Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı
    AMD Ryzen 9000 serisi işlemciler, bildiğiniz gibi satış beklentilerinin altında kaldı. Bunun en büyük nedeni ise kuşkusuz 3D V-Cache modellerinin yolda olması. Keza mevcut sızıntılarda Ryzen 9000X3D için bekleyişin uzun sürmeyeceği yönünde. Geçtiğimiz saatlerde ise Ryzen 7 9800X3D modelinin fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı. 

Kaçıranlar için daha önce Ryzen 7 9800X3D'ye ait performans kıyaslamaları ve birkaç sızıntıyı sizlerle paylaşmıştık. Buna göre yeni işlemcinin Zen 5 çekirdek mimarisine dayalı 8 çekirdek, 16 iş parçacığı, CCD başına 32MB L3 ön bellek, 64MB 3D V-Cache ve 8MB L2 + 512KB L1 olmak üzere 104,5MB önbellek kapasitesine ulaşması bekleniyor. Bu da 7800X3D'ye kıyasla kayda değer bir yükseltme olacak.

Ayrıca Bkz.Intel'in oyun optimizasyon özelliği daha fazla oyuna geliyor

Şimdi Chiphell forumlarından gelen yeni bir sızıntıda, işlemcinin 5,2 GHz'e kadar tüm çekirdek saat hızına sahip olacağı ortaya çıktı. Dolayısıyla tek çekirdek frekansının da 5,5 GHz olması muhtemel. Bu da selefine kıyasla 500MHz artış anlamına geliyor.  Ayrıca yeni sızıntıda, AMD Ryzen 7 9800X3D'nin 25 Ekim'de tanıtılmaya hazır olduğunu ve Kasım ayının ilk haftasında satışa çıkacağı belirtildi. 

• Core Ultra 200S Çıkış Tarihi: 24 Ekim, 2024

• Ryzen 7 9800X3D Duyuru Tarihi: 25 Ekim, 2024

• Ryzen 7 9800X3D Çıkış Tarihi: Kasım'ın ilk haftası, 2024

• Ryzen 9 9950X3D Tanıtım Tarihi: Ocak başı, 2025

• Ryzen 9 9950X3D Çıkış Tarihi: 2025 1.çeyrek sonalrı

Ancak kötü haber şu ki, AMD Ryzen 7 9800X3D'nin lansmanda ucuz olmayacağı da belirtiliyor. Keza daha önce Ryzen 7 7800X3D'nin 449 ABD dolarından piyasaya sürüldüğünü ve yalnızca bir indirim dalgasının ardından fiyatının düştüğünü biliyoruz. Bu nedenle Ryzen 7 9800X3D için 400 dolar üzeri fiyata işaret edilmiş durumda. 

Kaynak:https://wccftech.com/amd-ryzen-7-9800x3d-3d-v-cache-cpu-higher-clocks-than-7800x3d-expensive-launch-early-november/

• Ryzen 7 7800lerin fiyatını 20 bine çekmişler, herhalde yenisini de 16-17 binden aşağı satmazlar. Yurtdışını bilmem de burada bize çok güzel kazık atacaklar. Ben 2 ay önce 7800x3dyi tray olarak incehesap indirimlerinden 12 bine aldım. Şimdi mümkün değil, 9800'de o fiyata satılmaz. Yani sırf yeni nesil çıkacak diye insanlar fazladan 3-4 bin verecek. Böyle ticaretin ben.

Türkiyede yaşamak ne zor arkadaş.
  • Yeni Ultra 9 işlemci 14900K'dan bile düşük oyun performansını verirken meydan komple AMD'ye kaldı. Intel 80W düşük güç tüketimiyle lansman yapmıştı, AMD şimdi hem düşük güç tüketimi hem yüksek performans lansmanı yapacak.

Bu konumda Intel olsaydı 450$ fiyat sunması merhamet olurdu.

• Ryzen 7 7800lerin fiyatını 20 bine çekmişler, herhalde yenisini de 16-17 binden aşağı satmazlar. Yurtdışını bilmem de burada bize çok güzel kazık atacaklar. Ben 2 ay önce 7800x3dyi tray olarak incehesap indirimlerinden 12 bine aldım. Şimdi mümkün değil, 9800'de o fiyata satılmaz. Yani sırf yeni nesil çıkacak diye insanlar fazladan 3-4 bin verecek. Böyle ticaretin ben.

Türkiyede yaşamak ne zor arkadaş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sefer biraz erkene almışlar.

