|
Oyun canavarı: AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ortaya çıktı
-
-
600 euro ise geçmiş olsun, 2 ay önce 12 bin TL iken 7800X3D almak varmış dedirtir çünkü bizde 30 bin TL fiyat çekerler çıktığında
-
Tüketici dostu AMD acıması olmayan sert bir firma. Severim böyle firmaları.
AMD 9800X3D ile oyunda intel'i ağır tokatlayacak, perişan edecek.
Sonra dönüp fiyatıyla her gece yatmadan önce intel'in batması için, intelin yeni işlemci serisinin çok berbat olması için dua eden AMD fanboylarını tokatlayacak.
Çat Çat Çat!
Adeta çifte kavrulmuş tokatlama makinası olmuş 9800X3D.
AMD saygıyı hakediyor. Bir yanda dev intel'i perişan ederken diğer yanda AMD fanboylarına bedavaya hayat ve kapitalizm dersi veriyor. Daha ne yapsın bu firma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 29 Ekim 2024; 12:38:48 > -
Yıllarca intel yaptı bunu. Üstelik tokat yemeye doymayan bir intel fan boy kitlesi vardı. Zaten kimse intelin yok olmasını istemedi. İstediği gibi hareket edip piyasayı ve oyun firmalarını kontrol etmeye çalıştı. İnteli hiç sevmem ama son zamanlardaki geri kalmışlığı beni yeni bir İNTEL FACİASI mı geliyor diye düşündürüyor...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bunun Intel'i AMD'si yok. Intel kusurlu işlemciler satarsa AMD de at koşturur. Tıpkı zamanında Intel'in yaptığı gibi...
Bu arada uzun süredir takip edemiyorum, Intel hala her işlemciyle platform değiştiriyor mu? Benim açımdan Intel tercih etmemek için geçerli bir nedendi bu.
-
Intel o konuda sapıtmaya devam. İşlemciye anakart çıkarmıyor adamlar, anakarta işlemci çıkarıyorlar. Amd 7 senede am4 ve am5 çıkardı, intel 4 tane.
-
84 yaşındayım. Bir ayağım çukurda. 5 çocuk 7 torun. Tüm hayatım boyunca AMD batsın diyen bunu isteyen tek bir intelci ne duydum ne gördüm.
Tam aksine herkes AMD'nin güçlenmesini sabırsızlıkla bekliyordu yoksa onlar da farkındaydı 4/8 de daha uzun süre takılır kalırız diye. Fiyatları beğenen de görmedim.
Ama burada Zen2 çekirdekli ve oyunda rakibinden tokat yiyen Ryzen 3600'ün fiyatı (mecburen) 149 dolarlara düşmüşken yeni çıkan Zen3 çekirdekli 5600 oyunda intel'i rezil kepaze edince ve fiyatı da 299 dolar olunca (soğutucusu da küçülmüştü. 3600X soğutucusunda vapor chamber varken 5600X'de 3600'ün soğutucusu vardı) bu forumda onlarca AMDcinin
"yeaaa ne olacak yeaaa, bu işlemciler 7nm yeaaa, en son teknoloji yeaaa, en iyi oyun işlemcisi rakibini perişan ediyor o yüzden fiyatının 3600'e göre 100% artarak 299 dolara çıkması gayet normal yeaaa..."
vs vs yazdığını hep beraber gördük okuduk. Hatta Zen3 başarılı çıkınca AMD'nin 3XX ve 4XX anakartları çöp etmeye kalkıp bu yeni işlemciler sadece 5XX anakartlar ile çalışacak açıklamasını savunanları bile okuduk...
Rastgele güncel bir konuya gir intel ile ilgili. Bir ton:
"Umarım intel batar" yazısı okuyacaksın. En alakasız konularda bile intel ile ilgili onlarca komedi komplo teorisi, büyük resim kasıldığını okuyacaksın.
O sebeple yanlışsın. İntel fanboyları hiçbir zaman bu hale düşmedi. Kimi AMD fanboyları karşıdan bakınca hal ve hareketlerinin, yazdıklarının ne kadar komik durduğunun farkında bile değil.
-
"Hocam bunun Intel'i AMD'si yok. Intel kusurlu işlemciler satarsa AMD de at koşturur."
100% katılıyorum hocam. Zaten ben katılmasam da önemi yok. Hayatın, firmaların, kapitalizmin kendi gerçekleri ve dinamikleri var. Tüketici dostu AMD kimi fanboylara bu gerçeği hatırlatıyor sadece.
Rüyadan uyandırıyor adeta. O açıdan seviyorum.
"Intel hala her işlemciyle platform değiştiriyor mu?"
