Şimdi Ara

AMD fx 8320 fan sesi Uçak motoru gibi...YARDIM LAZIM.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşin ehli abilerim merhaba, 5 gün önce vatandan kasa topladım MSİ 970A-G43 anakart + fx 8320 işlemci + Cooler master Haf 912 750 watt kasa...

Sizinde bildiğiniz gibi HAf 912 içinde 3 adet fan var.....Buna rağmen başlıkta söylediğim gibi stok fan sesi çok fazla kasa havalanacak gibi fan sesi geliyor....Forumda 8320 stok fanının cok sesli olduğu ile ilgili yazılar var ama farklı bişey sormak istiyorum.....

PC yi ilk actığım andan itibaren stok fan son hızda calısıyor....pc acılır acılmaz msi ın kontrol center programını acıyorum fan % 100 rpm si ise 6200 6300 civarlarında sürekli olarak...İşlemci sıcaklığı boşta 55 derece yükte 66 larda geziyor...çok fazla değilmi..kasayı vatandan aldım onlar topladı..termal macundan olabilirmi..ben toplarken termal macun filan almadım..acaba onlar toplarken macun sürmüşlermidir yoksa biz yanında satın almayınca onlar kasayı toplarken sürmüyorlarmı.....

Fan sesini ne yapmam lazım...konyadayım hava on gündür cok sıcak..işlemciye oc yapmadım...

Fan hızını düsürmek mantıklımıdır

Termal macun sürülmediyse eğer sürünce ses, fan hızı ve işlemci sıcaklığı azalırmı...Yada termal macun sürüldükten sonra fan hızını biostan biraz düsürebilirmiyiz

Kasadaki diğer fanların hızlarındaki değişiklik yapılabiliyormu..yapılırsa faydası olurmu

İşlemciye iyi bi soğutucu mu almak gerekir....Eğer soğutucu almak gerekirse Fiyatı uygun iyi soğutan ve az sesli fan önerilerinizi bekliyorum..PC ye cok para harcadığım icin yeni bi soğutucu alma fikrini en sona bırakmak daha mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: m_akifd

İşin ehli abilerim merhaba, 5 gün önce vatandan kasa topladım MSİ 970A-G43 anakart + fx 8320 işlemci + Cooler master Haf 912 750 watt kasa...

Sizinde bildiğiniz gibi HAf 912 içinde 3 adet fan var.....Buna rağmen başlıkta söylediğim gibi stok fan sesi çok fazla kasa havalanacak gibi fan sesi geliyor....Forumda 8320 stok fanının cok sesli olduğu ile ilgili yazılar var ama farklı bişey sormak istiyorum.....

PC yi ilk actığım andan itibaren stok fan son hızda calısıyor....pc acılır acılmaz msi ın kontrol center programını acıyorum fan % 100 rpm si ise 6200 6300 civarlarında sürekli olarak...İşlemci sıcaklığı boşta 55 derece yükte 66 larda geziyor...çok fazla değilmi..kasayı vatandan aldım onlar topladı..termal macundan olabilirmi..ben toplarken termal macun filan almadım..acaba onlar toplarken macun sürmüşlermidir yoksa biz yanında satın almayınca onlar kasayı toplarken sürmüyorlarmı.....

Fan sesini ne yapmam lazım...konyadayım hava on gündür cok sıcak..işlemciye oc yapmadım...

Fan hızını düsürmek mantıklımıdır

Termal macun sürülmediyse eğer sürünce ses, fan hızı ve işlemci sıcaklığı azalırmı...Yada termal macun sürüldükten sonra fan hızını biostan biraz düsürebilirmiyiz

Kasadaki diğer fanların hızlarındaki değişiklik yapılabiliyormu..yapılırsa faydası olurmu

İşlemciye iyi bi soğutucu mu almak gerekir....Eğer soğutucu almak gerekirse Fiyatı uygun iyi soğutan ve az sesli fan önerilerinizi bekliyorum..PC ye cok para harcadığım icin yeni bi soğutucu alma fikrini en sona bırakmak daha mantıklı

