Şimdi Ara

AMD Ryzen 5 7600X3D geliyor: İşte beklenen özellikler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Söylediğin şeylerde kısmen haklısın, ancak 14700K'da 4 çekirdek görürdük demen fazla AMD sempatizanı olduğunu gösteriyor. Sekizinci nesil i7 8700K 6 çekirdekliydi, sonrasındaki 9700K 10700K hepsi sekiz çekirdek. i9 serisi 9. Nesilden beri var, 14. Nesil'e kadar 5 değişim olmuş. AMD girş seviyesi Ryzen 3 serisini bile unutturmuş iken, Intel hala i3 serisi 4 çekirdekli işlemci üretiyor ve yabana atılır cinsden değil, oyun oynatıyor. Bu AMD çok kullanıcı dostu bir şirket, soket'den de büyük tasarruf sağlıyor insan.

Intel AMD'nin muazzam oyun performansıdan dolayı, çok çekirdekli Alder Lake mimarisine geçmedi, amaç CB gibi uygulamalarda dengeyi sağlamaktı ve bunu başardı da. Intel'in az çekirdek ile daha üstün oyun performansı sergilemesi kendi suçu mu, karşındaki iyi rekabet edemezse, daha iyisini üretmek için acele etmezsin.

AMD'nin sekiz çekirdekli dediği bulldozer mimarili FX serisi ne kadar güzeldi değil mi, FX 8150 gerçek sekiz çekirdek bile değildi, Phenom II'ler bile iyi sonuç veremedi. Intel yıllar önce tek çekirdek gücünde bu kadar iyi olmasaydı, AMD Zen mimarisine bu kadar hızlı geçiş yaparmıy dı, bu sorunun cevabını da düşünmek gerekir. AMD'yi 3D VCache'li işlemciler çıkardı diye de, gözünüzde fazla büyütmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Eylül 2024; 14:8:51 >

• "ancak 14700K'da 4 çekirdek görürdük demen fazla AMD sempatizanı olduğunu gösteriyor"

Yukarıdaki bu cümlen ile forumda bir ötekikeştirme çabası içinde olduğunun kanıtıdır. Sen bucusun sen ocusun sen şucusun böyle şeyler söylemek forum kalitesini düşürür.

i7 lerin gelişim süreci neden 2017 den sonra oluyor. 2015 de olamaz mıydı gayette intel bunu yapabilirdi ama neden yapsın 2015 de rakip mi vardı yoktu neden arge ye para harcasınlar ki intel tekeldi ve istedigi şekilde yönetiyordu sektörü.

intel eskisi gibi tekel olsaydi i7 7700K yi neden gelistirmek icin para harcasın, almak zorundaydık zaten. intel seviciligi yapmaya gerek yok yani

intel zamanında yaptırım uygularken bugün neden yapamıyor çünkü sektör artık intelin elinde değil. Olayın özü bu sektörde tek kalan oyuncu her zaman tehlikelidir. Amdnin karşısında her zaman intel olmali, intelin karşısında her zaman Amd olmali. Hatta 3. 4. oyuncular gelmeli ki artik bu sektöre ortalık yangın yeri olsun rekabet artsın

Aynı şey Amd içinde geçerli. Eğer intel bir tökezlerse Amd'de ayni sekilde tekelleşmeye çalışıp kendince yaptirimlar uygular. Biz tüketicilere intelde gerekiyor Amd de gerekiyor demek istedim. Rekabet bize yarar ama anlamak istedigin yerden anlamışsın yazdıklarımı.

Amd sempatizanı değilim ama sen intel sevicisin. Buda doğal birşey saygı duyuyorum ama birbirimizi ötekileştirmeyelim. İntel Amd Nvidia bunlar bizim degil 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sadece amerikadaki bir teknoloji magzasında satılacağı yazıyordu bir yerde. doğru mu bilmem. öyle ise saçmalık. ne anladık bu işten

• finer details F kullanıcısına yanıt

Macro Center. Sebebi de aslında basit, AMD'nin elinde kalmış bazı çiplere 3D cache basıp satıyor AMD. Ellerinde dünya geneli satış yapacak kadar ürün olmuyor, ve yanılmıyorsam Macro Center da exclusivity deal için para veriyor. 5600X3D vardı, aynı şekil satılıyor şu anda. Sadece Macro Center satıyor Amerika'da.