İntel son serisinde 3 işlemci grubuna destek verdi. 10-12P çekirdekli Bartlett Lake çıkar ve tüketiciye de satılırsa 4 nesil olacak. İntel her seriye yeni anakart istemez. Standardı 2 seri. İsteyen bakabilir. 2 seri sonunda da zaten PCI, USB versiyonu, yeni tip slotlar vs derken çoğu kişi yeni anakartı ayıla bayıla alıyor.
AMD'nin soket politikasını daha çok beğensem de vaziyet budur.
İntel her yeni seriye yeni anakart istiyor diyen varsa buyursun ispatlasın. Kabul etmeye hazırım. Lafım sana değil ama diğer türlü kuru gürültüye karnımız tok.
Tekrar ediyorum lafım asla sana değil: Burası teknik forum. Bilgi temelli olması elzem. 1 milyon kere de intel her seriye yeni anakart istiyor dense gerçek değişmeyecek. Doğru doğrudur. Zırva zırvadır. Zırvayla dalga geçince de kimse alınmayacak.
-
Ön bellek yerinin değişmesi acaba gecikmeye yardımcı olacak mı? Belki de sonunda çift ön bellek işlemci geliyor?
-
Bosnalı ağa sen önce amd nin üstünlüğünü kabul et elini öp biz intel in batmasını engelleriz panik yapma .sonuçta rekabet bize yarar ama önce itiraf et yanan patlayan intel işlemcileri bize dayattın , her gün kafamızı ütüledin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8 sene boyunca 4 çekirdekli işlemciyi en iyi işlemci diye millete ittiren üstelik her sene yeni anakart dayatan kim di kim di kim di ??
AMD 9000 serisiyle iyi bir başlangıç önceki neslin üzerine 2-3 taş koymuş diyebiliriz fakat kendi açımdan işlemci ve anakart fiyatları sebebiyle 1.5 daha beklemek benim için daha doğru bir tercih.
Eksta RAM almak, RTX5000 serisinden bir kart ve PSU güncellemesi yaparak 1.5 yıl geçireceğim. şu saatten sonra sadece benchmark inceleme haberleri okuyarak devam edeceğim. :)))
-
AMD son darbeyi vurdu. Yine de Intel zamanında çok çektirse de batmasını istemiyorum. AMD mesela üst segment ekran kartında rekabeti bırakınca NVIDIA fiyatları uçurdu. Aynısı olur şirket bunlar sonuçta karına bakar.
-
Şu bir gerçek ki Türkiye'de üst seviye bir sistem kurmak cidden masraflı bir iş. Keşke Singapur gibi kişi. başına düşen milli gelir 65.000 dolar olsaydı çok farklı olurdu her şey. 5090 çıkıyor ancak haberlerine bakabiliyoruz çıksa da alabilecek kişi sayısı bellidir alsan ona uygun işlemci ana kart tam psu neyse bu uzar gider
Hadi 84 yaş olayını bir kenara bırakalım da (lol) kimse AMD'nin güçlenmesini falan beklemedi, herkes çatır çatır Core mimarisine abanmaya devam etti.
Ayrıca yaş kitlesi ( 84 yaşında olduğunan inanmıyorum da ) büyük etki ediyor donanım seçimlerinde. Reddit'te vs görüyorum, belli bir yaş kitlesinin üstü hayatı boyunca Intel-Nvidia kombsounun dışına çıkmamış, adam diyor ki "15 sene sonra sistem dizdim" bakıyorsun, sadece oyun oynayacağım yazan adam gitmiş yumulmuş Intel'in deli gibi güç çeken ve oyun konusunda ucuz rakibinden ( 7800x3d) fark yiyen işlemciye çökmüş.
Bu piyasada değişmeyen birşey vardır büyük bir kitle için: Her zaman "X firması tekel gibi oluyor, kötü bu" derler sonra yine X firmasının ürününü alırlar. Yıllarca Intel ve Nvidia için bu oldu. Bu olurken kimsenin umurunda değildi hayvani fiyatlar vs.
Yani boşverin firmaların durumu, AMD'nin market payı resmen 0'a yakınken, gidip Intel alırken yüksek fiyata rağmen sorun etmediyseniz, sizin gibi insanların da aynısını AMD için yapmasının normal olduğunu kabullenin.
-
Eski çamlar bardak oldu Osman bey. Sen hala orada mısın? Güncele ne zaman geleceksin. Dediğin şeyin üzerinden 100 yıl geçti alooo.
Ben marangoz emeklisiyim. Kalfalığımda yıllarca eski çamları oyduk oyduk bardak yaptık. Eskiden zımba gibiydim bakma sen şimdi bükülmüş belime titreyen ellerime. Bu ellerden neler geçti bir anlatsalar aklın şaşar.
