Şimdi Ara

AMD FX-9590 işlemcisinin test sonuçları çıktı; Intel Core i7-4770K'yı yakalıyor (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
2
Favori
16.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizlerden Ricam Amd için bir Fatiha okuyabilirmiyiz :) Bu ne yaaa Tdp ye bak, fiyata bak, rakibine bak, muadiline bak vs.vs.Bunların Ar-ge'leri kesin aksamları loş ışıkta romantik film seyrediyor :)
  • Bence bu işlemci piyasaya çıktıktan 1 yıl sonra 750 lira civarı olur. Fiyat olarak her türlü intelden ucuz ve performanslı olacağı kesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

quote:

Orijinalden alıntı: qedo

quote:

quote:

quote:

quote:

işlemciyi satın alırsak....yanında sanayi jeneratoru veriyormuy mus.....?? :)

isin espırısı bir yana 220w ne demek....yanlıs hatırlamıyorsam intel 5 yada 6 senelik e serisi işlemcileri bile 125w kullanıyordu

amd yine bir ilginc lik yapmıs....intel in tekel ını bir turlu kıramadı.........

Ulan hala watt hesabı yapıyor adam. 5GHzlik işlemci bırak da o kadar enerji tüketsin.

oncelıkle yasını basını bilmıyorum ...ulanlı mulanlı konusmaazsan makbule gecer guzel kardesım.....benım yasım 35....biraz edep adap bilmek lazım.......

simdi gelelım konumuza ...eger sen 220w a razı ısen alırsın bir amd olur biter.....

intel i savundugumdan degil yazdıklarım.......ama amd 5ghz...yapıp 150w tuketim.... bide fiyatı 4770k dan biraz ucuz yapsaydı emın olun o islemci satıs rekorları kırardı(tabi malıyetini bilmedigim bir cpu hakkında konusmak bos olur........

bide x87 boardlarda tek tus ıle kucuk bir voltaj vererek...4770k yı 4.5ghz ...ve saglam bir sogutucu ıle 4.8 e cıkarabiliyorsun...biraz daha zorlarsan 5.00 ghz yı bulursun.... ama yinede tuketim...220w bulmuyor........bilmem anlata bildimmi...........

kısaca soylemek ıstedıgım .....amd su ıntelı bir yakalasa nolucak biliyormusun.....işlemci fiyatları yarı yarıya yada 3/1 oranında dusucek ...ve bu son kullanıcıya ....

yanı sana... bana...yansıcak.......

edit :::::harf.....

FX-8350 5GHz'e çıkartıldığında tükettiği enerji FX-9590'dan daha fazla oluyor. Bunu bilerek konuşmak lazım.

biraz dikkatle okumak lazım...dimi guzel kardesım......

bide x87 boardlarda tek tus ıle kucuk bir voltaj vererek...4770k yı 4.5ghz ...ve saglam bir sogutucu ıle 4.8 e cıkarabiliyorsun...biraz daha zorlarsan 5.00 ghz yı bulursun.... ama yinede tuketim...220w bulmuyor........bilmem anlata bildimmi...........

sid.k yarıstırmanın alemı yok dimi guzel kardesım................

4770K'nın güç tüketimine bir şey diyemem. FX-8350'nin güç tüketimine laf edilmiyorsa FX-9590'ın da güç tüketimine laf edilmemeli dimi güzel kardeşim.

8350 hakkında bisey dedimmi ben sana ... bunu nasıl kurdun.....ne zaman hayal ettın...nerde yazdın .....kafanmı guzel anlamıyorum guzel kardesım..........

kısaca benım dedigim amd bu ıslemcı yı satmak ıstıyorsa......atlon dakı gibi bir atılım yapması lazım.....

5ghz olucak diye.....220w...........harbi konus alırmısın kardesım...daha fiyat belli degil...........bide fiyat bellı olsun. bakalım...........

7/24 pc ı acık adam alırmı sence bu işlemciyi...sırf bu islemcı yuzunden amd sistem toplamak tan vazgecen insan olur..................

sırf laf olsun diye yazıyorsun farkındanmısın guzel kardesım............

ölmeden su amd nın ....intel i gectigini gorsem gam yemıcem...senelerden beridir ıcımde uhde dir..........

atlon zamanında tamamdır bitti ensonunda kırdı intel in cartel ini dedim yine olmadı daha sonra.........mimariyi degistirdiler herkesi bir heveslendirdiler iste bu sefer tamam dedim işlemciler acaip ucuzlıcak dedim

yine fiyasko oldu

sunu bir yapsada .....bende rahatlasam sende rahatlasan.............

