Şimdi Ara

AMD FX-9590 işlemcisinin test sonuçları çıktı; Intel Core i7-4770K'yı yakalıyor (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
2
Favori
16.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lebuda

yukarıda yazıyor ama ben dahada açayım

bir bilgisayar hastanesi (bilgisayarcı) dükkanım var yanında internet kafe var. kafede 1 ana makine ve 30 pc var pc ler x3 450 işlemcili ana makine 1090t işlemcili ve ufak tefek ketıl ısıtıcı yazıcı falan .....vs

30 pc nin olduğu kafeye 450tl fatura geliyor ve yukarıdaki hesap kafedeki pc lere göre hesaplanmıştır
    kafe sabah 08:00 akşam 24:00 arası hizmet veriyor.

Bilgisayar Hastanesi nedir abi ya ilk defa duyuyorum.
  • Doppelgangbanger kullanıcısına yanıt
    televizyon hastaneleri var da bilgisayar hastanesi neden olmasın.
    hem sen hala oradamı kaldın arkadaş.
    ne acayiptir yahu çok mesaj yazdınız diye buradaki bilgi paylaşımı yapacağınıza çapulcu zihniyeti ile insanların yazdıkları ile uğraşmayı bırakırsanız foruma daha faydalı olursunuz.
  • lebuda L kullanıcısına yanıt
    Televizyon Hastanesini de ilk defa duyuyorum. Araba Hastanesini duymuştum da.
    Evet orada kaldım.
    Kimsenin yazdığıyla falan uğraştığım yok. Sadece komiğime gitti Bilgisayar Hastanesi lafı. Ayrıca foruma nasıl faydalı olacağımı senden öğrenecek değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 1 Ağustos 2013; 12:55:51 >
  • Doppelgangbanger kullanıcısına yanıt
    bende araba hastenesi ilk defa duyuyorum.
    servisi yada tamirhanesi olmasın.
    sana bir şeyler öğretmek mümkünmü kesin ilk dogdugunda profosör olarak dogdun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lebuda -- 1 Ağustos 2013; 14:41:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: calhanre

quote:

Orijinalden alıntı: Serpus

Tek işlemci üzerinden amd'yi yerden yere vuranlar, hala çift çekirdekli i3 üreten intele nedense laf etmiyor

o küçümsediğin i3 yeni 2-3 oyunu saymazsak nerdeyse tüm oyunlarda amd nin fx 8000 serisi ile kapışıyor

amd çok çekirdek destekli(4 üzeri) oyunlarda ve yüksek mhz avantajı ile anca yarışabiliyor intelle..intel ısrarla standart mhz değeri ile yoluna devam ediyor.çünkü gereksinim duymuyor.onun duymadığını biz kullanıcılar 4.6-5 ghz arası mhz lerde günlük kullanarak fazlasıyla telafi ediyoruz.

Geldi yine i3 hayranları.

• quote:

Orijinalden alıntı: lebuda

bende araba hastenesi ilk defa duyuyorum.
    servisi yada tamirhanesi olmasın.
    sana bir şeyler öğretmek mümkünmü kesin ilk dogdugunda profosör olarak dogdun.

Bilgisayar Servisi veya tamirhanesi yerine nasıl hastanesi oluyorsa Araba Hastanesi de öyle.

Evet bana bir şeyler öğretmek mümkün değil, anamın karnından profesör olarak çıktım.

