Şimdi Ara

AMD FX 6100 tavsiye edermisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ASUS M4A89GTD PRO/USB3
    GSKILL 8 GB (4x2) CL7
    TEAM XS3 120 GB SSD
    Asus R7 265 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit EKRAN KARTI
    CORSAİR 850 WATT GÜÇ KAYNAĞI
    İŞLEMCİ SOĞUTUCU OLARAK, YAKLAŞIK 5 YIL ÖNCE 150 LİRA BİR FİYATA ALDIĞIM THERMALTAKE MARKA İYİ BİR SOĞUTUCU VAR

bilgisayardan çokta fazla anlamayarak bu sistemi 4-5 yıl önce toplamıştım, tabi sonradan parça değişiklikleri oldu. bu sistemde en zayıf halka işlemci sanırım, çünkü 5 yıl önce aldığım gibi kullanıyorum. yalnız bu işlemci sanırım orjinalinde 2 çekirdekli ama işlemci ve anakartın çekirdek açma özelliklerinden dolayı 4 çekirdek olarak sorunsuz bir şekilde 4-5 yıldır çalışıyor, (çekirdek açma işi ve açılan çekirdeklerin sorunsuz çalışma durumu biraz şansmış, bunuda sonradan öğrendim, sanırım şanslıyım.) 3.2 ghz olan bu işlemciyi AMD CATALYST CONTROL CENTER aracılığı ile 3.7 ghz de yine sorunsuz olarak çalıştırıyorum uzun zamandır. windows 7 sistem derecelendirmesinde işlemci 7.3 puan alıyor, ramler 7.4, diğerleri 7.9 alıyor.

şimdi benim asıl sormak istediğim, kullandığım anakartım, fx6 6100 (AMD FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Cache 32nm) işlemciyi desteklermi, alırsam şu anki kullandığım işlemcide ne kadar farklı olur, performans artısı olurmu. vatanbilgisayar fx6 nın yorumlar sayfasında fx6nın sistem derecelendirme puanının 7.2 ve 7.3 olduğunu yazan iki kişiye rastladım. yani benim x2 işlemcimle aynı puanı almış. sistem derecelendirme ne kadar güvenilirdir, iki işlemci arasında mantıken performans farkı olması gerekirken puanları neden aynı. yani kısacası almalımıyım yoksa x2 ile devam etmelimiyim. 6100ü kullananlar yada bu konuda fikri olan arkadaşlar yazarsanız sevinirim

anakartım bu işlemciyi desteklemiyor demişti dün bir arkadaş, asus'un sitesinde şöyle birşey buldum
    FX-6100(FD6100WMW6KGU),3.3GHz,6C,95W,rev.B2G,AM3+ ALL 3027GO Beta support only

bios güncellemeyle desteklediği yazıyor ama beta bios sürümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skrcngz -- 19 Kasım 2014; 19:02:53 >

• ........
  • Öncelikle anakartın 3027 bios sürümü ile FX6100 işlemcisini destekliyor Windows 7 derecelendirmesi önemli değil beniö FX6300 de 7.3 ona takılma elindeki işlemci ney anlayamadım ama ekran kartın ile FX6100 iyi ikili olurlar
    İşlemci desteğine buradan bakabilirsin
    http://www.asus.com/tr/Motherboards/M4A89GTD_PROUSB3/HelpDesk_CPU/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 19 Kasım 2014; 18:38:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Öncelikle anakartın 3027 bios sürümü ile FX6100 işlemcisini destekliyor Windows 7 derecelendirmesi önemli değil beniö FX6300 de 7.3 ona takılma elindeki işlemci ney anlayamadım ama ekran kartın ile FX6100 iyi ikili olurlar
    İşlemci desteğine buradan bakabilirsin
    http://www.asus.com/tr/Motherboards/M4A89GTD_PROUSB3/HelpDesk_CPU/

işlemcimi yazarken küçük bi sorun olmuş :) düzelttim, AMD Phenom XII işlemcim var, biraz eski bi işlemci ama iyi işler görüyor hala.