Vay efendim 4 çekirdekli işlemciyi en iyi işlemci diye satmışmış. E öyleydi kardeşim. En son çıkan 7700K bile oyuncunun vazgeçilmeziydi. En iyisiydi. Yalan mı. O zamanlar ekran kartları da bugünkü kadar kuvvetli olmadığından gayet yetiyordu.
Günlük işlerde bile son derece yeterliydi o zamanlar. Hani bunu 4/8'e takılıp kalmayı desteklemek için yazmıyorum. Durum tespiti yapıyorum.
Yani biz dünkü bebe değiliz ki bunları bilmeyelim hatırlamayalım Osman bey.
Fiyatı da 300 dolar civarındaydı. Ryzen 1800 8/16 olarak çıktığında kaça çıktı hatırlıyor musun? 500 dolara. üstelik AMD zor durumda olduğundan mimari tam olgunlaşmadan bir ton "bug"/hata ile çıkartıldı ilk zen serisi. Alanlar RAMdır şudur budur ne sorunlar yaşadı 500 doların ardından en ufak bir bilgin var mı bu konuda.
Kardeşim siz bu işlemcileri neden mimari tam olgunlaşmadan de-bugging yapmadan çıkardınız millete 500 dolara 8/16 sattınız dedin mi hiç? Demeyi düşündün mü?
Ben bu forumun en eski en sağlam AMD fanboyuyum. Orjinal AMDciyim. İlk çıktığında RAM konusunda millete yardımcı olabilmek için kendimizi parçaladık burada. Daha sonra Zen2 ile birlikte buglar düzeltilince Mukarnas hoca ile birlikte belki 500 kişiye AMD sistem kurdurduk. Meşhur MSI 450 tomahavk'ı inceleyip bu foruma önerip meşhur eden benim. O zamanlar anakart üreticileri AMD tarafında özensiz ürün çıkartıyordu. Sadece o konuyu aşmada bile binlerce kişiye faydamız olmuştur.
O ankartı tespit ettim önerdim sonradan koptu gitti forumda. AMD'nin desteğe ihtiyacı vardı destek attık. Kurdurduğumuz sistemlerden de herkes çok memnun kaldı. Yani biz boş lakırdı yapmayız yapmadık. Sağlam destek verdik AMD'ye.
7700K tepe seviyede 4/8'lerin sonuncusuydu. Ne zaman çıktı peki. 2017'nin başında. Yani 8 yıl geçmiş.
Al sana basit bir soru, al sana 2017'den beri Ryzen X600 serisi:
Zen1: 6çekirdek/12 izlek
Zen1+: 6/12
Zen2: 6/12
Zen3: 6/12
Zen4: 6/12
Zen5: 6/12
2026 yılında bile Zen5 çekirdekli Ryzen 9600 alacak adama 6/12 veriyor olacak AMD. Tam 2017 yılından beri aynı. Umarım kalkıp 1 kişi bile 2025 yılında 6/12 oyunda cartta curtta yeter/fazlasına gerek yok demiyordur...
İntel'de ne var peki? 13400'ler 10 çekirdek 16 izlek, 13500'ler 14 çekirdek. E daha neyin ağlaması bu intel bize 2017 yılında 4/8 sattı diye diye 2025 yılında bile zırlamak nedir kardeşim kafa mı buluyorsunuz bizimle?
Güncelde vaziyet bu iken "4/8 ühühühüh :(((" diye ağlamanın dışarıdan nasıl göründüğünü ne zaman çakozlayacaksınız
Derdiniz güncel durumda intel daha bol çekirdeği daha uyguna verirken 8 sene önceki işlemciyi bahane edip buradan intel'e vurmak ve o arada AMD övmek mi başka bir şey mi bize bir deyin hele.
Açık olun ciğerimizi yiyin yani. 14 çekirdek 20 izlek karşısında AMD'nin 6/12 vermesi konusunda tek kelime etmezken derdiniz nedir de 8 sene önceki 4/8'e takılıp kalmak.
Bize diyin ki bizim derdimiz üzüm yemek değil bağcı dövmek bitsin gitsin... Görüyoruz her şeyi. Yaş 84 ama iş bitmemiş bizde Osman bey. Hala zımba gibiyiz. 84 yaşında bile her türlü sistem full çalışıyor bizde yanlış olmasın. Çat çat çat. Böbrekler ciğerler falan 10 numara hala.
E peki sen şimdi 2017'de çıkartılmış 7700K'nın ardından tam 8 senedir ağlarken, güncele gelmeyi reddeden geçmişe takılıp kalmış AMD sever halinle rakibi 14 çekirdek verirken Ryzen 9600 2025 yılında bile 6/12 çıkıyor diye 8 sene boyunca AMD'nin arkasından ağlayacak mısın?
