|
Yeni nesil 3D V-Cache, AMD Ryzen 7 9800X3D’de görüldü
-
-
Umarım 7800x3d'deki gibi kalın IHS olmaz, 3 kere Artric Freezer Liquid soğutucumun cold plate bölümünü çizdi, ani sıcaklık çıkışlarıyda cabasıydı. Sırf bu yüzden Intel'e geçecektim, gaming sonuçlar fiyasko çıkınca gözler 9800x3d'e çevrildi bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 28 Ekim 2024; 15:34:18 > -
delid e ihtiyacı olmaz
-
bu ihsleri neden bu kadar kalın yaptılar ki anlamıyorum
-
Bizim 7800ler durduk yere kendini 70-80 dereceye atıyordu. İlk açılışta da bu sıcaklık artışı yaşanıyordu. Yeni çıkacak seri bunu engelleyecekse çok iyi olur. Frost commander aldım, o yine bir nebze iyi geldi. Cinenbench 23te 82-83 üzerine çıkmasına izin vermiyor ama oyun oynarken mesela cs2 ortalama sıcaklık 68-69ken bazen 80leri de görebiliyorum. Yüzde 10 fps artışı versin, sıcaklıklarda da 5-6 derece düşüş yaşansın ve ısı problemi çözülsün ben bu işlemciye geçerim. Isı düşsün diye sıvı soğutucu alacaktım ama onlar da hava soğutucu kadar stabil tutamıyor işlemciyi.
İnşallah fiyatı 16-17 binden fazla tutmaz da çok ödeme yapmadan geçebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
9800X3D tek başına intel'in tüm Arrow Lake serisini oyunda perişan etmeye geliyor.
İntelciler boşuna ağlamasın. AMD'nin vurduğu yerde gül biter. Tüketici dostu firmadır. Yamuğu olmaz. Böyle bir vaka yok tarihte.
Her yeni nesilde yeni anakart isteyen intel batınca huzura erecek teknoloji dünyası. Bu iş tüketiciye yarayacak. Bunun aması fakatı olmaz. Zırlamayın. Kabul edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 28 Ekim 2024; 16:37:36 > -
AMD ve kullanıcı dostluğu 😀😂
Elemanın zeka vini'nin tip ile yarışıyor.
Aynen knk, Gördük "Kullanıcı Dostluğu"
Yav siz hala ne anlatıyorsunuz olm? Ne kullanıcı dostluğu var? Vay canım 5 Yıl Anakart desteği veriyor helal olsun.
-
AMD intel'in 4/8 işlemcilerdeki ısrarını paramparça eden şirket değil mi?
Uzun süreli soket desteği ile tüketiciye yıllardır destek çıkan fakir fukarayı yıllar yıllar önce 90 dolara aldığı dandirik anakartı bile değiştirmeden 5800X3D bile takabileceği ortamı yaratan firma değil midir?
Tüketiciye her koşulda en yüksek performansı veren firma değil midir?
Düşük enerji tüketimi ile elektrik faturalarını azaltıp tüketicinin yüzünü güldüren firma değil midir?
İşlemcilerine ekran kartlarına sürekli güncelleme ile performans arttıran tüketici dostu mantaliteye sahip bir firma değil midir?
Boş yapmayın kardeşim. Daha 100 şey yazarım ama bu kadarı yeter. Tüketici dostu AMD'nin önceliği tüketicidir. Bunu öyle yada böyle kabul edeceksiniz. Çok sevdiğiniz intelinizin durumu bizi ilgilendirmiyor. Batarsa batsın. Bize AMD yeter.
-
Doğru söylüyorsun fakat rakip kalmayınca Amd fiyatları optimum tutar mı? hiç sanmıyorum...
10 küsür yıl sonra Amd işlemci aldım tekrardan (5600), hiç sorun yaşamadım ve gerçekten keyifli ve iyi çalışıyor.
Yeni Nesil 3D versiyonları denesem sanırım daha çok seveceğim 👌🏼
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonatTürkoğlu QUHSD -- 29 Ekim 2024; 8:47:5 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İntel olsaydı ayvayı yerdik hocam.
