|
Oyun canavarı: AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ortaya çıktı (2. sayfa)
-
-
11.200 e çıktığı gün almıştım mantıklı bir fiyat ve performans farkı olursa kesinlikle geçerim diyordum . Görüyorum ki performans farkı var ama fiyat 2 katı neredeyse. %20 direk etki etmiyorsa hayatta almam.
16.500 TL den aşağı 7800x3d yok 25.000 tl yi bulacak gibi eğer bilgiler doğruysa gereksiz olmuş.
-
Respect.
-
AMD yavaş yavaş pazardan emin olsun fiyatları iyice yukarı çeker sanki. Pahalı 600 euro. Bir öncekinden yüzde 10 iyi ama neredeyse en düşük fiyatından yüzde 100 pahalı.. Ama başka bir kaynak ise 479 dolar olarak fiyat girmiş. Eğer öyle olursa da bayağı bir satış yapar gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeShah -- 31 Ekim 2024; 12:2:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Felaket tellalligina gerrk yok.
Tum amd urunleri ciktiktan kisa sure buyuk indirimler gorecektir.
Ryzen i gelistiren pazarlayan ekibin cogu hala amd de.
Kolay kolay hata yapip intelin ekmegine yag surmez
Hatta gpu bolumune gel lan buraya mudur 2 tekme 2 tokat dalsalar fena olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 31 Ekim 2024; 12:17:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beleş diye bir şey olmaz bu dünyada Osman hocam. Her şeyin bir bedeli vardır. Dünya böyle döner.
Bak orada kocaman kocaman yazmışlar bedelini:
Zaten eti budu belli olan 8/16 işlemciyi SMT'sini kapatarak 8/8'e düşürmek sonra buradan gelen (AMD intel farketmez işlemcilerde SMT/HT kapatınca bu oluyor zaten ortalamada) yüzde 3-5 fps artışına bedava demek de neyin nesi? Yanında da 2-3 cafcaflı adlandırmaya sahip standart optimizasyon var.
Hiçbiri özel bilinmedik havadan gelen şeyler değil.
Bedava hiç değil Osman hocam. Zaten 13500 bile 7800X3D'yi çok çekirdekte madara ediyordu, duvardan duvara vuruyordu, inim inim inletiyordu. 9800X3D'de kalkıp bir de SMT kapatılınca hali ne olacak hiç düşündün mü?
13400F bunu bu 8/8 haliyle çok çekirdekte tokatlar haberin olsun.
Bedava yok! Bedava yok! Unut onu.
-
Kardeşim yaşımla neden dalga geçiyorsunuz. Yaşım sebebiyle beni neden ezikliyorsunuz yakışıyor mu size hiç?
Siz benim yaşıma gelmeyecek misiniz sanki? Bir uyudum bir uyandım baktım yaş 84. Ben ne yapayım?
Ondan sonra bayramda bu ehtiyar şeker yerine belki para veriyordur umuduyla kapımızı çalıp el öpmeye kalkıyorsunuz. Bir bakıyorum 3 gün önce sokakta bana ehtiyar çeken beni ezikleyen bebe de orada. Bastonla dehleyince de kızıyorsunuz sonra...
Bayramdan bayrama hatırlamak onun haricinde eziklemek neden? Yaş sizin için neden bir alay konusu oluyor?
Hayır sen şimdi benim mesleğimi de eziklersin allah bilir. Marangoz emeklisiyim diye yıllarca helalinden ter akıtarak para kazandım diye yanlış mı yaptım senin gözünde?
Ben forumdaki kardeşlerime yakıştıramıyorum böyle şeyleri kimse kusura bakmasın. Teknoloji merakının yaşı olmaz. Bu cihazlar elimizde büyüdü. Elbet bileceğiz.
Sen benim "Tam aksine herkes AMD'nin güçlenmesini sabırsızlıkla bekliyordu" lafımı yanlış anlamışsın. Ben orada intelciler bu günün AMDcileri gibi 7/24 AMD'nin batmasını falan dilemiyordu diyorum. İntleciler AMD batmasın diye buldozer alıyordu falan demiyorum... Niye alsınlar? Niye alalım? Herkes kendi faydasını maksimize etmeye bakar. Bundan doğal ne var. 6700K varken FX 8300'mü alacaktı insanlar?
AMD'nin pazar payı kaçsa kaç. Herkes kendi bacağından asılır.