Yüksek ihtimalle termal sürülmemiş. Geri götürüp söyleyebilirsin

Fan hızınıda madem cpu 66-67 lere çıkıyor , düşürmeni önermem ama sesten kurtulmak istiyorsan bios u kurcalamana gerek yok hocam , intel xtu programını yükle hem frekansı hem fanı ayarlayabilirsin ama fan %100 çalışıyorsa bir sebebi vardır öncelik kesinlikle gidip durumu anlatmak

• m_akifd M kullanıcısına yanıt
    Bu sıcakta o değerler normal.

Aynı işlemciye sahibim ve evet stok fanı çok iyi değil. 2 yıl önce almıştım. İlk başlarda fena değildi ama şimdiler de sesinden baya rahatsız oluyorum.

Bir ara kasa çalışırken içini açıp sesin kaynağını bulmaya çalıştım. Ses direkt cpu fandan geliyordu. Çalışırken elimle bir durdurum fanı bütün ses bir anda gitti kasa da tık yok. :D

Uygun bir zamanda fanı değiştirmeyi düşünüyorum.

Senin fan sesi nasıl bilmiyorum ama sıcak olduğu için normalden daha fazla ses gelecektir fandan. Sonbahar ve kış ayları bu kadar ses gelmiyor benim fandan.

Termal macundan şüpheleniyorsan, birazda anlıyorsan işlemci fanını kopmle sök metal kısmın altına veya işlemcinin üstüne bak macun var mı diye.

Fan hızlarını sormuşsun. Msi'nin ana kartıyla gelen yazılımlarda öyle bir özellik var mı bilmiyorum ama benim asus anakartın yazılımı sayesinde işlemci fanı dahil kasa içinde bulunan bütün fanların hızlarını istediğim şekilde kontrol ediyorum. İşlemci fanı aşırı hızlı dönmeye başladığından hızı biraz düşürüyorum tabi ona oranla sıcaklık artıyor.

• termal macun sürülünce sıcaklık su anki yaz sıcaklıklarında kaclarda gezer acaba..sesi azaltmak için ne yapılabilir
    Termal macun sürülünce öyle muazzam miktarda ısı sıcaklığını düşürecek diye bir şey yok. Bilgisayarını kasan bir oyunda cpu sıcaklık değeri 60-70 derecelere kadar çıkabilir.

Eğer stok fan başından beri kalitesiz ise yapılacak pek bir şey yok. Stok fandaki sesin kaynağı tam olarak nereden geliyor onu bir belirlemek lazım. Fanın kanatları mı sorunlu yoksa döndürme kısmında mı sorun var?

Eğer kanatlarda sorun varsa değişmekten başka çaren yok. Eğer döndürme kısmında ise o kısmı yağlayıp daha rahat döndürmesini sağlayıp sesi azaltmaya çalışabilirsin. Tabi bunları yapabilirsen yap yapamıyorsan teknik servise götür onlar yağlasın.

Bir önceki mesajımda yazmıştım bir de;

Termal macunun sürülüp sürülmediğini kontrol ettin mi? Sürülmediyse onu sürdürüp fan sesini biraz daha düşürebilirsin.

• fan sesinin nereden kaynaklandığını tam bende bilmiyorum cok inceledim çözemedim...pc nin power tusun bi basıyorum sonra hurrrraaaa işlemci fanı tarih yazmaya başlıyo.....fanda hırıltı sürtme takılma gibi bi ses yok anladığım kadarıyla....fan 6300 rpm de calısıyor ve cok hızlı calıstığı icin bu kadar ses var heralde.....

sökme takma tamir işlerinden iyi anlarım ama pc yi alalı 5 gün oldu sıkıntı olurmukine acaba diye şeediyorum biraz....

