Şimdi Ara

AMD'nin yeni GPU'sunda Eyefinity ve 6 monitör (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlla bir oyunu 6 lcd de oynamanıza gerek yok. Sadece birinde oyunu açabilir , diğer pencerelerde ne isterseniz yaparsınız. AMD gerçekten bu konuda iyi iş çıkarmış. Birçok şirket amd alıcaktır bu özelliğinden dolayı.

AMD'nin yeni GPU'sunda Eyefinity ve 6 monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 11 Eylül 2009; 9:52:08 >
  • Bunu çok önceden Matrox'da Dual View kartlarında uygulamışdı. Matrox'un bu kartlarından G400 Agp modelini kullandım ve halada saklıyorum. Sadece istediğin bir pencereyide istediğin bir ekrana verebiliyorsun yada Ati'deki Eyefinity teknolojisi gibi aynı görüntüyü bir çok ekrana yayabiliyorsun. Bu yeni bir teknoloji değil çoğu kişi bunu yıllar evvel bazı yerlerde görmüştür. Bireysel kullanıcıdan bahsediyorum 2 Lcd alıp birinde oyun oynayıp öbüründe surf yapmak pek cazip görünmüyor. Bu sadece işyerleri ve daha çok büyük şirketlere hitap edicek birşey sunum için veya başka şeyler için yararlı olucaktır mutlaka aynı zamanda büyük alışveriş merkezleride bunu kullanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Eylül 2009; 15:36:33 >

• Bu oldukça eski bir teknoloji. Ekran sayısını arttırmışlar ama daha önce bir arkadaşında dediği gibi matrox yapmıştı. Çoklu ekrana ihtiyaç duyan sektörler alır diye yorumlar gelmiş ama o sektörlerde kimse oyun için yapılmış kart almaz. Gpuda fizik hesaplamaları bundan çok daha önde ve önemli bir teknolojidir. Kullanım alanı da oyunlarla sınırlı değildir. Sırf Atiyi övmek için kendimizi zorlamayalım arkadaşlar. Kart performanslıysa diyecek birşey yok, ama çoklu ekran falan göz boyamadır.
  • Bu teknolojiyi sadece oyun amaçlı ileri seviye pahalı ekran kartlarında kullanıcaklarını sanmıyorum. Ofis odaklı ucuz kartlarda da buna yer vericeklerdir. Ayrıca nvidianında bu konuda boş durmayacağı aşikar, displayport deniyor yanılmıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Bu oldukça eski bir teknoloji. Ekran sayısını arttırmışlar ama daha önce bir arkadaşında dediği gibi matrox yapmıştı. Çoklu ekrana ihtiyaç duyan sektörler alır diye yorumlar gelmiş ama o sektörlerde kimse oyun için yapılmış kart almaz. Gpuda fizik hesaplamaları bundan çok daha önde ve önemli bir teknolojidir. Kullanım alanı da oyunlarla sınırlı değildir. Sırf Atiyi övmek için kendimizi zorlamayalım arkadaşlar. Kart performanslıysa diyecek birşey yok, ama çoklu ekran falan göz boyamadır.

Kısmen doğru,matrox yapmıştı ama onun sistemi farklı idi.

İşin asıl farklı ve ilginç tarafı,bu Eyefinity sayesinde işletim sistemi her bir monitörü ayrı ayrı tanımıyor.Devasa çözünürlüğe sahip tek bir monitör olarak algılıyor.Farklı dizilim seçenekleri de var.Yani sanırım şimdiye kadar yapılmamış birşey.

• Dış kasasız monitor modeller çıkarsa baya güzel olur,malzemede eksilince monitör fiyatlaları cazip olabilir.
  • Eyefinity'ye ilk destek Samsung'tan gelecek galiba.

http://www.brightsideofnews.com/news/2009/9/10/samsung-to-launch-a-six-monitor-setup-for-amd-eyefinity-technology.aspx

Çok ince kenarlıklı olacağını söylemişler ama resimdekilerde yeterli incelikte değil bence. Eyefinity'nin neleri değiştireceğini yıl sonunda görürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 11 Eylül 2009; 13:35:18 >

• açılar olmıcaksa

mesela arabanın yan camı arka camı gıbı bır farklı goruntu

tek DEV ekranda oynamak daha ıyı deıl mı??? 137 ekran faln?
  • Çoklu monitör eski bir teknoloji olabilir (ki 6 monitör desteğini ben hiç görmedim) fakat 7680x3200 gibi devasa bir çözünürlük var. Eski teknoloji diyip burun kıvırmayın.
  • Merak ettiğim bir nokta var. Bu oyunları böyle 6-8 monitor yerine o büyüklüğe eş değer tek bir monitörde oynasak daha güzel olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

Çoklu monitör eski bir teknoloji olabilir (ki 6 monitör desteğini ben hiç görmedim) fakat gibi devasa bir çözünürlük var. Eski teknoloji diyip burun kıvırmayın.

