Şimdi Ara

AMD Fx-6100@4.6Ghz + Zotac Gtx 1060 Mini Darboğaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili dostlar merhaba. 2011-2012 yılında topladığım sıvı soğutuculu Amd fx 6100 4.6 ghz işlemcili, 4+4 8gb ddr3 1600mhz ram li, Gigabyte XA-990 UD3 anakartlı ve 1 Gb powercolor HD6850 ekran kartlı, XILENCE 80PLUS 600 Watt psu lu sistemime kenarda köşede biriken 1000 tl kadar parayla ekran kartı güncellemesi yapmak istiyorum. Çoğunlukla Gta v online, Cs go ve günümüz fps oyunlarını oyunlarını oynuyorum. İlerleyen zamanda Battlefield 1 alıcam. Sistemim özellikle Gta V oyununda istediğim performansı vermiyor. Bende birikmiş bu parayla bir ekran kartı almayı düşündüm ve 950TL ye Zotac Gtx 1060 mini 3GB modelini aklıma koydum. Fakat özellikle işlemcimin darboğaz yapmasından endişe ediyorum ilerleyen zamanda duruma göre Amd Ryzen işlemcisine geçiş yapıcam. Öneriniz nedir? Amd rx 460 veya Nv Gtx 1050 ti alsam daha mı iyi olur?

Bu arada işlemcim PassMark uygulamasında 8730 puan alıyor. Single core puanı ise 1670.

İşlemcinin stress testlerinde gördüğü max sıcaklık 63 derece.

Değerli görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuradaki videoya göre konuşuyorum, 1060 3GB alırsanız gtx 780'in desteklediği ayarları göz önünde bulundurmanız yararlı olur. Doku seçeneğini orta seviyeye çekerseniz kartın bellekleri yeterli olacaktır. 1060'ın üstünlükleri daha karışık aydınlatma hesaplayabilmesi olacaktır. Gölge kalitesi de tıpkı doku kalitesi gibi bellekte çözünürlük biriktirmeyi gerektiriyor ve çok yaman bir seçenek; ancak bunun gibi yükte ağır pahada hafif seçeneklerden ziyade, sırf hesaplama yükünden ileri gelen karmaşık aydınlatma ayarlarını daha hızlı çalıştıracaktır. Nvidia'nın hızlı olduğu bir konu bu hesaplama işlemleri.
    Rakibi AMD, aydınlatma işlemlerini daha basit seviyede gerçekleştirebiliyor. IXBT'ten okuduğuma göre karşılaştırmalarını yorumlamaya çalıştım. Onun da avantajı dokuları daha yüksek çözünürlükte çalıştırabilmesi. Hepsinin ayrı avantajı var. [Kaynak]

• Sizin öneriniz nedir.

• twkadir T kullanıcısına yanıt
    Mutlu olacağınız bir şekilde kullanın. Pascal mimarisini araştırıp artısını eksisine bakarak kullanabilirsiniz. İllâ ki, bir tarafından eksiği olacak; bugün olmazsa yarın olacak. Tek sorun kartı uygun olmayan şekilde kullanmak.
    Misal:
     AMD Fx-6100@4.6Ghz + Zotac Gtx 1060 Mini Darboğaz?
  • 1920*1080 çmzünürlükte, 23 inch bir monitöre sahibim ve değiştirmeyi düşünmüyorum görüntü performansından memnunum. Bu koşullarda beni mutlu eder fakat önümdeki minimum 6 aylık süreçte Amd Fx-6100 4.6ghz işlemcim mutlu edermi orasını düşünüyorum. Fps droplar ve ani sert lag lar yaşamaktan korkuyorum özellikle Cs:go oyununda. O yüzden benden daha bilgili olan forumdaki doatlarımıza tanışıyorum ya zaten. Pascal mimarisi az ısınıyor ve benchmarklarda çok yüksek benchmark puanları var garip şekilde de eski kartlardan daha ucuz. Mesela Gtx 1060, Gtx 960 dan daha ucuza bulunabiliyor (Sıfır ürün). Bende anlamadımda böyle işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: twkadir

1920*1080 çmzünürlükte, 23 inch bir monitöre sahibim ve değiştirmeyi düşünmüyorum görüntü performansından memnunum. Bu koşullarda beni mutlu eder fakat önümdeki minimum 6 aylık süreçte Amd Fx-6100 4.6ghz işlemcim mutlu edermi orasını düşünüyorum. Fps droplar ve ani sert lag lar yaşamaktan korkuyorum özellikle Cs:go oyununda. O yüzden benden daha bilgili olan forumdaki doatlarımıza tanışıyorum ya zaten. Pascal mimarisi az ısınıyor ve benchmarklarda çok yüksek benchmark puanları var garip şekilde de eski kartlardan daha ucuz. Mesela Gtx 1060, Gtx 960 dan daha ucuza bulunabiliyor (Sıfır ürün). Bende anlamadımda böyle işte.