• Intel'in performansına hiç kimse kötü diyemiyor, fakat pahalı olması gibi bir kusuru var.

Amd Intel'i bu açığından vuruyordu, bunu da kaybettiyse bitmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • su amd artık intel in tekelini kırsada hepimız rahatlasak .....

işlemcilerin fiyatları bize yarasa................
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

Sizlerden Ricam Amd için bir Fatiha okuyabilirmiyiz :) Bu ne yaaa Tdp ye bak, fiyata bak, rakibine bak, muadiline bak vs.vs.Bunların Ar-ge'leri kesin aksamları loş ışıkta romantik film seyrediyor :)

• amd topladığıma bazen pişman oluyorum
  • x86 mimarisi İNTEL tekelinde olduğu sürece, AMD rakibi intelin izin verdiği kadar büyüyecektir.

gerçi bu intel , amd'nin gizli patronu.

amd bundan sonra consol'dan ve mobile platformlardan para kaldıracağı için, belli ki İntel desktop, server ve taşınabilir piyasaya hakim olurken, amd mobile ve consollara hakim olacak.

o yüzden daha önce eleştirilen bir yazımda dediğim gibi "samsung şu konsol işine girse" de yeni nesil çip mimarisi türetse. x86'da bir gelecek yok. çekirdek te nereye kadar küçültücen veya kaç çekirdeğe kadar çıkartacaksın ?

dawston'du galiba. 4. bitli bir tür quantum işlemci yapıyorlar ama bunlar askeri işler için kullanılacak ilk etapta. buna benzer bir mimari üretilmeli. yoksa hali hazırda işlemci teknolojisinin geleceği yok ve mevcut pazar da tekelden yönetiliyor farklı firma isim adları ile.

• Hüsnü008 H kullanıcısına yanıt
    Çıktıktan 2 ay sonra aynı paraya düşer.
  • amd f/p olarak kalıcak bir marka hiçbizaman inteli yetişemiyecek (şu özelliklere rağmen bile durum ortada) intel ise kalitenin adresi ama paranın da adresi :) isteyen istediğini seçebilir . bu işlemciye gelecek olrusak tam bir ceset f/p bir işlemci değil . bu işlemciyi göz boyamak için çıakrttıkları belli ama göz boyiyalım derken göz çıkartmışalr resmen geçmiş olsun amd. kısacası intel akar amd bakar :)
  • şu intelcilerden bıktım usandum yahu.. adamlar hangi işlemciyi alırsa alsınlar kazık yemiş havasında oluyolar. + işlemcim çok ısınıyor başlığı açmak zorunda kalıyorlar. + çekirdek olsun ghz savaşı olsun hep geride kalıyolar. fiyat performansta zati ezikler. apu'yu hele hiç karıştırmayalım. neymiş 4770k'yı 5ghz ye çekip test etmek lazımmış
  • 1000$ ile ohooooo
  • helloween kullanıcısına yanıt
    Sen neyin kafasını yaşıyorsun arkadaş? AMD sempatisi olan birine Intel fanboyu damgası yapıştırarak saçmalığın doruğuna vurdun. Senin kafana göre AMD 10GHz işlemci çıkarsa Intel'in stok 4GHz hızındaki işlemciye rakip olacak. Neymiş işlemciler stok değerleriyle kıyaslanırmış kafaya bak kafaya. Ulan ocli değeri stok değeri mi var bunun? Adam diyor 4770K'yı 5GHz yaparsak 9590'ı da 6.5GHz yapacakmışız, kafaya gel. Lan stok değeri olsa ne değişiyor oclu oılsa ne değiştiriyor bi açıkla hele. Sanki 9590 oc edilmiş 8350 değil de anasını satayım stok değer diyor. Bu söylediklerin eğer 9590 Steamroller mimarisini kullansaydı çok çok az geçerli olabilirdi. Çok çok az diyorum ki bu sadece stoklu oclu dediğin olayda geçerli.

