Dell G2524H İncelemesi
Herkese selamlar.
Dell G2524H ile 1 haftamı bitirmiş bulunmaktayım. Monitörün artı ve eksilerini paylaşacağım, almak isteyen arkadaşlarımız olursa diye hem tecrübelerimi hem de ayarlarımı paylaşacağım.
Öncelikle monitörü neden tercih ettiğimden bahsedeyim.
7 yıldır kullandığım Asus PG248Q 180hz monitörümü emekli etmek istedim. Bütçem neredeyse sınırsızdı ama kullandığım RTX 3070 ekran kartının sınırları belli ve beni tatmin edecek tek çözünürlük 1080p'ydi.
27inch monitörlerin 1080p çözünürlükte tatmin etmediğini çok fazla okuduğum için korktum ama kendim halihazırda 24inch monitör kullandığım için biraz da olsa monitörün boyutunu yükseltmek istiyordum.
1080p'nin eski teknoloji olduğunun farkındaydım ve bu çözünürlüğe çok fazla yatırım yapmak istemiyordum. Fiyat/Performans bir monitör yeterliydi. Belki 1-2 nesil sonra artık 1080p'de oyun oynamanın mantıksız olacağını düşünüyorum.
Yaklaşık 1 hafta süren araştırmalarım sonucu piyasada pek bilinmeyen Dell G2524H sipariş etmeye karar verdim.
Cihazın artı ve eksilerini konuşalım.
Cihazın artıları / sevdiğim yanları:
1) Monitör panelinin 2024 model olması.
2) Çerçevelerin çok ince olması
3) 25inch'in 1080p çözünülükte "tatlı" olması.
4) Gecikmenin çok düşük olması.
5) Dell Display Manager adında bir PC yazılımı ile gelmesi.
6) Monitörün joystick'i olması. Menü navigasyonunun kolay olması.
7) Oyun performansının sorunsuz olması.
8) Ölü pixel, ghosting sorununun olmaması.
9) G-Sync'in sorunsuz olması.
10) Monitör ısınmıyor.
Cihazın eksileri / sevmediğim yanları:
1) Monitörün renk ayarları ile uğraşmak gerekiyor çünkü monitörü ilk açtığınızda "sarımtrak" bir görüntü ile karşılaşıyorsunuz. Merak etmeyin ayarlarımı paylaşacağım.
2) 7 sene TN panel bir monitör kullandığım için Dell G2524H'nin renkleri canlı ve siyahları fazla koyu geldi. Renk cümbüşü biraz yordu ve 2-3 gün baş ağrısı yaptı. Şimdi alıştım, sorun yok.
3) Monitörde çok fazla resmi inceleme yok. Bu biraz can sıkıcı. İş bizim gibi amatörlere kalmış.
4) Monitörde sarı renk sorununu halledince bu sefer beyazlar fazla beyaz gözükmeye başladı. Her şeyimi Dark Mode'a aldım.
5) HDR yok.
6) Monitörde harici bir adaptör yok. Güç kaynağı monitörün içine koyulmuş.
ÖZET = Benim gibi 1080p'ye çok fazla yatırım yapmak istemeyen biriyseniz ve "2-3 yıl idare etsin" amaçlı bir monitör arıyorsanız bence harika bir ürün. Oyun için fazlasıyla yeterli. Call of Duty Black Ops 6'dan ekran görüntüsü de paylaşacağım. Açıkçası bu monitörden sonraki monitörüm hem 4k hem de 1080p olabilen "Dual-Mode" monitörlerden biri olacak. Şimdilik onun teknolojisi biraz gelişsin diye bekliyorum...
Ayarlar ve monitörle ilgili görselleri görmek için bağlantıya tıklayınız.
Merhaba. Kontrolcü geçmişi çok fazla olan biri değilim ama bu kontrolcüden memnun kaldığım için hakkında 3-5 bir şeyler yazmak istedim.