460 da öyle, 370'ten ucuza bulunuyor. Yeni silikon kademesinin getirileri.

• 950 tl zotac mini 1060 diğer tarafta rx480 8gb Msi 1040 Tl hesabı iyi yap derim.Vatan Bilgisayarda Sapphire Nitro+ 1040 Tl fiyatlıydı indirimde kapış kapış gitti, şimdi ise Msi N11 ve Hepsiburada 1040 Tl civarı6 Ay sonra Ryzen işlemci alacaksan bunları al derim 460 ve 1050 Ti kartlar biraz zayıf bence özellikle GTA açısından
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus geforce gtx 1070 8 gb
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: woundedknee

950 tl zotac mini 1060 diğer tarafta rx480 8gb Msi 1040 Tl hesabı iyi yap derim.Vatan Bilgisayarda Sapphire Nitro+ 1040 Tl fiyatlıydı indirimde kapış kapış gitti, şimdi ise Msi N11 ve Hepsiburada 1040 Tl civarı6 Ay sonra Ryzen işlemci alacaksan bunları al derim 460 ve 1050 Ti kartlar biraz zayıf bence özellikle GTA açısından

Bende normalde AMD ciyim ama 1200TL den aşşağı RX480 yok vatanda. Zotac ın GTX 1060 Mini si benchmkarlarda 4GB RX480 i geçiyor veya kafa kafaya gidiyor. Ve fiyat avantajı olduğu için GTX 1060 a yöneldim.

• https://forum.donanimhaber.com/gtx-1060-3gb-almayin--122909124

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O işlemci ile GTX 960 - 1050Ti üstü kart kullanılmaz bu bir.

2.si 1060 alsanız bile 3GB aldığınız için istediğiniz ayarı açamazsınız.
  • 1000 TL için önerini nedir?
  • hocam o işlemci 1050 ti'ya bile darboğaz yapıyor. oc'un kurtaracağını sanmıyorum.
  • quote:

1000 TL için önerini nedir?

1000 TL ekran kartına gömmek yerine 650 verip 1050Ti alın kalan parayla beraber elinizdekileri satar 3-5 bişeyler ekler H110M+6500 falan alırsınız.
  • Hocam güzel diyorsun hoş diyorsun fakat ilerde zaten upgrade yapıcam Ryzen işlemciye geçicem onu bekliyorum. Ondan daha ileriye dönük te olsun istiyorum 1050ti beni 2 sene götürürmü? Dx12 performansı mutlu edermi Battlefield 1 de. Veya bu arada 6gb 1060 ile 3gb 1060 ın 10fps farkı var ben kafaya zotac 1060 ı baya takmış durumdayım şuan. 1060, Gtx 1050ti den %50-60 daha yüksek performans veriyor izlediğim ve baktığım testlerde. Şimdi 700 liraya gtx 1050ti diyince mantıksız geliyor 250tl daha verip gtx 1060 alırım diyorum. Ryzen bi çıksın görelim bi fiyatı nedir kullanıcı yorumları nedir 1060 ın yanına ryzen alır yapıştırırım diyorum.
  • Darboğazı ekran kartı belleğinde yaşarsın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: woundedknee

950 tl zotac mini 1060 diğer tarafta rx480 8gb Msi 1040 Tl hesabı iyi yap derim.Vatan Bilgisayarda Sapphire Nitro+ 1040 Tl fiyatlıydı indirimde kapış kapış gitti, şimdi ise Msi N11 ve Hepsiburada 1040 Tl civarı6 Ay sonra Ryzen işlemci alacaksan bunları al derim 460 ve 1050 Ti kartlar biraz zayıf bence özellikle GTA açısından

Bende normalde AMD ciyim ama 1200TL den aşşağı RX480 yok vatanda. Zotac ın GTX 1060 Mini si benchmkarlarda 4GB RX480 i geçiyor veya kafa kafaya gidiyor. Ve fiyat avantajı olduğu için GTX 1060 a yöneldim.

İndirim bitmiş msi rx480 8 gb her iki sitede 1038 tl fiyatlıydı 2 gün önce gene indirim takip et,elemanın biri çek ve bonuslar ile 950 tl'ye msi aldı

• Ben 280i tam besleyemiyorum.1060a darboğaz yapacaktır. İşlemci ile anakart değişimi burada daha önemlidir.Kesin degistirilecekse 1060ı alabilirsin.F/p olarak rx470 ve kalan para + işlemciyi satıp fx8320 al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 4 Ocak 2017; 8:8:42 >
  • 1050 ti alıcam sanırım zotac ın 640TL ye burda bir bilgisayarcıda buldum.
  • Daha iyi olur. Hayırlı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun gidip aldım stokta yokmuş. Kargoyla 2 Güne distribütör den gelecekmiş. Bakalım izlenimleri paylaşırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.