O ekranların toplam çözünürlüğü bilmeden konuşmayın tek ekranda 7680x3200 gibi bir çözünürlük şimdiklik yok eğer olsaydı oyun yerlerde sürünürdü. 6 Ekranı kim alıp kullanıcak ? Hemde ekranı kesen rahatsız edici çizgiler varken ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Eylül 2009; 15:18:51 >
  • quote:

O ekranların toplam çözünürlüğü bilmeden konuşmayın tek ekranda 7680x3200 gibi bir çözünürlük şimdiklik yok eğer olsaydı oyun yerlerde sürünürdü. 6 Ekranı kim alıp kullanıcak ? hemde ekranı kesen rahatsız eden çizgiler varken ?

Samsungun yeni üreteceği 6'lı ekran kesilen çizgileri minimum seviyeye indiriyor. Bence göz alışınca insan 6 monitörde de oyun oynayabilir.
  • Eyefinity teknolojisi güzel ona birşey denmiyor herşeyden önce kullanıcıya hitap etmesi önemli. 6 Tane ekran duvara monte edilebilen yapıda olmalıdır, yer sorunu olur, maliyet yüksek olur özellikle Samsung'un yeni çıkaracağı 6'lı ince kenarlı açılı olarak dönebilen ekran, göz zevkine göre olumsuz yansır. Bunların hepsini göze alıp oynarım diyen varsa şimdiden iyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Eylül 2009; 15:15:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

quote:

Orijinalden alıntı: LAVMAN

çok ince kenarlı lcd lazım yoksa traş teknoloji.. özellikle tam ortada karakter filan olur fps,tps gibi türler direk biter..
    zaten kimseye hitap etmez... kimsede o parayı verecek durum yok.. onu geçtim zaten o çözde yeni oyunlar ne derece performanslı olur tartışılır...

ayrıca bunu süper teknoloji diye önümüze koymalarınıda anlayamıyorum.. biz o kadar gpu üzerinden fizik diyoruz... adamlar neyle geliyolar allahım ya.. sen gpu üzerinden fizik hızlandırma yapmayaksan yaptığın kartlar ne işimize yarayacak?? sanki nv ekranı 6 ya bölemeyecek.. sadece satış strateji başka bişey değil...

Kıytırık physx teknolojisinden çok daha büyük bir teknoloji bu, kimseye hitab etmez demişsin, tabi siz sadece ekran kartı-oyun ikilisi arasında sıkışmış olduğunuzdan dolayı anlayamazsınız, çoklu monitör desteğine ihtiyaç duyan tonla sektör var, Nvidia daha sli aktifken 3 ekrana destek veremiyor, inşallah o da verir tek kartta +2 monitör desteği biz de faydalanırız.. Satış stratejisinin allahıdır physx, 2 sene önce 8600gt alanlar hala physx bekliyor... Takılmışsınız bir physxe gözünüz başka hiçbirşey görmüyor.. Zaten adamlar bişeyden anlamayanlar için getirmiyor bu teknolojiyi dediğim gibi çoklu monitör desteği kullanabilecek tonla sektör var

ahaahah physx e kıytırık demiş... physx geleceğin en büyük oyun teknolojisidir... oyunlara devrim yaratacak yagane şeydir şu anda... bu nedir ki.. bumudur süper teknoloji.. hayır sanırsın kimsenin gücü yetmiyor bunu yaratmaya vs. ... bunu ben ta 90 ların sonunda gordum ve tutmadığı için üstüne gidilmeyen bir teknoloji...
    senin hayal gücün çok kısıtlı olsa gerek ki gelişmiş bir fizik aip si ile enler neler yapılabilir hayal dahi edemiyorsun... sırf mirror edge deki 3-5 efekt ile bile oyun bildiğin 1 gömlek yukarıya çıkmıştı be....

ayrıca çoklu moniyor desteği kullanabilecek sektorler zaten coklu monitoru kullanıyor merak etme.. goruntuyu monitorlere yaymanın tek yolu bul değil