• ObjektifEye kullanıcısına yanıt

i80286 CPU'lu işlemci varken AMD mi vardı, yaşım 40+ dünkü çocuk değilim. Ben 1.44 floppy disket sürücülü, 20-40 MB HDD'li 286SX ve 386SX bilgisayar kullandım ne anlatıyorsun. X86'nın mucidi kim AMD mi Intel mi, rekabeti başlatan kim AMD mi Intel mi. Herşeye AMD olmasa Intel şöyle olmazdı gözüyle bakan koyu AMD taraftarları, ben değilim. Yorumlarımda Intel Sandy Bridge mimarisi çıkarmasa, AMD daha güçlüsünü çıkarmaya mecbur kalır mıydı dediğimi duydun mu hiç, şimdi söylüyorum işte.

Ben AMD'nin var olmasına seviniyorum, tek bir markanın piyasada tekel olmasını kim ister. Intel'i de seviyorum ve bunu inkar etmiyorum ama, benim sevmemin sebebi kendi üretim teknolojisinin var olmasını, mimarisini, stabilitesini sevdiğimden dolayı, yani ismine hayran değilim. Markaya göre değil, önce kendi menfaatlerim doğrultusunda seçim yaparım her zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 3 Eylül 2024; 19:19:3 >
  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt
    Sen şu açıklama ile halen sert bir üslupla benim demek istediğimi anlamayıp yaşının 40+ oluşundan bahsediyorsun. Ne alaka ???

Ben fiyat performans olan intel olursa inteli seçerim, Amd olursa Amd'yi seçerim. 2035'de sektörde olursa ve F/P olursa Mediatek'i seçerim. Bir markaya gönülden bağlanacak bir boşlukta degilim.

bu arada senin tercih ettiğin ürünlerin ne olduğu umrumda değil ama
    sadece forumda insanları ötekileştirme. Saygı duy sana saygı duyulmasını istiyorsan. Basit bir denklem

Öte yandan intelin yaşadığı zorluklara bakacak olursak yıllar içinde büyük yaralanan kan kaybeden hep intel oldu.

Apple gibi markaya işlemci satamaz oldu çok büyük bir müşteri elinden uçtu gitti. kan kaybı
    Amd rekabetçi çözümler üretiyor intelin payından çalıyor, ayni sekilde kan kaybı büyük.
    Sunucu tarafını Nvidia'ya emanet etti, en büyük kâr ettiği pazar. Kan kaybı çok fazla. Amd bile sunucu pazarında yükselişe geçti.
    Notebook pazarı, tek intelin borusunun örttüğü pazar simdi çok fazla oyuncu var, Apple Amd, Qualcomm bunlar pazar payı çalacak, intel kan kaybedecek onu geçtim Mediatek ve Nvidia da bu pazardan para kazanmak istiyor ona göre düşün. intelin pazar payindan calacaklar.
    Milyarlarca para harcadıklari otonom sürüş den daha para kazanamadılar yatırdıkları para çok fazla kan kaybı çok fazla

Bunlar intel gibi dev bile olsan yıpratır ama ben intele güveniyorum. Şu saydıklarım intele zarar verse bile Amd'ye her zaman cevap verecek çözümleri olacaktır. Ama firmaların kendilerini geliştirmeleri rakiplerin gelişine göre olmuştur. Amd'nin çıkışı intelin tekelleşmemesi içindi. Bilmem anlatabildim mi.

iyi forumlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tek mağzaya özel işlemci. saçmalığa bak

• Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

amd hep sorunlariyla anilmis bir islemcidir yeni modeller iyidir hostur o ayri konu ancak pc kullanimina pentium 100 mhz ile baslamis bir eleman olarak ben de intel diyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd de sorun yaşayan pc kullanmayı bilmiyordur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.