AMD tek kalınca sorun olmaz. Tek kalınca her sene yüz milyonlarca işlemci üretecekler. Ölçek ekonomisi gereği maliyetler düşeceği için indirim bile yapar AMD. Daha güçlü işlemcileri daha ucuza alacağız. Bundan şüphem yok. Tüketici dostu AMD yamuk yapmaz. İntel'in batması tüketicinin lehinedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 29 Ekim 2024; 9:45:9 > -
😆😆
Hocam masaüstünü boşver. Masaüstü devri bitti. Koca koca kasalı bilgisayarları n'apayım? Önemli olan laptop. Hala insanlar masaüstüyle uğraşıyorlar yıl olacak 2025.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 29 Ekim 2024; 13:49:24 > -
Yapma bunu hocam. İşte burada senle fikir ayrılığına düştük. Ben de tam aksine masaüstü seviyorum. Yani laptop bana PC hissi vermiyor asla. Masaüstünden vazgeçemiyorum. Ne işte ne evde. Laptop sadece mecbur kalınca.
Zaten evdeki kasam ses yalıtımlı falan. Yerde özel yerinde varlığını bile unutturacak şekilde duruyor. Benim kasada öyle led vs falan da olmaz. Bir klavye bir monitör. Bitti gitti.
Masaüstü candır bana göre. Ama seni de anlıyorum yani. Biraz renkler zevkler meselesi. Bak ama intel de seninle benzer fikirde olabilir. Arrow lake adeta bir taşınabilir cihaz canavarı. Masa üstünde beğenemedim ama orada iyi olacak.
-
"Isranrını kırdı" aynen knk kırdı bak şuan, 8 Core 16 E -Core koyuyorlar şuan. E-Core ghz değerleri yerlerde.
Çok alakasız ve mantıksız bir konu, Kimsenin -Aşırı iyi gelişiricler dışına- 16-24 Çekirdeğe ihtiyacı yok,
Tüketiciye her koşulda en yüksek performansı veren firma??? X3D çipleri Unreal Engine v.s yerlere kapaklanıyor.
Normal "X" taglı işlemcileri oyunlarda intelden geri kalıyor.
Abartılan intel sadece 30-60 Watt daha fazla tüketiyor ve fiyatları "X3D" çiplerinden çok daha ucuz.
Işlemci konusunda Intelin mafolduğu gün 4 seriye birden destek kesilmedi mi?
Ekran kartlarına tek güncelleme veren AMD'mi? Nvidia okadar güncelleme veriyor ki vermese daha kâr'da. Neyi veriyormuş AMD?
AMD tüketiciye en yüksek pperformansı veren firma demişin, Ekran Kartı pazarında 280 Watt çekip 115 Watta yenilen kart mı en yüksek performansı veriyor? TFLOPS değerleri yarı yarıya olan kartlar mı *En yüksek performans* veriyor?
"AMD tüketici dostu" 😂😂😂😂
Hocam Allah aşkına Güldürtmeyin, Bağırtmayın, Hönkürtmeyin.
Düz AMD kartlarına ileride Ai veya Dlss benzeri bir şey getiremeyecekler, Getirseler bile asla çok performanslı olmayacak onun dışında Asla Cuda'nın verdiği performans değerlerine ulaşamacaklar. AMD tamamen geride.
FSR 3.0 Mevuzlarından giriyorum ozaman,
AMD tanıtım da "Biz Tüm kartlara Fsr'ı açtık"
Normalde Pazar payı %5-8 Olan bir Ekran Kartı üreticisinin özelliklerini kimse oyunlarına getirmez, Kimsenin umurunda olmaz. Zorunlu olarak senin zaten o FSR'ı açamn gerekiyor.
+ Fsr açık kaynak çünkü %5-8 anladın değil mi?
Peki AMD bunu nasıl pazarladı? "BiQ Tüq Qaqlara Aqtıq"
AMD hâla utanmadan şu Ekran Kartlarını çıkartıyor vr hâla tüketici dostu diyorsunuz, 50$ ucuza satıyormuş helal olsun.. 4 Gb daha Vram koy maşallah mükemmel. Düz kartlar, Daha fazla ısınıyor, Daha fazla güc tüketiyor (neredeyse 2.3 katı) hiç bir Ai özelliği yok, Hiç bir teknolojisi yok, Tamamen geri, Ileride güncelleme gelemeyecek bir kart.
