Şimdi Ara

amd fx 6300 işlemcime overclock yaptım acil bi bakarmısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkese merhaba amd fx 6300 işlemcime 4.43 ghz frekansına overclock yaptım aslında overclock işindinden anladığım pek sayılmaz biraz çekinerek yaptım neyse arkadaşlar sizce yaptığım overcloc'ta yanlış yaptığım birşey varmı gerçi şu zamana kadar bir sıkıntı görmedim aıda 64 test programıyla çalıştırdım max 50 . 53 civarı sıcaklık değerini gördüm sizce normalmi işlemcinin üzerinde xıgmatek s 1284 f işlemci soğutucusu var kısaca yorumlarınızı bekliyorum not: ekran kartı amd asus r9 290
     amd fx 6300 işlemcime overclock yaptım acil bi bakarmısınız amd fx 6300 işlemcime overclock yaptım acil bi bakarmısınız amd fx 6300 işlemcime overclock yaptım acil bi bakarmısınız amd fx 6300 işlemcime overclock yaptım acil bi bakarmısınız

• Ben fx6300'ü 4.4ghz hızında 1.375***** voltaj ile kullanıyordum.

Burada fx6300 'ün stabil overclock değerlerini paylaştığım konum var bakabilirsiniz:
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=82524307&p=1#82524307

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    ilk önce yorum yaptığınız için teşekkürler paylaştığınız değerlere baktım fakat benim anakart gıgabyte 990XA-UD3 gıgabyte daki seçenekler farklı gibi sizce yaptığım overclockta yanlış yaptığım bir şey veya açmadığım ayar varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keremymz -- 11 Ağustos 2015; 21:10:19 >
  • Load Line control ayarını ultra high değil de "normal" gibi bir değere getirin, o sanırım nokta atışı yapmaya yarıyor. Önce o değer normal ayardayken stabil olmasını sağlayın onu sonra yükseltirsiniz. Spread spectrum ile ilgili ayarların kapalı olması gerekiyordu diye hatırlıyorum. Benim de yanımda pc yok oyüzden aklımda kalan şekilde yazayım. Cpu/nb kalibrasyon ayarlarını enable yapın

hocam load line controlu normal yapıcamda dediğin cpu/nb ayarını enable yapmam sence normalmi çünkü +0.050v ye ayarladım yani bilmiyorumda enablemi olsun.
  • Nasıl yani dediğinizi tam olarak anlamadım. +0.050v ile ne ilgisi var ki? Bende 970 çipset anakart var, 990 çipsetlerde daha detaylı ayarlar var onlar hakkında benim de pek bilgim yok.

hocam senin dediğin cpu/np ayarı enable olsun demiştinya resimlere bakarsan dediğin ayarda +0.050v değeri var onun için diyorum
  • Sizin anakart farklı, yorum yapıp yanlış yönlendirmek istemem, bilen arkadaşlar yardımcı olsun. Dediğim gibi bir ayar vardı benim anakartta onu enable edince stabil çalışıyordu onun için yazdım.

hocam yorumların için teşekkürler acaba başka tanıdığınız kişileri bana yönlendirebilirmisiniz? onlarda bi yardımcı olsa çünkü r9 290 ile darboğaz oluyor hissi veriyor yardım eden olursa iyi olur
  • Donanımcı Baba forumda "metin abi" nickli bir kullanıcı var. O size yardımcı olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.