• quote:

quote:

quote:

çok ince kenarlı lcd lazım yoksa traş teknoloji.. özellikle tam ortada karakter filan olur fps,tps gibi türler direk biter..
    zaten kimseye hitap etmez... kimsede o parayı verecek durum yok.. onu geçtim zaten o çözde yeni oyunlar ne derece performanslı olur tartışılır...

ayrıca bunu süper teknoloji diye önümüze koymalarınıda anlayamıyorum.. biz o kadar gpu üzerinden fizik diyoruz... adamlar neyle geliyolar allahım ya.. sen gpu üzerinden fizik hızlandırma yapmayaksan yaptığın kartlar ne işimize yarayacak?? sanki nv ekranı 6 ya bölemeyecek.. sadece satış strateji başka bişey değil...

Kıytırık physx teknolojisinden çok daha büyük bir teknoloji bu, kimseye hitab etmez demişsin, tabi siz sadece ekran kartı-oyun ikilisi arasında sıkışmış olduğunuzdan dolayı anlayamazsınız, çoklu monitör desteğine ihtiyaç duyan tonla sektör var, Nvidia daha sli aktifken 3 ekrana destek veremiyor, inşallah o da verir tek kartta +2 monitör desteği biz de faydalanırız.. Satış stratejisinin allahıdır physx, 2 sene önce 8600gt alanlar hala physx bekliyor... Takılmışsınız bir physxe gözünüz başka hiçbirşey görmüyor.. Zaten adamlar bişeyden anlamayanlar için getirmiyor bu teknolojiyi dediğim gibi çoklu monitör desteği kullanabilecek tonla sektör var

ahaahah physx e kıytırık demiş... physx geleceğin en büyük oyun teknolojisidir... oyunlara devrim yaratacak yagane şeydir şu anda... bu nedir ki.. bumudur süper teknoloji.. hayır sanırsın kimsenin gücü yetmiyor bunu yaratmaya vs. ... bunu ben ta 90 ların sonunda gordum ve tutmadığı için üstüne gidilmeyen bir teknoloji...
    senin hayal gücün çok kısıtlı olsa gerek ki gelişmiş bir fizik aip si ile enler neler yapılabilir hayal dahi edemiyorsun... sırf mirror edge deki 3-5 efekt ile bile oyun bildiğin 1 gömlek yukarıya çıkmıştı be....

ayrıca çoklu moniyor desteği kullanabilecek sektorler zaten coklu monitoru kullanıyor merak etme.. goruntuyu monitorlere yaymanın tek yolu bul değil

Physx geleceğin en büyük oyun teknolojisidir öylemi? :D hiç güleceğim yoktu gerçekten, ne teknolojiler geldi geleceğin teknolojisi diye, şimdi yeller esiyor yerlerinde, bu sektörde asla tekel olamaz, doğal olarak geleceğin oyun teknolojisi de olamaz, nasıl kapılıyorsunuz bu fikre aklım almıyor özellikle havok gibi yaygın bir fizik motoru kullanılıyorken, gelecekte olsa olsa alternatif bir fizik motoru olur, büyük hayallere kapılmanın gereği yok

• quote:

Dostum saçmalamışsın iyice. 5760x2400 çözünürlülk sen daha önce nerede gördün bakim? 90'ların sonunda bu tarz bişi vamrışta bizim mi haberimiz yokmuş...

• quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

quote:

Dostum saçmalamışsın iyice. 5760x2400 çözünürlülk sen daha önce nerede gördün bakim? 90'ların sonunda bu tarz bişi vamrışta bizim mi haberimiz yokmuş...

ve crosfirex ile 25 mp lik bir çözünürlük elde ediliyo bu muazzam bişey.

• quote:

Physx geleceğin en büyük oyun teknolojisidir öylemi? :D hiç güleceğim yoktu gerçekten, ne teknolojiler geldi geleceğin teknolojisi diye, şimdi yeller esiyor yerlerinde, bu sektörde asla tekel olamaz, doğal olarak geleceğin oyun teknolojisi de olamaz, nasıl kapılıyorsunuz bu fikre aklım almıyor özellikle havok gibi yaygın bir fizik motoru kullanılıyorken, gelecekte olsa olsa alternatif bir fizik motoru olur, büyük hayallere kapılmanın gereği yok

havok gelişmiş bir api değil ki? anca gelişmiş parçacık çarpıştırma haricinde hiçbirşey yapamıyor...(physx yanında ne kadar parçacık çarpıştırdığıda tartışılır)...
    physx i beğenmiyorsan hadi bana oyunlarda ciddi değişiklik sağlayacak başka teknolori say??