eğer değiştirmem gerekirse hesaplı iyi soğutma yapan f/p ürünü bir kac tane fan modeli önerebilirmisiniz
  • is yerinde olduğum icin kasayı kontrol edemedim eve gidince macununa bakarım
  • Kasa cooler master haf 912 ve içerisinde üç adet fan mevcut ve bildiğim kadarıyla kasa soğutma ve hava sirkülasyon olarak başarılı.....bunlarıda göz önüne alarak işlemci soğutucusu önerebilirmisiniz
  • bende de fx 8350 var. oyunlarda en fazla 65-67 dereceyi görüyor. boştayken 36-40 derece arası ama pc ilk açılıştan itibaren işlemcinin fanı resmen çığlık atıyor. ben çözümü speedfan'd buldum. bakıyorum sıcaklık değerine normal düşüyorum hızını %50'ye ses kesiliyor. Oyunlara girince de %50 olmasına rağmen ısı arttığı için fan kendini hızlandırıyor. ama sanırım temelli kurtulmak icin bu problemden güzel bi işlemci soğutucu almak lazım cooler master hyper t4 düşünüyorum ben.

soğutucu almak lazım diyorum cünkü ben işlemciyi alırken çalıştıgım yerdeki bilgi işlemde çalışan arkadaşlar aldıgım işlemci güzel fakat birlikte gelen sogutucu ve fan cok yetersiz gürültü cok olur demişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puLAs -- 31 Temmuz 2015; 15:29:40 >
  • bosştayken 36 40 derece fena değil gibi benim işlemciye göre...ben pc acılır acılmaz aida64 ü acıyorum 53 derece filan gösteriyo...daha sonra masaüstündeyken 55 lerde gösteriyo....shadow of mordor, son of rome ,cod ghosts gibi oyunlarda ulrtada 66 yı gecmedi

http://www.hepsiburada.com/akasa-venom-amd-am2-am3-fm1-intel-lga-775-1156-1366-2011-islemci-sogutucusu-ak-ccx-4002hp-p-BD100258?wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=COLfjbC8hccCFWsUwwod850IsA

bu soğutucu fena değil gibi...fiyatına göre performansı ve sesi nasıldır acaba

Sen birde arkadaşların dediği gibi cpu fan hızını kontrol eden bir yazılım indir.

Fan hızın %50'lere kadar düşür. Biraz zaman geçtikten sonra İşlemci sıcaklığını kontrol et. Eğer aşırı bir ısınma varsa fan hızını eskisine getirirsin.

Bundan sonrada iyi bir işlemci fanı bakarız nette arkadaşım sana.

Şimdilik parasız çözümleri deneyelim biraz.

Benim işlemci ve diğer fanlar asusun fan kontrol programı ile belli bir ayardalar. Ben o programa girip işlemci fanının ayarını kaldırdığım da işlemci fanı bildiğin araba motoru gibi çalışıyor ve aşırı ses yapıyor.

Standart, turbo, quiet gibi seçenekler var bende. Standart ayarda normal ses yapıyor. Quiet'e aldığımda çok sessiz ama sıcaklık biraz artıyor. Turbo yaptığımda baya sesyapıyor ama ayarı iptal ettiğimde yukarıda dediğim gibi araba motoru gibi ses yapıyor.
  • eyvallah ustam...altıda eve gidince bi fanı söküp bakıyım termal macunu ne alemde...kasayada o kadar para vermiştim hava sirkülasyonu iyi diyee...adamlar 600 liralık işlemci yapıyo 3 liralık fan koyuyor arkedeş...dediğiniz programları deneyip bakıcam artık ....sağolun
  • abicim dün inceledim termal macuın sürülmüş fan ayarını msi ın control center programından yaptım..cooler masterın kasa üstündeki büyük fanı 500 lerdeydi max yaptım 800 rpm de dönüyo..işlemci fanını da smart fan kontrol diye bişe var onu etkinleştirince de 4000 lerde geziyo ses ciddi şekilde azaldı ve işlemci sıcaklığında ilginçtirki bi oynama olmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.