Şimdi Ara

AMD Ryzen 5 5600X3D resmi olarak tanıtıldı: İşte özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Ryzen 5 5600X3D resmi olarak tanıtıldı: İşte özellikleri
    Geçtiğimiz Ocak ayında Zen 4 mimarili Ryzen 9 7950X3D, Ryzen 9 7900X3D ve Ryzen 7 7800X3D işlemcilerini duyuran AMD, 3D V-Cache ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Öyle ki Zen 3 mimarisini temel bir Ryzen 5600X3D modelinin yolda olduğundan sizlere bahsetmiştik. Peki 3D V-Cache teknolojisi ile yenilenen Ryzen 5 5600X3D neler sunuyor? İşte fiyatı ve özellikleri

Ryzen 5 5600X3D vitrine çıktı

AMD tarafından yapılan duyuruya göre 6 çekirdek ve 12 izlek yapısına sahip olan Ryzen 5 5600X3D, standart 5600X'e kıyasla sırasıyla 400 MHz ve 200 MHz daha düşük 3,3 GHz temel ve 4,4 GHz artırılmış saat hızı ile geliyor. Bu noktada işlemcinin L2 önbellek kapasitesi 3MB ile aynı kalırken, L3 önbellek tarafında 96MB'a kadar (5600X'te 32MB) yükseliş söz konusu. Tabi ki bunun arkasında 3D V-Cache teknolojisi yer alıyor.

AMD Ryzen 5 5600X3D resmi olarak tanıtıldı: İşte özellikleri
    Dolayısıyla özellikle oyun yüklerinde önemli bir performans artışı sunacağını belirtelim. Diğer tüm 3D V-Cache işlemciler gibi Ryzen 5 5600X3D hız aşırtma desteği sunmuyor. Ancak işlemci TDP'si (tüketilen gerçek güç değil) 65W'tan 105W'a çıkarılmış. Ayrıca yeni işlemci, 5000 serisi işlemcilere benzer şekilde AMD'nin eski AM4 platformunu temel alıyor.

Ryzen 5 5600X3D fiyatı

AMD Ryzen 5 5600X3D, 7 Temmuz'dan itibaren 230 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Ancak AMD, işlemcinin yalnızca Micro Center üzerinden satışa çıkacağını ve sınırlı sayıda üretileceğini belirtiyor. Dolayısıyla küresel pazarda bulunmayacak. 

Ayrıca Bkz.AMD RX 7600 fiyatları düşmeye devam ediyor: MSRP'nin altında

Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-5-5600x3d-launches-july-7th-as-microcenter-exclusive-6-core-cpu-with-3d-v-cache-to-cost-229

• çok katmanlı işlemcilerden uzak durun çünkü bağdaştırma kısmı
    kalay tabanlı leyimle birleştirme olacağı için ilerleyen zaman içinde ısı çatlakları oluşacağından işlemciniz bir anda çöpe döne bilir

2d mimarisi genelde altın leyim anlamıyla puntolu olduğu için
    altın daha yüksek ısılara dayanıklı bir mazeme !

parayı sokaktan toplamıyorsanız. uzun vadeli yatırım anlamıyla 2d den vazgeçmeyin diyorum. bu durum tüm markalar için aynı üretim teknolojisi söz konusu olduğunu var sayıyorum.
  • Küresel pazara sonradan çıkacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Am4 sokette kalmak isteyenler için 5900X3D ve 5950X3D temel frekans 4 ghz , arttırılmış frekans 5 ghz modelleri de gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 2 Temmuz 2023; 03:03:55 >
  • Yanlış bilmiyorsam bu işlemci sınırlı sayıda üretilecek, kısa sürede üretimden kalkacak yani, almak isteyen şimdiden alsın.

• Fiyat carpici..

• çok katmanlı işlemcilerden uzak durun çünkü bağdaştırma kısmı
    kalay tabanlı leyimle birleştirme olacağı için ilerleyen zaman içinde ısı çatlakları oluşacağından işlemciniz bir anda çöpe döne bilir

2d mimarisi genelde altın leyim anlamıyla puntolu olduğu için
    altın daha yüksek ısılara dayanıklı bir mazeme !

parayı sokaktan toplamıyorsanız. uzun vadeli yatırım anlamıyla 2d den vazgeçmeyin diyorum. bu durum tüm markalar için aynı üretim teknolojisi söz konusu olduğunu var sayıyorum.

• ProjectMan kullanıcısına yanıt

ilk 3d islemciden sonra kac yıl geçti ? tarafsız yorum yaziyorum imalarida bana çok komik geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu işlemci 5800X3D hurdaya ayırılanları değerlendirmişler

• wolferto kullanıcısına yanıt

eğer şu an gözle görünür bir sorun gözükmüyor ise

pasif soğutucu sıkıştırma mandalı sayesinde bu durumu kısmen kurtarmış sayılır.

ama var olan sorunlar inkar edilemez bir gerçeklik payı var.

dediklerimin doğruluğunu çok ısınıp bozulan cep telefonu tamir videolarını izleyerek

nasıl ısınında çatlayıp atan leyimleri sıcak hava üfleme tabancasıyla işlemci bağlantı noktası tamiri yapılır videolarına bakarak

komik mi gerçek mi kendi gözlerinle gör ve iman etme :D

• üst seviye islemciler inteldede amd dede isiniyor ki intel bariz isiniyor bunun icin sogutmani iyi yapman gerekiyor. bunu yillardan beri bilmeyen bi sen mi varsın ? komiklik yapmazsan komik gelmez

• Umarım Türkiye'ye gelir. Çoğu kişide AM4 var. AM5'e geçmek yerine ucuz yollu yükseltme olucak ileride.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayjan -- 2 Temmuz 2023; 19:31:31 >
  • berkayjan kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum

Daha dogru durust Turkce yazmasini bilmeyen birinin aforizmalari diye yorumladim

• berkayjan kullanıcısına yanıt
    Am4 sokette kalmak isteyenler için 5900X3D ve 5950X3D temel frekans 4 ghz , arttırılmış frekans 5 ghz modelleri de gelmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 4 Temmuz 2023; 01:48:12 >
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt

defne yaprağı çayını biraz azaltmakta yarar var ! :)

AMD Ryzen 5 5600X3D resmi olarak tanıtıldı: İşte özellikleri şaka olsun diye mi yazdın. Bu nasıl yorum Allah aşkına

• Kesinlikle

• 5600x var bir müddet sonra 5900 modellerden birini takarım.

İşlemciden beklenti ne ? Kaç yıl çalışmalı ? Ben daha bozulan işlemci görmedim 1.7 celeron makineyi nostaji oldun diye aylar önce çalıştırdım vice city oynadım 1024x768 de gforge 2 ile asabımı bozdum bıraktım.

• Alkımm kullanıcısına yanıt

işlemciden beklenti nedir!?

C64 işlemcisi bozulması mı lazım

Amiga500 işlemcisi bozulması mı lazım

işlemci bozulmasın neden işlemci bozulsun ki !

çalışıyorsa 486 yı bile çalıştırsınlar

o ayrı bir kültür yani hızlı çalışan bir şey sanki daha kırılgan bir yapıda !

asabın nasıl bozuldu !?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.