Bilenler bilir, 5800x3D ve 7800x3D Nisan aylarında satın alınabilir duruma gelmişti, bu ikisi Ocak aylarında duyurulmuştu.

• Oyunda iyi olacaktır ona çok şüphe yok.

Ve fakat sadece 8/16 olması ve hayal kırıklığı olan Zen5 çekirdekli olması sebebiyle işlemci gücünde (çok çekirdek skoru) ve yine muhtemelen tek çekirdek skorunda intel'in i5'leri tarafından bile tokat manyağı yapılacaktır.

Ortalamada frame time grafiği de 7800X3D gibi ise nanay...

Tam boşta, internette gezme esnasında vs rakibi 5-9 watt falan çekerken yine 20-30 watt arası çekecekse günün 8 saatini oyunda geçirmeyen sıradan kullanıcı için enerji verimliliği hikayesi yine nanay...

Vay vay vay vay

İntel yeni ve müthiş enerji verimli olduğunu iddia ettiği, tek çekirdek ve çok çekirdekte 9800X3D'yi tarumar eden, duvardan duvara vuran, inim inim inleten işlemcileriyle yine rakibini haşat edecek belli ki.

AMD yeni seriden ne kadar ürktü ise eskiden nazlana nazlana 9950X3D'nin vs ardından aylar sonra çıkardığı işlemci serisini bu sefer apar topar çıkarıyor AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı 

Rekabet böyle güzel bir olay işte. İntelimizin rekabeti adamı böyle panikletir işte... İyi ki varsın intel.

İntel'in yeni işlemcileri tarafından "overall"'da yine, yeni, yeniden tokat manyağı yapılacak yeni AMD işlemcisi hepimize hayırlı olsun.

• Bu işlemcileri test etmek için alan kaç kişi var bilmiyorum. Alanların %100'e yakını oyun için alıcak. Oyunda da "Intel in amd 7 3d serisi bizim önümüzde" açıklamasına bakılırsa 9 serisi 3d inteli rezil rüsva kepaze edicek. Yani oyun işlemcisi almak isteyen 7 yada 9 serisi alsın. Bunu demeye gerek yok aslında oyuncular bunu biliyor. Intel geçmiş seriden daha düşük oyun performansı sergileyerek ileri giderken geri giden teknoloji firması olarak tarihe geçti bile

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    boooş yapmışsın troll

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Keşke internette bu tip aşırı düşük level, troll mesajları hiç okumasak, hiç görmesek.

• Daha geçen ay 7800X3D mi alsam diyordum özellikle 9000 serisi hüsranından sonra fiyatının artacağı belliydi.

13 bin TL'den bulunuyordu şimdi 18 bin TL olmuş, yatırımlık işlemciAMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı 

• ocz O kullanıcısına yanıt

Yoh yav ciddi misin gurban?

Yalnız ağlamak çözüm değil biliyorsun değil mi? Yani benim söylediklerimde nokta hata olsaydı ve aranızdan bilen / takip eden biri olsaydı derdi ki Boşnak Ağa müthiş mavi gözleri olan, IQ'su 140'ın üstünde, uzun boylu, gençliğinin ve gücünün zirvesinde bir adamsın ama bak burada boş yapıyorsun. Bak şurada şu söylediğinde hata var yanlışsın lütfen düzelt diye.

O var mı?

Yoh.

Ne var? Söylenen doğrulara verilere cevap vermeyen tiplerin kişiliği saldırması var bir klasik olarak. Bu da zaten yazdıklarımızın onayı gibi bir şey. Yıllardır aynı çaresizlik göstergesi bilmiyor muyuz sanıyorsun? Ne zaman bize şurada yanlışsın diyemeyecek tipler olursa benim okyanus mavisi derin gözlerime saldırmaya kalkar her seferinde de cevabını alır.

5800X3D ne zaman apar topar çıkarıldı biliyor musun? İntel 7nm'ye düşüp çekirdek sayısında zıplama yaptığı, tek çekirdek ve çok çekirdekte ve oyunda Ryzen 5000 serisini parça parça ettiği 12. Alder lake serisini getirince.

Hatta o zaman kadar tüketici dostu AMD 3XX anakartlara Ryzen 5000 desteği bile sunmamıştı. Alder Lake piyasayı domine edince tüketici dostu AMD bir anda 5800X3D çıkarıldı ve 3XX anakartlara Ryzen 5000 serisi desteği geldi.

AMDcilerin yıllardır ağladığı, propagandasını yaptığı soket güvencesi denilen şey hakkında 3XX anakart sahipleri intel'e büyük teşekkür borçlu özünde ama çoğu bilmez yada umursamaz.

