja karşı daha dayanıksız olduğunu ben de biliyorum, amaç orada i5 ve i7'nin farkını göstermekdi, ayrıca 7700X ve 7800X 3D arasında büyük farklar yok ortada. i5 ve i7'nin multicore gücü olarak rakibi R5 ve R7'ye göre yaptığı fark fazla mı fazla, konu kapanmıştır. Yaptığım yorumda 7900X veya 7950X'in adını bile anmadım.
Aşırı SOC voltajı yüzünden yanan Ryzen işlemcileri hatırladım şimdi. Anakart soketini deformasyona uğratacak kadar, Intel'den bu kadar bariz hata görmedik en azından. 3D VCache'in ısıya dayanıklı olmaması AMD'yi bağlar sadece, son kullancıyı değil.
www.anandtech.comAMD Issues Second Statement on Ryzen 7000 Burnout Issues: Caps SoC Voltageshttps://www.anandtech.com/show/18835/amd-issues-second-statement-on-ryzen-7000x3d-burnout-issues-caps-soc-voltagesNot: Bazıları beni Intel fanı sanabilir, sistemimde AMD ekran kartı kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Ağustos 2024; 17:23:30 >
-
Yapmayın hocam, Intel microcode sıkıntısı hâlen süren bir işlem Ki Intel, tray işlemci alanların kendilerinden yardım bulamayacağını açıkladı sorunla beraber.
Ki zaten sıkıntı salak saçma sebeplerden dolayı oldu. Belli başlı AGESA versiyonlarında alakasız RAM EXPO açınca SOC voltajının gereğinden fazla olmasıydı.
Sıkıntının büyüme sebebi bazı anakart yapımcılarının EXPO açımının garantiyi bozduğunu iddia etmesi, veya kullanıcı hatası diye kabul etmemesi yüzünden oldu. Bir de ASUS, sözde düzeltmeyi yapan BIOS versiyonunu experimental olduğunu iddia edip bu BIOS'la sıkıntı yaşayanların garantiden mahrum kalacağını söylemesinden oldu.
Intel yenilik sayesinde orta seviyede multi-core'da önde, bunu reddeden kişi yok. AMD multi-core'da çöp olduğunu ima etmek ise bir yanılgı.
-
Hocam ben geçmişte yapılan yorumları dalgaya almak için, o yorumu ve tabloyu paylaştım. İşlemcilerin multicore gücü zerre kadar ilgilendirmiyor beni, sadece oyun performansına bakanlardanım. AMD multicore'da çöpdür diye birşey ima etmedim ve etmem de. R9'ların aldığı skorlar ortada, sadece orta segmentte Intel önde demek istedim. Forumda aşırı Intel nefreti var, bunun sebebi nedir anlamak mümkün değil, bazen istemeden de olsa konuya dahil oluyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Ağustos 2024; 17:45:55 > -
AMD, Intel'i gömmeye yemin etmiş ??
-
Oo 14700K dediğin işlemci eskiden intelin tekel olduğu dönemde i7 7700K olarak 4 çekirdekli olarak satılıyordu. Bence intelin bu başarısının altında Amdnin Ryzen ailesi ile cevap vermesidir. Ziraa 2017 den sonraki i7 gelişimine bakalım bir...
Yoksa intele kalsa, i7 14700K'yi 4 cekirdekli görmeye devam ederdik. Off ne performans var beee diye de sevinirdik. i9 serisi diye de bir seri yoktu.
Bir markanın tekelleşmesi (Örn: Nvidia) sadece kendisi için iyi bir sonuçtur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
x3d olanların render performansı düşük sadece oyun odaklı işlemciler çünkü, herkes oyun oynamak için işlemci almıyor... |
Son olarak ''AM4 soketi'' için Ryzen 5 7600X3D modeli ortaya çıktı. İşte beklenen özellikler...
AM5 değil mi ? |
Benzer içerikler
- instagram giriş web
- telegram numarasız hesap açma
- instagram müzik ekleme
- whatsapp durum beğenme
- iphone film izleme programı ücretsiz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X