Şimdi Ara

Amd Fx-8320 5GHz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: atabay59

msi 990fxa-gd65 imzamda da diğer bilgiler var, şimdi denedim sadece bu voltajda stabil oluyor, araştırdım en fazla voltaj veren benim galiba :D
    sıcaklık değerlerim iyi 10 dk prime95 68-70 derece, ve en son voltaj bu anakart biosunda fazlası yok 4 çekirdek iptal ettiğimde 4.8 ghz prime 95 sorun olmuyor ama 4 çekirdekten vazgeçmem yüzde 4 overloc için

msi in bu anakartı için sınır diyolardı. daha fazla voltaj vermemiyormus ve anakart artık sınırlarına dayanmıs diyebilirim.zira vrm soğutucusu bana göre yetersiz
  • Darkknight02 kullanıcısına yanıt
    evet sınır bu, overloc maceramda sonlandı, peki biosta cpu voltaj 1.560 veriyorum ama neden cpu-z programında 1.536 gözüküyor onu çözemedim
    ama cpu-z de 1550v gözüktüğü zaman çok ısınma oluyormuş bide sıvı soğutmayla uğraşamam 4.6 devam
  • quote:

aslında 4.8 de yapabiliyorum 2 çekirdeği iptal edip, aidata sorunyok oyunlardada sorun yok sadece prime95 donuyor, ilerde oyunlardada donar ve vazgeçtim
    4.6 da ise prime 95 dahil bütün testleri geçiyorum, soğutucun güzel ben coller master 212x kullanıyorum prime 15 dk 65 derece normal kullanımda max 55 derece, voltaja gelince 1.536 veriyorum ama düşüreceğim siz kaç v veriyorsunuz, bu arada biosta 1.560v veriyorum ama windows ta msi centerde 1.536 gözüküyor onu çözemedim

hocam 4.6 için 1.560 v çok fazla. ben 4.6 için 1.44 v cpu voltaj verip , llc yi de High yapıyorum bu kadar başka bi ayar yok. LLC yi kesinlikle HIGH yap yoksa vdroop yersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 21 Aralık 2013; 19:26:08 >
  • öncelikle yardımcı olduğun için tşk, benim anakartım msi imzamda yazıyor belki msi böyledir, dediğiniz LLC terimi biosumun hiç bi yerinde geçmiyor
    vdroop olursa ne olur, vdroop nedir
    4ghz standart 1.408v...
    4.4 oto overlock biosta baktım 1.499v ama windowsta cpuz la baktığımda 4.36v gözüküyor
    4.6 için biosta 1.566v veriyorum windows cpuz da 1.536v gözükuyor
    bunlarda resimler yorumlarını bekliyorum
     Amd Fx-8320 5GHz
     Amd Fx-8320 5GHz
     Amd Fx-8320 5GHz

Amd Fx-8320 5GHz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabay59 -- 21 Aralık 2013; 22:37:28 >

• THEKNIGHT kullanıcısına yanıt
    bu da test puanlar nasıl hocam
     Amd Fx-8320 5GHz
    resimler attım hocam görüşlerinizi bekliyorum
  • quote:

resimler attım hocam görüşlerinizi bekliyorum

Voltajı 1.47 gibi stabil bir değere düşür.Zira verdiğin voltaj fazla ve 1.550 v geçmemeni öneririm.
    core c6 state yide kapatırsanız çekirdek devamlı olarak uyku veya tasarruf moduna girmeden sürekli olarak çalısır.ayrıca anakarttan kaynaklı bir vdrop olayı var. ama bütün anakartlarda bu durum mevcut.
    core c6 yı da kapattım, yanlız şunu söyleyeyim cpu-z de 1.536 gözüküyor sıcaklık maximun 74 derece,
    yardımlarınız için tşk
  • 1.520 bile olmuyor :D
  • quote:

1.520 bile olmuyor :D

cpu-nb ye voltaj ver,Auto bırakmışsın. Ne yazarsa ,üzerine bi + 0.1 ekle.
    işlemciyi az düşür.1.5 ten fazla olmasın.
  • kardeş olmuyor sadece bu ayar oluyor, sıcaklıklar normal
    sadece aidata da Aux değeri fazla gözüküyor 78 derece oluyor, kasa bileşenlerine elimi değdirdiğimde anakart üzerindeki soğutucu eksoz fan tarafındaki ısı
    biraz fazla :D ghz ve cpu volt düşürmem gerekirmi
  • quote:

kardeş olmuyor sadece bu ayar oluyor, sıcaklıklar normal
    sadece aidata da Aux değeri fazla gözüküyor 78 derece oluyor, kasa bileşenlerine elimi değdirdiğimde anakart üzerindeki soğutucu eksoz fan tarafındaki ısı
    biraz fazla :D ghz ve cpu volt düşürmem gerekirmi

işlemci takoz heralde :D artık son çare
    ama benim verdiğim voltajle yanması gerekirdi, demekki sorun yok :D:
  • quote:

ama benim verdiğim voltajle yanması gerekirdi, demekki sorun yok :D:

yok ben işin şakaya vurdum.En stabil böyleyse mecbur kullancan :D .
  • benim 8320 4.7 stabil 1.4375 de kullanıyorum daha üstü fazla ısınıyor nede olsa hava ile soğtuyoruz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.