Şimdi Ara

Amd fx 8350 işlemci ısısı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal masaüstünde hiçbir uygulama açık değilken işlemci ısısı 20-25 arası gezio.

battlefield 3 de ayarları Ultra(4x MSAA, 16x af, 1920*1080) yapıp oynamaya başlayınca işlemci ısısı 80 civarında gezio. Sizce bu normal mi?

İşlemci soğutucusu :http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-cnps11x-performa-cnps11x-performa-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=63144

kasa:http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/corsair-cc-9011011-750cx-carbide-serisi%E2%84%A2-400r-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63473

kasanın ön panelinde 2 tane fan var bi tane de arkada var.

Sıvı soğutma falan mı almam gerekiyo ya da kasanın yan tarafına 2 tane daha fan mı taksam? Kasaya fan takmak pek içimden gelmio. şu an zaten kasanın fanları en yüksek devirde çalışıo ve yeteri kadar ses çıkartıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCXXXX -- 19 Haziran 2013; 9:46:22 >

• MCXXXX M kullanıcısına yanıt
    Hangi kasayı kullanıyorsunuz ?

Stok fan olsa normal derdim de, harici 120cm fanlı soğutma için 80 çok yüksek.

Montaj esnasında Termal Macun sürdünüz mü ? Sürdüyseniz montajda hata olabilir, yani İşlemciye temas tam olmayabilir kontrol edin.
    Hocam montajda hata vardır ya da macun kurumuştur. O soğutucuyla ve o kasayla 80 derece olması çok zor. Tozları temizleyin. Soğutucuyu söküp altına bakın. Eğer macun sürmemişseniz sürün. Macun varsa olan macunu temizleyip kaliteli bir macun sürün. Soğutucuyu sökerken dikkatli olun. İlk önce işlemciyi biraz ısıtın. 70-80 derece yeter sanırım. İsterseniz fanı durdurarak ısınmayı hızlandırabilirsiniz. O sıcaklığa çıktığında bilgisayarı kapatın. Bilgisayarın fişini çekin. Soğutucunun kilit mekanizmasını açın. Ardından soğutucuyu biraz kendinize çekerek biraz da kendi ekseni etrafında hafif hafif döndürerek çıkarın. Bunu yapmazsanız termal macun katılaşmış olabileceği için soğutucu yerinden kolay kolay çıkmayabilir. Çıksa da işlemci soğutucuya yapışık halde soketten çıkıp gelebilir ki bu da işlemcinin pinlerine zarar verebilir. Daha sonra alkol ya da kolonyalı bir mendille işlemci ve bloktaki termal macunu temizleyin. Su iş görmüyor. Termal macundan kurtulduktan sonra işlemciyi tekrar takın. Üzerine ince bir tabaka halinde termal macun sürüp (macunu eski kredi kartı gibi bir şeyle yayabilirsiniz.) soğutucuyu monte edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Hocam montajda hata vardır ya da macun kurumuştur. O soğutucuyla ve o kasayla 80 derece olması çok zor. Tozları temizleyin. Soğutucuyu söküp altına bakın. Eğer macun sürmemişseniz sürün. Macun varsa olan macunu temizleyip kaliteli bir macun sürün. Soğutucuyu sökerken dikkatli olun. İlk önce işlemciyi biraz ısıtın. 70-80 derece yeter sanırım. İsterseniz fanı durdurarak ısınmayı hızlandırabilirsiniz. O sıcaklığa çıktığında bilgisayarı kapatın. Bilgisayarın fişini çekin. Soğutucunun kilit mekanizmasını açın. Ardından soğutucuyu biraz kendinize çekerek biraz da kendi ekseni etrafında hafif hafif döndürerek çıkarın. Bunu yapmazsanız termal macun katılaşmış olabileceği için soğutucu yerinden kolay kolay çıkmayabilir. Çıksa da işlemci soğutucuya yapışık halde soketten çıkıp gelebilir ki bu da işlemcinin pinlerine zarar verebilir. Daha sonra alkol ya da kolonyalı bir mendille işlemci ve bloktaki termal macunu temizleyin. Su iş görmüyor. Termal macundan kurtulduktan sonra işlemciyi tekrar takın. Üzerine ince bir tabaka halinde termal macun sürüp (macunu eski kredi kartı gibi bir şeyle yayabilirsiniz.) soğutucuyu monte edin.

