OCZ Vanguisher islemci sogutucusu(ayrıca kasamda yan kapakta 25 cm lik ön tarfata 12 cm lik iceriye soguk hava üfleyen fanlar ayrıca arkada sıcak havayı dısarı atan 8 cm lik egsoz fan var)
islemciye voltaj vermeden elde ettigim enyüksek deger 3.28 felan ama stabil calısmıyo pc yükteyken resetliyo.Sıcaklık degerleri 35 40 arası seyredio buna ragmen islemci frekansını arttırınca stabil calısmıyor.Biraz arastırma yaptım site üzerinde ilk basta ram mhz ini düsük tutup CPU nun max degerini bulmak lazımmıs tam olarak anlamadım bana yardımcı olup bazı degerler söyleyebilirmisniz. Şimdiden tesekkürler.
o değerlerde kullanmanı tavsiye ederim o işlemcinin o/c potansiyeli fazla değil. En fazla 100 MHz daha çıkabilirsin ama uğraşmaya değmez. Voltaj vermeden 3250 MHz de stabil kullanabiliyorsan öyle devam et.
AMD Athlon I serisinin en büyüklerinden biridir 6000, o işlemci fazla O.C sevmez söyleyim
o işlemci tam bir oc özürlüsüdür ama stock hızında tatmin edici bir performans alabilirsin yine de çıktığın hız o işlemci için son derce iyi ama önemli olanı stabil olması
Cevaplar için sagolun arkadaslar.
Islemci voltajı auto iken 1.34 dü ben en son 1.40 voltaj verdim 3.30 u cıkarttım islemciyi,ramlerde aynı 4 4 4 12 660*2 1320 de stabil şekilde calısıyor, islemci sıcaklıgıda 37 -41 arası seyrediyor.Sızce bu degerler normalmi