AMD FSR 3.1, görüntü kalitesinde Nvidia DLSS ve Intel XeSS'in gerisinde
-
-
Amd den adam olmaz
-
Marka bağımsız geniş bir card çeşitliliğinde çalışabilen bir özellik sunuyorlar ama haklısın AMD adam olmaz! :)
-
Aynen. Rakip firma gibi gsync donanımla yapılan bir şey deyip monitörlere fahiş fiyat etiketi vurmuyorlar, çıkıp donanımsızda çalışıyor bakın adıda freesync. Ya da frame generation sadece 4xxx serisinde çalışıyor 3xxx serisi çöp bu teknolojiyi isteyen 4xxx serisi almalı demiyorlar. Neden çünkü 25 mb boyutunda bir modla fsr 2.0 üzeri destekli tüm oyunlarda çalışıyor çünkü. Şu fanatikliği ne zamam bırakacağız? Tamam teknoloji olarak geri olabilirler ama bu her zaman kullanıcıya yarayan bir şey belki 3.2 belki 3.5 sürümünde bu eksiklerinde giderilebileceğini düşünmüyor musunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aynen hocam 3.5 de var ya uçacak..o sırada nvidia DLSS nasıl olacağını sen düşünmüyor musun ?
AMD teknolojiye yatırım yapacağına bakın bizimkisi bütün kartlarda çalışıyor diyor..arkadan birisi bağırıyor.. güzeldeee çok geridesin az teknolojiye yatırım yap..Kullanıcıya devamlı oynama.
Adam pazarı ele geçirmiş..rakibini ezmiş bitirmiş..bunlar halen bakın ama bütün kartlarda açılıyor.
Bu kafada AMD her zaman yenilmeye mahkum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GRKM_ -- 4 Temmuz 2024; 20:06:44 >
-
Nvidia dünyanın en değerli şirketi, ilerisi için ucu bucağı yok millet boşa mı Nvidia karta para döküyo fazladan. Elbette yazılımda AMD rakibi olamaz.
DLSS yeni sürümlerinde farkı daha da açarsa kime sürpriz olur? ama AMD FSR ile öne geçerse işte o büyük sürpriz olur.
-
Siz şunu anlamıyorsunuz! Bu adamlar sadece grafik üzerine gelişim sağlamıyorlar, işlemci konusunda da bütçe ayırmak zorundalar. Nvidanın ayırdığı bütçeyi bu adamlar 2ye bölüp gelişim göstermek zorundalar. Siz elmayla armutu karıştırmaya devam ettikçe amd ağzıyla kuş tutsa size yaranamaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haberin sizin bahsettiklerinizle ilgisi nedir? Haberde kalite farkını karşılaştırmalı olarak kaynaklarla gösteriyorum. Kaldı ki teknolojilerin diğer kartlarda da kullanılabildiğini söylüyorum.
-
Ben markaya ya da rekabete bakmıyorum. Kim daha güçlü ve bolca GB sunuyor ise ucuza onu tercih ederim. 7800xt belki güçsüz olabilir diğer firmaya göre ama bellek anlamında bana yeterli. Last of us gibi oyunlarda gördük ki 8gb yetmiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1.5 metreden 55" 4K tv'ye bakıyorum, bir gram görüntü bozulması görmüyorum.Bu tür görüntüleri büyüteçle yada görüntüyü durdurup bakmazsanız göremezsiniz
Boş haber, geçiniz
-
xess de xmx ve dp4a farkı var yani arc kartlarda daha kaliteli görüntü veriyor, acaba fsr de niye böyle bir özellik yok. mesela amd kartlarda xess gibi daha kaliteli görüntü versin, çok mu zor böyle bir tasarım yapmak..
-
AMD yi fakir dostu!!! olduğu için seviyorum. O da neden fakir dostu? Zaten Nvidia dan pahalı satsa millet nvidia alır ?? Şurası gerçek güç tüketimleri düşük.
AMD Yazılım tarafını gelişirse o zaman Nvidia ya rakip olur.
AMD Artık yazılım tarafını geliştirmeden ben Nvidia ya rakibim demesin lütfen.