• ne saçma bişey yahu... FX-9370 ve FX-9590 için uyumlu sadece iki tane anakart var. onlarında sadece son REV versiyonları uyumlu. + uyumlu olsalar bile %100 uyumlu değiller. overclock olamıyorlar mesela. çünkü anakartların tdp yapısı bu işlemcilere uygun değil. bu yüzden AMD bu işlemcileri şuan satamıyor. hem 9590'ın fiyatı gerçekten pahalı hem de uyumlu anakart yok. ee ne diye AMD çıkardı bunları ozmn? bence yeni anakartlar gelene kadar bu işlemcilerin gerçek gücünü anlıyamayacağız....
  • Onlar parayi kirsin biz birbirimizi kiralim anca. Kardesim kim nerden alirsa alir ya :) neden bu kadar uzuyor konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel core mimarisine geçti amd işlemcileri sınıfta kaldı diyebilirim.Eski amd barton kullanıcısıydım barton 2500 le ne inteller devirirdim zamanında.fx le devam etti sonra balon gibi patladı amd.işlemci tarafında şuan verimlilik uyumluluk ve güç tasırımı konusunda amdnin çok yol alması lazım.core mimarisi nerdeyse 5.nesile geçicek(i7 920-i72600k-i73960x-i74770k).hızlan amd hızlan.sende gel piyasaya şu fiyatlar düşsün artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Intel core mimarisine geçti amd işlemcileri sınıfta kaldı diyebilirim.Eski amd barton kullanıcısıydım barton 2500 le ne inteller devirirdim zamanında.fx le devam etti sonra balon gibi patladı amd.işlemci tarafında şuan verimlilik uyumluluk ve güç tasırımı konusunda amdnin çok yol alması lazım.core mimarisi nerdeyse 5.nesile geçicek(i7 920-i72600k-i73960x-i74770k).hızlan amd hızlan.sende gel piyasaya şu fiyatlar düşsün artık.

arada ivy i unuttun
  • Ben son %30 kampanyada anakart+soğutucu+FX8320'yi 4770K fiyatına aldım. Hatta 340+310+100 dersek 4770K'dan biraz daha ucuza geldi. FX8350'ye 80 TL daha vermek dahi işime gelmedi. Zaten o zaman 4670K tercihi ön planda olurdu. Bir de uzun bir zaman sonra yine AMD kullanayım dedim. En son 2000 yılında AMD sistem toplamıştım...

Eskiden 100 TL farkı savunurduk ama artık son fiyatlarla Haswell işlemcilerin savunulacak bir tarafı kalmadı. AMD'nin bu son piledriver FX8300 serisi işlemcileri olmasa sanırım mecburen en azından 4670K alırdım ama bu işlemciler fena değil. Hem W8 hem de W7 sistemle kullanıyorum, hiçbir şekilde hayır ben İntel değilim AMD'yim vardır bir eksiğim demiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Ben son %30 kampanyada anakart+soğutucu+FX8320'yi 4770K fiyatına aldım. Hatta 340+310+100 dersek 4770K'dan biraz daha ucuza geldi. FX8350'ye 80 TL daha vermek dahi işime gelmedi. Zaten o zaman 4670K tercihi ön planda olurdu. Bir de uzun bir zaman sonra yine AMD kullanayım dedim. En son 2000 yılında AMD sistem toplamıştım...

Eskiden 100 TL farkı savunurduk ama artık son fiyatlarla Haswell işlemcilerin savunulacak bir tarafı kalmadı. AMD'nin bu son piledriver FX8300 serisi işlemcileri olmasa sanırım mecburen en azından 4670K alırdım ama bu işlemciler fena değil. Hem W8 hem de W7 sistemle kullanıyorum, hiçbir şekilde hayır ben İntel değilim AMD'yim vardır bir eksiğim demiyor.

bende 2. elden 8350 + asus m5a99fx pro r2.0 anakartı baya uygun fiyattan aldım.daha 1-2 aylık ürünler.2.sistem olarak aldım.yakın zamanda intelle karşılaştırmalı baya detaylı inceleme düşünüyorum.kutularında duruyorlar öyle.o değilde amd işlemcinin metal kutusuna bayıldım

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

olay elektrik senaryosu mazereti ile yerden yere vurmaktan şimdide yok çıt naha amd işlemci yapamıyora döndü! 360 tl`ye satılan i3`e karşılık 290 tl`ye satılan fx 6300 işlemciye burun kıvrılması bana bedava yemek dağıtan restoranın pahalı fiyat gerekçesi ile kötülenme hikayesini anımsattı!

