Herkese selamlar. Dell G2524H ile 1 haftamı bitirmiş bulunmaktayım. Monitörün artı ve eksilerini paylaşacağım, almak isteyen arkadaşlarımız olursa diye hem tecrübelerimi hem de ayarlarımı paylaşacağım. Öncelikle monitörü neden tercih ettiğimden bahsedeyim. 7 yıldır kullandığım Asus PG248Q 180hz monitörümü emekli etmek istedim. Bütçem neredeyse sınırsızdı ama kullandığım RTX 3070 ekran kartının sınırları belli ve beni tatmin edecek tek çözünürlük 1080p'ydi. 27inch monitörlerin 1080p çözünürlükte tatmin etmediğini çok fazla okuduğum için korktum ama kendim halihazırda 24inch monitör kullandığım için biraz da olsa monitörün boyutunu yükseltmek istiyordum. 1080p'nin eski teknoloji olduğunun farkındaydım ve bu çözünürlüğe çok fazla yatırım yapmak istemiyordum. Fiyat/Performans bir monitör yeterliydi. Belki 1-2 nesil sonra artık 1080p'de oyun oynamanın mantıksız olacağını düşünüyorum. Yaklaşık 1 hafta süren araştırmalarım sonucu piyasada pek bilinmeyen Dell G2524H sipariş etmeye karar verdim. Cihazın artı ve eksilerini konuşalım. Cihazın artıları / sevdiğim yanları: 1) Monitör panelinin 2024 model olması. 2) Çerçevelerin çok ince olması 3) 25inch'in 1080p çözünülükte "tatlı" olması. 4) Gecikmenin çok düşük olması. 5) Dell Display Manager adında bir PC yazılımı ile gelmesi. 6) Monitörün joystick'i olması. Menü navigasyonunun kolay olması. 7) Oyun performansının sorunsuz olması. 8) Ölü pixel, ghosting sorununun olmaması. 9) G-Sync'in sorunsuz olması. 10) Monitör ısınmıyor. Cihazın eksileri / sevmediğim yanları: 1) Monitörün renk ayarları ile uğraşmak gerekiyor çünkü monitörü ilk açtığınızda "sarımtrak" bir görüntü ile karşılaşıyorsunuz. Merak etmeyin ayarlarımı paylaşacağım. 2) 7 sene TN panel bir monitör kullandığım için Dell G2524H'nin renkleri canlı ve siyahları fazla koyu geldi. Renk cümbüşü biraz yordu ve 2-3 gün baş ağrısı yaptı. Şimdi alıştım, sorun yok. 3) Monitörde çok fazla resmi inceleme yok. Bu biraz can sıkıcı. İş bizim gibi amatörlere kalmış. 4) Monitörde sarı renk sorununu halledince bu sefer beyazlar fazla beyaz gözükmeye başladı. Her şeyimi Dark Mode'a aldım. 5) HDR yok. 6) Monitörde harici bir adaptör yok. Güç kaynağı monitörün içine koyulmuş. ÖZET = Benim gibi 1080p'ye çok fazla yatırım yapmak istemeyen biriyseniz ve "2-3 yıl idare etsin" amaçlı bir monitör arıyorsanız bence harika bir ürün. Oyun için fazlasıyla yeterli. Call of Duty Black Ops 6'dan ekran görüntüsü de paylaşacağım. Açıkçası bu monitörden sonraki monitörüm hem 4k hem de 1080p olabilen "Dual-Mode" monitörlerden biri olacak. Şimdilik onun teknolojisi biraz gelişsin diye bekliyorum... Ayarlar ve monitörle ilgili görselleri görmek için bağlantıya tıklayınız. |
Bildirim