"Tüketici düşmanı, şeytan, keşke batsa" intel AMD'yi her tokatlayışında tüketiciye en çok da AMD kullanıcılarına yarıyor görüyorsun.

Gel de bu kadar basit bir bilgiyi 7/24 "intel çoh kötü yeaa / AMD çok iyi gardaşım, keşke intel batsa" yazan kimi AMDcilere anlat hocam.

Sonra ne oldu. 7000 serisi geldi. Yine normal seriden baya sonra 7950X3D vs çıktı. Oyuncunun asıl beklediği 7800X3D aylar aylar sonra çıktı. Neden? Yazdık ya. Rekabet o kadardı. Kapitalizm hiç şaşmaz. Dev şirketler sadece karlarını düşünür. Anlık rekabet durumuna göre karar alır ve uygular. Dünya çapında marka fanboyluğunda neredeyse Apple'cıları bile sollamış AMDciler AMD ne yaparsa yapsın AMD savunma refleksi içinde çırpınıyordu çünkü.

Nasılsa boşta 20-30 watt çeken 7800X3D falan acayip verimli işlemci diye pazarlanıyordu her yerde.

Gerek yoktu önce 7800X3D'yi çıkarmaya. Önce pahalı 7950X3D satılırdı heyecanlı kişilere sonra bunlardan bazıları oyunda daha iyi olduğunu görünce üstüne bir de 7800X3D alırdı.

Peki ne oldu da Zen5 çıkışından hemen sonra X3D serisi geldi? Hem de hiç alışık olmadığımız biçimde en önce oyunda en güçlü olması beklenen 9800X3D geldi?

Bana sorma işte. Azıcık düşün sebebi ne olabilir diye.

Üzülmeyin intel iyi işlemci çıkarıyor diye boşuna dertlenmeyin lan. Bak intel CEO'su dün Lenovo sempozyumunda Lenovo CEO'suna ilk 18A yani 1.8nm intel üretim Panther Lake çipini hediye etti.

Of of of of of intel çok ciddi bu sefere sanırsam.

Endişelenmeyin intel 14++++++++++++++++++++++++++++++ yeeaaa, 10nm ye düşemez diye yıllarca hakkında üfürülen intel'in aynen bizim yıllardır yazdığımız gibi 1.8nm'ye düşecek olmasından korkmayın, paniklemeyin.

İntel'in enerji verimli ve güçlü işlemciler çıkarması size yarıyor.

Böyle böyle öğreteceğiz tüketiciye yarayan durumun ne olduğunu. O konuda sıkıntınız endişeniz olmasın. Kendi çıkarını ve cebini düşünen makul tüketici davranışını da düşünce tarzını da eninde sonunda öğreteceğiz kimi AMDcilere.

O konu bizde. Bundan kaçış yok. Ağlamak çözüm değil.

Not: 5950X3D ile ilgili kısmı yanlış hatırlamışım. 7950X3D->7800X3D gibi olduğu şekilde hatırladım yazarken, yanılmışım. Tim Foster hoca sağolsun uyardı, düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 19 Ekim 2024; 13:24:21 >

Alıntı

metni:
    Üzülmeyin intel iyi işlemci çıkarıyor diye boşuna dertlenmeyin lan. Bak intel CEO'su dün Lenovo sempozyumunda Lenovo CEO'suna ilk 18A yani 1.8nm intel üretim Panther Lake çipini hediye etti.

Haberini de paylaşalım hocam. Bir süre sonra 14A altında üretemez'i falan tartışacaklar herhalde. AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı 

Alıntı

metni:
    Sonra ne oldu. 7000 serisi geldi. Yine normal seriden baya sonra 7950X3D vs çıktı. Oyuncunun asıl beklediği 7800X3D aylar aylar sonra çıktı. Neden? Yazdık ya. Rekabet o kadardı. Kapitalizm hiç şaşmaz. Dev şirketler sadece karlarını düşünür. Anlık rekabet durumuna göre karar alır ve uygular. Dünya çapında marka fanboyluğunda neredeyse Apple'cıları bile sollamış AMDciler AMD ne yaparsa yapsın AMD savunma refleksi içinde çırpınıyordu çünkü.