• skrcngz S kullanıcısına yanıt
    Anakartın phenom x6 1090t-1100t destekliyorsa 2.elden 200-220 tlye almaya bak daha iyi olur fx6100 den

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • skrcngz S kullanıcısına yanıt
    Hala iş görür diyorsan bence kalsın oyunlarda filan sorun olmuyorsa idare eder bir süre daha ileride hem anakart hemde işlemci alabilirsin şuan tek işlemci almak yerine
  • quote:

Orijinalden alıntı: skrcngz

AMD Phenom XII 3.2GHz Socket AM3
    ASUS M4A89GTD PRO/USB3
    GSKILL 8 GB (4x2) CL7
    TEAM XS3 120 GB SSD
    İŞLEMCİ SOĞUTUCU OLARAK, YAKLAŞIK 5 YIL ÖNCE 150 LİRA BİR FİYATA ALDIĞIM THERMALTAKE MARKA İYİ BİR SOĞUTUCU VAR

bilgisayardan çokta fazla anlamayarak bu sistemi 4-5 yıl önce toplamıştım, tabi sonradan parça değişiklikleri oldu. bu sistemde en zayıf halka işlemci sanırım, çünkü 5 yıl önce aldığım gibi kullanıyorum. yalnız bu işlemci sanırım orjinalinde 2 çekirdekli ama işlemci ve anakartın çekirdek açma özelliklerinden dolayı 4 çekirdek olarak sorunsuz bir şekilde 4-5 yıldır çalışıyor, (çekirdek açma işi ve açılan çekirdeklerin sorunsuz çalışma durumu biraz şansmış, bunuda sonradan öğrendim, sanırım şanslıyım.) 3.2 ghz olan bu işlemciyi AMD CATALYST CONTROL CENTER aracılığı ile 3.7 ghz de yine sorunsuz olarak çalıştırıyorum uzun zamandır. windows 7 sistem derecelendirmesinde işlemci 7.3 puan alıyor, ramler 7.4, diğerleri 7.9 alıyor.

şimdi benim asıl sormak istediğim, kullandığım anakartım, fx6 6100 (AMD FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Cache 32nm) işlemciyi desteklermi, alırsam şu anki kullandığım işlemcide ne kadar farklı olur, performans artısı olurmu. vatanbilgisayar fx6 nın yorumlar sayfasında fx6nın sistem derecelendirme puanının 7.2 ve 7.3 olduğunu yazan iki kişiye rastladım. yani benim x2 işlemcimle aynı puanı almış. sistem derecelendirme ne kadar güvenilirdir, iki işlemci arasında mantıken performans farkı olması gerekirken puanları neden aynı. yani kısacası almalımıyım yoksa x2 ile devam etmelimiyim. 6100ü kullananlar yada bu konuda fikri olan arkadaşlar yazarsanız sevinirim

anakartım bu işlemciyi desteklemiyor demişti dün bir arkadaş, asus'un sitesinde şöyle birşey buldum

evet evet alınmaz çok takoz işlemci amd fx6100

mübarek beni iki sene taş gibi idare etti daha ne olsunki.. günlük 4,5 ghz bile kullandım hiç bir sıkıntı çıkarmadı..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i3 8100 için Anakart Tavsiyesi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hala iş görür diyorsan bence kalsın oyunlarda filan sorun olmuyorsa idare eder bir süre daha ileride hem anakart hemde işlemci alabilirsin şuan tek işlemci almak yerine

farcry 4 oynuyorum ayarlar high olarak ayarlı, sorun yok. amaç zaten oyun değil, ben işim gereği video çeviri (render) işleri yapıyorum, bunun için performans katkısı olurmu diye düşündüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

quote:

ASUS M4A89GTD PRO/USB3
    GSKILL 8 GB (4x2) CL7
    TEAM XS3 120 GB SSD

evet evet alınmaz çok takoz işlemci amd fx6100

mübarek beni iki sene taş gibi idare etti daha ne olsunki.. günlük 4,5 ghz bile kullandım hiç bir sıkıntı çıkarmadı..

4.5 ghz'de sorunsuz çalışıyorsa benim video render işleri için iyi bi haber bu

• quote:

quote:

farcry 4 oynuyorum ayarlar high olarak ayarlı, sorun yok. amaç zaten oyun değil, ben işim gereği video çeviri (render) işleri yapıyorum, bunun için performans katkısı olurmu diye düşündüm

Farcry 4 e i7 extreme bile yetmiyorculara gelsin bu yazı o zaman phenom x2 ile oynuyor adam :) diyorum kölesi olmus herkes teknolojinin ne gerek var ultra oynamayı ver otur high oyna çokmu fark oluyo neyse gaza geldm :)

işlemcinin x4 çekirdek açılmıyor mu denedin mi hiç? çoğu phenom x2 x4 olur çünkü benimki olmustu hemde 760g boardla voltaj vermeden :)

bu arada fx destekliyormu bilmiyorum soket beyaz... am3 ler öyle genelde ama tam bir bilgiye sahip değilim... phenom x6 da işini görür :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Farcry 4 e i7 extreme bile yetmiyorculara gelsin bu yazı o zaman phenom x2 ile oynuyor adam :) diyorum kölesi olmus herkes teknolojinin ne gerek var ultra oynamayı ver otur high oyna çokmu fark oluyo neyse gaza geldm :)