-
fsr dlss felan boş şeyler nvidia vramden yırtmak daha çok para kazanmak için çıkardı
10 yıl önce çıkan ps4'de 8 gb vram var 7 yıl önce çıkan xbox one x'de 12 gb vram var 4 yıl önce çıkan ps5'de 16 gb vram var
geçen sene çıkan ps5'den daha güçlü RTX 4060'da 8 gb vram var 4070'de 12 gb vram :)
3 yıl önce çıkan far cry 6 hd textures paketinde 11 gb vram istiyor
3070 ve üstü eğer 16 gb vram ile çıksaydı kimse ekran kartı almazdı çünkü hala güçlüler
Influencer salıyorlar 8 gb ramle 4k bile oyun oynanır bellek kontrolcüsü 4 tane 2şer GB'da 4 bellek 8 GB eder dedirtten nvidia ne yaptı 2-3 ay sonra 4der 4 GBdan aynısının 16 gb versiyonunu çıkarttı
oyuncuya küfürden başka bir şey değil
geçmişte 8 sene ekran kartı bozulana kadar kullanmıştım 4870 2 GB bozulmasa 1-2 sene daha işimi görürdü
-
Nvidianın elde ettiği başarıyı bahane ederek kartlarda vram kısması, segmentasyonunun dibine vurması. RTX 3090, 3090 Ti'da sunduğu Nvlinki geçtim RTX 4090'da sunmamasını RTX 6000 Ada modeli 6-7 bin dolarlık kart ve benzer bir çok kartta sunmayıp en iyi ihtimalle 7-8 bin dolara A100 40GB, 15 bin dolara aynı kartın 80 GB VRAM'li modelini satması gibi bir çok kabul edilemeyecek şekilde tekelleşmesinin keyfini çıkartması gibi tonla kusuru var. Haliyle sıradan bir tüketici olarak LLM veya Gameplay, olası 3D çalışmalarda Nvidia artık sadece tüketici kartlarında değil orta seviye kurumsal kartlarda da agresif bir tavır izleyerek Appledan beter bir şirket olma arzusu içinde övmem veya sevmem için bir neden yok.
Amma sattığı ürün ve teknolojilerin performansı, başarısı söz konusu olduğunda sezarın hakkı sezara, yiğidi öldür hakkını yeme demişler.
3000 serisi ile 4000 serisi arasında Tensör çekirdeklerindeki yeni jenerasyon kullanımı ile küçümsenemeyecek ciddi bir performans artışı var. Ha bunlar daha iyi günlerimiz gibi. Nvidia enterprise, dev datacenterlardan böyle sipariş alabilmeye devam ederde ya 3-4 yılda bir yeni kart çıkarır, yada kurumsal taraf için üretilen 1, 2 eski nesil gpularda stabil olmayan paralel işlem ünitelerini disable yapıp bize kaktırmaya devam eder.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kurumsal şirketlerde bir departmanın geliri, kazancı başka departmana hissedarların onayı, imzası olmadan sübvanse için aktarılmaz. Haddi hissedarı, yönetim kurulu osu busu tamam dedi Amd önceki nesil ve bu nesil konsollardaki Cpu, Gpu bundle çözüm satışlarında düşük fiyata yüksek hacimli düşük orta performanslı satış dışında gpu tarafında uzun süredir ne başarı elde ettiki öbür tarafı finanse etsin.
Intel fanları gibi Amd'nin Gpu tarafındaki açık ve net başarısızlığa ama, olur öyle, napsın adamlar diye kalkan oluyorsunuz da niye?
Grafik işinde Intel dışında da rakip gerekiyor Amd bu saatten sonra bize hiç kayda değer bir şey çıkartmaz. Sony, Ms Xbox nasıl ucuz toptancı ile gpu tarafına yüklü sipariş geçiyorsa geçen Amd yetkilisi açıkladı 1.2 milyon gpulu devasa bir ai datacenter siparişi aldık diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 16 Temmuz 2024; 21:12:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Aynen. Rakip firma gibi gsync donanımla yapılan bir şey deyip monitörlere fahiş fiyat etiketi vurmuyorlar, çıkıp donanımsızda çalışıyor bakın adıda freesync. Ya da frame generation sadece 4xxx serisinde çalışıyor 3xxx serisi çöp bu teknolojiyi isteyen 4xxx serisi almalı demiyorlar. Neden çünkü 25 mb boyutunda bir modla fsr 2.0 üzeri destekli tüm oyunlarda çalışıyor çünkü. Şu fanatikliği ne zamam bırakacağız? Tamam teknoloji olarak geri olabilirler ama bu her zaman kullanıcıya yarayan bir şey belki 3.2 belki 3.5 sürümünde bu eksiklerinde giderilebileceğini düşünmüyor musunuz?
|
Marka bağımsız geniş bir card çeşitliliğinde çalışabilen bir özellik sunuyorlar ama haklısın AMD adam olmaz! :)
|
Siz şunu anlamıyorsunuz! Bu adamlar sadece grafik üzerine gelişim sağlamıyorlar, işlemci konusunda da bütçe ayırmak zorundalar. Nvidanın ayırdığı bütçeyi bu adamlar 2ye bölüp gelişim göstermek zorundalar. Siz elmayla armutu karıştırmaya devam ettikçe amd ağzıyla kuş tutsa size yaranamaz.
|
aynen hocam 3.5 de var ya uçacak..o sırada nvidia DLSS nasıl olacağını sen düşünmüyor musun ?
AMD teknolojiye yatırım yapacağına bakın bizimkisi bütün kartlarda çalışıyor diyor..arkadan birisi bağırıyor.. güzeldeee çok geridesin az teknolojiye yatırım yap..Kullanıcıya devamlı oynama. Adam pazarı ele geçirmiş..rakibini ezmiş bitirmiş..bunlar halen bakın ama bütün kartlarda açılıyor. Bu kafada AMD her zaman yenilmeye mahkum. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X