Herkese merhaba, Amd FX 9590 işlemcim ekteki fotoğrafa görüldüğü gibi bios ekranında bile minumum 48 derece gösteriyor. Hemen hemen 8 yıllık bir sıvı soğutma sistemim var Silverstone TD02 kaliteli termal macun sürerek test ettim. Ekranda ki gibi 48 derece gösterdi. Windows 10 da açıp test etmedim yüklenmedim. Bios da böyleyse orada daha yüksek olur diye. Bu konuda önerileriniz ne olur? Herkese teşekkürler. |
AMD FX 9590 Sıvı soğutma tavsiyesi?
-
-
9590 fırın gibi bir işlemci. Benim kullandığım 18 çekirdek Xeon 2699v3 kadar ısı üretiyor hani.
BIOS'ta öyle görünmesi fan hızına bağlı bir olay. Ama önemli değil. BIOS 80 derece falan görünmemesi önemli.
-
Sıvı soğutma için muhtemelen 1000 tl bütçeniz vardır. Bu işlemci için bu kadar masraf yapılmaz. Elinizdekileri satıp sıvı soğutma bütçesini de ekleyip güncel işlemci, anakart ve ram alabilirsiniz. Veya 9590'dan kurtulup Fx 8300-8350 alabilirsiniz.
-
bak bu güzel bir tavsiye dinle bence.2013'den beri 8320 kullandım ısı sorunu falan yoktu yalandan bir kule tipi fan takarsan.overclock yaptım 9590'dan bir farkı kalmaz gene de ısınmaz çünkü 125watt'tır 9590 ise 220watt deli farkeder.8320 ucuza bulabilirsin soğutmaya para dökene kadar.elindeki de satılır ve elindeki soğutma 8320'ye yeter bir kaybın olmaz voltajsız 4.4 oluyordu bendeki 9370 de böyle zaten hani en kötü o kadar kaybın olur.aşırı sıcak günlerdeyiz reset falan atmıyorsa bir şey yapmasan da olur yani su soğutma mucizevi soğutmuyor yine dışarıdaki havayı alıp radyatöre vuruyor ama su sürekli döndüğü için 70 80 90 diye yürüyüp gitmiyor tek farkı ama gene sıcak olur sen bu sıcaklığa bile takılıyorsan.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X