arkadaş bu neyin hırsı böyle? nedir bu bitmek bilmeyen öfke? bu amd size yaptı yahu bebekken elinizden şekerinizi mi çaldı arkadaş açılan konuda yazılmış konuda yüzün üstünde yorumda amd işlemciler yerden yere vuruluyor
    nvidia 560 ekran kartı ile bütün güncel oyunlarda 1080p çözünürlülükte 60 fps oynatıp 260 TÜRK LİRASI fiyata satın alabilceğiniz bir intel işlemci önerin o kadar çok biliyorsanız anca bilip bilmeden kötüleme varsınız
    yok amd böyle yok amd şöyle amd almanın gereksiz olduğunu dem vuran yorumlarla hıncınızı çıkarmaya çalışıyorsunuz asıl; size 4-5 fps performans farkı için 1030 dolar fazla ödeten işlemci gereksizdir!
    yok amd ileri teknoloji sunmuyor diye atıp tutuluyor ama ben sizlerin karın ağrısını biliyorum mazeret olarak 22nm teknolojisini bahanne edeceksiniz ama böyle anca teknoloji cahili olduğunuzu kanıtlarsınız evet 22nm daha ileri teknoloji olabilir ama aslen sadece görünüşte böyle çünkü asıl teknoloji mimari tasarımda gizlidir şöyleki bugün bir başka bir firma amd ve intel`den çok daha iyi mimari geliştirip 90 nm ölçeğinde işlemci ile bile amd ve intel`den çok daha hızlı üstelik pasif soğutucu ile bile soğutulacak işlemci üretebilir yani asıl olay mimari tasarımda yatar yoksa mimari küçültmek evet oldukça işe yarar ancak kısa vadeli bir çözümdür uzun vadeli çözüm için mimari geliştirilmek şarttır sizlerin öve öve bitirmediği ivy bridige işlemciyi hava soğutma ile 4.5 ghz overclock edin kullanın göreyim sizi! ayrıca amd mimari küçültmede ibm ile ortak arge yapıyor ve ibm`de 14 nm mimari teknolojisi çoktan hazır
    ayrıca 22nm intel diye böbürlenenler internette "ivy bridge overclock sorunu" diye aratsınlar!
    amd teknoloji olarak geride diyenler eğer teknoloji cahili olmasa idiniz asıl teknolojiyi ileriden götürenin amd olduğunu intel`in athlon 64 döneminin acısından dolayı amd`yi teknolojik yenilikte birebir olarak takip edip aynı teknolojileri denk zamanda sunmaya artık dikkat ettiğini bilirdiniz (amd 64 bit işlemciyi piyasaya sürdüğünde intel`in gereksiz olarak değerlendirdikten kısa süre sonra 64 bit işlemcileri piyasaya sürmek zorunda kaldığını bilen bilir)
    amd 8 çekirdeği sunarken 8 çekirdeğe ne gerek var deyip kötüleyip intel 8 çekirdeği sununca helal olsun işte intel teknolojisi yazıları ile dolması ikiyüzlülüğünden bıktım! intel kullanıyorsunzudur intel`i körü körüne seviyorsunuzdur bu sadece sizi bağlar
    rakibi daha fazla satacak diye korktuğunuzdan övgüler dizdiğiniz firma piyasanın tam %80`ine sahip ve biri senede 13 milyar dolar kâr açıklarken rakibi senelerdir zarar üstüne zarar açıklıyor hatta bir ara bankacılarla kredi görüşmeleri yaptığı dedikoduları bile çıktı (gerçi amd bu dedikoduları yalanladı) geri kalan %20`ye de intel sahip olsun i3 i5 serisine ne yaparsa yapsın önemli değil ben bilgisayar satın alamayım internet kafeden bilgisayar kullansamda olur davranışında olan varsa gidip bir doktora görünsün çünkü bu kadar marka fanatikliği sağlıklı değil!
    sizlerin bu çabaları teknolojinin gelişimini baltalamaktan başka birşey değil! ve burada amd kullanıp amd satıp menun kalmadığını iddia edenler hangi marka fazla satıyorsa o en iyisidir mantığı güderek inteli övüyor oysaki teknolojide bilinçli tüketici olmak gerketiğinin birinci kural olduğunu teknoloji cahili olmayan herkes bilir!
    intel rekabeti seven bir firma değil teknoloji geliştirek bir firma hiç değil anca arkadan itekleme ile teknoloji geliştirme girişiyor

açılan konuda amd`nin bu işlemcisini yerden yere vuranlar haberi okumaya üşenmiş olmalılarki haberin hemen başında yazmasına rağmen bu yazıdan bir haber yorumlara imza atmışlar
    "AMD'nin ilk önce sistem üreticileri için duyurduğu ancak son kullanıcılar için de pazara sunmaya hazırlandığı 5GHz hızında çalışabilen 8 çekirdekli FX-9590 işlemcisi için detaylı test sonuçları ortaya çıktı."

