|
GeForce RTX 40 SUPER serisi tanıtıldı: İşte özellikleri, fiyatı ve ilk kıyaslamalar

-
-
Nvidia 1 yıldır 12 GB 4070 TI modelini yüksek fiyattan satmakla kalmayıp 1 yılın sonunda 12 GB 4070 TI modelini hem bellek miktarı hem diğer özellikler ile kasten öldürmüş oldu.
RTX 4070 Super modeli de RTX 4070 TI nin tabutunun çivisi olmuş.
klasik NV hareketleri, 4070 TI almış olsam içim cız ederdi...
-
-
4070 ti aldım içim niye cız etsin 5 fps fazla az aliyim ne fark edecek. Vram olayına takılmıyorum çünkü sadece optimizasyon özürlü 2 tane oyun var avatar ve h.legacy. Zaten h.legacy düzeldi. Ayrıca cıkış fiyatı önerilen şuan 30k üstüne satıcı fiyatı ekle 35 - 36k... 22- 23klara 4070ti alanlar iyi yaptı bence. Ben şahsen beklemekte hata yaptım 29k ya aldım...
-
NVIDIA rakipsizliğin ekmeğini yiyor. Karşısında güçlü bir rakip olsa böyle rahat davranamaz. Aynısını bir dönem Intel yapıyordu sonra AMD Ryzen işlemcilerle bir geldi Intel'in pazar payını yerle bir etti. Keşke ekran kartı piyasasında da güçlü bir rakip olsa.
-
5 fps az almayacaksın.
-
nvidia önce düşük bellek kapasiteli, düşük rt core sayılı kartları kakaladı, sonra da başta olması gereken konfigürasyondaki kartlarını piyasaya sürerek eski müşterilerine bir nevi kazık atmış oldu. Karşısında dişli bir rakip olmadığı için at koşturuyor.
-
Hatta O.C yapıp aynı fpsi alabilirim. Burada tabi fiyat önemli şuan sitede resmi önerilen fiyat 30k....
RTX 4070 Ti vs 4070 Ti SUPER vs 4080 | WHO WINS THE SWEETEST SPOT? (youtube.com)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 9 Ocak 2024; 12:55:10 >
-
Rwkipleri bu kafayla giderse Nvidia da ekmek yemeye devam eder. Ne yaparsa yapsın Nvidia uzun bir süre daha liderlik koltuğunda kalmaya devam edecek. Tabii adamlar bir taraftan rakipsizliğin ekmeğini yerken diğer taraftan da gerçekten rakipsiz işler yapıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
AMD yi anlamak mümkün değil , rakibi performans, RT, verimlilik ve ek yazılımlar ile piyasada at koştururken CES de tanıttıkları yeni GPU RTX 4060 rakibi sadece bellek miktarı artan RX 7600 XT...
gömleğin düğmeleri en baştan yanlış iliklenmeye başlayınca devamı da yamuk geliyor.
RX 7800 XT diye performans olarak XT ekini hiç hak etmeyen modeli piyasaya sürüp XT kodunu öldürürsen RTX 4070 SUPER karşısına konumlandıracağın model kalmaz.
AMD nin en başta yapması gereken RX 7800 XT yi aynı 6000 serisinde olduğu gibi RX 7800 olarak adlandırmak, sonra da gerçekten XT kodunu hak eden daha yüksek performanslı modelini çıkartmak için 2024 CES' i beklemekti.
bunu 7800 XT ilk çıktığında da yazmıştım, ama iş işten geçti.
şimdi AMD' acilen 7800 XT - 7900 XT modellerinin arasına 4070 SUPER modelinden en azından raster performansı olarak daha hızlı ve daha ucuz bir model çıkartmak zorunda.
7800 XT ismini heba ettikleri için ellerinde kalan iki alternatif model ismi var, RX 7850 XT ya da RX 7900
bu modelin RX 7900 olması durumunda muhtemelen ilk kez AMD' HIGH END olarak sınıflandırdığı X900 model serisi Nvidia' nın orta giriş seviyesi X070 sınıfı GPU su ile eşleşmiş olacak.
vah AMD vah... (eski bir RX 480, VEGA56, 6800XT, 7900XT kullanıcısıyım)
-
Kesinlikle katılıyorum. Abd ya da Avrupa’da yaşıyor olsam ve 799 dolara almış olsam bu süper modelleri ile içim cız edebilirdi. Türkiye’deki enflasyon ve döviz kurunu hesaba katınca 26 bine 4070Ti almış olmak hiçte içimi cız ettirmiyor. Muhtemelen TR fiyatlamasında 4070Ti dan daha güçsüz görünen 4070Super modeli 26 bin ya da daha fazla fiyata sahip olacaktır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şu dolar kurunda 26k iyi fiyat şuanda beklemek çok büyük hata. Bulduğunu al dönemi, biz Avrupalı değiliz dolar her gün artıyor; vram mis yüzde 5 yüzde 10 artırmış bizim için şuan bunlar lüks söylemler...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dün fsr3 modunu atmışım Cyberpunk a 3080 de 220 fps leri görmüşüm. Burda ti lı modeli 24 fps göstermiş. Gerçekten nvidia iyisin hoşsun da kendi kartını da bu kadar gömme be
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Her yönüyle daha iyi olan 4080 Super, 4080'den 200 USD daha ucuz.
Yani daha iyi olan daha ucuz, daha kötü olan daha pahalı.
İşte Nvidia.
-
Rakibi olmayınca at koşturuyor Nvidia
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesinlikle benimde bahsetmeye çalıştığım buydu. Global fiyat üzerinden, global tüketicilerin yorumları ile burada yorum yapmak doğru değil. Türkiye gerçeklerinde değerlendirmek daha doğru olur. Kasım ayında 26500'e gigabyte'ın (ki kendisi soğutma anlamında bu serinin en iyi kartıdır) 4070Tİ versiyonu satıldı. Çok iyi bir alım fırsatıydı. Super versiyonları için bekleyenler 4070Ti Super almak istediklerinde muhtemelen 38-40k fiyat görecekler. 2 ay önce 26-28'lere 4070Ti almayanlar şuan aynı fiyata daha güçsüz olan ve aynı vram'e sahip 4070Super'i alabilecekler. 12-16 gb VRAM üzerinden bence ileriye dönük future-proof tartışmaları döndürmekte çok doğru değil. Bu firma bir önceki nesile FG vermeyerek o kartların fişini bir güzel çekti. Seneye 5000 serisi ile gelecek bir takım teknolojik yenilikleri de 4000 serisine vermeyerek zaten ufaktan onların da fişini çekecektir.
-
İyi olmuş yeni kartlar ha.
-
Daha önce 4070 kartı o.c yapıp aynı FPS alacağını söylemiştiniz. Bu durumda yine aynı şeyi düşünüyor musunuz? Sizin beklediğinizden daha performanslı çıkış yaptı değil mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En Beğenilen Yanıtlar

4070 ti aldım içim niye cız etsin 5 fps fazla az aliyim ne fark edecek. Vram olayına takılmıyorum çünkü sadece optimizasyon özürlü 2 tane oyun var avatar ve h.legacy. Zaten h.legacy düzeldi. Ayrıca cıkış fiyatı önerilen şuan 30k üstüne satıcı fiyatı ekle 35 - 36k... 22- 23klara 4070ti alanlar iyi yaptı bence. Ben şahsen beklemekte hata yaptım 29k ya aldım...
|
Benzer içerikler
- whatsapp şifreleme
- instagram müzik ekleme
- youtube reklam engelleyici
- yapay zeka uygulamaları
- afk ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X