+1

• quote:

Bilgisayarı vatan bilgisayardan almıştım 3 hafta önce falan. montajı falan onlar yaptı o yüzden termal macun sürüp sürmediklerini bile bilmiyorum. Bilgisayarı yeni aldığım için toz falan olma şansı pek yok. Geçen akşam aynı anda 2-3 tane sistemi kasan oyun açtım bf 3 gibi sonra alt tab yaparak 15 er dk oynadım hepsinden ve işlemci sıcaklığı 82 yi gösteriyordu.

Anlamadığım şey soğutucularda problem varsa neden hiçbir uygulama açık deilken sıcaklık 25 derece civarında gezio. Bi de bu işlemcinin oyun oynarken normalde olması gereken sıcaklığı ne kadar? bazıları crysis 3 ü full ayarlarda oynuyorum 35 dereceye çıkmıyo falan yazmış.

şu an evde değilim hocam. akşam bilgisayarın kasasını açıp bi bakarım macun falan sürülmüş mü die. sıcaklıkla ilgili caps falan da atarım.

Vatan bilgisayar 3 hafta önce monte etti demişsiniz. O zaman fazla bilginiz yoksa tekrar Vatan'a götürün. Durumu söyleyin bir baksınlar bence. Tam bilmiyorsanız tehlikeli olabilir bu işlemler. Ya da çok zorlamadan yine de sökebilirsiniz.
  • quote:

Vatan bilgisayar 3 hafta önce monte etti demişsiniz. O zaman fazla bilginiz yoksa tekrar Vatan'a götürün. Durumu söyleyin bir baksınlar bence. Tam bilmiyorsanız tehlikeli olabilir bu işlemler. Ya da çok zorlamadan yine de sökebilirsiniz.

öyle yapacam sanırım ben kurcalamıyım. Hocam anladığım kadarıyla sizde fx 8350 kullanıyosunuz. Oyunlardaki işlemci ısınız kaç oluyo?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    AMD FX 8350 İŞLEMCİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam ben maalesef pek oyun oynayamadım ama arada işlemciyi Prime 95 ile ısıtıyorum. Ben Corsair H80i kullandığım için 45 derece civarı oluyor yanlış hatırlamıyorsam. Çekirdekler daha düşük oluyor genelde. Ama kışın stok soğutucuyla maksimum 62 derece gibi bir sıcaklık gördüm. Kışın da olsa oda çok soğuk olmadığı ve stok fanla 62 derece geldiği halde sizde o soğutucuyla 80 derece olması mantıklı görünmüyor.
  • o kasa ve o soğutucu ile 80 derece olması imkansız.montajda hata yapmışlardır.aynı işlemciyi benzer bir soğutucu ile kullanıyorum.%100 yük altında prime95 testinde max.49 derece.4.6ghz.oc.yaptığımda yine aynı teste max.61 derece görüyorum
  • servise yollayın 80 çok yüksek bir değer
  • işlemcini overclock yaptıysan o değerler çok da abartılacak değerler değil. ama overclock yapmadın ya da az yaptıysan ( voltajı az verdiysen ) o zaman biraz yüksek olabilir.
  • Bende haftasonu kasa topladım vatandan, daha dün kullanmaya başladım pc yi ama işlemcim boşta 35 40 derece şuanda prime95 le test ediyorum 45 dakika oldu en fazla 62 oldu, overclock falanda yapmadım.
    işlemci soğutucu:cooler master hyper 212x
    kasa: cooler master haf 912 advance(750W)
    sizce normal mi bu değerler arkadaşlar?
  • merhaba. battlefield 3'ü bütün ayarlar açıkta iken işlemci 57-58 derece oluyor benim. işlemci soğutucusu olarak hyper 212 evo kullanıyorum. sizin 80 derece biraz fazla olmuş yahu. acaba termal macun kullanıyormusun?

