Şimdi Ara

AMD Excavator mimarisi ve Carrizo platformu hakkında her şey! Teknolojik derin dalış videosu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İnanılmaz detaylı ve özveriyle hazırlanmış bir video olmuş Erdi abi, ellerine sağlık..
    Gerçekten de teknik detaylar dünyasına gerçek zamanlı bir dalış gerçekleştirmiş olduk buda DH'nin farkı. Genel anlamda mimarinin işlevselliğini ve neler sunduğunu kavradım, bazı detaylar tam açıklık kaznamasa da başarılı bir anlatım olmuş. Firmaların aslında bu rekabet çemberinde öne geçebilmelerinin en kısa yolu farklı teknolojiler ve mimarileri geliştirip başarılı bir şekilde piyasaya sunabilmekten geçiyor.

AMD f/p ürünleriyle başımızın yıllarca tacı oldu umarım bu inovatif mimariler doğrultusunda dizüstü işlemci fiyatlarında önemli ölçüde düşüşler olur. Çünkü şuan özelikle laptop fiyatları değişen dolar/euro seviyeleriyle beraber farklı etkenlerle inanılmaz yükselmiş durumda...

Bundan 5 yıl önce aldığım bir dizüstü bilgisayarının konfigürasyonuna yakın bir dizüstü bilgisayarın o zaman ki aldığım ücretle neredeyse aynı. Excavator mimarisi taşıyacak olan dizüstü bilgisayarları yakından görmek isterim çıktığı zaman açıkcası.. :)

• Saatin adını bilen var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

amd elindeki son kozu olan zen mimarisini iyi kullanırsa tekrar eski günlerine dönebilir bu potansiyel amd de var

geçmişten ders alırsa

AMD artık hiçbir şeye dönemez. Üretim yaptığı iki büyük alanda (CPU ve GPU) rakipleri aldı başını gitti. Hele CPU'da rekabet hayal bile edilemez hale geldi. GPU'da da baya fark yedi. Nvidia'nın kendi üretim tesisi olmadığı ve Intel'e göre küçük bir firma olması sebebiyle orada AMD daha rekabet edebilir görünse de son birkaç yıldır fark ciddi şekilde açıldı. 16nm'de Nvidia tekrar Maxwell benzeri bir yapı ortaya koyarsa AMD'ye orada da el sallarız anca. Son GPU'su ile anladık ki, aradan geçen uzun süre ardından bile o kadar yeniliğe rağmen anca Kepler'in üzerine çıkabilmiş durumda AMD. İşlemci tarafında zaten 2-3 nesil geriden geliyor, Intel'in 5 yıl önceki CPU'ları ile anca rekabet edebiliyor. Zen geldiğinde de Intel'in eski modelleri ile rekabet edebilecek anca. Intel ise istediği an performansı veya verimliliği patlama etkisi yapacak şekilde artırabilecek teknoloji stoğuna sahip. AMD'nin farklı alanlara yöneltmekten başka şansı kalmıyor. APU'da HSA ile bir şeyler yaparsa yapar. Yoksa her şekilde işi çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen amd elindeki son kozu olan zen mimarisini iyi kullanırsa tekrar eski günlerine dönebilir bu potansiyel amd de var geçmişten ders alırsa
    AMD artık hiçbir şeye dönemez. Üretim yaptığı iki büyük alanda (CPU ve GPU) rakipleri aldı başını gitti. Hele CPUda rekabet hayal bile edilemez hale geldi. GPUda da baya fark yedi. Nvidianın kendi üretim tesisi olmadığı ve Intele göre küçük bir firma olması sebebiyle orada AMD daha rekabet edebilir görünse de son birkaç yıldır fark ciddi şekilde açıldı. 16nmde Nvidia tekrar Maxwell benzeri bir yapı ortaya koyarsa AMDye orada da el sallarız anca. Son GPUsu ile anladık ki, aradan geçen uzun süre ardından bile o kadar yeniliğe rağmen anca Keplerin üzerine çıkabilmiş durumda AMD. İşlemci tarafında zaten 2-3 nesil geriden geliyor, Intelin 5 yıl önceki CPUları ile anca rekabet edebiliyor. Zen geldiğinde de Intelin eski modelleri ile rekabet edebilecek anca. Intel ise istediği an performansı veya verimliliği patlama etkisi yapacak şekilde artırabilecek teknoloji stoğuna sahip. AMDnin farklı alanlara yöneltmekten başka şansı kalmıyor. APUda HSA ile bir şeyler yaparsa yapar. Yoksa her şekilde işi çok zor.

Arkadaş gören de sanır herkes extreme sistem topluyor. AMD hâlâ ucuz sistem dizen oyuncular için bulunmaz bir nimet.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.