Sen şimdi 9800X3D varken (eğer frame time grafiği yani akıcılık olayı 7800X3D'ye göre düzelmişse) 245K bilmem ne alır mısın? Almazsın. Ben de alamam. Tek işlemci tüm Arrow Lake serisini ve intel'i oyunda parça parça edecek, tokat manyağı yapacak, yerden yere vuracak diyoruz yahu. Niye almayalım önermeyelim.
Ben zaten fakirim. Parayı çocuklarımı Dr yapmaya harcadım. 4'ü tıp fakültesini bitirdi. 1 tanesini adam edemedim. İtlik serserilik peşinde hala. O sebeple bugüne kadar en fazla Fx6300 kullandım/alabildim. Bugün de onu kullanıyorum mecburen. Lütfen bu konuda da ezikleme beni durumum bu kadar ne yapayım.
"Intel'in deli gibi güç çeken ve oyun konusunda ucuz rakibinden ( 7800x3d) fark yiyen işlemciye çökmüş."
Kimse kusura bakmasın ben param olsa bile 7800X3D almam. Frame time grafiği yani akıcılığı konusunda durumu malum. Bana inanmıyorsan nette bir ton adam hem 13700K kullandım hem 7800x3D kullandım 13700K'daki akıcılık diğerinde yok onu sattım vs vs diye yazıyor yıllardır.
Yani 7800X3D hem boşta rakibi 3-5watt harcarken 20-30watt çeken bir işlemci hem çok çekirdek gücünde 13500'den bile tokat üstüne tokat yiyen bir işlemci hem de oyunda yüksek ortalama fps getirmesine rağmen akıcılığı 13700K gibi işlemcilere göre daha zayıf bir işlemci.
Lafım meclisten dışarı, yani bilen bunları 2 yıldır biliyor da tüm bilgi seviyesi ve yorumları şehir efsaneleri, ezberlenmiş birçoğu yanlış kalıp sözler, klişeler ve komplo teorileri üzerinden şekillenmiş kimi AMD fanboyları bu gerçekleri duyunca şoka giriyor.
Hayır bu forumun en mavi gözlü en yakışıklı adamlarından biri olan bana inanmıyorsanız bile nette her türlü bilgi arayana var yahu.
9800X3D çok çekirdek gücünde bir tık daha iyi. Sevindim. Frame time grafiğine bakacağım. O benim için olmazsa olmaz. Frame time grafiğinde 13700K 9800X3D'den daha iyiyse benim için 13700K daha iyi bir oyun işlemcisidir bitti gitti.
Bunu ağlaması aması fakatı olmaz. Akıcı oyun deneyimi > Her şey
Kimse bunları yazdık diye arkamızdan ağlamasın. Siz gidin daha yüksek ortalama ve min fps değerine sahip X3D alın. Ben hala 13700K ile 14700K ile yağ gibi akan oyun deneyimi alayım.
O tablolar amatör eğlendirir. Benim gibi IQ değeri 140'ın üzerinde bu konularda 60 yıllık deneyime sahip mavi gözlü adamları gram etkilemez.
"Her zaman "X firması tekel gibi oluyor, kötü bu" derler sonra yine X firmasının ürününü alırlar"
Bunda yanlış bir şey yok. En iyi kim ürün veriyorsa o alınır. Buna niye takıldın anlamadım. Nvidia özellik setinden memnun olan DLSS isteyen adam neden AMD alsın? Bu adamı Nvidia aldı diye suçlayacak mıyız?
"AMD'nin market payı resmen 0'a yakınken, gidip Intel alırken yüksek fiyata rağmen sorun etmediyseniz, sizin gibi insanların da aynısını AMD için yapmasının normal olduğunu kabullenin."
Aynı şey. AMD'nin intel'in pazar payını niye dert edeyim tüketici olarak. AMD düzgün iş çıkarsaydı da pazar payı sıfıra gelmeyeydi. İntel adam gibi çıkarsaydı Arrow lake serisini de pazar payı düşmeyeydi. Bana ne? Batarsa hakettiği için batar senden benden dolayı değil.
Burada garip olan tek şey kimi AMD fanatiklerinin tüm dünyada forumları :
"intel batsa keşke yaaa, intel şeytan yeaaaaa, intel lobilerin karanlık güçlerin şirketi yeaaaa, AMD çok iyi, AMD tüketici dostu bikerem11!!!111!, AMD sadece tüketiciyi düşünür ona göre hareket eder"
gibi zırvalar ile doldurmasıdır. Ürün almak başka bir şey, rekabetin bitmesi için gece yatarken dua etmek başka bir şey...