Onu bunu bırakta, Işlemcide Daha geçen yıl her seriden 4-6 tane kritik güvenlik açığı kapatan intel miydi?
Boş yapma kardeşim. Daha 100 şey yazarım ama bu kadar yeter.
-
1. Nesil, 3. Nesil, 4. Nesil: Rakibinin geri kaldığında artan fiyatları ve fiyalandırmaları diyorum, Geçiyorum.
-
Ana kart konusuna değineceğim şimdi,
Aynen fakir fukara ve "5800X3D" hocam Allah aşkına adam mı seçiyorsunuz yoksa bilerek mi yapıyorsunuz?
Çıktığı gün herkes tarafından "Alınmaz, Bu fiyata çok pahalı 1 Yıl daha bekleyin" denen işlemci değil miydi?
Zaten bir kaç yıla DDR5'e geçilecek, Millet mal mı 5800X3D alacaktı?
Birde Anakart demişsiniz?? Hocam maytap mı geçiyorsunuz yoksa Ana Kart hakkında hiç mi bilginiz yok? 5800X3D için kendi sitesinde AMD 6-7 Faz öneriyordu.
H serisi ana kartlar 6 Fazı zar zor veriyordu.
Fakir bırak O H ana kart ile 5800X3D kullanmayaı 5700X bile kullanamazdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Otistikavcisi -- 29 Ekim 2024; 15:33:5 > -
Hocam masaüstünde konfor yok. Bilgisayarı kullanmak için beni sabit bir yere oturtmak zorunda bırakan bir yapıyı sevmiyorum. Yeri gelir mutfağa götürürüm yeri gelir salondaki TV'ye HDMI ile bağlarım yeri gelir yatak odasına götürür ordaki monitöre HDMI ile bağlar kullanırım. Performans olarak %3-5'lik oynamalar beni mobilite için göz ardı edilebilir benim açımdan. Mobilde hem serin çalışması hem de perofmanslı olması açısından işlemci önemli. Bir ara Asus TUF F15 alacaktım ama alamadığıma çok üzüldüm. 23500'e Ryzen 5 7535HS ve RTX 4050'yi kaçırdım. Köpek gibi pişmanım. 7535HS benim işlerimi rahat görebilecek bir işlemciydi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mobil olmayı sevenler için keyifli fakat... Masa üstü varken armut kadar ekranla oyun oynamayı tercih etmem şahsen 🤓
Bak bende ses konusunda takığım!
Full Noctua fan kombini ve kendi yaptığım yalıtım ile 30dB'de çalıştırabiliyorum masaüstünde. Oyunlarda da keza 35-36'yı geçmiyorum. Laptop tarafında şansın yok..
İş bilgisayarım Lenovo Thingpad 10.i9-64gbram-Rtx 2080. Jet kalkıyor oyunlarda odadan... 😄 üstüne Laptop değil masaüstü mübarek. vardır ağırlığı 3-4kg. bir yere taşıyamazsın yeminlen..
HDMI ile bağlarsın olur biter. Ben laptobumu 50 inçlik televizyonda kullanıyorum. Sanki masaüstü gibi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
9800X3D tek başına intel'in tüm Arrow Lake serisini oyunda perişan etmeye geliyor. İntelciler boşuna ağlamasın. AMD'nin vurduğu yerde gül biter. Tüketici dostu firmadır. Yamuğu olmaz. Böyle bir vaka yok tarihte. Her yeni nesilde yeni anakart isteyen intel batınca huzura erecek teknoloji dünyası. Bu iş tüketiciye yarayacak. Bunun aması fakatı olmaz. Zırlamayın. Kabul edin. |
Benzer içerikler
- whatsapp arama kapatma
- instagramdan nasıl para kazanılır
- whatsapp sohbet gizleme
- amazon drive
- repost nasıl yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X