bu arada termal macun olarak 10 liraya çok iyi bir macun buldum, donanımhaber'de bir arkadaş bu macunun TG-1'den daha iyi olduğunu anlatmıştı. bakalım kargo'da şu anda :)

macun şu: XIGMATEK POWERFUL THERMAL MACUN (vatan'da 10 lira)
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsectKin

merhaba. battlefield 3'ü bütün ayarlar açıkta iken işlemci 57-58 derece oluyor benim. işlemci soğutucusu olarak hyper 212 evo kullanıyorum. sizin 80 derece biraz fazla olmuş yahu. acaba termal macun kullanıyormusun?

bu arada termal macun olarak 10 liraya çok iyi bir macun buldum, donanımhaber'de bir arkadaş bu macunun TG-1'den daha iyi olduğunu anlatmıştı. bakalım kargo'da şu anda :)

macun şu: XIGMATEK POWERFUL THERMAL MACUN (vatan'da 10 lira)

O macun 5 watt isil iletime sahip cogu buyuk macunda bulunmayan macunun en onemli ozelligi kalitelidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede başka bi sorun var. Ben stok fanla kullanıyorum. İnternet, müzik, film vb işlerde 18-25 derece arası. Saatlerce grid2 Yada most wanted 2 oynuyorum maksimum 45 derece. Aslında şimdi dikkatimi çekti, sesi olmasa benim stok fanda iyiymiş.

• 1 ay bile olmamış, direk vatan müşteri hizmetleri

• NeloAngelo kullanıcısına yanıt
    valla hacı anlamadım 10 lira çok ucuz geldi, hep 40-45 lira yahu kaliteli macunlar :) bakalım umarım iyidir ama fiyatı neden uygun onu anlayamadım
  • AMD 32nm'lik üretim teknolojisi ile hala 125 watt'lık TDP sorununu aşamıyor. Bu durumun, hem yüksek elektrik tüketimi hemde yüksek ısı olarak kullanıcıya yansıması hiç de hoş değil. Özellikle günlük kullanımlar sırasında işlemci ile birlikte verilen referans tasarım soğutucunun yetersizliği ve yüksek gürültüsü can sıkıcı bir durum.
    http://www.pclabs.com.tr/2012/11/25/amd-fx-8350-incelemesi/6/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

AMD 32nm'lik üretim teknolojisi ile hala 125 watt'lık TDP sorununu aşamıyor. Bu durumun, hem yüksek elektrik tüketimi hemde yüksek ısı olarak kullanıcıya yansıması hiç de hoş değil. Özellikle günlük kullanımlar sırasında işlemci ile birlikte verilen referans tasarım soğutucunun yetersizliği ve yüksek gürültüsü can sıkıcı bir durum.

Yav olurmu oyle sey. Tdp sıkıntısı yok işlemcinin tam tersine serin calısıyor. Orda mutlaka bir hata var o kasa ve sogutucu ile mumkun degil o ısı. Yani amd deyip duruyorsunuz tamamda problemli kurulumun sorumlusunuda amd demeyin allah askına.

• quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

AMD 32nm'lik üretim teknolojisi ile hala 125 watt'lık TDP sorununu aşamıyor. Bu durumun, hem yüksek elektrik tüketimi hemde yüksek ısı olarak kullanıcıya yansıması hiç de hoş değil. Özellikle günlük kullanımlar sırasında işlemci ile birlikte verilen referans tasarım soğutucunun yetersizliği ve yüksek gürültüsü can sıkıcı bir durum.

Yav olurmu oyle sey. Tdp sıkıntısı yok işlemcinin tam tersine serin calısıyor. Orda mutlaka bir hata var o kasa ve sogutucu ile mumkun degil o ısı. Yani amd deyip duruyorsunuz tamamda problemli kurulumun sorumlusunuda amd demeyin allah askına.

takmışlar 125 tdp değerine amd çok ısınıyor diye yerden yere vuruyorlar.ben 8350 stok soğutucu ile % 100 yük altında 55 üzeri hiç görmedim.55 sıcak mı allah aşkına.şimdi frio soğutucu kullanıyorum 4.8 ghz.de 62 derece oda zaten tam yük altında.normal kullanımda 45 üstüne çıkmıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.