Şimdi Ara

AMD FX 9590 mı İntel mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama amd ile intel işlemciler arasında kaldım.
    İnternette izlediğim videolar kadarıyla intel performans bakımından daha iyi gibi duruyor ama amd düşük fiyatıyla da dikkat çekiyor.

Gözlemlerime göre,

amd fx 9590 önbellek konusunda, çekirdek konusunda intelden daha iyi.
    intel core i7 düşük enerji tüketimi konusunda ve fps konusunda iyi

Fazla bir bütcem olmadığından amd düşünüyorum. Ama toplamışken de iyi bir bilgisayar toplamak istiyorum.

Yukarda yazdıklarımda yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.

Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

• işlemciyi trafoya bağlayacaksan fx 9590 seni bekler ayrıca her anakartta düzgün çalışmaz o işlemci voltajla uğraşmak zorunda kalırsın i7 al keyfine bak
  • Bence her ikisiyle de uğraşma doların durumu zaten belli. 200 dolarlık parçaya 800 tl ye geçiriyorlar acelen yoksa bence 2015 in son çeyreğine kadar bekle. en azından paran elinde kalır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddsmurat

Bence her ikisiyle de uğraşma doların durumu zaten belli. 200 dolarlık parçaya 800 tl ye geçiriyorlar acelen yoksa bence 2015 in son çeyreğine kadar bekle. en azından paran elinde kalır.

Muhtemel bir erken seçimde dolar daha da yükselecektir. Bütçesi dar olan arkadaşlar çok kullanılmamış temiz ve güvenilir satıcılardan 2. el ürün alsınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ookami

quote:

Orijinalden alıntı: ddsmurat

Bence her ikisiyle de uğraşma doların durumu zaten belli. 200 dolarlık parçaya 800 tl ye geçiriyorlar acelen yoksa bence 2015 in son çeyreğine kadar bekle. en azından paran elinde kalır.

Muhtemel bir erken seçimde dolar daha da yükselecektir. Bütçesi dar olan arkadaşlar çok kullanılmamış temiz ve güvenilir satıcılardan 2. el ürün alsınlar.

şu durumda acil olmadıkça hiç birşey alınmaz. tercih meselesidir illaki alacam diyorsa alabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• O işlemciye o para verilmez hocam oyun için topluyorsan sistemi bunun yerine 4690K veya bütçe var ise İ7 yok illa Amd olacak dersen ya FX8350 yada FX8370E işlemcisi alınmalı.
  • İ5 4690 al hem ucuz hem daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd mi Intel mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İntel al kafan rahat etsin

Edit: Önbellek kafanı rahatsız etmesin bu işlemcilerde o kadar önemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fil Yutmus Boa Yılanı -- 23 Temmuz 2015; 0:58:37 >
  • Yabancı mallara %30 vergi gelmeden önce toplamayı düşünüyorum bilgisayarı.
    Anakart sorunu yaşıyorum. :/ AMD FX 9590 işlemciye uyan bi anakart buldum ama bu seferde ekran kartıma uymadı. ve ekran kartıma uyacak bir anakart bulamadım.
    Amd yi tercih etmemin sebebi ucuz olması idi. AMD FX 9590 700 tl iken intel i7 4820K 1200 TL gibi
    Bilgisayarda çok fazla zaman geçirdiğim için elektrik faturasınıda düşünmek gerekli
    Sizlerin yorumlarınıda forumda okuduklarımı dikkate alarak intel tercih ederim gibi geliyor.

Bu yüzden İntel core i7 işlemcileri inceledim. 3 tanesinin arasında kaldım.

İntel core i7 3770 , 4.0 Ghz
    İntel core i7 4790 , 3.6 Ghz
    İntel core i7 4790K , 4.0 Ghz
    İntel core i7 4820K , 3.7 Ghz

En iyisi hangisi arasın çözemedim :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknoson

Yabancı mallara %30 vergi gelmeden önce toplamayı düşünüyorum bilgisayarı.
    Anakart sorunu yaşıyorum. :/ AMD FX 9590 işlemciye uyan bi anakart buldum ama bu seferde ekran kartıma uymadı. ve ekran kartıma uyacak bir anakart bulamadım.
    Amd yi tercih etmemin sebebi ucuz olması idi. AMD FX 9590 700 tl iken intel i7 4820K 1200 TL gibi
    Bilgisayarda çok fazla zaman geçirdiğim için elektrik faturasınıda düşünmek gerekli
    Sizlerin yorumlarınıda forumda okuduklarımı dikkate alarak intel tercih ederim gibi geliyor.

Bu yüzden İntel core i7 işlemcileri inceledim. 3 tanesinin arasında kaldım.

İntel core i7 3770 , 4.0 Ghz
    İntel core i7 4790 , 3.6 Ghz
    İntel core i7 4790K , 4.0 Ghz
    İntel core i7 4820K , 3.7 Ghz

En iyisi hangisi arasın çözemedim :/

i7 ye göre bakılmaz hocam sisteme göre düşünmen lazım

4790K DDR3 olan bir sistemdir yani buna kadar verirseniz anakart ve ramide ona göre almanız gerekir.

5820K,4820 ise DDR4 sistemdir yine sistemi buna göre kurman gerekir ama daha pahalı olur (16 GB DDr4 ramlerin 600 TL olduğu düşünülürse)

3770 tavsiye etmem artık zamanı geçti sıfır almaya değmez . tavsiyedem 4790 üzerine

burada K farklılığı ise size bağlı OC yaparım keyif alırım işlemciyi zorlar kırbaçlarım diyorsanız 4790K
    yok ben işime bakarım karışmam nasıl çalışırsa olur diyorsanız 4790

• Bence 4790 al ama o.c yaparım dersen 4790K'da alabilirsin fakat bu seferde soğutma ve daha iyi anakart faktörü çıkar ortaya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.