Ben 84 yaşında bir delikanlı olarak gelmiş geçmiş en baba konser olan 89 Seattle konserinin nesliyim. Biz yemeyiz bunları. Neler gördük geçirdik biz yahu.
Markus FrandsenyoutubeMetallica - For Whom The Bell Tolls Live Seattle 1989 HDhttps://www.youtube.com/watch?v=Zi021mb0AtIZaten AMDciler merak etmesin. Dün Reuters İntel ve CEO'su hakkında çok ciddi iddialar içeren kimine göre bir "hit piece" çıkardı. Orada yazılanların yarısı doğru ise intel'i çok daha zor günler bekliyor demektir.
Yani orada 1.8nm'de sıkıntılar olduğu, hacimli üretimin 2026'ya kalabileceği falan yazıyordu ki gerçekse inanılmaz kötü intel açısından.
AMDcilerin duaları kabul olabilir. Endişe etmesinler. AMD tek kalabilir o yazı gerçek ise. Mutlu olsunlar. Ben Fx 6300'ümle gül gibi geçinip gidiyorum. Yaş 84 dolayısı ile şunun şurasında en fazla 20-25 yıl daha yaşarım. Ama intel 1.8nm de bir sıkıntı çıkarsa genç kardeşlerimiz işlemcilerini uzun yıllar kullanmaya hazır olsunlar. TSMC'nin wafer fiyatlarını 2'ye 3'e katlamasına hazır olsunlar. Cep telefonları bile deli dehşet pahalanır. Tablet alamaz millet tablet.
O zaman hala yaşıyor olursam en büyük dalgayı ben geçeceğim yine. Bundan kaçış yok. Kendi düşen ağlamaz. Bana her türlü kazan kazan.
Saygılar sevgiler. İyi forumlar. Forumdaki son yazılarımdan biri olabilir diye biraz uzattım. Kafa şişirdiysem affola. Kırdığımız biri varsa affetsin. Tüm forumdaşlarımza saygı ve sevgi yolluyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 31 Ekim 2024; 13:35:5 >
-
Saygı bizden hocam.
-
7800x3d $450 dolar çıkıp zamanla $333 kadar indi.
9800x3d fiyatını haketmesi için 7800x3d'ye çok yüksek bir oranda fark atması lazım.
-
selamlar,
İ7 12700F ile mutlu mesut hayatıma devam etmekle birlikte işlemcinin RTX 4090' ı tam besleyemediğinin de bilincindeyim.
Intel Ultra serisi ile yeni platforma geçiş yaparım diyordum ama performans ve fiyatlar bende hayal kırıklığı yarattı, Core Ultra pas geçmeye karar verdim.
şu an benim için son umut 9800X3D, @Boşnak Ağa ' nın da bahsettiği 7800X3D ile yaşanan frame time performans sorunu 9800X3D ile düzelirse çok çok uzun zaman önce kullandığım son AMD işlemcim olan Phenom II X4 945 sonrası yine AMD ye geçiş düşünüyorum.
tabii AMD her zaman ki gibi meydanı boş bulduğunda kullanıcıya yüksek fiyat politikası ile saplamaya çalışmazsa...
9800X3D ile frame time performansı düzelmez, saçma sapan fiyatlar olursa da şu an kullandığım Z690 anakart üzerine 14700K çakar geçer uzun yıllar işlemci konusunu kapatırım.
@CWaRRioRIntel LGA 1700 ile tek anakart ile üç nesil işlemci kullanımı imkanı oldu bilginize.
-
9900x MSRP 470$ Akakçe 17700tl
9800x3d MSRP 479$ 18000tl olması gereken. 7800x3d Kasım indirimlerinde 14bin altına inerse alınır, artık 12binler hayal.
-
Hazir 7800x3d pahalanmişken ikinci el okutup buna geçicem ( almanyadada fiyati %40 artti 7800x3d nin) umarim sicakligi biraz düşürmüşlerdir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
oyun içinse tek bir nesil için değmez bunu alacak adamlar am4 den geçmek isterlerse uyundur bence 7800x3d am6 kadar çok rahat götürür artık ekran kartlarında dlss 3 gibi teknolojiler işlemciye yük bindirmez oldu.. dar boğazlar eskisi gibi değil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X