yani ilk başta belli bir kesime sınırlı üretim yapılacak iken gelen tüketicilerden gelen yoğun istek üzerine son kullanıcılara satış kararı alınmış bir işlemci burada yerden yere vuruluyor

bu konuda 220 watt bahannesi ile millet aklını oynatacak aynı tepkiyi nvidia gtx 690 konusunda göstermiyorlar sanki elektrik tüketmiyormuş gibi (300 watt malum)
    daha önceden yazdım yine yazıyorum bu işlemcisi satın alacak kişiler 2 tane 690 sli veya 7990 crossfire yapıp kullanacak kesim sana uygun değilse almazsın bu kadar basit alan memnun satan memnun size ne oluyor?

mesele bu kadar basitken burada cadı avına çıkmış gibi fırtınalar koparmak için kendini paralamanın manası nedir?
    bunlara cevap veremiyorsunuz anca mecliste hakkındaki suçlamaları duyunca sırıtan siyesetçilerimiz gibi sırıtarak kendini haklı görmekte ısrar eden davranışlara sığınırsınız!
    yeter yahu "alışmış kudurmuştan beterdir" demiş atalarımız, senelerdir intel`den kazıklanmaya alıştığınız için mi burada terör estiriyorsunuz?

intelfanlara intel`in internet sitesine girip; "bu sefer bizi ne fırıldaklıkla kazıklayacaksın" diye yazmalarını önerecektim ancak hemen ardından fark ettim ki; zaten bunu yazacak olsaydınız intel kullanmazdınız!
    intel`in şimdiye kadar bana tek faydası mariah carey`in vucut hatlarını meydana seren seksi reklamı oldu!
    uzakdoğunun güneyinde 10.000 sene önce yaşamını sürdürmüş thu chang kabilesinin civarındaki mağarada bilimadamları şu atasözüne rastlamışlar; rapçi ile reklam yapan işlemci firmasından uzak durun! :D

Sen ne zırvalıyorsun arkadaş? Adamlar 1000 dolara işlemci yapıyor, üstelik 5GHz ve Intel'in 400 dolarlık işlemcisine anca kafa tutuyor. Biz bu işlemciyi eleştirmeyelim de ne yapalım? Neymiş başka bir firma 90nmlik işlemci ile AMD ve Intel'den çok daha hızlı üstelik pasif soğutucu ile bile soğutulacak işlemci üretebilirmiş. Bak bak rüyaya bak. Adam kalkmış 6300'ü öne sürmüş şaka gibi. Burda kim AMD'nin tüm işlemcilerini eleştiriyor arkadaşım? Millet özellikle 9590 işlemcisini eleştiriyor 1000 dolara satıp da Intel'in 400 dolarlık işlemcisi kadar performans verdiği için, diğer işlemcileri değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: speederly

yakalamış diyor zaten başlıkta herkes geçme derdinde :)

1000 dolarlık fiyat etiketiyle geçsin bi zahmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qedo

işlemciyi satın alırsak....yanında sanayi jeneratoru veriyormuy mus.....?? :)

isin espırısı bir yana 220w ne demek....yanlıs hatırlamıyorsam intel 5 yada 6 senelik e serisi işlemcileri bile 125w kullanıyordu

amd yine bir ilginc lik yapmıs....intel in tekel ını bir turlu kıramadı.........