İntel'in orta seviyede 14/20 verdiğini görmemezliğe geldiğini görüyoruz zaten de soru şu: İntel'in arkasından ağladığın gibi AMD'ye de 2025+8 yani 2032 yılına kadar küsecek misin? AMD'nin arkasından ağlayacak mısın yoksa AMD'yi çok sevdiğin için pas mı geçeceksin?
"her sene yeni anakart dayatan kim di"
Bu zırvaya az yukarıda destan yazarak yanıt vermişim. Aynı şeyi bir daha yazacağımı mı sanıyorsun Osman bey. Yani yazdığımın neyini anlamadın da hala aynı şeyi bana yanıt verme amaçlı yazabiliyorsun?
Sonra ben "kardeşim kendinizi neden bu hale düşürüyorsunuz, şöyle 2 adım geriye çekilip halinize dışarıdan nasıl göründüğünüze bir bakın" dediğimde kızıyorsunuz bana
Ulan 2 mesaj üstte yazmışım iddia eden iddiasını ispat edecek, aksi halde zırva zırvadır diye hala kalkıp bana "her sene yeni anakart dayatan kim di" yazabiliyorsunuz.
Yapma Osman hocam. Severim seni. Daha senle her şeyden vazgeçip istiklalde ara sokakta ufak ama para basan Boşnak börekçisi açıp gül gibi geçinip gideceğiz yahu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 30 Ekim 2024; 12:22:10 >
-
havadan beles fps yagiyor
https://videocardz.com/newz/gigabyte-confirms-ryzen-7-9800x3d-gains-3-to-5-gaming-boost-with-x3d-turbo-mode
-
Bu işlemci çok hypelandı inşallah fos çıkmaz. Dedikleri gibi çok iyi çıkarsa 7800x3d den geçebilirim ama stok problemleriyle beraber 600 dolar altını uzun süre göremeyiz gibi duruyor. Habere bakacak olursak TR de bu işlemci için kapıyı 25 binden açarlar. Satıcılar aç gözlülük yaparsa asla almam umarım insanlarda bu bilinç oluşur. Intel bu sene keşke batırmasaydı da biraz rekabet olsaydı
aynen ben kaptım 12.200 den
600 euro ise geçmiş olsun, 2 ay önce 12 bin TL iken 7800X3D almak varmış dedirtir çünkü bizde 30 bin TL fiyat çekerler çıktığında |
Bosnalı ağa sen önce amd nin üstünlüğünü kabul et elini öp biz intel in batmasını engelleriz panik yapma .sonuçta rekabet bize yarar ama önce itiraf et yanan patlayan intel işlemcileri bize dayattın , her gün kafamızı ütüledin |
Tüketici dostu AMD acıması olmayan sert bir firma. Severim böyle firmaları. AMD 9800X3D ile oyunda intel'i ağır tokatlayacak, perişan edecek. Sonra dönüp fiyatıyla her gece yatmadan önce intel'in batması için, intelin yeni işlemci serisinin çok berbat olması için dua eden AMD fanboylarını tokatlayacak. Çat Çat Çat!
Adeta çifte kavrulmuş tokatlama makinası olmuş 9800X3D. AMD saygıyı hakediyor. Bir yanda dev intel'i perişan ederken diğer yanda AMD fanboylarına bedavaya hayat ve kapitalizm dersi veriyor. Daha ne yapsın bu firma. |
Yıllarca intel yaptı bunu. Üstelik tokat yemeye doymayan bir intel fan boy kitlesi vardı. Zaten kimse intelin yok olmasını istemedi. İstediği gibi hareket edip piyasayı ve oyun firmalarını kontrol etmeye çalıştı. İnteli hiç sevmem ama son zamanlardaki geri kalmışlığı beni yeni bir İNTEL FACİASI mı geliyor diye düşündürüyor...
|
Intel o konuda sapıtmaya devam. İşlemciye anakart çıkarmıyor adamlar, anakarta işlemci çıkarıyorlar. Amd 7 senede am4 ve am5 çıkardı, intel 4 tane.
|
Hocam bunun Intel'i AMD'si yok. Intel kusurlu işlemciler satarsa AMD de at koşturur. Tıpkı zamanında Intel'in yaptığı gibi...
Bu arada uzun süredir takip edemiyorum, Intel hala her işlemciyle platform değiştiriyor mu? Benim açımdan Intel tercih etmemek için geçerli bir nedendi bu. |
8 sene boyunca 4 çekirdekli işlemciyi en iyi işlemci diye millete ittiren üstelik her sene yeni anakart dayatan kim di kim di kim di ?? |
Benzer içerikler
- konumsal ses nedir
- whatsapp profil sözleri kısa
- youtube arka planda oynatma iphone
- gizli story izleme
- whatsapp numara kaydetmeden mesaj atma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X