ya bide havoc u övmüşsün havoc nedir be??

bi kere kafadan zaten gpu üzerinden hızlandırma desteği yok... zaten gerekte yok havoc çok basittir cpu altından rahatlıkla kalkıyor.. ne kumaş, ne deri ne sıvı hiçbirşey yok.. yoğunlaştırılmış kütleye sahip sis,duman gibi basit efeklere dahi sahip değil..(zaten olmasında cpu üzerinden anca slayt izleriz) yaygın kullanılmasının nedeni milletin basşa seçeneği olmamasıdır.. bakın crysis e havoc kullanmadı nasılda fiziklerde direkt olarak devir atladı??

açıkcası özellikle gelecek yıllarda gpu işlem gücü artıtığında(çok ciddi artıştan bahsediliyor) physx ciddi oranda kullanılmaya başlayınca havoc ancak basit çoluk çocuk oyunlarında bütçeden kısmak amaçlı kullanılır bu haliyle...

açın bir ut3 , mirror edge, cellfactor olmadı physx teknoloji demolarına bakın bir oyun nasılda değişirmiş... bunları görüpte hala physxin etkisini inkar ediyorsanız fanatik marka gözlüklerinizi çıkarmanız gerekmektedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAVMAN -- 11 Eylül 2009; 15:55:40 >

• Üç monitör için analog splitterler satılıyor. Fiyatları 250-300$ arasında.
    6 monitör için iki adet almak gerekiyor. Ve analog bağlantının çözünürlük engeline takılıyor.
    Eyefinity bu bağlamda rakipsiz bir teknoloji.
    Phsyx geleceğin en büyük oyun teknolojisi değildir. En büyük rakibi Intel'in Havok teknolojisidir. ATI Havok fizik motoruna destek vermektedir.
    Ayrıca oyun motorlarının kendilerine has fizik motorları da vardır. En büyük örnek te CRY ENGİNE 2 deki fizik motorudur.
    Miror Edge deki duman efektlerini COD4 te görebilirsin. Kumaşların hareketlerini de Wolfenstein de görebilirsin.
    Her iki oyundaki efektler, sistemde gereksiz kasılmalar yaşamadan aktarılmaktadır.
  • quote:

quote:

havok gelişmiş bir api değil ki? anca gelişmiş parçacık çarpıştırma haricinde hiçbirşey yapamıyor...(physx yanında ne kadar parçacık çarpıştırdığıda tartışılır)...
    physx i beğenmiyorsan hadi bana oyunlarda ciddi değişiklik sağlayacak başka teknolori say??

ya bide havoc u övmüşsün havoc nedir be??

bi kere kafadan zaten gpu üzerinden hızlandırma desteği yok... zaten gerekte yok havoc çok basittir cpu altından rahatlıkla kalkıyor.. ne kumaş, ne deri ne sıvı hiçbirşey yok.. yoğunlaştırılmış kütleye sahip sis,duman gibi basit efeklere dahi sahip değil..(zaten olmasında cpu üzerinden anca slayt izleriz) yaygın kullanılmasının nedeni milletin basşa seçeneği olmamasıdır.. bakın crysis e havoc kullanmadı nasılda fiziklerde direkt olarak devir atladı??

açıkcası özellikle gelecek yıllarda gpu işlem gücü artıtığında(çok ciddi artıştan bahsediliyor) physx ciddi oranda kullanılmaya başlayınca havoc ancak basit çoluk çocuk oyunlarında bütçeden kısmak amaçlı kullanılır bu haliyle...

açın bir ut3 , mirror edge, cellfactor olmadı physx teknoloji demolarına bakın bir oyun nasılda değişirmiş... bunları görüpte hala physxin etkisini inkar ediyorsanız fanatik marka gözlüklerinizi çıkarmanız gerekmektedir

yanlışın var, havok ile de kumaş ve sıvı benzeri fiziksel hareketler simüle edilebiliyor, 3ds max de bizzat kendim kullanıyorum.. Physx bu arenada yanlız kalmaz, sektör standardı da olamaz, artık Havok mu geliştirilir, farklı ve daha verimli APIler mi yazılır bilemem, senin düşündüğün kadar Intel ve AMD de düşünüyor bunu, nitekim 2 senedir Physx de tık yok, 10 sene sonra belki bişey olur siz yine de alın kartları ..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.