Şimdi Ara

Amd fx 6100 ve Anakart (OVERCLCOK)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart; GIGABYTE 970A-DS3P

İşlemci; AMD FX 6100 3.9 GHZ (OVERCLOCK voltage vermedim ve stock fanda 60 derece en baba GTA V Ultra ayarlar)

Ram; 4x2 8GB GSKILL RİPJAWS 1600MHZ DDR3

Ekran Kartı; ASUS ROG STRİX GTX 960 4GB 128 BİT.

Psu; GIGABYTE 550W

Kasa; EVEREST RAMPAGE 72 GAMİNG.

Arkadaşlar sorum şudur; ben 3.9 da kullnaıyom stock fanla voltaj değişmedim otomatik. fakat 4 ghzz yapınca gta v 5-10 dk oynayınca reset atıyor. Neden bilmiyorum. ben CoolerMaster Hyper T4 soğutucu almaya karar verdim. bu soğutucuyu taktıktan sonra işlemcimi en fazla kaç ghz ye kadar yükseltebiliirm ve tekrar reset atarmı? (Not 4.3 4.5 ghz için kaç voltaj arttırmam gerekiyor? Örn; 150v , 250v vs.vs. ) CEVAPLARINIZ için çok teşekkür ederim..

• rapimtracks R kullanıcısına yanıt
    buradan yazmak zor. az az artır voltajı.stok fanla o iş olmaz.
  • Bende aynı işlemci var stock voltaj stock fan ile 4 ghz stabil fazlasına ihtiyacım yok. Ekran kartım eski 9 yıllık hd2400 pro. Yeni ekran kartına bütçeden dolayı erteledim. R9 380 düşünüyorum GTX960'ın AMD muadili işlemci darboğaz yapıyor mu 960'ta? Asıl konuya gelirsek sıcaklık 60 iyi. Benimde öyle 4 ghz CS:GO 2-3 saat oynamada max 50 derece gördüm. Tabi ekran kartım sağ olsun en düşükte oynuyorum o sebepten tam zorlanmıyor işlemci.Prime95'de 5.çekirdek hata veriyor onun dışında yarım saatlik testte max 68'i gördü yani daha yolu var ama benim ihtiyacım yok. Belki ekran kartı için ihtiyaç olabilir.(Sizin sebebiniz de bu galiba.) Bilirsiniz her işlemci farklıdır. Kapasitesi farklıdır. Isınması farklıdır. Overclok yeteneği farklıdır. Benimkinde 4 ghz sonrası voltaj istiyor sizinki 3.9 sonrası. Denemek amaçlı 4.3 ghz 1.390 voltaj denedim;Prime95 testinde ekran donup kalıyor. Ancak 3 gün kullandım. Oyun oynadım. Render aldım. Sorun yok. Maalesef sıcaklığı ölçmedim ancak her hangi bir sorun yaşamadım 3.3 ile 4.3 arasında sanki yeni pc almışcasına fark var. 4 ile 4.3 arasında pek fark göremediğim için ihtiyaç duymadım. Dediğim gibi 4.3 ghz 1.39 voltaj ile deneyebilirsiniz. Ultra ayarlarda GTA 5'te test etin test programlarından geçmesi mümkün olmuyor 4ghz sonrasında. 4.1 bile olsa geçmiyor. İyi ovarloklar :)

• Sağolasın hocam, fx 6100 +200 voltage ve 4.5 ghz de kullanıyorum. Soğutucu cooler master hyper 103 ultra ayarlar gta v 60-65 fps ve max derece 43-46 çok şükür :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapimtracks

Sağolasın hocam, fx 6100 +200 voltage ve 4.5 ghz de kullanıyorum. Soğutucu cooler master hyper 103 ultra ayarlar gta v 60-65 fps ve max derece 43-46 çok şükür :)

5.0ghz görebilir tabi sıcaklıklar 65-70 gibi gezer. 70 i geçmedikçe sıkıntı yok. İsterseniz deneyin. "Ben işlemcinin yarı fiyatına fan almayı mantıklı bulmuyorum yok mu bunun ekonomiği?" Diye düşünürken bu kadar fark yaratabileceği aklıma gelmezdi. Tecrübesizlik diyelim. Peki ekran kartına darboğaz yapıyor mu işlemci? Yada şöyle sorayım;3.3 ghz ile 4.5 ghz arasındaki FPS farkı ne kadar?
  • 20 fps diyebiliriz. 3.3 ghz de yollar felan biraz daha geç yükleniyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapimtracks

20 fps diyebiliriz. 3.3 ghz de yollar felan biraz daha geç yükleniyordu.

Ciddi bir fark sanırım ekonomik bie fan alıp 4.5 ghz oc yapmam gerekecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.