Ulan hala watt hesabı yapıyor adam. 5GHzlik işlemci bırak da o kadar enerji tüketsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

quote:

isin espırısı bir yana 220w ne demek....yanlıs hatırlamıyorsam intel 5 yada 6 senelik e serisi işlemcileri bile 125w kullanıyordu

amd yine bir ilginc lik yapmıs....intel in tekel ını bir turlu kıramadı.........

Ulan hala watt hesabı yapıyor adam. 5GHzlik işlemci bırak da o kadar enerji tüketsin.

oncelıkle yasını basını bilmıyorum ...ulanlı mulanlı konusmaazsan makbule gecer guzel kardesım.....benım yasım 35....biraz edep adap bilmek lazım.......

simdi gelelım konumuza ...eger sen 220w a razı ısen alırsın bir amd olur biter.....

intel i savundugumdan degil yazdıklarım.......ama amd 5ghz...yapıp 150w tuketim.... bide fiyatı 4770k dan biraz ucuz yapsaydı emın olun o islemci satıs rekorları kırardı(tabi malıyetini bilmedigim bir cpu hakkında konusmak bos olur........

bide x87 boardlarda tek tus ıle kucuk bir voltaj vererek...4770k yı 4.5ghz ...ve saglam bir sogutucu ıle 4.8 e cıkarabiliyorsun...biraz daha zorlarsan 5.00 ghz yı bulursun.... ama yinede tuketim...220w bulmuyor........bilmem anlata bildimmi...........

kısaca soylemek ıstedıgım .....amd su ıntelı bir yakalasa nolucak biliyormusun.....işlemci fiyatları yarı yarıya yada 3/1 oranında dusucek ...ve bu son kullanıcıya ....

yanı sana... bana...yansıcak.......

edit :::::harf.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qedo -- 12 Ağustos 2013; 21:14:08 >

• quote:

quote:

quote:

oncelıkle yasını basını bilmıyorum ...ulanlı mulanlı konusmaazsan makbule gecer guzel kardesım.....benım yasım 35....biraz edep adap bilmek lazım.......

simdi gelelım konumuza ...eger sen 220w a razı ısen alırsın bir amd olur biter.....

intel i savundugumdan degil yazdıklarım.......ama amd 5ghz...yapıp 150w tuketim.... bide fiyatı 4770k dan biraz ucuz yapsaydı emın olun o islemci satıs rekorları kırardı(tabi malıyetini bilmedigim bir cpu hakkında konusmak bos olur........

bide x87 boardlarda tek tus ıle kucuk bir voltaj vererek...4770k yı 4.5ghz ...ve saglam bir sogutucu ıle 4.8 e cıkarabiliyorsun...biraz daha zorlarsan 5.00 ghz yı bulursun.... ama yinede tuketim...220w bulmuyor........bilmem anlata bildimmi...........

kısaca soylemek ıstedıgım .....amd su ıntelı bir yakalasa nolucak biliyormusun.....işlemci fiyatları yarı yarıya yada 3/1 oranında dusucek ...ve bu son kullanıcıya ....

FX-8350 5GHz'e çıkartıldığında tükettiği enerji FX-9590'dan daha fazla oluyor. Bunu bilerek konuşmak lazım.

• sacma sapan test yapiyorlar . Madem ki AMD 5GHz ile calisiyor , 4770k yi da bir zahmet 5GHZ ye cekip test yapalim . mhz ler ayni olmadikca bu testlerin hicbir anlami yok . Ayrica o cpu ya gercekten 1000 dolar verecek 1 kisi cikarmi bu forumdan merak ediyorum .
  • quote:

quote:

quote:

quote:

FX-8350 5GHz'e çıkartıldığında tükettiği enerji FX-9590'dan daha fazla oluyor. Bunu bilerek konuşmak lazım.

biraz dikkatle okumak lazım...dimi guzel kardesım......

sid.k yarıstırmanın alemı yok dimi guzel kardesım................

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

biraz dikkatle okumak lazım...dimi guzel kardesım......

sid.k yarıstırmanın alemı yok dimi guzel kardesım................

4770K'nın güç tüketimine bir şey diyemem. FX-8350'nin güç tüketimine laf edilmiyorsa FX-9590'ın da güç tüketimine laf edilmemeli dimi güzel kardeşim.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.