|
AMD Ryzen 7 9800X3D tanıtıldı: İşte fiyatı, özellikleri ve performansı
-
-
biraz geç oldu gibi youtube dan duydum ilk
-
İyiki bunu beklemeyip geçen ay 12500 e 7800x3d almışım. %50 fazla fiyata %8 performans farkı saçmalık.
-
eski heyecan yok AMD'de de ryzen 1000 3000 5000 7000 serilerinde çok iyi performans artışları yakaladıydı
-
Tek işlemcisiyle bile Intel'in içinden geçmiş.
-
Olaya saf oyun olarak bakarsanız gelişme yok gibi fakat diğer tarafta bu işlemciyi iş için de kullanacak olanlara büyük performans artışı getiriyor.
-
Piyasanın yeni kralı geldi
7800x3d oyun harici kötüydü onu da duzletmisler.
Hem oyun hem iş için kullanilacak cok iyi işlemci çıkmış
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Vay be, zamanında intel'i geçemeyen amd şimdi olayları tersine dönderdi performans konusunda.
Eskiden forumlarda ne tartışmalar dönerdi "intelin kaç 10 yıllık teknolojileri" var diye.
-
quote:
AMD’nin iddialarına göre Ryzen 7 9800X3D, selefi olan Ryzen 7 7800X3D modeline göre oyunlarda yüzde 26’ya varan performans artışı sunuyor. 40 oyundaki ortalama oyun performansı farkı ise yüzde 8 olarak açıklandı.
quote:
Olaya saf oyun olarak bakarsanız gelişme yok gibi
Söz konusu olan Grafik İşlemci (GPU) olsaydı tamam, ama bu Merkezi İşlemci (CPU).
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben amd nin oyun olayinda bilerek performansı kestiğini düşünüyorum rakip pes etti bunlar üçkağıt moduna girdi .gigabayt twit atmıştı amd 3d turbo modu yüzde 20 -30 arası performans artışı getirecek diye twit i acilen yok ettiler şimdi yüzde 5 getireceğini söylüyorlar
-
Çok iyi fiyat bu fiyata ben neredeyse 1 yıl önce 12 taksitle almıştım. Ocak 2024'de bitiyor.
-
AMD bizi 8 çekirdeğe mahrum bıraktı 5800-7800-9800 %10 artışlarla bizi enayi yerine koyuyor.
-
Türkiye'de kaç bin TL olacak bakalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tahmini Yirmi beş-Yirmi altı bin TL
-
AMD yeni Intele doğru dönüşüyor. AMD severlerler buna hazır mısınız?
-
işlemci gayet iyi ihtiyaçlara cevap veriyor hiçbir şeye dönüştüğü yok bence intel kendi derdine yansın artık. Apple mı satın alacak samsunga mı yamanacak kara kara düşünsün otursun. Milleti yıllarca 4 çekirdek berbat işlemcilere mahkum eden kendisiydi batmayı da hak etmiyor değil. Kefen parası toplasın intel artık.
-
hocam bunun benzeri bir durumu zamanında intel de yapmıştı! eli güçlenen rest çekiyor piyasaya...
-
INTEL için yaptığım yorum aslında AMD içinde geçerli, işlemcilerin her nesil'de %8~14 hızlanmasına eyvallah diyebilirim de her nesil anakart yongaları nasıl bu kadar pahalılaşır, 200$'a dopdolu anakart alırken artık o paraya giriş seviyesi anakart arıyoruz.
2 yılda bir sistem değişen kafa için artışın bir önemi yok zaten parasına değer veren tüketici bu yapmaz, para kazanan tüketici için zaten konuşmaya gerek yok alsın işini görecek.
-
Hocam genel enflasyon var geçmişten bugüne kullanılan komponentler de maliyetleniyor ben normal görüyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oyunlarda işlemci performansı bir yere kadar, yani ekran kartına yettikten sonra daha fazlasına çıkmak zor, kısaca 4090 nınız var ve limitte kullanıyorsunuz, şu anki işlemcilerden 2 kat hızlı işlemci bile taksanız, çok bir değişiklik görmezsiniz, haa 5090 geldiğinde işlemciye binen yük artarsa farkını belli eder, her ne kadar çözünürlük arttığında gpu daha öne çıksada genede fark oluyor.
Vay be, zamanında intel'i geçemeyen amd şimdi olayları tersine dönderdi performans konusunda.
Eskiden forumlarda ne tartışmalar dönerdi "intelin kaç 10 yıllık teknolojileri" var diye. |
AMD bizi 8 çekirdeğe mahrum bıraktı 5800-7800-9800 %10 artışlarla bizi enayi yerine koyuyor. |
Piyasanın yeni kralı geldi
7800x3d oyun harici kötüydü onu da duzletmisler. Hem oyun hem iş için kullanilacak cok iyi işlemci çıkmış |
işlemci gayet iyi ihtiyaçlara cevap veriyor hiçbir şeye dönüştüğü yok bence intel kendi derdine yansın artık. Apple mı satın alacak samsunga mı yamanacak kara kara düşünsün otursun. Milleti yıllarca 4 çekirdek berbat işlemcilere mahkum eden kendisiydi batmayı da hak etmiyor değil. Kefen parası toplasın intel artık. |
İyiki bunu beklemeyip geçen ay 12500 e 7800x3d almışım. %50 fazla fiyata %8 performans farkı saçmalık.
|
Tek işlemcisiyle bile Intel'in içinden geçmiş.
|
Söz konusu olan Grafik İşlemci (GPU) olsaydı tamam, ama bu Merkezi İşlemci (CPU).
|
Benzer içerikler
- yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü
- instagram ana sayfa
- mırıldanarak şarkı bulma
- ses değiştirici program
- st ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X