Intelci adam hiçbir zaman kazık yemiş havasında olmaz. Intel'e para verecek adamın parası vardır zaten verir. Ulan Intel'in çok çekirdek + GHz artırmaya ihtiyacı mı var? Neymiş Intel çekirdek ve GHz savaşı olarak geride kalıyormuş. Lan sanki Intel istese 5GHz + 8 çekirdekli işlemci üretemeyecek anasını satayım. Intel 8 çekirdekli işlemci üretse piyasada AMD falan kalmaz bunu hepimiz biliyoruz. Senin dediğin şuna benziyor. Bir videoda sivas kangal vardı aslana havlıyordu. Aslan da öyle bakıyordu köpeğe. Senin mantığına göre aslan köpekle savaşta geride kalıyor, hiçbir şey yapamıyor. Intel fiyat/performans markası değildir, sadece performans markasıdır. APU'da AMD ile yarışamıyor orasına bir şey dediğim yok. Zaten ben AMD'yi tercih ediyorum işlemci konusunda. Doğruları söylemek fanlık olmuş. Senin gibi hangi marka olursa olsun fanboyluk yapanlardan bıktım. Adamların dediklerime kafası basmıyor fanboyluktan.

• quote:

Sen neyin kafasını yaşıyorsun arkadaş? AMD sempatisi olan birine Intel fanboyu damgası yapıştırarak saçmalığın doruğuna vurdun. Senin kafana göre AMD 10GHz işlemci çıkarsa Intel'in stok 4GHz hızındaki işlemciye rakip olacak. Neymiş işlemciler stok değerleriyle kıyaslanırmış kafaya bak kafaya. Ulan ocli değeri stok değeri mi var bunun? Adam diyor 4770K'yı 5GHz yaparsak 9590'ı da 6.5GHz yapacakmışız, kafaya gel. Lan stok değeri olsa ne değişiyor oclu oılsa ne değiştiriyor bi açıkla hele. Sanki 9590 oc edilmiş 8350 değil de anasını satayım stok değer diyor. Bu söylediklerin eğer 9590 Steamroller mimarisini kullansaydı çok çok az geçerli olabilirdi. Çok çok az diyorum ki bu sadece stoklu oclu dediğin olayda geçerli.

Intelci adam hiçbir zaman kazık yemiş havasında olmaz. Intel'e para verecek adamın parası vardır zaten verir. Ulan Intel'in çok çekirdek + GHz artırmaya ihtiyacı mı var? Neymiş Intel çekirdek ve GHz savaşı olarak geride kalıyormuş. Lan sanki Intel istese 5GHz + 8 çekirdekli işlemci üretemeyecek anasını satayım. Intel 8 çekirdekli işlemci üretse piyasada AMD falan kalmaz bunu hepimiz biliyoruz. Senin dediğin şuna benziyor. Bir videoda sivas kangal vardı aslana havlıyordu. Aslan da öyle bakıyordu köpeğe. Senin mantığına göre aslan köpekle savaşta geride kalıyor, hiçbir şey yapamıyor. Intel fiyat/performans markası değildir, sadece performans markasıdır. APU'da AMD ile yarışamıyor orasına bir şey dediğim yok. Zaten ben AMD'yi tercih ediyorum işlemci konusunda. Doğruları söylemek fanlık olmuş. Senin gibi hangi marka olursa olsun fanboyluk yapanlardan bıktım. Adamların dediklerime kafası basmıyor fanboyluktan.

9590 dağıttı ortalığı. aynen küçük kardeşi 8350'nin daha önce yaptığı gibi. bunu içine sindiremiyorsun. nasıl bir işlemci 5ghz olur. nasıl AMD bir ilke imza atar diye. İnteli kolundan tutanmı var yahu o da yapsın. niye yapmıyor. niye daha güçlü apu yapmuyor? 5ghz ezio sen otur agla.

• quote:

Orijinalden alıntı: helloween

quote:

9590 dağıttı ortalığı. aynen küçük kardeşi 8350'nin daha önce yaptığı gibi. bunu içine sindiremiyorsun. nasıl bir işlemci 5ghz olur. nasıl AMD bir ilke imza atar diye. İnteli kolundan tutanmı var yahu o da yapsın. niye yapmıyor. niye daha güçlü apu yapmuyor? 5ghz ezio sen otur agla.