Bu söylediğin şeyleri anlamak için, önce marka fanı olmamak gerekiyor hocam. Oyun performansında daha iyi olan 7800X 3D'yi önce çıkarsa, 7950X 3D'yi kime satacaklardı. 3D VCache sadece tek CCD üzerinde yer aldığından, AMD'cileri iyi kandırdılar daha iyi oyun işlemcisi aldım diye. Çığırtkanlık yapanların 7000 serisinden bir işlemci kullandıkları bile şüpheli, en ucuz 7950X 3D 21.600 TL şu anda. AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı  Çok çekirdek gücünde 7800X 3D'den daha iyi olan 14700K'nın fiyatı ne 15.600 TL, 7800X'de 3D VCache olmasa 14700K ST IPC gücünde de daha iyi aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Ekim 2024; 13:35:57 >

• Tüm dünya bu işlemciyi merak ediyor. Peynir ekmek gibi satacaktır.

• Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

Yakında:

"intel 1.4++++++++++++++++++++++++++++++++++++nm yeaaa, intel 1nm'ye düşemez, düşse bile hızı 4ghz'nin ötesine geçemez" yorumlarını duyacağız bu gidişle hocam...

AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı 

Ulan ne güldük eğlendik yıllar içine be. Yıllardır bu konulardan hemen hiç çakmadığı halde bol bol konuşanlar kasım kasım kasılanlar sağolsun. İntel 14nm'den beri neler neler yazıldı en iyi bilenlerden birisin AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı 

Alder Lake zamanında hatırlarsın hocam, Intel'in yol haritası ve üretim teknolojisi olarak 20A 18A, RibbonFET, PowerVia konusunda sadece biz paylaşım yapıyorduk. Density SuperFin hakkında birşey bilmeden, bazıları o zamanlar 10 nm ile dalga geçmekle meşguldü. 2024'ün sonuna geldik, 18A'da istenilen verimi bir yakalarlarsa, gülecek daha çok zamanımız olacak. AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı 

Yapamaz edemez laflarını başka bir marka için söyleseler neyse diyeceğim de, söz konusu mazisi güçlü Intel olunca gülüyor insan elbette. Büyüklüğünü kavrayamamış, başkasına muhtaç olan, işlemci tasarımında dünkü şirket sanan çok. Sadece AMD değil, çip üretimi konusunda Apple'dan Qualcomm'dan NVIDIA'dan olsun hepsinden ayrıcalığı olan bir şirketden bahsediyoruz. Farkında değiller ama duraklama dönemleri olduğu gibi, Intel isterse teknolojide hızlıca diğerleri ile arayı açabilecek potansiyele sahip bir şirket.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Ekim 2024; 20:55:27 >

5950x3d diye bir işlemci piyasaya çıkmadı  Yalan/yanlış bilgi.

Bkz: ilk çıkan intel core i serisi

i7 - 8xx lga 1156

i7 - 9xx lga 1366

Hani şu i5 665'in iki çekirdeği ile phenom II x6 1100T BE'yi geçtiği dönemde eğer daha yüksek seri işlemci için daha yüksek parayla yeni anakart almak gerekiyordu.

Günümüze uyarlanmış hali i7 14700k lga 1700 ama i9 14900k için başka socket anakart almaya zorlaması gibi düşünülebilir.

Eğer herhangi bir firmanın rakibi olmazsa son kullanıcının cebi zararlı çıkar. Hani şimdi x3d işlemcilere rakip olmadığı için "kullanıcı dostu" politakadan uzaklaşması gibi.

O zamanda intel çekirdek vermiyor, amd kilo kilo çekirdek veriyor diye savunan amd fanboylar vardı. Şimdi intel'e karşı nasıl fanboyluk yapıldığını okuyoruz zatenAMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı 

https://www.overclockersclub.com/reviews/phenom2_x6_1100t/9.htm

https://www.techspot.com/review/345-amd-phenom2-x6-1100t/page7.html

https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i9-14900ks/18.html

4 çekirdekli i5 750 - 760, 6 çekirdekli phenom ii'leri dümdüz ettiği gibi r7 7800x3d, 14900ks'den %4 hızlı ve 13 oyun ortalama güç tüketimi 7800x3d için 49w - 14900ks için 160w AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı 

https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i9-14900ks/22.html

Herkese iyi forumlarAMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı 

biraz baktimda yine boş adamsin.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Naber Tim Foster? Nasılsın?

Yani biz şimdi senle arada burada birbirimize takılıyoruz ama seviliyorsun bil yani. Yani ben senin ağır AMDci olduğun gerçeğini dışarıda bırakırsam senin yazım tarzından vs iyi hoşsohbet biri olduğun izlenimini alıyorum yalan yok.

