Şimdi Ara

Amd fx 8350 işlemci ısısı hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aynı soğtucunun benzeri var bende 60 derece üstünü görmedim ben cool and quite açıktubo core 4.6 ya ayarlanmış vaziyette. oyunde test etmedim ama 10 saat süren ve sürekliş işlemci nin tüm corelerinin %100 olduğu renderler alırım .

ya kasanın hava akışında sorun var ya kasanın yeri dolayısı ile ısı ortamdan uzaklaşamayıp geri kasaya emilip iç ısı artıyor, ya da termal macunda veya montajda sıkıntı var.
  • Bende ayni islemciyi kullaniyorum yuk altinda max 60 derece oluyor ismi ise zalman gnps11x performa

Bir bak derim acik camli kullanacaksanda cok sexy duruyor kafam kadar sogutucu blogu var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stok fan kullanıyorum bugüne kadar gördüğüm max sıcaklık 60 derece

o kasanın aynısı bendede var

mümkünse üst kısmına 2 yan kısmına 1 fan ekleyin derim. hava sirkülasyon açısından iyi olur.

başka bi sorun vardır. ark.ların dediği gibi macun ya da montaj da
  • Bendede 8350 var sıvı sogutma ile kullanıyorum sistem boştayken 31-34 arası değişiyor full crysis 3 oynarken işlemdi max 46 derece .prime la yük testinde iste en fazla 55 derece oluyor işlemcinin ısısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rdmzcn

Bencede başka bi sorun var. Ben stok fanla kullanıyorum. İnternet, müzik, film vb işlerde 18-25 derece arası. Saatlerce grid2 Yada most wanted 2 oynuyorum maksimum 45 derece. Aslında şimdi dikkatimi çekti, sesi olmasa benim stok fanda iyiymiş.

millet sıvı soğutma ile 31-34 yazmış bu adam stok fanla 18 derece dio :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamolsunbolubeyine

quote:

Bencede başka bi sorun var. Ben stok fanla kullanıyorum. İnternet, müzik, film vb işlerde 18-25 derece arası. Saatlerce grid2 Yada most wanted 2 oynuyorum maksimum 45 derece. Aslında şimdi dikkatimi çekti, sesi olmasa benim stok fanda iyiymiş.

Sıvı soğutma kullanan arkadaş muhakkak oc yapmıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: BloodyShift

quote:

Orijinalden alıntı: selamolsunbolubeyine

quote:

Sıvı soğutma kullanan arkadaş muhakkak oc yapmıştır

O overclock yapmış mıdır yapmamış mıdır bilmem ama bu arkadaş fena sallamış :D

herkes 60 ı görmüş bu adam 45 i geçmio dio :D tabi antartikada yaşıo da olabilir :D

• 8350 sistem ilk açıldıktan sonra core lar 18-20 gösterbiliyor default fanda,fakat oyun vs. olduktan sonra 60-70 çok rahat çıkıyor.Tabi uçak gibi ses çıkartıyor bu sırada.Ben kendi 8350 mi akasa voodo ve custom sıvı soğutmayla kullandım.Akasa 4.8 de en fazla 65C görürken custom tabiki 45C geçmedi.Şimdi CPU sıcaklığını ölçerken masaüstündeki sıcaklıkları karşılaştırmak çok saçma,görelim default fan kullanarak bir video yu encode etsinler bakalım 45dk kaç derece oluyor.Sıvı soğutmada masa üstü sıcaklıkları genelde hava soğutmaya göre 3-5C fazla olabiliyor,yük altında sıvı soğutmanın avantajı daha iyi gözlemlenir.
  • Bende aynı fanı kullanıyorum işlemcim de fx8230 yük altında 51 derece felan ..
  • ben amd phenom II X6 1055T kullanıyorum battlfield ultra ayarlarda işlemci 75i görüyor en fazla üstelik stock fan mevcut üzerinde bu değerler nasıl iyi mi ayrıca ekran kartım hd 6850 de 75 derecede anakart sıcaklığı 52 derecelere çıkınca korkuyorum hani soğutucusu falan yok heatsinkler eriyecek diye korkuyorum hddler 35-40 arası gidip geliyor boşta 30-33 arası
  • quote:

Orijinalden alıntı: samederdeger

ben amd phenom II X6 1055T kullanıyorum battlfield ultra ayarlarda işlemci 75i görüyor en fazla üstelik stock fan mevcut üzerinde bu değerler nasıl iyi mi ayrıca ekran kartım hd 6850 de 75 derecede anakart sıcaklığı 52 derecelere çıkınca korkuyorum hani soğutucusu falan yok heatsinkler eriyecek diye korkuyorum hddler 35-40 arası gidip geliyor boşta 30-33 arası

İyi değil.En son ne zaman kasanın içini temizlediniz ve macun değiştirdiniz?

Eğer iş görsün yeter derseniz http://www.vatanbilgisayar.com/powerful-thermal-macun.html

Performanslı olsun derseniz bu da Türkiyede satılan en iyi macunlardan http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2159

• daha 4 ay oldu en fazla macun temizlemiştim ama tozlanmış olabilir.Peki benim işlemci kaç dereceye kadar dayanır ? ayrıca anakart 52 derece değil o da 70lerde çok korkuyorum anakarttan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

AMD 32nm'lik üretim teknolojisi ile hala 125 watt'lık TDP sorununu aşamıyor. Bu durumun, hem yüksek elektrik tüketimi hemde yüksek ısı olarak kullanıcıya yansıması hiç de hoş değil. Özellikle günlük kullanımlar sırasında işlemci ile birlikte verilen referans tasarım soğutucunun yetersizliği ve yüksek gürültüsü can sıkıcı bir durum.
    http://www.pclabs.com.tr/2012/11/25/amd-fx-8350-incelemesi/6/

Stok soğutucu intelinkine göre çok çok daha iyi soğutuyor tek sorun fan küçük olduğundan 7000 gibi muazzam devirlere çıkıyor ve haliyle gürültü yapıyor bu kadar basit

• Biz daha stokla 65 C geçemiyoruz 80 derece nedir termal macun iyi sürülmemiştir bence
  • quote:

şu sıcaklıkları verip kabarırken oda sıcaklığını yada ortam sıcaklığınıda yazın lütfen artık , bendede şuanda boşta böyle gidip stok fan mı alayım?
     Amd fx 8350 işlemci ısısı hakkında

• 8320 4.3ghz'de yük altında 1.392v'da çalışıyo BF3 Ultra'da Hyper 212 Evo ile kasanın kapağı kapalıysa 70'i görüyo rahat

• quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

quote:

şu sıcaklıkları verip kabarırken oda sıcaklığını yada ortam sıcaklığınıda yazın lütfen artık , bendede şuanda boşta böyle gidip stok fan mı alayım?
     Amd fx 8350 işlemci ısısı hakkında

+1 hocam aynen katiliyorum sicaklik goreceli bir kavram. Izmir gibi bir yerde ben kendimi serinletemiyor sicaktan bunaliyorken islemci 70 dereceye cikmis kim takar bu durumu oysa bir ic anadoluda ankara yozgat kayseri cevresinde yeri geliyor yorgansiz yatamiyorsunuz, 10 derecelere kadar dusuyor sicaklik yaz mevsimine ragmen. Lutfen nerede hangi kosullarda kac derecelik ortam sicakliginda bu degerleri aliyorsunuz belirtmenizde fayda var.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.