işlemcinin x4 çekirdek açılmıyor mu denedin mi hiç? çoğu phenom x2 x4 olur çünkü benimki olmustu hemde 760g boardla voltaj vermeden :)

bu arada fx destekliyormu bilmiyorum soket beyaz... am3 ler öyle genelde ama tam bir bilgiye sahip değilim... phenom x6 da işini görür :)

işlemcim zaten 4 çekirdek açılmış durumda çalışıyor, normalde 2 çekirdek 3.2 ghz olan işlemci, otomatik overclok ile 3.7te 4 çekirdek stabil çalışıyor. voltaj falan anlamıyorum uğraşmadımda zaten. amd catalyst control center'dan otomatik olarak ayarlıyor 3.7ghz'e. hatta farcry4ü ultra ayarlara bile aldım sıkıntı çıkarmadı sonra kendiliğinden default ayarlara geçti hepsini high olarak ayarladı.

bu arada anakartık fx serisinden sadece 6100Ü destekliyor o da beta bios sürümü ile. beta sürüme güvenebilirmiyim bilmiyorum

• Fantezi aramaya gerek yok bende x2 yi x4 yapıp kullandm 3.6ghz de uzunca süre fx6200 de oyun acısından fark görmedim tabi çekirdek fazlalıgı renderda onu iyi yapar ama farkı anlamak için 8350 ye geçmek lazım sana tavsiyem ikinci el 8120 işlemci bul ucuza bide güzel bi anakart al 990chipset öyle kullan elindekileride satarsan zaten işlemci parasını cıkartırsın :)
  • quote:

Fantezi aramaya gerek yok bende x2 yi x4 yapıp kullandm 3.6ghz de uzunca süre fx6200 de oyun acısından fark görmedim tabi çekirdek fazlalıgı renderda onu iyi yapar ama farkı anlamak için 8350 ye geçmek lazım sana tavsiyem ikinci el 8120 işlemci bul ucuza bide güzel bi anakart al 990chipset öyle kullan elindekileride satarsan zaten işlemci parasını cıkartırsın :)

ben zaten oyun için değilde video render işlemleri için demiştim :) acaba fx6100 overclok ile 4.5 ghz lere çıktığında render işlemlerini kısaltırmı diye düşünmüştüm. oyun çok önemli değil. ama render işlemleri uzun sürüyor biraz, amacım bunu kısaltmak. :) ama evet söylediğin mantıklı, anakartımla işlemciyi satsam işlemci parası çıkar, sadece anakart parası vermiş olurum, doğrusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skrcngz -- 20 Kasım 2014; 14:00:01 >

• Render yaparken overclock yapmamak gerekiyor dostm ufak değerlerde yapmak bi işe yaramaz 4.5 falan yaparsanda ses kayması vs olusuyor yada direk render islemi duruyor bi süre sonra önermiyorum...

8150-8350 ikilisinden biri bütçen el verirse 9370de olur açıkcası forumda ikinci elde cok ucuza satanlar var i7 ile eşdeğer render performansı alırsın hatta geçebilirsinde... anakartta 990fxa ud3 falan bulursun ikinci el tamam işte :) böyle masraf edersin ama aldığına değer... 8150-8350 + 970 board ucuz seçim 9370 +990 biraz pahalı olur ama ben burdayımda der :)
  • quote:

Render yaparken overclock yapmamak gerekiyor dostm ufak değerlerde yapmak bi işe yaramaz 4.5 falan yaparsanda ses kayması vs olusuyor yada direk render islemi duruyor bi süre sonra önermiyorum...

8150-8350 ikilisinden biri bütçen el verirse 9370de olur açıkcası forumda ikinci elde cok ucuza satanlar var i7 ile eşdeğer render performansı alırsın hatta geçebilirsinde... anakartta 990fxa ud3 falan bulursun ikinci el tamam işte :) böyle masraf edersin ama aldığına değer... 8150-8350 + 970 board ucuz seçim 9370 +990 biraz pahalı olur ama ben burdayımda der :)

dediğim gibi overclock işinden anlamam, programların yaptığı otomatik overclockla 3.7 ghz oldu, ha bunun render süresini ne kadar kısalttığını test etmedim, belki fark olmamıştır bile. ses kayması gibi sorun yaşamadım. dediğin gibi ikinci el ürünlerle bu iş daha mantıklı

• Render işlemi yaparken fark olacaktır ama değiştirmeye değecek kadar bir fark olacağını sanmam
  • quote:

ASUS M4A89GTD PRO/USB3
    GSKILL 8 GB (4x2) CL7
    TEAM XS3 120 GB SSD

ben fx6100 kullanıyorum.. sana alma derim.. fx6300 al dertten kurtul.. ufak bir o.c ile 4.5ghz de rahatlıkla kullanırsın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.