Dolayısı ile senle boğazda bir yat gezisi yapsak böyle geminin her metrekaresine 2 dansöz düşen bir ortamda, demli çayların lıkır lıkır aktığı bir ortamda hani baya keyifli muhabbet ederiz gibime geliyor. Bak bunlar samimi düşüncelerim. Yani ben adamın yazım tarzından kurduğu cümlelerden bile karakterini, duruşunu vs az çok çözerim.

PC işinden az anlamak çok anlamak farklı bir şey, düzgün bir karakter sahibi olmak ayrı bir şey. Ben senin genel olarak iyi biri olduğunu düşünüyorum.

Bir senin gibi kardeşlerimiz var bir de haline acıyarak baktığımız kardeşlerimiz var. Sen o açıdan iyisin iyi.

Ha tabi senin bu PC işinden hiç çakmadığını, hiç anlamadığını falan yazdıklarından biliyoruz orası ayrı. Yani sen bu işleri hiç anlamıyorsun be kardeşim. Pes yahu. O kadar da anlatıyoruz tane tane. Yine de seviyoruz işte seni ve tarzını. Yani biriyle yazışacaksak da senin gibisi olsun. "Ben burada yanlışmışım" diyebilen, bu olgunluğa ve özgüvene ve duruşa sahip bir karakteri olsun isteriz.

Ama sen bana yazdığın kısımda haklısın bak. Bu hayatta sadece ve sadece 2 defa hata yaptım birini sen buldun uyardın.

Hatamı düzelttiğin için teşekkür ederim. Ciddiyim. Sen haklısın. Benim aklımda hem 7950X3D/7900X3D prototipleri ile ilgili haberler kalmış geçmişten hem de 7950X3D'nin önce çıkıp 7800X3D'nin sonra çıkması olayını bir önceki seride de oldu gibi hatırlayıp yanılmışım yukarıdaki mesajı yazarken.

AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktıwccftech
    Unreleased AMD Zen 4 & Zen 3 Dual 3D-VCache CCD CPUs Spotted: Ryzen 9 5950X3D & 5900X3D With 192 MB Cache
    https://wccftech.com/unreleased-amd-zen-4-zen-3-dual-3d-vcache-ccd-cpus-spotted-ryzen-9-5950x3d-5900x3d-192-mb-cache/

Hatamı düzelttiğin için teşekkür ederim. Yukarıdaki mesajımı düzeltip orada mesajın o kısmının senin sayende düzeltildiğini de belirttim. İyi hafta sonları dilerim.

• Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

Bakma sen buraya hocam.

Buradaki kimisi fanatikleşmiş, ne yaparsa yapsın AMD savunacak hale düşmüş tiplerin bir kısmı intel'in bundan sadece ama sadece 5 sene önce -tıpkı son 40-50 senedir olduğu gibi- dünyanın en ileri dökümcüsü olduğu gerçeğini ya bilmez ya da görmezden gelir.

Yahu bunların kimisi kendi ceplerine ihanet edercesine intel'in batmasını yada son çıkardığı serinin çok rezil olmasını umut eden bunun için dua eden tipler. Bütün hayatlarını intel'in rezil olması üzerine kurgulamış neredeyse hayattaki tek zevkleri bu olmuş kimisinin. Rekabetten nefret ediyorlar. Bir sebeple yaşamlarını intel'den nefret etmeye odaklamış kişiler var. Bu nedenle bir kısmı bilgisizce zırvalayıp duruyor görmüyor bilmiyor muyuz sanki?

Ama merak etmesinler istedikleri oluyor. Arrow Lake serisinin oyun performansının 14 ve hatta 13. nesle göre çöktüğü iddiaları artıyor. Yani tek çekirdek, çok çekirdek ve enerji verimliliği değil ama oyun açısından Arrow Lake müthiş bir geriye gidiş, müthiş bir rezalet olabilir. O zaman göreceğim ben 9800X3D vs fiyatını.

AMDcilerin istediği oluyor. Oyun bazında kötü bir seri geliyor gibi duruyor. AMD oyunda Arrow'a ciddi fark atabilir. Tam da AMDcilerin istediği gibi.

Tabi bu durumda 9800X3D vs için PİYASA fiyatlarını görünce şaşırmaca zırlamaca yok.

Oyunda tekel istediniz buyurun fiyatların keyfini sürün demek düşer bizeAMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı 

Umarım esas dilekleri de kabul olur ve 1.8nm üretim veriminde son anda bir aksilik çıkar, intel fabların inanılmaz amortisman/yatırım maliyeti dolayısı ile çöker ve batar. Benim için bal kaymak olur. Esas o zaman dalga geçeceğiz. Eeeee kendi düşen ağlamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 19 Ekim 2024; 14:1:4 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.