Şimdi Ara

AMD EPYC işlemcilere sızdılar, 100 bin dolar kripto para kazdılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD EPYC işlemcilere sızdılar, 100 bin dolar kripto para kazdılar

Log4J adlı Java kütüphanesinde ortaya çıkan ve siber güvenlik pandemisi olarak adlandırılan açığın faturası yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Devlet organlarının acil aksiyon aldığı Log4J açığı kripto para saldırganlarına yaradı. 

AMD EPYC işlemcilerde kaçak madencilik

Gelen raporlara göre AMD EPYC işlemciler kullanan HP 9000 sunucuları saldırıya uğradı ve saldırganlar sunuculara Raptoreum madencilik yazılımını yerleştirdi. 8 gün boyunca çalışan Raptoreum yazılımı toplamda 110 bin dolar gelir elde etti. 

Ayrıca Bkz.AMD ve GlobalFoundries arasında dev anlaşma

Raptoreum bilindiği üzere geniş ön bellekleri çok seven bir kripto para ve özellikle Threadripper ve EPYC işlemciler biçilmiş kaftan. Saldırganların sunucularda 400MH/s kazım performansına kadar çıkabildikleri belirtilmiş. Böylece 3.4 milyon RTM kripto parası biriktirmişler. Bu miktar 8 günlük dönemde tüm RTM ödüllerinin yüzde 30’una denk geliyor. 17 Aralık tarihinde durum fark edilmiş ve sunucular kapatılmış. 

Log4J açığından aslında AMD işlemcilerinin etkilenmediği dile getirilmişti ancak saldırganların bir şekilde bu yazılımı çalıştırdığı anlaşılıyor. Daha önce de Amazon sunucuları saldırıya uğramış ve müşteri 45 bin dolarlık fatura ile karşılaşmıştı. Log4J açığının daha çok can yakacağı anlaşılıyor. 

Kaynak:https://wccftech.com/hacker-targets-java-exploit-at-hps-amd-epyc-cpu-powered-servers-for-raptoreum-crypto-mining-mines-over-100000-us-in-8-days/

• 8 günde 3.4 milyon RTM üretmişler üretilen RTM direk olarak pool'a da gidebilir. Ya da direk makine içindeki cüzdana atıp sonra cüzdanı transfer etmişlerdir.

Saflar için AMD reklamı derken senin haberin yok galiba EPYC işlemcilerin cachesi çok büyük. Ben bile Ryzen 9 59000X ile 1,5 ile 2 dolar kazıyorum günde... Sen de bir anlatsan da anlasak neymiş bu sabit zamanlı matematik işlemi yapılmıyor dediğin? yazdığından hiç bir şey anlaşılmıyor?
  • Bu açıkların abd devleti tarafından bilerek ekletildiğini düşünmeye başladım artık. kim bilir bilmediğimiz neler var.

• DISTURBED kullanıcısına yanıt
    o yazılım açık kaynak kodlu bir yazılım..

• baybay17 B kullanıcısına yanıt
    ve yazarı da bir Türk.

• interwap kullanıcısına yanıt

Türkiye'nin oyunu bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sözde teorik hesaplarla
    saflar için bir AMD reklamı !
    öncelikle o iş öyle sabit getirisi olan,
    sabit zamanlı bir matematik işlemi yapılmıyor.

• ProjectMan kullanıcısına yanıt
    8 günde 3.4 milyon RTM üretmişler üretilen RTM direk olarak pool'a da gidebilir. Ya da direk makine içindeki cüzdana atıp sonra cüzdanı transfer etmişlerdir.

Saflar için AMD reklamı derken senin haberin yok galiba EPYC işlemcilerin cachesi çok büyük. Ben bile Ryzen 9 59000X ile 1,5 ile 2 dolar kazıyorum günde... Sen de bir anlatsan da anlasak neymiş bu sabit zamanlı matematik işlemi yapılmıyor dediğin? yazdığından hiç bir şey anlaşılmıyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ti7800 kullanıcısına yanıt

bu mantığa göre intel o zaman AMD yi 10 kere katlaması gereki :D

• ProjectMan kullanıcısına yanıt
    Bugün ataktasın! Dün bir şey yazmadın! Ne oldu dedim! Şükür bugün günlük dozumu aldım! Seo uzmanını getirin bana, ahh başım, seo uzmanı nerede!
    Okurken acı hissediyorum, beynim yanıyor, mazoşist bir zevk haline geldi bende!!!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.