Şimdi Ara

AMD'nin yeni GPU'sunda Eyefinity ve 6 monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD heyecan verici şeyler yapmaya başladı.

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3635

Linkte WOW, Dirt 2 ve Left 4 Dead altı monitörde görülebilir. Eyefinify deniyor bu teknolojiye ve aynı anda 6 monitöre görüntü verilebiliyor. 7680 x 3200 gibi çözünürlüklerden bahsediliyor (6 adet 30" panel 3x2 olarak dizilmiş). WOW bu çözünürlükte herşey açık 80 fps vermiş AMD'nin yeni kartıyla, oldukça etkileyici.

Benim hoşuma giden olay monitörlerin dizilimini kullanıcının kafasına göre yapabilmesi. Yani 5 tane 22" monitör alıp bunları yanyana dizebilirsiniz. Bu durumda çözünürlüğü 8400x1050 olarak ayarlıyorsunuz. Ya da 3x2 şeklinde dizebilirsiniz, bu durumda 5040x2100 çözünürlük seçiyorsunuz. Kombinasyonlar çok geniş ve kullanıcının keyfine ve cebine kalmış. 150 dolarlık 5 adet monitör alınıp küçük bir sistem kurulabilir mesela.

Eyefinity giriş seviyesinde 3 ayrı ekrana görüntü verebiliyor. Üst segmentte ise tek bir GPU 6 monitöre görüntü verebilecek. Bunun için 5870x2 gerekecek gibi birşeyler okumuştum sanki, bu doğru değil.

Yine ilginç bir bilgi olarak 1680x1050 çözünürlükte ekranda 1.7 milyon piksel varken, bu teknolojiyle 25 milyonu bulabiliyor piksel sayısı (7680 x 3200). Ekran kartlarımıza zeval gelmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerroner -- 10 Eylül 2009; 21:09:06 >

• Oyunların içindeymişiz gibi hissedeceğiz demek ki bundan sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: musandia

Oyunların içindeymişiz gibi hissedeceğiz demek ki bundan sonra

6 adet LCD yi alayım, oyunun içinde yada dışında olmuşum önemli değil.
  • amd cidden cok iyi işler basarıcak gibi bu hd5xxx serisi ile

ucak simulasyonu yada ne biliim dreksiyon ile gridi bole oynadıgını dusunsene yaa fenaa
  • oyun ve fantazi manyakları için bire bir olmuş bence. maddi durumum müsait olsa kesinlikle fantaziden böyle birşey yapabilirim.
  • quad sli crossfirex filan derken şimdide crossfirelcd mi yok abi oynamıyom ben
  •  AMD'nin yeni GPU'sunda Eyefinity ve 6 monitör

Ben de şöyle bir eklenti yapayım.

HD5870 ile WoW tüm ayarlar sonda 7680x3200 çözünürlükte 80 fps üzeri veriyor. Kaynak: AnandTech:http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3635
    Bu veriler resmi arkadaşlar. Buna dikkat.

ve şöyle bitirelim:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oha lan böyle de ne wow oynanır ha
  • pekde akıl karı değil
  • Belliydi zaten böyle bir şey yapacağı; ekran kartının arkasında olmayan çıkış yoktu neredeyse (eski RGB hariç). HDMI / DisplayPort / 2x DVI felan derken adamlar kaptırdılar kendilerini. Her ne kadar LCD ekranların kenarlıkları biraz dikkati dağıtsa da 6 ekranı yanyana koymak güzel bir şeydir sanırım...
  • Evlendik barklandık,1 senedir oynamıyordum,şimdi gelde dayan hadi,bu ne ya.
  • İşte 5760x2400 çözünürlükte HAWX..

http://www.youtube.com/watch?v=mzGtxlaPQqY&

Kaynak: fudzilla :http://www.fudzilla.com/content/view/15456/1/

Ayrıca yine fudzilla'ya göre (http://www.fudzilla.com/content/view/15457/1/ )
    ATI, Samsung ile işbirliği yaparak Eyefinity için muazzam ince kenarlara sahip ekranlar hazırlattırıyormuş.

Anlaşılan parası olan arkadaşlar için çene düşürecek oyun sistemleri geliyor.

• HAWX harika olmuş da,aradaki siyahlıklar gözü alır be sanki
  • çok ince kenarlı lcd lazım yoksa traş teknoloji.. özellikle tam ortada karakter filan olur fps,tps gibi türler direk biter..
    zaten kimseye hitap etmez... kimsede o parayı verecek durum yok.. onu geçtim zaten o çözde yeni oyunlar ne derece performanslı olur tartışılır...

ayrıca bunu süper teknoloji diye önümüze koymalarınıda anlayamıyorum.. biz o kadar gpu üzerinden fizik diyoruz... adamlar neyle geliyolar allahım ya.. sen gpu üzerinden fizik hızlandırma yapmayaksan yaptığın kartlar ne işimize yarayacak?? sanki nv ekranı 6 ya bölemeyecek.. sadece satış strateji başka bişey değil...
  • ortadaki çizgiler nolacak 6lcd yerine bi tane büyük boy yapsalar ya
  • Bu kadar kalın kenarlı monitörleri çok aramışlar herhalde.
  • ben açıkcası beğenmedim, yani büyük bir teknoloji değil kesinlikle... böl ekranı 6'ya ver görüntüleri farklı monitorlere... tamam işte

monitorlerin köşelerinden dolayı pek oynanabilirlik de yok gibi görünüyor resimlerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAVMAN

çok ince kenarlı lcd lazım yoksa traş teknoloji.. özellikle tam ortada karakter filan olur fps,tps gibi türler direk biter..
    zaten kimseye hitap etmez... kimsede o parayı verecek durum yok.. onu geçtim zaten o çözde yeni oyunlar ne derece performanslı olur tartışılır...

ayrıca bunu süper teknoloji diye önümüze koymalarınıda anlayamıyorum.. biz o kadar gpu üzerinden fizik diyoruz... adamlar neyle geliyolar allahım ya.. sen gpu üzerinden fizik hızlandırma yapmayaksan yaptığın kartlar ne işimize yarayacak?? sanki nv ekranı 6 ya bölemeyecek.. sadece satış strateji başka bişey değil...

Kıytırık physx teknolojisinden çok daha büyük bir teknoloji bu, kimseye hitab etmez demişsin, tabi siz sadece ekran kartı-oyun ikilisi arasında sıkışmış olduğunuzdan dolayı anlayamazsınız, çoklu monitör desteğine ihtiyaç duyan tonla sektör var, Nvidia daha sli aktifken 3 ekrana destek veremiyor, inşallah o da verir tek kartta +2 monitör desteği biz de faydalanırız.. Satış stratejisinin allahıdır physx, 2 sene önce 8600gt alanlar hala physx bekliyor... Takılmışsınız bir physxe gözünüz başka hiçbirşey görmüyor.. Zaten adamlar bişeyden anlamayanlar için getirmiyor bu teknolojiyi dediğim gibi çoklu monitör desteği kullanabilecek tonla sektör var

• nvidia 16 monıtor yaparsa sasırırım XD
  • Bu şekildeki Multi Display teknolojisi ekran bölerek kullanıldığı için şahsen hoşuma gitmiyor zaten bireysel kullanıcılarına hitap edicek birşeyde değil al bir tane 32 veya 42 inç Full HD Lcd TV oyunları Hdmi veya Vga ile aktarıp tek büyük ekranda oyna daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Eylül 2009; 13:59:24 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.