Yaşın kaç? 12 falan mı? 5ghz ezio sen otur agla Asıl burda AMD eziyor rerörerö diye ağlayan sensin. 9590 neyi dağıtmış lan? 1000 dolarlık fiyatıyla 400 dolarlık işlemciye anca kafa tutuyor sen neyin kafasındasın? 8350 de 3770 ile anca kapışıyor. 3770 5GHz olduğu zaman kim kimi dağıtıyor görürüz. Ha aralarında fiyat farkı var orası ayrı. Ulan neyi içime sindiremeyecekmişim çocuk gibi konuşuyorsun. AMD sempatisi olan biriyim ben AMD'nin yaptıklarını niye içime sindiremeyeyim kafan mı iyi? Ben burda nasıl bir işlemci 5GHz olur mu dedim Allah aşkına? Niye boşu boşuna maliyet harcasın ki gereksiz olan şeylere? Intel şu an bile AMD ile çok rahat kapışıyor, hatta AMD'yi geçiyor. Adamlar neden gereği olmadığı halde boşa maliyet sarfetsin? Valla niye daha güçlü APU yapmıyor onu bana değil Intel'e soracaksın. Ben Intel'de çalışmıyorum canım. Intel kullananlar da 5GHz'de kullanıyor zaten ve AMD'yi çok rahat geçiyor sen rahat ol AMD fanboy seni.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: helloween

quote:

Yaşın kaç? 12 falan mı? 5ghz ezio sen otur agla Asıl burda AMD eziyor rerörerö diye ağlayan sensin. 9590 neyi dağıtmış lan? 1000 dolarlık fiyatıyla 400 dolarlık işlemciye anca kafa tutuyor sen neyin kafasındasın? 8350 de 3770 ile anca kapışıyor. 3770 5GHz olduğu zaman kim kimi dağıtıyor görürüz. Ha aralarında fiyat farkı var orası ayrı. Ulan neyi içime sindiremeyecekmişim çocuk gibi konuşuyorsun. AMD sempatisi olan biriyim ben AMD'nin yaptıklarını niye içime sindiremeyeyim kafan mı iyi? Ben burda nasıl bir işlemci 5GHz olur mu dedim Allah aşkına? Niye boşu boşuna maliyet harcasın ki gereksiz olan şeylere? Intel şu an bile AMD ile çok rahat kapışıyor, hatta AMD'yi geçiyor. Adamlar neden gereği olmadığı halde boşa maliyet sarfetsin? Valla niye daha güçlü APU yapmıyor onu bana değil Intel'e soracaksın. Ben Intel'de çalışmıyorum canım. Intel kullananlar da 5GHz'de kullanıyor zaten ve AMD'yi çok rahat geçiyor sen rahat ol AMD fanboy seni.

yazını okuyacak göz yok göz

• önce bir nm sürecini aşsın intel düşük nm ile üretiği sürece pek yarışamaz f/p işlemciler üretmeye devam eder,he ne kadar amd işlemci kullanan biride olsam gerçek bu,adamların performasını yakalaması imkansız,fiyat olarak saptırmadıkça amd uygun fiyatı ile oyun,internet kullanıılarına ekonomik çözüm olmaya devam eder.

• Tartışmanın lüzumu yok.Adamlar para kazıyor.Siz tartışıyorsunuz.
    Gerek yok.Piyasaya çıksın alan alır test eder.Kıyaslar.Zaten piyasaya çıktıktan belli bir süre sonra 650 700 tl ye düşer.
  • 220 watt ne ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çok yersiz tartışıyorsunuz. Çok gereksiz.

1) Bu işlemciler hiçbir zaman Türkiye'ye gelmez
    2) Çok sınırlı üretiliyorlar
    3) Tek başına işlemciyi ABD de dahi almak imkansız, işlemci ancak toplanmış sistemlerin yanında veriliyor.
    4) Hardwarecanucks.com daki testi inceleyebilirsiniz, işlemci mimarisinin uyumlu olduğu her programda 3960x'in hemen arkasında yer alıyor işlemci. Ama mimarisinden ötürü oyun başarımı ok yüksek değil.
    5) İşlemcinin amacı AMD ve frekans hızı düşkünlerine oynayabilecekleri bir çip sunmak ve tamamen Piledriver mimarisinin en son haliyle zorlandığında ne olacak sorusunun cevabı. Bu işlemcinin amacı 4770k gibi işlemcilerle rekabet falan değil. AMD Phenom II TWKR'nin FX versiyonu bir nebi.
    6) Fiyatı çok pahalı diyenler FX 9370'e baksınlar. Tamamen aynı çip sadece 300 MHZ daha yavaş ve 4770k dan ucuz.
    7) Bu çipten AMD'nin en ufak bir kar amacı olduğunu zannetmiyorum, zaten az sayıda üretilecek.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.