Ürünü "Gizala" adlı siteden, 1.800TL karşılığında aldım. Yurtdışında 30 euro/dolar civarında satıyor.
https://www.gizala.com.tr/8bitdo-ultimate-2c-kablosuz-oyun-kontrolcusu-urun7486.html
Daha önce Logitech F710 ve XBOX 360 kontrolcülerini kullandım.
Ürünle alakalı sevdiğim ve sevmediğim şeyleri sıralamak istiyorum.
SEVDİKLERİM:
1) Ürünün hem analoglarında hem de R2 - L2 kısımlarında "Hall Effect" var.
2) Ürün 1.000 poll rate'ine sahip. Denedim, evet. Kablosuz versiyonda 500'e düşüyor.
3) Evimde çok fazla 2.4GHZ cihaz olmasına rağmen hiçbiri ile çakışmadı.
4) Tuşların basımı yumuşak, içeri gömülü değil. Alıştığımız gibi..
5) Bluetooth özelliği sayesinde Tabletten oyun oynayabiliyorum.
6) Ekstra iki tuş var.
7) Alette herhangi bir gıcırtı yok.
8) Anladığım kadarıyla macro imkanı var.
9) Cihazın yazılımı güncellenebiliyor.
10) Sallayınca sallanan, tıkırtı yapan bir durum söz konusu değil.
SEVMEDİKLERİM :
1) Cihazın titreşimini çok zayıf buldum. Laf olsun diye koymuşlar.
2) Ultimate'de uygulama desteği varken bunda kapsamlı bir destek yok. Sadece güncelleme kuruyorsun. Zaten son versiyon ile geldi bana.
3) Renkleri çok saçma sapan. Black Myth Wukong skinli versiyonu 1.000tl daha pahalı. 35 yaşımda mor kontrolcü almak zorunda kaldım
4) Ekstra iki tuşlar (R4 - L4) saçma sapan yerde. Sanırım hiçbir zaman kullanmayacağım. Keşke bu tuşlar altta olsaydı.
5) Kontrolcü benim elimde ter yaptı. Rahatsız edecek bir durum elbette yok ama belirtmek istedim.
6) Kontrolcü, Logitech F710 veya XBOX 360'den daha küçük hissettiriyor.
7) Kontrolcünün USB kablosu çok kısa ve inanılmaz dandik :)
8) Kontrolcünün analogları birazcık daha büyük olabilirdi...
ÖZET :
Arkadaşlar koca 1 hafta araştırdım. 1.800 liraya hall effect, 1.000 poll rating, ekstra tuş ve bluetooth özelliği bulamazsınız. Rengi iğrenç değil ama feminem bir renk olduğunu söyleyebilirim. Bence alınır :)
1080p Monitör Tavsiyesi Rica Ediyorum [15.000TL Bütçe]
Merhaba... Halihazırda 7 yıllık Asus PG248Q kullanıyorum. Canavar gibi çalışıyor ama TN panel, 144hz ekran yenileme, kötü renk başarımı yüzünden bu monitörü emekli edeceğim. Beni bir kere bile üzmedi, buz gibi çalışan bir cihaz.
Sizlerden alacağım tavsiye önemli. Bazı kriterlerim var.
1) Yeni monitör en az 240hz olmalı.
2) Yeni monitör 1080p olmalı.
3) FreeSync Premium (En son hangisiyse) desteklemeli.
4) IPS ya da renk başarımı yüksek/doğru olmalı.
5) Monitör ISINMAMALI. Bu önemli lütfen.
6) Monitör 27 inch'den küçük olmalı.
7) Mümkünse bütçeyi çok aşmamalı.
8) Kronik sıkıntıları olmamalı :)
9) Benim için HDR'nin bir önemi yok ama parlak güzel bir ekran olsa iyi olur.
Şuanda dikkatimi çeken 2 ürün var..
Saygılarımla..
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 706
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 345 (Bu ay: 345)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 807 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar