Eski bir bilgisayar olduğu için sorun çok karışık. Öncellikle sistem özelliklerini yazayım: Intel Core i5 480m 2.67 GHz Ati Radeon HD 6470m 1 gb 64 bit (paylaşımlı) Windows 7 Ultimate sp1 64 bit İlk çıktığı 2011'de bile giriş seviyesi bir sistem olduğu için her zaman sıkıntı çektim, bir şekilde çözdüm. Ama geçen hafta oluşan sıkıntıyı hiçbir şekilde çözemedim. Olay şu; Beamng.drive oynarken bilgisayar çok uzun zaman sonra ilk defa mavi ekran verdi, hata kodunu not alamadım o an. Sonrasında bilgisayarı açtığımda herhangi bir uygulama (chrome, google earth vs.) yine mavi ekran hatası veriyordu. Sorunun nedenini anlamak için birçok kez mavi ekran sorunu almayı denedim. Daha sonra windows açılışında windows bayrağının donduğunu farkettim. Kapat aç yapınca bu sefer hoş geldiniz ekranı gelmeden mavi ekran verdi. Bilgisayar güvenli mod haricinde açılmamaya başladı, hep mavi ekran verdi. Anladım ki sorun ekran kartında. VGA ve Intel HD Graphics de açılıyor, redeon ile açılmıyor. Bilgisayarı söküp termal macunu yeniledim sorun aynen devam etti. Format attım, daha önceki çalışan driverların aynısını yükledim. Ekran kartı görünüyor aygıt yöneticisinde sorunsuz görünüyor ama inteli devre dışı bıraktığımda radeona geçmeye çalışırken yine mavi ekran veriyor. Bu arada mavi ekran hataları değişiklik gösteriyor. Bazen 19 kodunu veriyor, bazen de atikmpag.sys hatası diyor. Bunları da araştırıp çözümleri denedim ama hiçbirşey değişmiyor. Fikirlerinizi bekliyorum.
Ekran kartı ölmüş zaten bir çözümü olsa zaten zamanın giriş seviyesinde bir bilgisayar olduğu için artık iş yapmaz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme